Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

O widzę, że moderacja się pojawiła w temacie to zapytam jeszcze raz bo nie zauważyła mojego wpisu:

Ale się naczytałem o nowym otwarciu, kolejnej próbie uzdrowienia forum itd...

Wy tak na poważnie?

Zróbmy test. Tu macie temat który schowaliście na bocznicy, równo rok temu, nie podając ŻADNYCH powodów takiego kroku. Mało tego, żaden z moderatorów nie przyznał się do tego kroku.

Wielokrotnie pytałem ale jest to jakaś wielka tajemnica.

No skoro zbanowanych wielokrotnie trolli przywraca się na forum, to może temat w którym nikt nigdy nie łamał regulaminu też przywrócicie na należne mu miejsce w dziale tematycznym:

http://www.audiostereo.pl/wasze-typy-i-antytypy-na-inne-zrodla-informacji-o-tematyce-hdtv_113900.html/page__st__180

Wyświetl postUżytkownik vlado dnia 20.04.2016 - 13:47 napisał

,,Aby zmienić obecny stan rzeczy, chęć zmian musi zakiełkować u samych Użytkowników. Wszelkie próby zmian narzucane od Zarządu forum, są i jeszcze nadal będą traktowane jako próby wywarcia nacisku. Użytkownicy muszą się przekonać, że era "paltonowska" minęła i już nie powróci.

Kiedy uwierzą, sami zechcą oczyścić swoje gniazdo i to nie ogniem i mieczem, a przez wspólna zgodę.

Naiwny jestem? Nie sądzę, tak uczy historia ludzkości, ona mylić się nie może :-)''

Piękne słowa, ale tyczą się również jak nie w głównej mierze też i moderacji o czym zapomniałeś w swojej wypowiedzi.

No zobaczymy czy moderacja ,,uwierzy i zechce oczyścić swoje gniazdo''.

Edytowane przez HQ150

Bo nasza ekipa to przecież żadne kolesiostwo :)

Sądząc po epitetach jakie zbieram najweselej jest być niewyekipowanym Don Kiszotem na ... Rubikońu :)

• Użytkownicy+

Piszący o moim rzekomym wykorzystaniu, czy uzależnieniu od jakiejś grupy są naprawdę zabawni. Wmawiają mi bycie członkiem jakiejś tajemnej grupy, która mnie wykorzystała. Naprawdę tak trudno zrozumieć, że zmęczyłem się moderacją? Tajemnicą Poliszynela jest przyczyna tego stanu, czyli brak konsekwencji w działaniu moderacji, torpedowanej przez administrację. Nie wiem po co jest na tym forum regulamin, skoro wbrew jego zasadom unieważnia się nałożone sankcje po jednym zakłamanym telefonie. Zakłamanym, bo dzwoniący troll dobrze wie, że nie będzie respektował żadnych ustaleń i obietnic danych w trakcie rozmowy.

To są właśnie ponad regulaminowe umowy, układy, które wprost prowadzą do zarzutów o nierówne traktowanie forumowiczów. Ktoś pomyślał, co czuje w takich wypadkach osoba napadana przez trolla? Nie mówię o moderatorze, tylko zwykłym forumowiczu. Ano, myśli, że troll jest bezkarny i właściwie to po co przestrzegać regulamin i zasady współżycia społecznego zawarte w netykiecie, jeśli nie niesie to za sobą żadnych konsekwencji. Później obiera jedną z dwóch dróg- zaczyna sam łamać regulamin w celu odpowiedzenia pięknym za nadobne, co robi z niego kolejnego trolla, lub przestaje pisać na forum (na szczęście częściej).

Co do grup poparcia i innych spiskowych teorii, to powiem krótko. Zobaczcie, kto lajkuje moje wpisy, a jaka grupa zawsze swoje. Moje popierają różni przypadkowi forumowicze, nie ma w tym żadnej zmowy. Pod wpisami trolli, zawsze pojawia się kilkuosobowa grupa wsparcia, niemal zawsze ta sama.

