Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

TY TAK NAPRAWDĘ? LASCIATE... ITD.

Mam nadzieję, że długo się nie utrzymasz. Oby.

Nie pozdrawiam.

Moderowanie to nie stołek do którego się człowiek może przyspawać.

Oczywiście czas mój nie wyznaczasz ani Ty, ani ja sam - tylko Administracja.

Ale uwierz mi - wiem skąd ten atak na mnie, tylko spokojnie, nie jestem dzieckiem i takie gierki na mnie nie robią żadnego wrażenia.

Przed tym uwierz mi byłem też ostrzegany.

Natomiast ja serdecznie Cię pozdrawiam.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

(...) Nie zapomnij poinformować swojego kolegi jbmar'a, jego post też "poleciał" bo poza chamskim atakiem na moje posty "na temat" nic nie wnosił w dyskusję ROZPOCZĘTĄ PRZEZ WŁAŚCICIELA TEGO MIEJSCA

Przywróć mój post, zobaczymy cóż to za chamskie ataki na Twoje posty w nim były...

Gość papageno

(Konto usunięte)

Drogi MrArkadiuszu. Atak na Ciebie? Po co? Niczego mi to nie załatwia. Nie mam na tym forum żadnych interesów. Ot, piszę sobie od czasu do czasu z zakładce Muzyka. Coraz rzadziej zresztą.

Z tego co wiem, to mamy tutaj wyrażac swoje opinie na temat funkcjonalności Forum

No właśnie, czy otrzymam odpowiedź na moją interpelację? :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ot, piszę sobie od czasu do czasu z zakładce Muzyka. Coraz rzadziej zresztą.

I widzisz Kolego, cos o tym wiem...bo jak zauważysz zakładka Muzyka jest też i mnie bardzo bliska.

Co do pisania "coraz rzadziej", mam nadzieję, że nie jest to "wina" Forum, a innych okoliczności.

Bo jeśli tak, jeśli coś ma z tym związek z Forum to właśnie jest okazja popisać o tym i coś zmienić.

Na marginesie -przyznaje się bez "bicia" - moje posty są zdecydowanie przydługie. Przepraszam wszem i wobec, będzie poprawa.

Czy tak od strony moderatora (jeśli nim będę), czy tym bardziej jako Forumowicz.

Dlatego przepraszam za zbyt nużące i przydługie posty. Miały one za zadanie pokazac Wam zmiany.

Brakowało Wam/Nam swobodnej mozliwości dyskusji z Moderacją. Więc ją macie.

I raz jeszcze - włączyłem właśnie kompresowanie treści.

No właśnie, czy otrzymam odpowiedź na moją interpelację? :-)

W temacie zmiany nicków?

Od strony Moderacji? Tym bardziej chyba nie oczekujesz bym ujawnił jakieś "listy" z danymi i powody dlaczego ktoś zmienił nick.

Zmiana nie jest w żaden sposób "karalna", czego przykładem jestem ja.

Poprosiłem 2 razy o zmianę nicka - poslugując się nadal tym samym kontem (posty, ostrzezenia itd. utrzymane). Ba! Nawet avatar zostal ten sam.

Dlaczego? By po 1 nie dublować kont, by nie tworzyć klonów. A powód - uwierz mi, jak najbardziej ludzki - o czym Administracja została poinformowana i podeszła do tego z pełnym zrozumieniem.

Co do reszty Kolegów, wybacz - nie mam wiedzy, nie posiadamy takich informacji, nie znam odpowiedzi na takie pytania.

Chciałem dowiedzieć się nie o szczegóły dotyczące konkretnych ludzi, przy zmianie nicku, bo mnie to nie obchodzi, ale o podstawę formalną takiej zmiany. Tak jak wspomniałem poprzez to robi się bajzel, gdyż takie ukrywanie się nie jest fair w stosunku do innych forumowiczy.

Edytowane przez sittek

Słusznie, @sitteku.

Też mnie to interesuje, choć nie do stopnia, bym po nocach sypiać nie mógł.

Bardziej Moją.

- a co tam grzebiesz w tym telechonie?

- Gadam z kumplami.

-aha.

I uspokojona - zasnęła.

O!:-)

• Moderatorzy

Skończcie już ta dziecinna przepychankę...

Arku bierz się do roboty, a nie wdawaj się w czcze dyskusje, pracy dla moderatora na forum od liku. Natomiast reszta "ekipy" dajcie mu się wykazać, jeszcze nawet kilka dni nie minęło, a już Go osadzacie...

