Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, McGyver napisał:

A prywatnie, to jestem zdania że art 196 kk bezzasadnie dyskryminuje ateistów i agnostyków poprzez to, że wierzącym wszelkiej maści przyznaje przywileje których ani ateiści ani agnostycy nie mają

Dokładnie tak. 

Co po niektórym spadł niczym manna z nieba, stal się swoistym narzędziem do zamykania ust i kneblowanie niepokornych. Zresztą często nadużywanym, a kuriozalnym jest zazwyczaj zgłaszanie przez osoby powiązane ze środowiskami prawicowymi.

Przypadek?

😉

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Cytat

Parafia - podstawowa jednostka organizacyjna Kk. Według koncepcji teologicznych to przede wszystkim wspólnota wiernych.

Parafianin - człowiek bez ogłady, zacofany, ograniczony, tępak, pot. idiota. Słownik j.p. PWN.

Zgłaszałem. " tępak, pot.idiota" w w/w słowniku takich obraźliwych określeń nie ma, wiec jest to radosna twórczość kolegi.

Można tak? Pana zdaniem moderatorze?  To nie obraża katolików?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2 godziny temu, McGyver napisał:

To wrażenie jest skutkiem tego że nie zgłaszacie, a mimo to macie pretensje. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Moderatorzy

@Espectro,

kiedyś już było to chyba poruszane. Mianowicie, chodzi mi o to, że klikając w "dzwoneczek" pojawiają się nieczytane odpowiedzi w interesujących tematach. Nieprzeczytane są "wytłuszczonym" drukiem, ale problem w tym, iż po kliknięciu jednego wszystkie się "wygaszają". Nie można zrobić tak , aby nieprzeczytane nadal pozostały "wytłuszczone"?

26 minut temu, Jacchusia napisał:

Zgłaszałem. " tępak, pot.idiota" w w/w słowniku takich obraźliwych określeń nie ma, wiec jest to radosna twórczość kolegi.

A ja znalazłem, tylko, że w innym miejscu, ale jest.

Ukryta Zawartość

Screenshot_20210911-011847_Chrome.jpg

26 minut temu, Marcinus napisał:

@Espectro,

kiedyś już było to chyba poruszane. Mianowicie, chodzi mi o to, że klikając w "dzwoneczek" pojawiają się nieczytane odpowiedzi w interesujących tematach. Nieprzeczytane są "wytłuszczonym" drukiem, ale problem w tym, iż po kliknięciu jednego wszystkie się "wygaszają". Nie można zrobić tak , aby nieprzeczytane nadal pozostały "wytłuszczone"?

Jeszcze przydałaby się funkcja "czyszczenia", aby móc zaznaczyć już odczytane i usunąć z listy.

Chyba, że jest, a ja nie wiem jak to zrobić 😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sir.jax

Godzinę temu, skynyrd napisał:

O k**wa, ja pier**le...

Mac - jesteś bolszewikiem?

Spróbuj w Norwegii prowadząc samochód lekceważyć przepisy ruchu drogowego. Możesz mieć pewność, że ktoś zadzwoni na policję i w ciągu kilku chwil będziesz miał na karku radiowóz. Czy Norwedzy są bolszewikami? A może na tym polega społeczeństwo obywatelskie?

1 godzinę temu, skynyrd napisał:

O k**wa, ja pier**le...

Mac - jesteś bolszewikiem?

Bo jest zgłaszanie dobre i niedobre. 
Trzebaby to zapisać w Wiki, będzie wszystko jasne i nikt nie podskoczy🙂

Są tez przepisy drogowe.

I co, da się z donosiciela zrobić obywatela?

Wszystko się da.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

12 godzin temu, McGyver napisał:
15 godzin temu, Maju napisał:

LGBT (...) skupiałem się na tej ideologii.

Nie ma czegoś takiego. To teoria spiskowa. Za wikipedią:

Ideologia LGBT[1], ideologia gender, rzadziej homoseksualna propaganda, homopropaganda – określenia używane w mediach i politycznych wypowiedziach w Polsce, związane z populistyczną retoryką anty-LGBT. To, co nazywane jest ideologią LGBT lub ideologią gender, w gruncie rzeczy nie spełnia kryteriów ideologii. Według badaczy analizujących terminy takie jak „ideologia gender” czy tzw. „homoseksualna agenda”, byty te nie istnieją poza propagandową retoryką anty-LGBT, a sugerowanie, że istnieją bywa określane jako forma teorii spiskowej.