>>HQ150

Popraw link, bo przeglądarka nie bardzo rozumie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Pod wpisami trolli, zawsze pojawia się kilkuosobowa grupa wsparcia, niemal zawsze ta sama.

Problem w tym, ze najczęściej tych, którzy cię nie za bardzo lubią ani zagadzają zawsze nazywałeś i uważałeś za trolii.

A jak w takim razie zinterpretować lajki pod twoimi wpisami przy takiej klasyfikacji ? ;)

Tak więc mamy sytuację, że na całym froum są same trolle :)

Edytowane przez jar1

Ale chyba nie ty Jar? :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Sądząc po epitetach jakie zbieram najweselej jest być niewyekipowanym Don Kiszotem na ... Rubikońu :)

A może Rubikoniem Trojańskim? ;)

"To co teraz, ha?"

I tutaj w ocenie tego co opublikowałeś troszeczkę się różnimy :-)

Maskotka na harley'ku bardzo sympatyczna, jednak wklejona w kontekście trwającej dyskusji jest trollingiem. A załączony przez Ciebie do niej komentarz zmienia trolling we wpis prowokacyjny.

To była prawda stwierdzenie faktu, ale podana ze szczyptą prowokacji tu się zgodzę i przyjmuję :)

Co do grup poparcia i innych spiskowych teorii, to powiem krótko. Zobaczcie, kto lajkuje moje wpisy, a jaka grupa zawsze swoje. Moje popierają różni przypadkowi forumowicze, nie ma w tym żadnej zmowy. Pod wpisami trolli, zawsze pojawia się kilkuosobowa grupa wsparcia, niemal zawsze ta sama.

Jednym słowem stałeś się razem z rodziną niewinną ofiarą walczącą o ideały.

Platon, czy to Ty usuwałeś wszystkie posty z H.A. ? Chodzi oczywiście o informacje, a nie troling wykorzystywany o do czyszczenia całego wątku. To o takich wartości forumowych byłeś obrońcą ?

Piszący o moim rzekomym wykorzystaniu, czy uzależnieniu od jakiejś grupy są naprawdę zabawni. Wmawiają mi bycie członkiem jakiejś tajemnej grupy, która mnie wykorzystała. Naprawdę tak trudno zrozumieć, że zmęczyłem się moderacją? Tajemnicą Poliszynela jest przyczyna tego stanu, czyli brak konsekwencji w działaniu moderacji, torpedowanej przez administrację. Nie wiem po co jest na tym forum regulamin, skoro wbrew jego zasadom unieważnia się nałożone sankcje po jednym zakłamanym telefonie. Zakłamanym, bo dzwoniący troll dobrze wie, że nie będzie respektował żadnych ustaleń i obietnic danych w trakcie rozmowy.

To są właśnie ponad regulaminowe umowy, układy, które wprost prowadzą do zarzutów o nierówne traktowanie forumowiczów. Ktoś pomyślał, co czuje w takich wypadkach osoba napadana przez trolla? Nie mówię o moderatorze, tylko zwykłym forumowiczu. Ano, myśli, że troll jest bezkarny i właściwie to po co przestrzegać regulamin i zasady współżycia społecznego zawarte w netykiecie, jeśli nie niesie to za sobą żadnych konsekwencji. Później obiera jedną z dwóch dróg- zaczyna sam łamać regulamin w celu odpowiedzenia pięknym za nadobne, co robi z niego kolejnego trolla, lub przestaje pisać na forum (na szczęście częściej).

Tak czytam te wpisy i mam wrażenie, że czytamy różne fora, mimo, iż teoretycznie jesteśmy na tym samym.

To o takich wartości forumowych byłeś obrońcą ?

Wartości własnego JA.

Tak czytam te wpisy i mam wrażenie, że czytamy różne fora, mimo, iż teoretycznie jesteśmy na tym samym.

Nie jesteś jeszcze dobrze zorientowany , bo dopiero niedawno wróciłeś na to forum :)

Wiedz więc, że wróciłeś na pewno nie z powodu, że cię kochają...