-----------------

Chciałem dowiedzieć się nie o szczegóły dotyczące konkretnych ludzi, przy zmianie nicku, bo mnie to nie obchodzi, ale o podstawę formalną takiej zmiany. Tak jak wspomniałem poprzez to robi się bajzel, gdyż takie ukrywanie się nie jest fair w stosunku do innych forumowiczy.

nie ma takiej podstawy i moderacja nie ma z tym nic wspólnego

wyłącznie w kompetencji admina

w/g mnie jesli to sie odbywa pod hasłem ujednolicania kont / inne fora/ to powinna być informacja o poprzednim koncie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

w/g mnie jesli to sie odbywa pod hasłem ujednolicania kont / inne fora/ to powinna być informacja o poprzednim koncie

Ale to są zupełnie nowe nicki.

Ale to są zupełnie nowe nicki.

nie rozumiemy sie -ok niech bedzie nowy ale w "o mnie" powinny byc stare

nie rozumiemy sie -ok niech bedzie nowy ale w "o mnie" powinny byc stare

Wstawcie może stary nick pod ilością postów i datą pierwszej rejestracji. Nie trzeba będzie grzebać.

Proszę - w kąputrze mam co innego, a w telechonie - co innego.

Ciekawe, prawda Panie cir?

Żebyś ty jeszcze te gadki jakoś potrafił ujednolicić...

"Zniknął mój post", napisał @sittek.

A moje - ze dwa!:-)

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Wstawcie może stary nick pod ilością postów i datą pierwszej rejestracji. Nie trzeba będzie grzebać.

niestety admini nie widza problemu ze zmiana nazwy konta

wczesniej zgłaszalem sytuacje kiedy osoby które handluja na forum , robia jakies zobowiazania - nagle niby znikaja - nowe konto i udaja ze to nie oni

całe szczescie ze PW pozostaja i z nazwa nowego konta , ale jesli ktos wszystko usuwa to sladu nie ma

wczesniej zgłaszalem sytuacje kiedy osoby które handluja na forum , robia jakies zobowiazania - nagle niby znikaja - nowe konto i udaja ze to nie oni

całe szczescie ze PW pozostaja i z nazwa nowego konta , ale jesli ktos wszystko usuwa to sladu nie ma

Rzecz jasna - zapamiętam, co napisałeś.

A i inni też.

Rzecz jasna - zapamiętam, co napisałeś.

A i inni też.

Walnę ci po raz trzeci, gdybyś chciał.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ale tak, brawa "dla Was", jesteście naprawdę "zabawni".

No czyli jest tak jak już było.

Moderacji NIE WOLNO publicznie ośmieszać innych forumowiczów. To jest karygodne.

Jak masz uwagi do konkretnych wypowiedzi to zastosuj swoje narzędzia moderacyjne a nie rozpoczynaj niewybrednych przytyków personalnych.

Zapytam na jakim poziomie "komunikatywność"? Na poziomie robienia sobie zartów? W temacie o funkcjonalności Forum piszesz o czym? O cudzych postach? Z tego co wiem, to mamy tutaj wyrażac swoje opinie na temat funkcjonalności Forum, nie na temat cudzych postów.

Jak dobrze wiesz, zadałem wielokrotnie te same pytania tyczące się dokładnie funkcjonalności tego forum i zasad pracy nowej moderacji. I też niestety stwierdzam,że żadnej rozmowy tutaj nie ma. Jest tylko jej pozorowanie.

Od wielu już dni udajecie, że żadnych pytań nie było.

Brakowało Wam/Nam swobodnej mozliwości dyskusji z Moderacją. Więc ją macie.

Brakuje nam w dalszym ciągu. Wygłaszanie przemówień, bez jakiejkolwiek odpowiedzi na zadawane przez rozmówców pytania, nie jest dyskusją.

Edytowane przez HQ150

UWAGA - POST ZA DLUGI - ALE OSTATNI W NORMALNYCH KONTAKTACH W TEMACIE "RESET NA FORUM".

Kto nie chce, nie czyta. Kto chce i przeczyta - proszę o zero pretensji o długość postu.

HQ150 nie mam zamiaru wywlekać ponownie powodu mojego wpisu - nie był on ośmieszający innych, a odpowiedzia na osmieszanie moich postów.

Co do Twoich oczekiwań, czy dociera do Ciebie Kolego informacja, że Moderacja TEŻ czeka na wytyczne Administracji/Właściciela o tym jak ma wyglądać "przyszłość"? pisałem Ci o tym, że wymagany jest czas i cierpliwość każdej ze stron.

