Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
5 minut temu, Maju napisał:

Tyle tu było dyskusji, tyle "żartów" i nikt się nie chwali wynikami tego głosowania.   
Przecież to wybór większości....musi być doskonały.

Gratuluję wyboru.....   :)))))

To może inaczej. 

Brak poważnej propozycji to i wybrano aktualnie nowego poza sugestiami użytkowników. Choć wierzymy, iż @Marcinus jest znany z tematów a i do swoich obowiązków przykłada dużą wagę. Aktualnie jeszcze się sporo uczy, ale póki co zastrzeżeń ja nie mam. 

Może Pan by chciał moderować zakładki AS poza bocznicą ? @Maju

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

21 minut temu, Espectro napisał:

Aktualnie jeszcze się sporo uczy.....

A to teraz jest dla mnie jasne że musiałem dwa razy zgłaszać i podać definicję epitetu "ciulu" by ten wpis zniknął.....warto by było też uświadomić, że nie jest w dobrym tonie bezpodstawne oskarżanie mnie o sprzyjanie pedofilom, czy innym zboczeńcom, bo takie wpisy zgłaszam bez żadnego powodzenia.  
Pamięta Pan co mi obiecał, że to będzie piętnowane.....

Zresztą od jakiegoś czasu obserwuję wzmożoną aktywność tych co mnie atakują personalnie.....nie chciałbym tego rozzuchwalenia wiązać z "głosowaniem".  😉

EDYCJA:
Właśnie zauważyłem że wpisy z oskarżaniem usunięto.....dziękuję.
Został jeszcze jeden na początku strony ale tego prosiłbym nie usuwać, lepiej by było  edytować bo poza tym oszczerstwem jest warstwa merytoryczna do ktorej pod tym postem się odnioslem.

jest znany z tematów

Oj jest znany.....teraz rozumiem dlaczego się od jakiegoś czasu nie udzielał.   :)))

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

A to teraz jest dla mnie jasne że musiałem dwa razy zgłaszać i podać definicję epitetu "ciulu" by ten wpis zniknął.....warto by było też uświadomić, że nie jest w dobrym tonie bezpodstawne oskarżanie mnie o sprzyjanie pedofilom, czy innym zboczeńcom, bo takie wpisy zgłaszam bez żadnego powodzenia.  

Zasada jest prosta. Jeżeli ktoś się nie podejmuje rozpatrywania zgłoszenia to, go nie rozpatruje i prosi innych z moderacji o pomoc. Poza tym czytam takie oszczerstwa pod adresem moderacji od dawana i choćby wpis znikał sekunde po zgłoszeniu przez Pana to nadal jest źle itd. Niestety przykro mi.

Do pracy aktualnej @Marcinus nie mam, a gdy czegoś nie wie lub ma problem z podjęciem decyzji to radzi sie kolegów z moderacji lub pisze bezpośrednio do mnie. 

3 minuty temu, Maju napisał:

Zresztą od jakiegoś czasu obserwuję wzmożoną aktywność tych co mnie atakują personalnie.....nie chciałbym tego rozzuchwalenia wiązać z "głosowaniem".  😉

Prosta zasada. Pan atakuje mnie na PW, ja mniej zaglądam do tamtego tematu, aby posprzątać. Proste. 

Co do oceny zgłoszeń przez Pana nie wypowiadam się bo, takowych staram się unikać, tak jak ustaliliśmy, na PW. 

3 minuty temu, Espectro napisał:

Prosta zasada. Pan atakuje mnie na PW, ja mniej zaglądam do tamtego tematu, aby posprzątać. Proste. 

Atakuję????

Piszę jak jest....za "sprzątanie" dziękuję (drugi raz).

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
Teraz, Maju napisał:

Atakuję????

Piszę jak jest....za "sprzątanie" dziękuję (drugi raz).

Podać przykłady ? Nie róbmy szopki tu w temacie. 

Spokojnego dnia.

6 minut temu, Espectro napisał:

Jeżeli ktoś się nie podejmuje rozpatrywania zgłoszenia to, go nie rozpatruje i prosi innych z moderacji o pomoc. Poza tym czytam takie oszczerstwa pod adresem moderacji od dawana i choćby wpis znikał sekunde po zgłoszeniu przez Pana to nadal jest źle itd. Niestety przykro mi.

Nieprawda.....

Nie mam pretensji o wpisy które znikają w dniu w którym zgłaszam...dziękuję za to (trzeci raz).

Piszę o wpisach które zgłaszam NA DRUGI dzień a bywa że wpisy zgłaszane i na trzeci nie były usuwane.