Iskierka nadziei zatliła się w mym sercu ....

Miłość oparta na wspólnym wrogu jest zawsze krucha....i raczej oparta na chwilowych namiętnościach. Dlatego często prowadzi do częstej zmiany partnerów.

W spadku po przodkach dostaliśmy jak widać pieniactwo. Pieniactwo, nadymanie się i obrażalstwo każdy Salonik rozwalą... jak widać.

Gość papageno

(Konto usunięte)

że wróciłeś na pewno nie z powodu, że cię kochają...

Bum ma więcej lajków od Ciebie, więc chyba go jednak kochają :)

pieniactwo. Pieniactwo, nadymanie się i obrażalstwo każdy Salonik rozwalą... jak widać.

Na pewno wmówiono nam, że jakoby pewne przypadłości typu zazdrość są nasząc nardową cechą, a inne nacje są od niej wolne. Jest to całkowitą bzdurą. Z tym pieniactwem moim zdaniem jest podobnie. Wystarczy ustalić "sprzyjające ku temu okoliczności" i ludzie zaczynają sobie skakać do gardeł. Można też odwrotnie, tworzyć rozwiązania w których ludzie bardziej ze sobą współpracują i pomagają sobie zamiast się zwalczać. Przykładowo, dlaczego na tym forum nie są nagradzani użytkownicy pomagający sobie? I nagradzane pozytywne zachowania, a zamiast tego wdrożono system eliminacji i podział na grupy.

a zamiast tego wdrożono system eliminacji i podział na grupy.

bo to wzmacnia poczucie misji?

i nakręca spiralki? :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

bo to wzmacnia poczucie misji?

i nakręca spiralki? :)

Zapewniam Cię, że gdyby zrobić np. dwa dodatkowe systemy ocen np. za to, że komuś pomogłeś oraz np. za to, że twoja wypowiedz jest np. kulturalna z poszanowaniem rozmówcy itp. to ludzie zabiegaliby o taki wizerunek. za przeciwne zachowanie jakiś disllike itp. Połączone ze zwalczaniem wszelkich przejawów chamstwa we wczesnym zarodku przez moderację szybko uzdrowiłyby całą atmosferę, a poszło to w odwrotnym kierunku.

Zdolność do wspópracy i samoorganizacji widać najlepiej na tym Forum. To nasza Ojczyzna  w pigułce.

Nie mogę się z tym zgodzić, bo są inne fora które dobrze funkcjonują.

"Pozytywne punkty" można by przyznawać również za napisanie fajnej recenzji itp. To kwestia pomysłów na wytypowanie pozytywnych wartych nagradzania zachwań...

Edytowane przez zenon.kowalski
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Witajcie szymon,bum :))

palton żegnaj,mam nadzieję,że nigdy i nigdzie w internecie już się na ciebie nie natknę.

plastik przesyłam piątkę,Twoje wpisy są naprawdę trafne!:))

Z ulgą wracam na forum bez slaja,jak długo jeszcze?nie wiem,ale korzystam z tej chwili.

Parę tygodni temu wujek Paweł pisał,że salonik sprowadzi to Forum do poziomu szamba,myliłem się,jest poniżej!

Wtedy salonowiec marslo,usiłował polemizować,że błądze a przy okazji usiłował podczas tego kulawego dialogu zrobić ze mnie debila i pieniacza. Niestety,jaki jest koń każdy widzi.

Całe to salonowe towarzystwo napawa mnie obrzydzeniem,zniszczyliście to forum i dożywotnio zantagonizowaliście userów,u mnie macie bana bez prawa do abolicji.

P.S.1

Moim zdaniem palton zasłużył na pozew ze strony Site,nietrudno byłoby udowodnić,że działał/działa na szkodę właściciela,ale to moje zdanie.

P.S.2

To do ciebie Józek,parę razy pozwoliłeś sobie ze slajem,na niewybredne wycieczki osobiste pod moim adresem,konkretnie polecałeś mi pewną maść,nigdy nie dostałeś za to punktów karnych! Więc teraz nie łaź i nie lamentuj w wolnej przestrzeni na wzniecony w saloniku pył,jesteś jego częścią i kwintesencją!

