Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to napisałem BOLDEM ? Nie.

Napisałem te zdania do Ciebie, ponieważ kiedy je pisałem uważałem je za odpowiednie w kontekście naszej dyskusji. Poskarżyłeś sie do Admina, więc sprawa jest zakończona. Obraźliwość tych wypowiedzi jest znikoma w porównaniu do obelg jakie w stosunku do użytkowników pisał Twój mentor Palton, a które ci nie przeszkadzały.

Odpowiadałem na zapytanie czy pisanie DUŻYMI LITERAMI i nadużywanie wykrzykników może być karane.

Twój wpis jest wyłącznie trollingiem i perfidnym atakiem na mnie.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Takie wypowiedzi jak ta Twoja teraz, są moim zdaniem bardzo szkodliwe dla forum.

Każdy może sobie przeczytać jakich sformułowań używałeś i moim zdaniem były one naruszeniem netykiety. Na pewno większym, niż pisanie z dużych liter. Wolę żeby ktoś pisał na forum niepotrzebnie z dużych liter, niż kierował pod adresem innego forumowicza słowa:

,,-ludzie zza Buga tak mają

-nieszczęście Ty moje

-masz z tym problem?

-Weż się umyj dziecko nieprzestań pieprzyć!''

Oczywiście, że zwracałem uwagę administracji na to łamanie netykiety i regulaminu. I zwracam po prostu uwagę na fakt, że takie zgłoszenia nie pociągają za sobą żadnej niestety reakcji. Przynajmniej o żadnej mi nie wiadomo.

Nie mam zamiaru Cię atakować, tylko piszę to po to, aby zwrócić uwagę na problem. Forumowicze nie będą przestrzegać regulaminu i netykiety w sytuacji gdy moderacja daje im takie przykłady i pokazuje że tak można.

To wy moderatorzy musicie świecić przykładem. Jeśli na każde zwrócenie uwagi w stonowanych słowach, będziecie odpowiadać, że to jest trolling i perfidny atak na moderatora, to życzę powodzenia w takim sposobie prowadzenia dyskusji.

Mam jeszcze jedną uwagę. Bardzo często moderator w dyskusji pisze, że jego wypowiedź jest jego prywatną opinią a nie wyrazem sprawowania funkcji moderacyjnych. Może by w takim razie dać możliwość moderatorom, żeby ich prywatne wypowiedzi nie były oznaczone jako ,, zielona'' wypowiedź moderaora, tylko wtedy niech pod nickiem widnieje tylko napis ,, Użytkownicy'' . Żebyśmy wiedzieli kiedy ktoś wyraża swoje stanowisko w związku z pełnioną funkcją, a kiedy jest ,, po pracy'' i rozmawiamy jak z każdym innym kolegą z forum. Które jego poglądy są podyktowane pełnioną funkcją a które wyrazem prywatnych spostrzeżeń. Co Wy na to?

Edytowane przez HQ150
Gość papageno

(Konto usunięte)

Przepraszam Cię Vlado, ale pozwolę się z Tobą nie zgodzić.

Wpisy takie, jak:

-ludzie zza Buga tak mają

-nieszczęście Ty moje

-Weż się umyj dziecko nieprzestań pieprzyć!

są co najmniej uwłaczające. I żadne czarowanie rzeczywistości nie zmieni ich wymowy.

Można się przyznać, przeprosić i obiecać poprawę, ale - jak widać - można przyjąć, że jest to perfidny atak. I trolling oczywiście.

Kto jaki sposób rozwiązania problemu wybierze, zależy od pewnych cech tej osoby, ale tego tematu lepiej nie drążyć.

Serdeczności, papageno.

Edytowane przez papageno
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Wpisy takie, jak:

-nieszczęście Ty moje

są co najmniej uwłaczające. I żadne czarowanie rzeczywistości nie zmieni ich wymowy.

Można się przyznać, przeprosić i obiecać poprawę, ale - jak widać - można przyjąć, że jest to perfidny atak. I trolling oczywiście.

Kto jaki sposób rozwiązania problemu wybierze, zależy od pewnych cech tej osoby, ale tego tematu lepiej nie drążyć.

Serdeczności, papageno.

Ale jest szerszy kontekst z paltonizmem w tle:)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ale to nie Palton użył cytowanych sformułowań w stosunku do HQ150?