To z "ciulem" zgłaszałem dzień wcześniej, bez rezultatu.....choć drugi w tym samym czasie zgłaszany wpis (z "wszą") na drugi dzień nie był już widoczny.....za co dziękuję.

32 minuty temu, Espectro napisał:

Może Pan by chciał moderować zakładki AS poza bocznicą ? @Maju

Kiepski pomysł. Moderator (w wątkach merytorycznych również) powinien być obiektywny i bezstronny. Oraz (przede wszystkim właśnie tam) powinien mieć doświadczenie w moderowanym obszarze. Sama teoria na podstawie tego, co się udało przeczytać z różnych źródeł - to za mało.

• Administratorzy

Piszę o wpisach które zgłaszam NA DRUGI dzień a bywa że wpisy zgłaszane i na trzeci nie były usuwane.

Z tego miejsca są dwie drogi w takim razie.

1. Wpis nie został jeszcze rozpatrzony bo a) nikt się nie podejmuje. b) brak aktualnie moderacji (bo jest weekend)  c) obie odpowiedzi są poprawne. 

2. Wpis widocznie został oceniony jako nie groźny i nie został wpis ukryty a zgłoszenie pozostało rozpatrzone negatywnie.

Jeżeli po raz 3 zgłasza Pan wpis który nadal nie został ukryty to widocznie nie nadawał się na takie działanie. 

Weekend to inna sprawa i moderacja to też ludzie którzy mają rodziny, a i pogoda powoli sprzyja wycieczkom a nie wojenkom na forum.

6 minut temu, Espectro napisał:

Podać przykłady ? Nie róbmy szopki tu w temacie. 

Nie zauważyłem że Pan wraca do naszych rozmów (po tym jak mnie Pan wysłał na urlop) na PW.....teraz piszę o zupełnie nowych sytuacjach.....tamte "bestie" i "bydlaki" które bezpodstawnie zostały użyte wiszą sobie dalej.....co więcej ten sam pisze dalej w podobnym stylu, więc nie wracam do tego, bo jak wtedy nic nie wskórałem poza banem to i teraz nie ma sensu do tego wracać.

Przepraszam za to że nie doczytałem że chodzi o PW.

• Administratorzy
Teraz, Bobcat napisał:

Kiepski pomysł. Moderator (w wątkach merytorycznych również) powinien być obiektywny i bezstronny. Oraz (przede wszystkim właśnie tam) powinien mieć doświadczenie w moderowanym obszarze. Sama teoria na podstawie tego, co się udało przeczytać z różnych źródeł - to za mało.

Dlatego też propozycją jest wszystko tylko nie Bocznica. Aby moderator był choć odrobinę obiektywny w tych sprawach. 

Kwestie są inne i daleko idące z samą oceną takowej propozycji nie tylko przez moją osobęm ale także aktualnej moderacji i nie tylko. 

2 godziny temu, Bobcat napisał:

Pełna zgoda. Między innymi dlatego wnioskowałem do Administratora o likwidację emotikona "Uśmiech". Służy on tylko do wyśmiewania i wykpiwania rozmówcy oraz demonstrowania mu swojego lekceważenia i pogardy. Jest więc wyłącznie narzędziem służącym prowokowaniu  awantur i pyskówek na Forum.

Wystarczy wrzucić do ignora i nie karmić trola. Dyskusję z trolami podejmują jedynie trole.

• Administratorzy

Nie zauważyłem że Pan wraca do naszych rozmów (po tym jak mnie Pan wysłał na urlop) na PW.....teraz piszę o zupełnie nowych sytuacjach.....tamte "bestie" i "bydlaki" które bezpodstawnie zostały użyte wiszą sobie

Mi nie chodzi o podejmowany temat a o styl i sposób wyegzekwowania na mnie działania. 

Teraz, jar1 napisał:

Wystarczy wrzucić do ignora i nie karmić trola. Dyskusję z trolami podejmują jedynie trole.

Zasada od dawna znana w internetach. Nie karmi się trolla bo rośnie. 