Aha, tak napisali, piszą też:

"Ideologia – pojęcie występujące w filozofii i naukach społecznych oraz politycznych, które określa zbiory światopoglądów służących do całościowego interpretowania i przekształcania świata."

Może tworzący tekst o "ideologii LGBT" w Wikipedii nie potrafili sobie tych pojęć, myśli inaczej połączyć jak w taki jedynie słuszny sposób. 😉

Gdybym jednak się mylił i rzeczywiście nie ma (i nie będzie) czegoś takiego to tym bardziej bezsensowny jest zarzut kierowany do mnie  że deprecjonuję, atakuję czy poniżam te osoby, skoro środowisk tych osób nie ruszałem i O NICH NIGDY źle nie pisałem.  
Jak miałem na myśli jakiś ludzi to ideologów, to tych przekształcających światopogląd ludziom z tych środowisk, nam, a zwłaszcza tym którzy taką ideologię usiłują zaaplikować naszym dzieciom.

Skoro nie ma takiej ideologii to dyskusja o moim rzekomym ataku staje się bezprzedmiotowa.

8 godzin temu, McGyver napisał:

Moderatorzy rozpoznają temat, ale nie oceniają wartości merytorycznej zgłaszanych postów. Oceniają tylko naruszenia regulaminu i netykiety. Dlatego za pisanie nawet ewidentnych bredni nie ma punktów, ale za obrażanie innych już są.

Tymczasem mija kolejny dzień jak podałem przykład że dostałem ostrzeżenie i punkt za rzekome obraźliwe zachowanie polegające na tym że napisałem że ktoś "obraża katolików" w sensie że coś im zarzuca a nie ma pojęcia o czym pisze.
Moderator nie dość że ocenił merytorycznie to jeszcze wmówił mi że "manipuluję (bo nie dopatrzył się w tym obrazy) i mataczę".

Napisałem o tym tu, kazano pisać na PW, napisałem tam i......mija kolejny dzień i dalej nic. 

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

9 minut temu, Maju napisał:

Aha, tak napisali, piszą też:

"Ideologia – pojęcie występujące w filozofii i naukach społecznych oraz politycznych, które określa zbiory światopoglądów służących do całościowego interpretowania i przekształcania świata."

Może tworzący tekst o "ideologii LGBT" w Wikipedii nie potrafili sobie tych pojęć, myśli inaczej połączyć jak w taki jedynie słuszny sposób. 😉

Gdybym jednak się mylił i rzeczywiście nie ma (i nie będzie) czegoś takiego to tym bardziej bezsensowny jest zarzut kierowany do mnie  że deprecjonuję, atakuję czy poniżam te osoby, skoro środowisk tych osób nie ruszałem i O NICH NIGDY źle nie pisałem.  
Jak miałem na myśli jakiś ludzi to ideologów, to tych przekształcających światopogląd ludziom z tych środowisk, nam, a zwłaszcza tym którzy taką ideologię usiłują zaaplikować naszym dzieciom.

Skoro nie ma takiej ideologii to dyskusja o moim rzekomym ataku staje się bezprzedmiotowa.

Tymczasem mija kolejny dzień jak podałem przykład że dostałem ostrzeżenie i punkt za rzekome obraźliwe zachowanie polegające na tym że napisałem że ktoś "obraża katolików" w sensie że coś im zarzuca a nie ma pojęcia o czym pisze.
Moderator nie dość że ocenił merytorycznie to jeszcze wmówił mi że "manipuluję (bo nie dopatrzył się w tym obrazy) i mataczę".

Napisałem o tym tu, kazano pisać na PW, napisałem tam i......mija kolejny dzień i dalej nic. 

Maju, dam Ci dobra radę.

Olej.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

19 minut temu, bubusia napisał:

Olej.