Pozdrawiam trolli,salonowcom przesyłam.....

P.S.3

Popieram postulat rydza,zbanować cały salon i zamknąć w cholerę

Edytowane przez Paweł Skurzewski
Gość papageno

(Konto usunięte)

"Pozytywne punkty" można by przyznawać również za napisanie fajnej recenzji itp

Tak jest. Aby w ogóle pisać na forum należy ich zgromadzić minimum 1000. A "fajność" wpisów niech oceniają salonowcy. I dopiero wtedy będzie nirvana.

P.S. Witaj Pawle :)

To zupełnie inni ludzie, zresztą z saloniku usunąłem się sam o czym już mogłeś przeczytać w jednym z wpisów. Mógłbym tam nadal pisać, przecież jedną z kartek (pierwszą) sam sobie przyznałem i jako jej autor mogę ją odwołać. Nie chcę tam pisać, przynajmniej do czasu uleczenia saloniku. Byłem jednym z jego pomysłodawców, wiem, że kolejny z pomysłodawców, jest również na granicy rezygnacji. Tak to właśnie wygląda, jak brak jest konsekwencji w wymaganiu regulaminu i przestrzeganiu zasad. Znów mamy kolejną, jakąś 4567654 szansę, daną tym samym beznadziejnym przypadkom. Ile osób już odeszło lub zamilkło po kolejnych napaściach i atmosferze wprowadzanej przez te osoby? Ilu ludzi odejdzie, w trakcie kolejnych prób i eksperymentów resocjalizacyjnych? Co z tego, że kryjący się anonimowo za swoimi nickami, mają dużą wiedzę, skoro zamiast nią się dzielić, powodują odejście z forum wileu innych o podobnej wiedzy i doświadczeniu, ale zupełnie innej kulturze? Mówiłem kiedyś o tym, że być może z punktu widzenia finansowego, opłaca się przekształcić całe forum w rodzaj bocznicy. Naparzanki, wredne złośliwości, które można poczytać choćby na kilku ostatnich stronach tego wątku, przyciągają wielu czytelników i powodują ruch. Zgadzam się z tym, rozumiem i przyjmę taki obrót sprawy. Właściciele forum, muszą najpierw zarabiać, a w drugiej kolejności dbać o ideały. Niemniej, wtedy dla takich osób jak ja, to forum będzie skończone. Teraz może neomamut ze SVARTem, Plastikiem i Szymonem swobodnie wklejać filmik ze scenką w sklepie, w którym ktoś kupuję wódkę, zupełnie przypadkiem podobny do tego który zamknąłem rok temu po dziesięciu latach. Zapewne teraz zostanie przekopany internet, czym to może się teraz zajmować palton, żeby "żarty" były aktualne. Pewności jednak nie ma, przecież od kilku lat nieaktywna firma mojej żony, też była powodem szydery i obrzydliwych manipulacji. Być może, znów któryś z moich znajomych audiiofili dostanie dziwny telefon lub zapytanie mimochodem na PW o ... jak mu tam było... paltona? Niczego nie można wykluczyć, takie to osoby teraz wiodą prym na forum, brylują w wątkach (choć w tematycznych jak na lekarstwo) i jak widzę po decyzjach administracji i moderacji, nadają kierunek na przyszłość.

I jeszcze jedno Włodku, ja nie wyleciałem z moderacji. Miałem tego serdecznie dość, o czym wielokrotnie pisałem. Prosiłem też wiele razy o zdjęcie uprawnień, o czym doskonale wiesz. Nie żartuj, że jednorazowe mało eleganckie nazwanie poczynań admina (całkowicie słuszne co do zasady, niestety naganne w formie), miałoby przesądzić o tej sprawie. Nie takie rzeczy się działy, zresztą jak pokazuje choćby ostatni przykład zdjęcia bana trollowi, wystarczyło posypać głowę popiołem i już. Nie moderowałem zresztą niemal wcale od kilku m-cy, o czym również dobrze wiesz. To tyle, nie ma co tu dalej wyjaśniać.