Obiektywny nie może być przekonany o wyłącznej słuszności swoich twierdzeń. I nie ma znaczenia czy na bocznicy, czy gdzie indziej. Moderator powinien mieć cechy osobowosci koncyljacyjnej a nie jątrzacej (modne słowo ostatnio)

2 minuty temu, Espectro napisał:

Mi nie chodzi o podejmowany temat a o styl i sposób wyegzekwowania na mnie działania

Przypomnę że jak chciałem podyskutować tu na spokojnie (kilka razy zadawałem pytania ok dwa, trzy tyg. temu) o tym czy jest w porządku nazywanie Jana Pawła II "bestią" a (podając fałszywe przesłanki) Jędraszewskiego "bydlakiem" wysłał mnie Pan na tygodniowy urlop z tego tematu.....dziwi się Pan że "styl" w jakim to na PW chciałem uświadomić był taki jaki był?  😉
Przypomnę też, że NIC nie zostało wyegzekwowane.....przypomnę (wyprzedzając pretensje) że nie ja wróciłem do tych spraw.....ja chciałem zwrócić  uwagę na nowe sprawy, na tego "ciula",  na wzmożone ataki na mnie co można zauważyć po ilości zasadnie usuniętych  postów.

Za co znowu dziękuję....

• Administratorzy
Teraz, papageno napisał:

Obiektywny nie może być przekonany o wyłącznej słuszności swoich twierdzeń. I nie ma znaczenia czy na bocznicy, czy gdzie indziej. Moderator powinien mieć cechy osobowosci koncyljacyjnej a nie jątrzacej (modne słowo ostatnio)

Dokładnie tak.

Teraz, Maju napisał:

Przypomnę że jak chciałem podyskutować tu na spokojnie (kilka razy zadawałem pytania ok dwa, trzy tyg. temu) o tym czy jest w porządku nazywanie Jana Pawła II "bestią" a (podając fałszywe przesłanki) Jędraszewskiego "bydlakiem" wysłał mnie Pan na tygodniowy urlop z tego tematu.....dziwi się Pan że "styl" w jakim to na PW chciałem uświadomić był taki jaki był?  😉

Nie przypominam sobie abym wysyłał za taki wpis. Jest możliwe że było to za coś innego. Np za trolling gdy prosiłem o nie spamowanie po raz któryś. 

Przypomnę też, że NIC nie zostało wyegzekwowane.....przypomnę

Wszystko jasne i po staremu.

2 minuty temu, Maju napisał:

Za co znowu dziękuję....

Przyjrzę się tej sprawie i dokładnie temu użytkownikowi w temacie.

Oczekuję na przedstawienie zebranych informacji na ten temat. Dam znać po południu.

28 minut temu, Bobcat napisał:

...powinien mieć doświadczenie w moderowanym obszarze.

Chodzi Ci o wiedzę przedmiotową? Wprost przeciwnie! Moderator powinien oceniać sposób wypowiadania się, a nie kto ma rację. Istotą dyskusji są wypowiedzi odmienne, a wjęc co najmniej jeden user musi pisać bzdury.

-----

10 minut temu, papageno napisał:

Moderator powinien mieć cechy osobowosci koncyljacyjnej a nie jątrzacej (modne słowo ostatnio)

Przede wszystkim musi rozróżnić, co mógł robić dyskutując na Bocznicy jako user, a czego robić nie wypada siedzą na stołku moderatora.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Dlatego też propozycją jest wszystko tylko nie Bocznica. Aby moderator był choć odrobinę obiektywny w tych sprawach. 

W wątkach nie-bocznicowych niezbędna jest merytoryczna znajomość moderowanego obszaru i doświadczenie w przedmiotowym zakresie. A z tym u omawianej osoby słabiutko, co w różnych merytorycznych sporach była wielokrotnie okazja wykazać. Jest Wielkim Teoretykiem, którego zasób wiedzy ogranicza się wyłącznie do tego, co udało mu się gdzieś przeczytać. 

Poza tym nie sposób wyobrazić sobie sytuację, że Moderatorem (niech będą to nawet tylko wątki merytoryczne) zostaje osoba, która uważa że posiada rację zawsze i nie toleruje zdania odmiennego od swojego (z definicji: jedynie słusznego).

10 minut temu, Espectro napisał:
11 minut temu, Maju napisał:

Nie przypominam sobie abym wysyłał za taki wpis. Jest możliwe że było to za coś innego. Np za trolling gdy prosiłem o nie spamowanie po raz któryś. 

Oficjalnie tak było....temu nie przeczę.  🙂

O ile pamiętam były też usunięty jeden z wpisów z tym pytaniem bo dopatrzono się trollingu.....nie miałbym pretensji o to gdyby inny trollng też tak potraktowano.....unikał też Pan poważnej merytorycznej dyskusji na PW na ten temat.....dlatego już dawno ten temat jest dla mnie zamknięty.
Choć swoje zdanie na ten temat mam jak widać takie samo....myślę że te pytania bez odpowiedzi nadal są dostępne w tym temacie, tylko że nie chcę "kopać się z koniem" i do nich wracać.