Z tego co pisze ejczkju to nie,ale istnieje szerszy kontekst takich zachowań. Właściwie można by nim obdzielić spory krąg osób,wielu z nich dziś to salonowa elyta :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Paweł Skurzewski.

Bardzo Cię proszę, jeśli piszesz o mnie, żebyś używał prawidłowego mojego nicku.

Dla Twojej wiadomości, nie jestem salonową elitą, odmówiłem wstąpienia w jej szeregi, z paltonem nie mam nic wspólnego poza tym, że proponował mi funkcję moderatora. Też odmówiłem. Jeśli masz jakieś inne informacje na ten temat, to bądź uprzejmy zamiast jakichś niesprecyzowanych insynuacji podawać uzasadnienie swoich słów.

Edytowane przez HQ150
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Paweł Skurzewski.

Bardzo Cię proszę, jeśli piszesz o mnie, żebyś używał prawidłowego mojego nicku.

Dla Twojej wiadomości, nie jestem salonową elitą, odmówiłem wstąpienia w jej szeregi, z paltonem nie mam nic wspólnego poza tym, że proponował mi funkcję moderatora. Też odmówiłem. Jeśli masz jakieś inne informacje na ten temat, to bądź uprzejmy zamiast jakichś niesprecyzowanych insynuacji podawać uzasadnienie swoich słów.

Za przekręceni nicka-przepraszam,co do dalszych Twoich sformułowań,to składam je na karb upału:)

Wpisy takie, jak:

-nieszczęście Ty moje

Serdeczności, papageno.

Jest tylko jedno ale. Wypowiedzi które przytoczył HQ150 użyłem w sporze z nim już dawno. Spór ów dawno sie zakończył. HQ150 poskarżył sie do Admina. Admin zwrócił mi uwagę abym nie dyskutował z HQ. To zalecenie wypełniam. Sprawa została więc zakończona już dawno. Ale nie dla HQ150, który będzie to wywlekał do końca świata i jeden dzień dłużej. Bowiem on nigdy nie daruje nikomu kto potraktuje go tak jak na to zasługuje. I to jest cały problem.

Nikt kto pełni i pełnił funkcje moderatora na tym forum, nie deklarował, że jest świętym i nadczłowiekiem. Każdy kto pełni tutaj tę funkcje z niektórymi perfidnymi "użytkownikami" zawsze wejdzie w stan sporu i nękany przez nich, kiedyś wybuchnie i napisze coś niezgodnego z netykietą, jednak bardzo dokładnie opisującego postawę owego user'a. (vide Palton) Ja jestem tylko człowiekiem, a biorąc poziom agresji i język używany w sporach pomiędzy użytkownikami, to nie mam zbyt wiele wyrzutów sumienia z powodu tych moich określeń które skierowałem do HQ150.

I jeszcze sedno tego dzisiejszego sporu.

Jeden z kolegów zadał moderatorowi konkretne pytanie, czy nagminne nadużywanie pisania z premedytacją wiekimi literami, może zostać ukarane jako przewinienie niezgodne z netykietą.

I na to zapytanie odpowiedziałem.

I ta moja konkretna odpowiedź sprowokowała HQ150 do wywleczenia dawno zakończonego sporu jako adekwatnej dyskusji w temacie mojej odpowiedzi.

Zatem twierdzę, to jest atak na moderatora i trolling.

Serdecznie jak zawsze.

W.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

I ta moja konkretna odpowiedź sprowokowała HQ150 do wywleczenia dawno zakończonego sporu jako adekwatnej dyskusji w temacie mojej odpowiedzi.

Zatem twierdzę, to jest atak na moderatora i trolling.

Dodaj tylko, że Twoim zdaniem zakończonego.

Moim nie. Ani mnie za obraźliwe słowa nie przeprosiłeś, ani nie dostałem żadnej odpowiedzi od administracji na zgłoszenie wpisów łamiących netykietę.

Te wypowiedzi nie zostały wymoderowane ani pod nimi nie pojawił się żaden wpis moderatora o nałożeniu kary czy upomnienia.

Ty zresztą w dalszym ciągu uważasz, że Twoje słowa były zasadne.

Napisałem te zdania do Ciebie, ponieważ kiedy je pisałem uważałem je za odpowiednie w kontekście naszej dyskusji.