W zasadzie mi to od początku lata.....drążę swoją sprawę z czystej ciekawości jakie kolejne "tłumaczenia" usłyszę. 
Udawanie że nie ma sprawy przerabiałem dziesiątki razy....  :))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

13 godzin temu, fox733 napisał:

Do tego posta Mac Dodał komentarz w kolorowej ramce a ja dostałem takie angielskie powiadomienie:

McGyver has added warning note to your post. 
Czy to jest faktycznie słowne upomnienie/ostrzeżenie czy to tylko kwestia tłumaczenia?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

11 godzin temu, Jacchusia napisał:

Można tak? Pana zdaniem moderatorze?  To nie obraża katolików?

Ukryta Zawartość

Pana zdaniem to załatwia sprawę?

e0ac7a9f353fe608.jpg

I teraz takie obelgi maja nie razić uczuć katolików? Czy Pan dba tak samo o uczucia wszystkich?

Ukryta Zawartość

Zmówili się żeby sypać aluzjami. Zaraz wywalę ten spam. Albo kawa na ławę, albo nie śmiecić tu. 

1 minutę temu, Jacchusia napisał:

Pana zdaniem to załatwia sprawę?

Ukryta Zawartość

I teraz takie obelgi maja nie razić uczuć katolików? Czy Pan dba tak samo o uczucia wszystkich?

Pretensje proszę zgłaszać do autorów strony 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, McGyver napisał:

Zgłaszam do Pana jako osoby dbającej o uczucia innych.

W przeciwnym razie, będąc człowiekiem sprawiedliwym, w poście w którym pojawi się słowo "jehowita", będzie Pan się musiał ograniczyć do notatki " to określenie świadkowie Jehowy uznają za obraźliwe choć słownik PWN za takie owego nie uznaje". Ok?

31 minut temu, McGyver napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) n

Cała tutejsza wymiana myśli na temat słowa "jehowita" nosi znamiona dyskusji dla dyskusji. Skoro członkowie związku wyznaniowego Świadków Jehowy uważają je za obraźliwe to należy tak przyjąć. 

Analogicznie gdybym zwrócił się do kogoś tu na Forum per "ty dzbanie" dostałbym zapewne ostrzeżenie i kilka punktów karnych. I nie ma co udawać Greka wskazując, że w myśl definicji słownikowej dzban to zwykły rzeczownik  określający naczynie do przechowywania wody i innych płynów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bobcat
11 minut temu, Bobcat napisał:

Cała tutejsza wymiana myśli na temat słowa "jehowita" nosi znamiona dyskusji dla dyskusji. Skoro członkowie związku wyznaniowego Świadków Jehowy uważają je za obraźliwe to należy tak przyjąć. 

Jak najbardziej. Skoro ktoś używa określeń _ewidentnie_ przez wszystkich uznawane za obraźliwe, powinno sie to spotkać z odpowiednią reakcja. O nic innego nie chodzi.

A twój wpis to dyskusja dla dyskusji, sprzeciw dla sprzeciwu.

11 minut temu, Bobcat napisał:

Analogicznie gdybym zwrócił się do kogoś tu na Forum per "ty dzbanie" dostałbym zapewne ostrzeżenie i kilka punktów karnych. I nie ma co udawać Greka wskazując, że w myśl definicji słownikowej dzban to zwykły rzeczownik  określający naczynie do przechowywania wody i innych płynów.

Analogia zupełnie nietrafiona.

Słowo "jehowita" ma tylko jedno znaczenie i o nim jest mowa.

Słowo "dzban" w tym wypadku dwa, które pomieszałeś. Definicję naczynia i określenia, ewidentnie pejoratywnego, jako określenie dot. człowieka.

Edytowane przez Jacchusia

O, teraz mam info note

o co biega z tymi kolorami?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

1 godzinę temu, McGyver napisał:

Ukryta Zawartość

Czy takie samo podejście dotyczyłoby strony podobnie piszącej o wszystkich innych wyznaniach w tym Jehowych ??????

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

8 minut temu, xniwax napisał:

Jehowych ??????

Świadków Jehowy się pisze. Nie udawaj że nie wiesz bo było wielokrotnie tłumaczone.
Z upodobaniem zgłaszacie gdy ktoś napisze "katol", a sami lekceważąco i obraźliwie wyrażacie się o innych wyznaniach. Wstyd. No i nie sposób was poważnie traktować, wasza moralność to moralność Kalego.