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

nie wypada siedzą na stołku moderatora.

Przede wszystkim nie wypada udawać że się nie stoi po jednej ze stron barykady.    🙂

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Wprost przeciwnie!

Wpisujesz się w powszechnie ostatnio obowiązujący kult niewiedzy i niekompetencji.

Może sędzia ferujący wyroki nie musi znać prawa?

Edytowane przez Bobcat
8 minut temu, Bobcat napisał:

Może sędzia ferujący wyroki nie musi znać prawa?

Sędzie nie musi znać się na audio, a Ty następnym razem przeczytaj to co komentujesz zanim palniesz bzdurę.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Sędzie nie musi znać się na audio, a Ty następnym razem przeczytaj to co komentujesz zanim palniesz bzdurę.

Moderator jest kimś w rodzaju sędziego i powinien znać się merytorycznie na obszarze w którym działa.

Uprzedzam że kolejną arogancką zaczepkę zgłoszę.

22 minuty temu, Maju napisał:

Przede wszystkim nie wypada udawać że się nie stoi po jednej ze stron barykady.    🙂

To też nie przeszkadza zauważyć, kto pisze swoje zdanie na temat, a kto troluje Forum obrażaniem innych userów.

-----

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Moderator jest kimś w rodzaju sędziego...

Sędzia nie musi się znać na audio, żeby ocenić kto zamiast argumentów obraża usera o odmiennych poglądach.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Uprzedzam że kolejną arogancką zaczepkę zgłoszę.

Że sędzie nie musi znać prawa to Twój wymysł.

Edytowane przez szymon1977

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Sędzie nie musi się znać na audio,

W wątkach merytorycznych powinien.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Że sędzie nie musi znać prawa to Twój wymysł.

Logiczne rozwinięcie Twojego pomysłu Moderatora nie znającego obszaru, który nadzoruje.

Poza tym w języku polskim istnieje słowo "sędzia". Nie "sędzie".

1 minutę temu, Bobcat napisał:

W wątkach merytorycznych powinien.

Zadaniem moderatora nie jest rozstrzygać który z userów ma rację, a Tym bardziej oceniać sposobu wypowiedzi przez pryzmat posiadania racji.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Zadaniem moderatora nie jest rozstrzygać który z userów ma rację, a Tym bardziej oceniać sposobu wypowiedzi przez pryzmat posiadania racji.

Uważam inaczej. 

Niestety żyjemy w czasach, gdy np. w studio telewizyjnym spotykają się profesor astronomii oraz płaskoziemca i zdaniem niektórych ich wypowiedzi są równoprawne.

Nie są.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Bywało tu że dostawałem kary za to że (wg. moda) nie napisałem prawdy.

Bywa nader często że dopuszcza się obrażania (nieraz wulgarnymi sławami) osób publicznych, kapłanów, nawet uznanych przez Kk za świętych bez uzasadnienia, albo myląc osoby.
Nie wnikanie w sedno, nie rozstrzyganie w takiej sytuacji powoduje pełzającą wulgaryzację i przyzwolenie do dalszych bezpodstawnych oskarżeń....a wystarczyłoby TYLKO zadbać o to by słowa "bestia", "bydlak" zachować dla osób które wg. wszystkich na to zasługują.....jak na tą chwilę taki  putin.

39 minut temu, Bobcat napisał:

Uważam inaczej. 

Wiem o tym.

39 minut temu, Bobcat napisał:

Niestety żyjemy w czasach, gdy np. w studio telewizyjnym spotykają się profesor astronomii oraz płaskoziemca i zdaniem niektórych ich wypowiedzi są równoprawne.

W dyskusji publicznej obaj mają takie samo prawo wypowiedzi i taki sam obowiązek przestrzegania tych samych zasad. Tym bardziej, jeśli do studia celem konfrontacji poglądów zaprosi się jednego i drugiego. Więc jeśli profesorowi astronomii puszczą nerwy i zamiast dyskutować zacznie obrażać, to on powinien wylecieć.

Co innego gdyby płaskoziemca wdarł się w dyskusję akademicką... ale to nie jest Forum aktywistów antyPiS, ateistów, proszczepionkowców, miłośników elektromobili... choć bardzo byś chciał.

Edytowane przez szymon1977

Jeżeli profesor nazwie idiotę idiotą to nie będzie to obrażanie tylko stwierdzenie faktu.

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jeżeli profesor nazwie idiotę idiotą to nie będzie to obrażanie tylko stwierdzenie faktu.

Czasem nie trzeba być profesorem by to stwierdzić, za to bycie profesorem z Regulaminu nie zwalnia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.