Niczego też nie zmienia fakt, że tych słów nie użyłeś wczoraj ale dawniej. Jaki jest w takim razie okres przedawnienia, bo regulamin nic nie mówi o tym, po jakim czasie łamaniem regulaminu i netykiety się martwić nie trzeba.

Potwierdziłem Adminowi, że nie będę z Tobą dyskutował, co zresztą pokrywa sie z moim własnym stanowiskiem. Moje zdanie na Twój temat znasz, zatem EOT.

Oczywiście, że zwracałem uwagę administracji na to łamanie netykiety i regulaminu. I zwracam po prostu uwagę na fakt, że takie zgłoszenia nie pociągają za sobą żadnej niestety reakcji. Przynajmniej o żadnej mi nie wiadomo.

No to pisz do prezesa Skrzypczaka z pretensjami, że nie raczył cie poinformować o swych działaniach w stosunku do Twoich skarg.

• Użytkownicy+

Obraźliwość tych wypowiedzi jest znikoma w porównaniu do obelg jakie w stosunku do użytkowników pisał Twój mentor Palton, a które ci nie przeszkadzały.

Jeśli ktoś sprzedaje jakiś towar, jest sprzedawcą lub handlarzem. Jeśli z kolei ktoś leje żonę, można nazwać go damskim bokserem. Jeśli ktoś kłamie i złapie się tą osobę na tym, można nazwać ją kłamczuchem. To zwyczajne określenia, jakie można przypisać komuś zgodnie z jego postępowaniem, często niestety niemoralnym. Jedyne co trzeba, to dowody na daną działalność konkretnej osoby. Tyle.

Jeśli ktoś pisze w sposób chamski, jest chamem. Jeśli ktoś udaje zatroskanego losem forum a za plecami próbuje oderwać z tego forum jak najwięcej osób, do tego szydzi z administracji oraz moderacji, ten jest dwulicowy. Jeśli te dwie rzeczy robi ta sama osoba, można ją nazwać dwulicowym chamem. Ja pisząc o kimś w ten sposób, miałem na to żelazne dowody w postaci cytatów i linków do takich wypowiedzi.

Tak więc, jeśli ktoś zarzuca mi obrzucanie innych bezpodstawnymi obelgami, ten kłamie. Jestem całkowicie spokojny o tą sprawę, wiem, że żadnych dowodów w postaci jakiegokolwiek poparcia takich teorii nikt nie znajdzie, można tylko powtarzać efektowne ogólniki. Manipulacje tej sprawy polegały na wybiórczym, wyrwanym z kontekstu użyciem moich słów. Szczegółowo opisywałem tą sprawę kilkukrotnie, w tym również na wcześniejszych stronach tego tematu, są na to świadkowie, min. jar1 i parantulla. Dziwne, że moderator pozwala sobie na rzucanie oskarżeń bez jakichkolwiek dowodów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiście zajrzałem na wspomniane forum. Okazuje się kolego GratefullDe, frywolny i kilku jeszcze, że jesteście dwulicowymi chamami. Tutaj dyskutujecie co robić dla dobra forum, a w ukryciu rozsyłacie PW namawiające do odejścia (nie mamy w nie wglądu, po prostu wynika to z wpisów na tamtym forum). Rozmawiacie z nami pozorując dobrą wolę, a jednocześnie obrażacie nas tam.

parantulla

Napisano 09.05.2014 - 14:16

Tyle właśnie było warte to całe pitolenie o zmianach.

Protest rozpoczął się w nocy z niedzieli na poniedziałek, dzisiaj mamy piątek, a to nowe forum funkcjonuje od czterech dni?

I jak teraz wyglądają przedstawiciele protestujących, którzy od rana do nocy się tutaj produkowali i oczy mydlili jakimiś bzdetami

podczas gdy równolegle do debaty nad zmianami na forum ci wszyscy wielce zatroskani jego stanem założyli sobie nowe?

Wychodzi na to, że niezależnie od tego co by postanowiła administracja audiostereo.pl, protestujący i tak mieli to gdzieś,

a celem protestu wcale nie były żadne zmiany, tylko chęć zwrócenia na siebie uwagi, żeby w świetle jupiterów stąd odejść

jako męczennicy o wolność słowa i inne jakieś duperele wymyślane na poczekaniu, żeby tylko pretekst do smęcenia jakiś był.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O! Palton! Żyje!:-)

A rzeknij słówko, @paltonie, jak nazwać typa, który, wykorzystując swą funkcję i dostępne buttony - w niebyt wysyła posty ludzi, ostrzegające innych Forumowiczów przed oszustem i hochsztaplerem?

