Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, że prosty. Naturalne jest, że wybrałbym bez mrugnięcia okiem wysublimowany salonik, gdzie panuje spokój, zrównoważone rozmowy i spokojne wymiany różnych poglądów oraz naturalnie tolerancja i dystans do samych siebie i otaczającego nas świata.

Teraz są nadforumowicze i zwykli userzy.

Oraz NAD-forumowicze - użytkownicy sprzętu marki NAD.

Stwórzmy kolejne kategorie i wtedy pomyśli się o następnych zakładkach. Absurd, ale go mamy.

Daris666, jako dobry kolega radzę, abyś lepiej odlajkował lajka dla mojego postu powyżej :). W końcu nawet zalajkowanie myślącego inaczej o saloniku stanowi zdradę idei, zasad i wartości saloniku, a w konsekwencji stanowi powód nałożenia kary żółtej karteczki dla tak lajkującego członka saloniku :). Masz przerąbane teraz :) :) :).

Ale ja bez wahania wybiorę drugą opcję :)

Edytowane przez daris666

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Poproszę trzy...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ale ja bez wahania wybiorę druga opcje :)

Odważnie! Tylko teraz to już masz kompletnie przerąbane w saloniku :). Zanim dotrzesz ledwo żywy do jaskini trolli, będziesz brutalnie torturowany żółtymi kartkami :).Ale my Tobie pomożemy, don't worry :).

• Moderatorzy

Myślę, że jest w tym wiele prawdy. Najlepiej rozdzielić forum na dwa zamknięte obozy, salonik partyjny oraz jaskinię trollerską :). Wtedy każdy będzie mógł pisać, czytać i udzielać się na wszelkie sposoby tylko w jednej z dwóch komnat, bez prawa nawet wglądu do drugiej :).

Wiesz ze o tym samym pomyślałem :) ja bym chętnie zrobił salonik prim i nazwał go jakos adekwatnie, np chlewik. Zaprosiłbym tak wszystkich trollów tego forum i w spokoju pogadał o lampach, kablach, wtykach... Adam by wrzucił zdjęcie z pierdolnieciem prądu i nalewkami - nikomu by to nie przeszkadzało, ja bym sie z neomamutem pokłócił o jakas pierdołę to byśmy sie nawzajem oskarżyli o kłamstwo i nikt by w związku z tym sie nie popłakał, svartu by pitolił głupoty ze japońskie winyle grają lepiej niz polskie, Szymon by opowiadał te swoje fanaberie, ze kanapa miedzy głośnikami albo szklana ściana za to dupa blada, ale jakos byśmy dali radę.. Wstęp miałby każdy, ale panienki bez dystansu do siebie i z mania narzucania swej wizji innym by po prostu wyleciały po 3 kartkach - pod warunkiem złamania regulaminu, z podaniem dokładnie przyczyny i potwierdzając linkiem do posta.Co jak pokazuje salonik nie byłoby trudne bo dla nich regulamin to niby jest ale do walki z trollem nie trzeba go stosować...

Edytowane przez plastik1989

-----------------

Wiesz ze o tym samym pomyślałem :) ja bym chętnie zrobił salonik prim i nazwał go jakos adekwatnie, np chlewik. Zaprosiłbym tak wszystkich trollów tego forum i w spokoju pogadał o lampach, kablach, wtykach... Adam by wrzucił zdjęcie z pierdolnieciem prądu i nalewkami - nikomu by to nie przeszkadzało, ja bym sie z neomamutem pokłócił o jakas pierdołę to byśmy sie nawzajem oskarżyli o kłamstwo i nikt by w związku z tym sie nie popłakał, svartu by pitolił głupoty ze japońskie winyle grają lepiej niz polskie, Szymon by opowiadał te swoje fanaberie, ze kanapa miedzy głośnikami albo szklana ściana za to dupa blada, ale jakos byśmy dali radę.. Wstęp miałby każdy, ale panienki bez dystansu do siebie i z mania narzucania swej wizji innym by po prostu wyleciały po 3 kartkach - pod warunkiem złamania regulaminu, z podaniem dokładnie przyczyny i potwierdzając linkiem do posta.Co jak pokazuje salonik nie byłoby trudne bo dla nich regulamin to niby jest ale do walki z trollem nie trzeba go stosować...