Rozumiem Twoje oczekiwania i się do nich przyłączam(tak, tak). Ale przy okazji raz jeszcze zwracam uwagę wszystkim - kiedy ostatni raz prowadzona była dyskusja (w jakikolwiek sposób), o takim jak powyżej sposobie nawet nie wspomnę z Moderacją?

Sypały się na lewo i prawo ostrzeżenia, i banowani byli Forumowicze wszędzie, gdie padło "niewygodne" pytanie w stronę Moderatora.

Teraz nie ma "niewygodnych" pytań, tylko nie na wszystko znamy odpowiedź. Kolejną rzeczą jest to, że jak nie zauważyłeś - niektórzy są Moderatorami od dopiero kilku dni, a to na ich osobach skupiliście wszelkie pretensje i oczekiwania naprawy całego świata, jakbyśmy to my w ostatnim czasie mieli swój główny udział w tym, co się działo. Nie, nie jesteśmy za to odpowiedzialni - a nawet głośno wyrażamy swoją opinię, że takie relacje pomiędzy Forumowiczami, a Moderacją są patologiczne.

I tak - pełna z Tobą zgoda, w moich postach mało bezpośrednich odpowiedzi co do wielu jakże ważnych pytań. Brak tych odpowiedzi nie jest wynikiem niechęci, a braku wiedzy na dziś o to, o co pytacie (my sami zresztą też pytamy). Wy natomiast zamiast to zrozumieć, jedziecie po nas bez żadnego hamulca. Pretensja, za pretensją, a może warto by było wesprzeć całą tą inicjatywę by wreszcie właśnie było normalnie? Czy już tylko wszystkich dookoła stać jedynie na wieczne żale i pretensje? Chcecie zmian to nam pomóżcie je wprowadzić - po to są nowi w Moderacji ludzie.

Ale jak będziecie po nas jechać jak po starych kobyłach i jeszcze na nas wieszać psy za coś, za co nawet nie odpowiadamy - to nie tylko zmiany nie mają sensu, ale wróci co było z jeszcze większym zdecydowaniem w przeświadczeniu o "słusznym działaniu".

Tego chcecie? Proszę bardzo. I tak, wie też spora grupa ludzi o tym, że te zmiany jakie mogą wejść w życie będą wyśmiewane i torpedowane. Dlaczego? Bo ma w tym interes pewna grupa osób, dla których Forum to dobre miejsce do prowadzenia własnych gierek od lat. I nie chcą po prostu stracić jakże cennego publicznego miejsca do załatwiania swoich osobistych spraw i interesów. I zrobią wszystko, by cały ten pomysł jaki wyszedł od Dawida po prostu się nie powiódł.

A moje "długie posty" - już za nie przeprosiłem. Starałem się w nich Wam przedstawic jak najobszerniej pomysły na "reset". Dziękuję Panowie za wszystkie ataki na mnie. Po tygodniu potraficie zniechęcić wszystkich do tego, by chcieli Wam pomóc i zmienić to miejsce. Zamiast wspólnie coś zrobić - wieczne pretensje i żale o każde słowo.

Jednak w szczególności dziękuję za chyba setkę maili i PW, w głównej mierze tych wspierających nasze działania. Za to tym wszystkim naprawdę dziękuję. No i za te kilka maili po prostu zwykłego chamstwa jakie w nich wylewało się - też dziękuję. Przyjmuję jak obiecałem wszystko z dobrodziejstwem inwentarza. Szkoda tylko, że zapomina się - moja osoba w Moderacji jest TYDZIEŃ, a macie oczekiwania i pretensje do mnie jakbym tutaj Moderował 5 lat.

Panowie na koniec, moderowałem swego czasu zawodowo poza PL. Na identycznym tematycznie miejscu. Przez ponad 3 lata swojej pracy (byłem związany umową) nigdy nie przelało się tyle hejtu na mnie, co przez tydzień na AS.

Pretensje, żale i oczekiwania. A to wszystko "na już" jakbym odpowiadał za Wasze problemy w komunikacji z Moderacją od tylu miesięcy i te wszystkie bany i ostrzeżenia jakie dostaliście przez ostatnie kilkanaście miesięcy.

Zrozumienie godne podziwu. Jako jedyny publicznie zauważył najważniejszą rzecz Kolega plastik1989 - jestem tutaj kilka dni, wspieram Was w oczekiwaniach o inne podejście Moderacji we wzajemnych relacjach, a macie do mnie pretensje o wszystko.