Jak to będzie jednym słowem; "koleś z łajby" - zbyt rozwlekle...

Piśnij słówko, proszę.

• Moderatorzy

jeśli ktoś zarzuca mi obrzucanie innych bezpodstawnymi obelgami, ten kłamie.

Widzę, że znalazłeś trochę czasu na forum, może w końcu ustosunkujesz się do tej sprawy?

Ukryta Zawartość

post-31012-0-41749200-1465038920_thumb.png

P.S.

Ponoć żadnych dwulicowych chamów nie było - nawet był okres, że za wspomnienie tego epitetu leciały od Ciebie punkty. Teraz widzę, że demagogia tak się posunęła, że już możemy wprost pisać o dwulicowych chamach.

Jeśli te dwie rzeczy robi ta sama osoba, można ją nazwać dwulicowym chamem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-----------------

Jeśli ktoś pisze w sposób chamski, jest chamem. Jeśli ktoś udaje zatroskanego losem forum a za plecami próbuje oderwać z tego forum jak najwięcej osób, do tego szydzi z administracji oraz moderacji, ten jest dwulicowy. Jeśli te dwie rzeczy robi ta sama osoba, można ją nazwać dwulicowym chamem. Ja pisząc o kimś w ten sposób, miałem na to żelazne dowody w postaci cytatów i linków do takich wypowiedzi.

AVE Paltonie, co tam u ciebie brachu, przyjacielu nasz? :) Profesorem widzę jesteś od gradacji, ....a powiedz nam skoro jesteś taki specjalista, jak się w takim razie nazywa handlarz "opóźniający" wypłatę kaucji klientom miesiącami oraz kryjący go koleżka moderator? :)

Edytowane przez SVART

Wczoraj przed odsłuchami tub Destination Audio u naszego kolegi z częścią grupy warszawskiej widzieliśmy duża grupę Hell's Angels, ale za cholerę nie mogliśmy wypatrzeć Sly30 na jego pomarańczowej strzale :(. Sly, gdzie sie wczoraj podziewałeś, ze cię nie widzieliśmy, byłaby świetna okazja do strzelenia sobie wspólnej fotki i konwersacji o trzeszczącym analogu? :)

Wczoraj przed odsłuchami tub Destination Audio u naszego kolegi z częścią grupy warszawskiej widzieliśmy duża grupę Hell's Angels, ale za cholerę nie mogliśmy wypatrzeć Sly30 na jego pomarańczowej strzale :(. Sly, gdzie sie wczoraj podziewałeś, ze cię nie widzieliśmy, byłaby świetna okazja do strzelenia sobie wspólnej fotki i konwersacji o trzeszczącym analogu? :)

Czy to aby nie objawy manii prześladowczej ?

Może kupno skutera na początek coś pomoże ?

Nawet prawka na motocykl nie trzeba robić ?

Gość

(Konto usunięte)

Nawet prawka na motocykl nie trzeba robić ?

A może właśnie odwrotnie, należy zrobić prawko , kupić motór i dołączyć do jakiegoś klubu wtedy zazdrość nie będzie tak bolesna:)

Zazdrościć? Raczej współczuc tej biednej pomarańczowej ogarynce :). Chłopaki wy tu o radach, a co, skończyła sie maść której dystrybutorem jest xtct4? :):):)

Kpiny z kolegów nie są mile widziane w żadnym wątku, tym bardziej w wątku poświęconym funkcjonowaniu Forum.

Kolego @SVART udzielam ostrzeżenia za kpiny z kolegów, jeśli sie to powtórzy wykluczę Ciebie z tego wątku.

Kolejna ofiara slaja...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Na prośbę Sly 30 wklejam wpis:

"Ponieważ mam zablokowane konto przez Vlado i nie mogę się bronić przed oszczerstwami, to poprosiłem zizizeno o zamieszczenie tego wpisu . Moderator Vlado oskarżył mnie o to, że w zakładce Analog zakładałem wątki, w których ośmieszałem vinylowców.

Poproszę więc o dowody jakie to założyłem wątki w tejże zakładce!