Plastik powiedz jak to jest Ty taki tutaj antysalonikowiec wielki a tam boisz się podjąć dyskusję w obawie przed kartką ? To się nijak kupy nie trzyma :)

• Moderatorzy

Plastik powiedz jak to jest Ty taki tutaj antysalonikowiec wielki a tam boisz się podjąć dyskusję w obawie przed kartką ? To się nijak kupy nie trzyma :)

Rozróżnij postawę antysalonkiowa od anty-patologicznej w saloniku, to pogadamy o kupach;-)

-----------------

Przeciwnik czegoś nie powinien być tego uczestnikiem.

1/ Jeśli ktoś przynależy do Saloniku powinien sobie odpuścić tutaj negatywną dyskusję o nim.

2/ To samo w drugą stronę - chęć izolowania się od przegniłego forum ogólnego z trollami powinno skłonić do całkowitego zniknięcia z tej części. Wyjątkiem są pozostawione tu wątki, które dany użytkownik założył.

Na moją głowę jest to poza dyskusją. Można być tu i tu jako niezadeklarowana osoba lub łącząca stanowiska. Pewnie administracja forum wyszła z takiego przekonania.

Edytowane przez Wuelem

Przeciwnik czegoś nie powinien być tego uczestnikiem.

1/ Jeśli ktoś przynależy do Saloniku powinien sobie odpuścić tutaj negatywną dyskusję o nim.

2/ To samo w drugą stronę - chęć izolowania się od przegniłego forum ogólnego z trollami powinno skłonić do całkowitego zniknięcia z tej części. Wyjątkiem są pozostawione tu wątki, które dany użytkownik założył.

Na moją głowę jest to poza dyskusją. Można być tu i tu jako niezadeklarowana osoba lub łącząca stanowiska. Pewnie administracja forum wyszła z takiego przekonania.

1. Prawda.

2. czemu ?

Napisał ten, co użył kartki by definitywnie pozbyć się oponenta w salonowej dyskusji lolu.gif

Problemy wieku średniego tego forum, wracają regularnie co 8-9 miesięcy. Problemy te zawsze dotyczą dosyć wąskiej grupy sfrustrowanych kolegów, którzy wiedzą wszystko i nic/nikt się im nie podoba.

Po słynnym "ataku klonów" w końcu przestały funkcjonować "samojebki" i miałem nadzieję że zniknie również Bocznica, jako swoisty "dom wariatów". Banici otworzyli "elitarne forum" i jak było do przewidzenia wysadzili się w powietrze od środka. Najbardziej mnie jednak zmartwiło, kiedy ordynator wraz salowymi wydali zgodę na otwarcie specjalnej jednostki medycznej, w której rekonwalescenci (po ataku samobójczym) siedzieli sobie w oranżerii i popijając napar z ziółek, rozdawali nawzajem żółte papiery. O zgrozo kto tu jest w końcu szalony? Przecież oranżeria miał być "safe home" a stała się "komorą gazową".

No cóż, widocznie już tak musi być.

I aby było merytorycznie:

- wy.......ć "Lubię to"

- na bocznicy zostawić tylko kilka wątków o dupie Maryny, nic związanego z polityką, religią, wyznaniami, światopoglądami.

- całkowity zakaz otwierania saloników, kawiarni, salonów piękności, do których można należeć, po wcześniejszym

pocałowaniu się w d.

P.s.

Mam nadzieję że nikomu nie spodobało się to co napisałem. Jeżeli jednak tak i będzie chciał mi dać buzi, to osobiście zgłoszę go do moderacji za napastowanie seksualne!

Widzę, że jednak czasami zasady można sobie darować, skoro Salonowe Lwy mają te zasady gdzieś...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Bez przesady, byly male nieporozumienia, ale sie wyjasnily, mcgyver wrocil, zalozyciel pozostal, wszyscy happy. Zaczyna sie ruch w watkach. A ze rozni ludzie maja rozne zdania, nic nowego

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ten ktoś nie jest osobą publiczną, więc musisz mieć zgodę na publikację...

Właściwie to jest pewna nieścisłość, bo fotka została już upubliczniona w internecie, pozostaje tylko pytanie czy portal, na którym się znajduje wyraża na to zgodę, aby ktoś wklejał ją w innych miejscach, ale tak czy siak powinien mieć zgodę tej osoby na użycie tego zdjęcia w innym miejscu, a to można podciągnąć pod nieuprawnione rozpowszechnianie bez zgody.

Właściwie to jest pewna nieścisłość, bo fotka została już upubliczniona w internecie, pozostaje tylko pytanie czy portal, na którym się znajduje wyraża na to zgodę, aby ktoś wklejał ją w innych miejscach, ale tak czy siak powinien mieć zgodę tej osoby na użycie tego zdjęcia w innym miejscu, a to można podciągnąć pod nieuprawnione rozpowszechnianie bez zgody.