Palton atakujesz wszytkich wokół i jakże by inaczej zapewniasz wszytkich o swojej wspaniałości i bezstronności.

Jak się poczyta Twoje ostatnie wpisy tutaj to wychodzi że jesteś niewinną liliją skrzywdzoną przez los czyli trolli ale i przez administrację .

Tylko zapominasz że wedle własnego uznania przez lata to Ty decydowałeś kto tym trollem jest i dlaczego.

Zacznijmy od tego że do Saloniku dostał uzyskując akceptację jeden z Twoich ulubionych Trolli i w dodatku miał niezbyt wygodną dla Ciebie stopkę.

Efekt był łatwy do przewidzenia połączone z włażeniem do części personalnej profilu Trolla w celu kasowania stopki , szybkie 20 punków karnych i ban.

Tylko był mały problemski akcja odbyła się przy otwartej kurtynie Saloniku i zakończyła się przywróceniem przez Administrację Trolla do pisania i cofnięciem Twoich dwu prewencyjnych kartek które wlepiłeś Trollowi i jeszcze jednemu użytkownikowi.

Nie umiałeś czy nie chciałeś wyjaśnić ich przyznania więc zostały cofnięte przez Administrację.

No tego to już było dla Ciebie naprawdę za wiele sypnąłeś dwoma następnymi kartkami i tu uwaga byłeś święcie przekonany że tu cytat z Twojej wypowiedzi :

„Nie wiedziałem, że poza osobą ostrzeganą i moderacją/administracją, ktoś postronny widzi podany powód przyznania kartki. Nigdy nie pozwoliłbym sobie na takie słowa publicznie, prawdę mówiąc, nigdy do tej pory nie użyłem takich słów wobec administratora „

Przypomnę że wtedy kiedy już działało podawanie uzasadnienia kartek i te uzasadnienia były jawne dla ogółu :)

Oto treść tych dwu kartek które wtedy przyznałeś nic tu nie zdradzam bo są jawne :

To kartka dla mnie :

Ostrzeżenie od palton powód: Troll zawsze pozostanie trollem

A to kartka którą przyznałeś sam sobie myśląc że tylko Ty będziesz to mógl przeczytać ale o zgrozo przeczytali to wszyscy uczestnicy Saloniku jako że była jawna czyli widoczna :

Ostrzeżenie od palton powód: Mam dosyć podważania decyzji moderatora przez idiotę Admin1

Ocenę tego co napisal Palton sam do siebie pozostawiam wszystkim wedle uznania :)

Za to właśnie zostałeś legalnie usunięty przez trzech użytkowników z Saloniku i nie jest tak że niby sam zrezygnowałeś jak wypisujesz.

W sprawę pozbawienia praw moderacyjnych nie wnikam bo to sprawa między Tobą a Adminstracją !

Na koniec jako dowód jest dostępny na Saloniku zrzut ekranu.

Wiem że ryzykuję gdyż jest tu zamieszana Administracja ale i Ty jedziesz teraz po niej.

Nie wiem jak mogłeś myśleć że to wcześniej czy pózniej nie wypłynie ???

Twój Troll

Tak jest. Aby w ogóle pisać na forum należy ich zgromadzić minimum 1000. A "fajność" wpisów niech oceniają salonowcy. I dopiero wtedy będzie nirvana.

Czytanie ze zrozumieniem zazwyczaj jest angażujące, ale nie koniecznie musi być bolesne.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

P.S. Witaj Pawle :)

Witaj Papo:))publicznie gratuluję Ci sukcesu w przywracaniu banitów,jest to precedens z którego powinieneś być dumny!

Gość papageno

(Konto usunięte)

Czytanie ze zrozumieniem zazwyczaj jest angażujące, ale nie koniecznie musi być bolesne.

Zgadzam się z Panem. Pełna zgoda, jak zwykli mówić niektórzy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.