Pozdrawiam

Sly30

PS.

Gdyby się jednak okazało, że Vlado kłamie i jego słowa to podłe oszczerstwo, gdyż nie zakładałem wątków w tej zakładce, to domagam się publicznych przeprosin i odbanowania mojego konta, które zablokował ten sam...vlado"

No i co mam z tym zrobić? Zgodnie z regulaminem powinieneś otrzymać ostrzeżenie za przenoszenie sporów z saloniku na bocznicę.

Po za tym Sylwek kłamie twierdząc, że moderator vlado zbanował jego konto.

Może podpowiesz mi co mam uczynić z tym wpisem?

To nie jego wina. To wina indoktrynacji nowobogackich guru hajendu.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Od pewnego czasu kolegi sly nie poznaje. Strasznie nerwowy od czasu powstania saloonu. Chyba nowi koledzy mają na niego zły wpływ bo utracił umiejętność kulturalnej rozmowy.

Dziwne, że nie przeszkadza mu obrabianie tyłków nieobecnym w saloniku. Bum stał się wręcz jego obsesją.

Edytowane przez Szymon1

Kolejna ofiara slaja...

A to się slaj rozpisał!:-)

Coraz żałośniejszy ten nasz Sly.

Ale za to - w Saloniku!

I niech tam może sobie zostanie a nie mendzi po kątach...

Lub może - niechaj nowe jakiesik forum założy, skoro tu mu ponuro i wszyscy nim poniewierają, nie smucąc się specjalnie jego nieobecnością?

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Kolego @SVART udzielam ostrzeżenia za kpiny z kolegów, jeśli sie to powtórzy wykluczę Ciebie z tego wątku.

Naturalnie przepraszam i przyjmuję karę. Jakkolwiek moim zamiarem nie były kpiny, tylko niewinny żart, sam bym tak to odebrał, tzn. z dystansem i nie obrażał się. Zważywszy jednak na fakt, że niektóre osoby są bardzo czułe na swoim punkcie, postaram się powstrzymać od podobnych postów i będę grzeczny. Aczkolwiek od czasu do czasu zawsze się przyda trochę humoru :).

• Użytkownicy+

Szkoda, że nie zdążyłeś ustosunkować się do mojej prośby o przedstawienie konkretów odnośnie czynów, które zarzucasz (między innymi mojej osobie), w cytowanym wyżej poście.

Wyjaśniliśmy sobie wszystko już przez PW, jednak uważam za właściwe napisać sprostowanie publiczne.

Mój post został opacznie zrozumiany i zinterpretowany. Nigdy nie twierdziłem, że ktoś nachodził moją żonę lub telefonował do niej. To jest całkowicie niedorzeczne, mój wpis zawiera zupełnie inną treść. W całości podtrzymuje wszystkie słowa zawarte we wpisie, proszę jednak czytać go ze zrozumieniem.

Teraz może neomamut ze SVARTem, Plastikiem i Szymonem swobodnie wklejać filmik ze scenką w sklepie, w którym ktoś kupuję wódkę, zupełnie przypadkiem podobny do tego który zamknąłem rok temu po dziesięciu latach. Zapewne teraz zostanie przekopany internet, czym to może się teraz zajmować palton, żeby "żarty" były aktualne. Pewności jednak nie ma, przecież od kilku lat nieaktywna firma mojej żony, też była powodem szydery i obrzydliwych manipulacji. Być może, znów któryś z moich znajomych audiiofili dostanie dziwny telefon lub zapytanie mimochodem na PW o ... jak mu tam było... paltona? Niczego nie można wykluczyć, takie to osoby teraz wiodą prym na forum, brylują w wątkach (choć w tematycznych jak na lekarstwo) i jak widzę po decyzjach administracji i moderacji, nadają kierunek na przyszłość.
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Od pewnego czasu kolegi sly nie poznaje. Strasznie nerwowy od czasu powstania saloonu. Chyba nowi koledzy mają na niego zły wpływ bo utracił umiejętność kulturalnej rozmowy.

Dziwne, że nie przeszkadza mu obrabianie tyłków nieobecnym w saloniku. Bum stał się wręcz jego obsesją.

Znowu zbanowany nasz arbiter elegancji?

Musi wysoka cooltura w tym saloonie panować i straszny trolling :))

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.