Zgadza się. Tyle, że nawet jeśli zdjęcie, które zostało umieszczone na jakimś portalu/klubie nie czyni z tej osoby osoby publicznej. Po prostu są pewne bariery, których nie powinno się przekraczać.

Tak samo,(........) także nie miał zgody na publikację zdjęcia z pewnym forumowiczem i gdybym był obecny podczas całej dyskusji (dowiedziałem się o tym po całym zajściu - nawet zdjęcia nie widziałem) tak samo bym zareagował. Bronię zasad, nie ludzi.

Mam nadzieję, że Pan Pianinko dostał odpowiednią karę - powinien także dostać wakacje...

Mówiąc już o Saloniku, gdy jeszcze byłem uczestnikiem tej całej szopki, mogliśmy się zgadać z chłopakami i wywalić to całe towarzystwo - nie zrobiliśmy tego, bo są pewne zasady, których należy przestrzegać...

Edytowane przez vlado
złośliwe przekręcanie nicka

A coś było brzydkiego na tym zdjęciu, że taki rwetes?

To nie ma znaczenia. Ważny jest skutek a nie co.

miałem nadzieję że zniknie również Bocznica

Zauważ, że to nie bocznicowi bywalcy są przyczyną najostrzejszych sporów i zadym na forum. Raczej przeciwnie, poprzez bocznicę nabierają pewnych doświadczeń i umiejętności nabierania dystansu oraz uczą się nie przekraczać granic.

Smrodu nie zlikwiduje się zamykając szalety. Bo człowiek musi tak, czy inaczej załatwiać swoje potrzeby,

Nie, jakie tam brzydkiego, sly przystojniak na swojej motorze. Ja tez nie rozumiem problemu, skoro do tej pory nikt nie protestował podobnego postępowania, a co więcej sly z pianem mieli dobra zabawe :).

Edytowane przez SVART

Smrodu nie zlikwiduje się zamykając szalety.

Dlatego zweryfikowałem pogląd, od wywalenia, do pozostawienia bocznicy w mocno okrojonym zakresie.

Najważniejszy postulat, to nie otwierać kolejnych "VIP" room-ów, jako wylęgarnię fanatyków.

Dlatego zweryfikowałem pogląd, od wywalenia, do pozostawienia bocznicy w mocno okrojonym zakresie.

To tak, jak mi się kiedys trafiło w jakiejś knajpce, gdzie, na spotkaniu coś zjazdłem "ostrego" i zmuszony byłem stać jakiś czas w kolejce do kibelka. Jak juz się doczekałem i poczułem smak nadchodzącej ulgi, po wejsciu okazało się, ze tam jest jedynie pisuar. :)

To tak, jak mi się kiedys trafiło w jakiejś knajpce, gdzie, na spotkaniu coś zjazdłem "ostrego" i zmuszony byłem stać jakiś czas w kolejce do kibelka. Jak juz się doczekałem i poczułem smak nadchodzącej ulgi, po wejsciu okazało się, ze tam jest jedynie pisuar. :)

Dokończ już tą opowieść :)

Tak samo Pan Pianinko także nie miał zgody na publikację zdjęcia z pewnym forumowiczem

Pytanie zasadnicze;

- czy ja się do Ciebie przywalam? Ty robisz to przy każdej dobrej okazji - choćby TERAZ. Przywołujesz mnie TU, gdzie nie mam ochoty i nie chce(!)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Człowieku! Robisz aferę tylko dlatego ci nie po drodze ze mną. Gdyby nie ów fakt, to byłoby Ci lotto zdjęcie Co więcej.., nie wykluczone, ze sam poprosiłbyś o więcej, bo wykonane w nietuzinkowym, morskim plenerze.

A ten skutek to ban dla Vittoria, czy coś innego?

Nie wiem, czy wiesz, ale mnie, na przykład szkoda, że vittorio jest w trakcie usuwania konta. Ma dużą wiedzę o audio i urządzeniach. Starałem się jakoś powstrzymać ten nakręcający się ciąg negatywnych emocji. Nie udało się.

Trzeba pomyśleć, zanim się bezmyślnie zalajkuje lub pisze teksty zachęcające innych nakręcając ich coraz bardziej do samodestrukcji...

Dokończ już tą opowieść :)

W samochód i do domu. Niezła jazda była :)

Edytowane przez jar1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.