Panowie nie dziwi mnie rezygnacja wielu osób z chęci pomocy w to wszystko o czym się pisze. Jesteście po prostu sami winni relacji jakie budujecie z innymi na Forum. Zamiast wspierać Moderatorów o innym podejściu niż do tej pory - kopiecie nas po jajach bo macie świadomość, że jesteśmy tymi, którzy chcą Wam podac rękę i zmienić wiele rzeczy.

Po tym całym hejcie jaki znajduję wśród naprawdę wielu pozytywnych maili - zastanawiam się czy to ma sens i uwierzcie mi - zaczynam przyznawać pewnym osobą rację. Dyskusja po prostu nie ma sensu, karać, karać i raz jeszcze karać.

Zastanówcie się nad tym co robicie.

Mój post jest za długi - ale mam to gdzieś. Przesadziliście po prostu niektórzy z atakiem na moja osobę. Żal tylko, że większosć, która jest normalna - będzie przy okazji też dostawałą jak wcześniej po tyłku za wszystko. Bo zamiast zmian, będzie tylko gorzej.

Arek.

Mój post jest za długi - ale mam to gdzieś. Przesadziliście po prostu niektórzy z atakiem na moja osobę. Żal tylko, że większosć, która jest normalna - będzie przy okazji też dostawałą jak wcześniej po tyłku za wszystko. Bo zamiast zmian, będzie tylko gorzej.

Masz rację. Wiekszość to niewdzięcznicy i za grosz nie potrafią docenić dobra jakim chce się ich obdarzyć.

Masz rację. Wiekszość to niewdzięcznicy i za grosz nie potrafią docenić dobra jakim chce się ich obdarzyć.

Pasuje Ci aktualna atmosfera? Masz prawo do takiej opinii , ale nie spodziewałem sie po Tobie takiej interpretacji wpisu Arka.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Zrobił się taki mętlik , że mało kto już chyba wie o co i po co to wszystko , poplątało języki a i zrozumieć słowo pisane coraz trudniej niestety . :(

Pasuje Ci aktualna atmosfera? Masz prawo do takiej opinii , ale nie spodziewałem sie po Tobie takiej interpretacji wpisu Arka.

A wiesz, też czasami się sobie dziwię. Nagle zapala się jakieś światełko i już :)

Całe życie chodzę raczej własnymi ścieżkami...

Edytowane przez jar1
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Sypały się na lewo i prawo ostrzeżenia, i banowani byli Forumowicze wszędzie, gdie padło "niewygodne" pytanie w stronę Moderatora.

Tak było, potwierdzam.

I tak - pełna z Tobą zgoda, w moich postach mało bezpośrednich odpowiedzi co do wielu jakże ważnych pytań. Brak tych odpowiedzi nie jest wynikiem niechęci, a braku wiedzy na dziś o to, o co pytacie (my sami zresztą też pytamy).

No to trzeba pytającemu forumowiczowi napisać.

Słuchaj nie zlewam Cię, tylko jeszcze nie znam odpowiedzi. Poczekaj dzień, dwa, tydzień i Ci odpowiem.

Nie będzie trzeba powtarzać tego samego pytania wiele razy. Jak nie z Waszej strony żadnej reakcji to wygląda na to, że olewacie pytającego.

Panowie na koniec, moderowałem swego czasu zawodowo poza PL. Na identycznym tematycznie miejscu. Przez ponad 3 lata swojej pracy (byłem związany umową) nigdy nie przelało się tyle hejtu na mnie, co przez tydzień na AS.

No niestety, jak wchodzisz jako moderator do miejsca które traktowało forumowiczów w sposób niezgodny z regulaminem, to się temu nie dziw.

Chcąc zbierać pochwały najpierw musicie sobie na nie zapracować.

Przecież chyba wszyscy moderatorzy z ,, poprzedniej'' ekipy w dalszym ciągu są w składzie niby nowej.

Edytowane przez HQ150
Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Witam.

Proszę o zamknięcie mojego konta...

Z góry dziękuję

Edytowane przez rochu
wyedytowano wpis zawierający tzw. dane wrażliwe

Cóż - jak zawsze trzeba napisac osobiście stosowne PW do admina

nadal w tej kwestii nic się nie zmieniło

Witam.

Proszę o zamknięcie mojego konta...

Z góry dziękuję

Pod jakim nickiem wrócisz?

Zresztą, tak czy siak - strata z gatunku mikrych.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.