25 minut temu, McGyver napisał:

wasza moralność to moralność Kalego.

a to jest rasistowski wpis

długo tak możecie ? makabra

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Nie rasistowski tylko sienkiewiczowski. 

Cytat

moralność Kalego (język polski)[edytuj]

znaczenia:

fraza rzeczownikowa, rodzaj żeński

(1.1) potępianie u innych tego, co u siebie uważa się za dobre[1], przekonanie bazujące na podwójnych standardach i hipokryzji, charakteryzujące się postrzeganiem występków jako negatywnych tylko jeśli inni się ich dopuszczają.

przykłady:

(1.1) W lewicowym liberalizmie jest segment, który żywi się moralnością Kalego. Dokopać „czarnemu” i konserwatyście za wszelką cenę, na odlew i byle jak, to cacy. Od nas samych – wara[2].

synonimy:

(1.1) prawo Kalego, relatywizm moralny, filozofia Kalego

etymologia:

Kali to fikcyjna postać literacka z powieści Henryka Sienkiewicza „W pustyni i w puszczy”. Zdaniem Kalego zły uczynek był równoznaczny z tym, że ktoś zabierze mu krowy, a dobry uczynek polegał na tym, że sam komuś te krowy zabierze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

29 minut temu, cir napisał:

a to jest rasistowski wpis

długo tak możecie ? makabra

Tak, tak, Bambo to tez rasizm. Ocenzurowac JT.

58 minut temu, McGyver napisał:

Z upodobaniem zgłaszacie gdy ktoś napisze "katol", a sami lekceważąco

Pisałem o konkretnym wpisie i załączonym linku.
Nie polemizuję z tobą, zadałem pytanie.

Godzinę temu, McGyver napisał:

Świadków Jehowy się pisze.

Mam nadzieję, że będziesz też poprawiał tych co piszą "katol" i "pizdrak"
Dziękuję.

Domagasz się poprawiania innych, podczas gdy sam używasz obraźliwych lub lekceważących określeń. A może byś tak od siebie zaczął? 

14 minut temu, McGyver napisał:

Domagasz się poprawiania innych, podczas gdy sam używasz obraźliwych lub lekceważących określeń. A może byś tak od siebie zaczął? 

Niektórym się wydaje że im wolno więcej.

7 minut temu, Bobcat napisał:

Niektórym się wydaje że im wolno więcej.

Kolega nic nie wnosi do rozmowy oprócz chęci wzniecenia kłótni. Jeśli uznajesz, że problemy/sprawy tutaj poruszane, dla niektórych ważne, ciebie nie interesują lub są nieistotne to proszę ich nie bagatelizować i nie zaśmiecać rozmowy wpisem nic nie wnoszącym do dyskusji.

58 minut temu, McGyver napisał:

sam używasz obraźliwych lub lekceważących określeń.

Na przykład ?

9 godzin temu, Maju napisał:

Maju, bo bardzo często jak się Ciebie czyta, to do takich wniosków można dojść, moderatorzy jak napisał McGyver nie są półgłówkami.

Bez urazy Maju...

Edytowane przez sir.jax

2 godziny temu, xniwax napisał:

Mam nadzieję, że będziesz też poprawiał tych co piszą "katol" i "pizdrak"

Dodałbym PiSdzielec, kibol itd. 😂😂😂

Definicja "katol":

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za slang.pl

Definicja – co to znaczy katol

Katol to inaczej fanatyk związany z kościołem katolickim. Głosi skrajne poglądy, ale często przeczy podstawowym prawom kościoła. Jest tak zawzięty w nienawidzeniu ateistów, że tym samym łamie podstawowe przykazanie miłości. Katol uwielbia narzucać swoje poglądy innym ludziom, a wszelka próba merytorycznej dyskusji z takim osobnikiem mija się z celem.

Wszystko się zgadza.

😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sir.jax

Ogłoszenia

• Mogą występować chwilowe problemy z ładowaniem postów w tematach. Przepraszamy to tylko nasze prace techniczne.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.