Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

8 minutes ago, bum1234 said:

Nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie są w stanie wierzyć w bajki o kablach, kondensatorach, podstawkach itd 😄

Źle napisałem.

Powinno być:

Nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie nie chcą przyjąć logicznej i rzetelnej argumentacji, świadczącej o tym, że  wiara w bajki o kablach, kondensatorach, podstawkach jest irracjonalna i pozbawiona sensu. Wierzenia takie generują tylko straty czasu, energii i zasobów finansowych.

9 minut temu, bum1234 napisał:

Nigdy nie zrozumiem dlaczego

To nie kupuj, ale nie narzucaj się innym ze swoją opinią. 

Ja czasem kupuje i jestem szczęśliwy 🙂

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
12 minut temu, bum1234 napisał:

nie chcą przyjąć logicznej i rzetelnej argumentacji

To jak z polityką. "dlaczego ten ktoś jest głupi bo głosuje na XYZ" "przecież wiadomo że jedyna słuszna to YZX" "musi być głupi"

Dajcie już spokój. 

13 minut temu, bum1234 napisał:

wiara w bajki o kablach, kondensatorach, podstawkach jest irracjonalna i pozbawiona sensu. Wierzenia takie generują tylko straty czasu, energii i zasobów finansowych.

Sam wczoraj się męczyłem cały wieczór a okazało się że najlepszym rozwiązaniem okazał się jack 3.5 mm nie jakieś tam coaxiale albo inne optyki. (najlepszym bo dobry dostęp) 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Nie można się smiać z płaskoziemców, bo oni mają pasję, wizję i dążenia. A my malutcy, którzy bezmyślnie łykają papkę o Ziemi okragłej, jedyne co możemy, to z pokorą przyjmować ich drwiny. To im się od nas należy!

(Tak z grubsza wygląda próba bezstronności u osoby będącej po jednej ze skrajnych stron.)

Nie można się smiać z płaskoziemców, bo oni mają pasję, wizję i dążenia. A my malutcy, którzy bezmyślnie łykają papkę o Ziemi okragłej, jedyne co możemy, to z pokorą przyjmować ich drwiny. To im się od nas należy!

(Tak z grubsza wygląda próba bezstronności u osoby będącej po jednej ze skrajnych stron.)

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

a co takiego  Espectro tobie zalecił ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

4 godziny temu, bum1234 napisał:

Nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie nie chcą przyjąć logicznej i rzetelnej argumentacji, świadczącej o tym, że  wiara w bajki o kablach, kondensatorach, podstawkach jest irracjonalna i pozbawiona sensu. Wierzenia takie generują tylko straty czasu, energii i zasobów finansowych.

To też jedynie wyznanie wiary. 🙂

Pan to wi, Pani to wi i Państwo wiedzom :)

44 minuty temu, jezz napisał:

Zgłaszanie trollujących wątek.

a jest za to odznaka ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

54 minuty temu, bum1234 napisał:

Nie pij tyle.

Bez picia nie ma życia. 

A bez kabla nic nie zagra. 🙂

3 godziny temu, jezz napisał:

@Espectro, członek znów stoi jak kamień.

Czyżbyś nabył w Lidlu w promocji Braveran? Ale od tego to konar płonie, czyli bardziej na podpałkę😁

• Administratorzy
6 godzin temu, jezz napisał:

@Espectro, członek znów stoi jak kamień.

To chyba dobrze ? ale że tak ciągle czy jak ? (dodałem do filtrów, coś czuję że to będzie wieczna walka z nimi)

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Espectro napisał:

To chyba dobrze ?

Przeglądam wątki mam kilka stron do przeczytania

po kliknięciu następnej strony za każdym razem zostaje na dole strony (nastepna strona zaczyna sie od konca 🙂 )

co zrobić by następna strona otwierała się zaczynając od góry?

ciągłe przewijanie od dolu do gory zaczyna mnie juz troche irytować 🙂

może da rade dodac strzalkę przenoszącą na gore strony?

Edytowane przez slawek.xm
3 minuty temu, Espectro napisał:

To chyba dobrze ? ale że tak ciągle czy jak ? (dodałem do filtrów, coś czuję że to będzie wieczna walka z nimi)

Zwróciłem uwagę że jakieś abstrakcyjne malarstwo artystyczne promuje forum ale czemu na twarzy kobiety i koniecznie spermą to nie rozumiem kierunku w którym zmierza...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

23 godziny temu, bum1234 napisał:

nie rozumiem nadal dlaczego wytknięcie w żartobliwej formie kolejnej bujdy voodoo może kogokolwiek obrażać lub stwarzać poczucie prześladowania.

A jakbyś w żartobliwej formie np. szydził ze starszej kobiety, która siedzi w przedziale kolejowym cały czas z owiniętym wokół dłoni różańcem i powtarza pacierze, to też byś nie rozumiał, że ją obrażasz? Ostatnio taką widziałem.

Zrozum, że każdy w coś wierzy i nie nam oceniać czy to jest bujda.

59 minutes ago, soundchaser said:

A jakbyś w żartobliwej formie np. szydził ze starszej kobiety, która siedzi w przedziale kolejowym cały czas z owiniętym wokół dłoni różańcem i powtarza pacierze, to też byś nie rozumiał, że ją obrażasz? Ostatnio taką widziałem.

Zrozum, że każdy w coś wierzy i nie nam oceniać czy to jest bujda.

Kable i ramki wypełnione .... no wiecie już czym to nie jest kwestia wiary. Można prosto i jednoznacznie udowodnić, że to nie działa i jest zwykłym oszustwem, tym bardziej, że konstruktor wzbrania się przed jakimikolwiek próbami w kontrolowanych warunkach, w których mó©łby dowieść, że te wynalazki rzeczywiście działają.

Więc nie mieszaj religii z techniką, bo to dwie różne rzeczy.

7 minut temu, bum1234 napisał:

Można prosto i jednoznacznie udowodnić, że to nie działa

8 minut temu, bum1234 napisał:

Więc nie mieszaj religii z techniką

A różaniec działa? To wyjaśnij tej starszej pani, że sama siebie oszukuje.

4 minutes ago, soundchaser said:

A różaniec działa? To wyjaśnij tej starszej pani, że sama siebie oszukuje.

Nadal nie rozumiesz. Nigdy nie żartowałem z czyichś poglądów religijnych i nie mam zamiaru tego robić.

Audio nie jest religią.. Koniec kropka.

Wydaje mi się, że Ty nie rozumiesz.
Chodzi dokładnie o to samo...jedni wierzą w "koci żwirek" i jego wpływ na brzmienie, a inni w pozytywną moc oddziaływania różańca na codzienne, życiowe sprawy.

Skoro tak uważasz, twoja sprawa. 

Nie rozumiesz prostej zasady trudno. Nie mam zamiaru dalej z tobą na ten teamt dyskutować.

P.S.

W "Misiu" jest tak scena, w ktorej Jan Kociniak, grający milicjanta  mówi: "A gdyby tu była wasza babcia ...."

Coś mi to przypomina 😄

Godzinę temu, bum1234 napisał:

Nie rozumiesz prostej zasady

Co tu jest do rozumienia...po prostu zafiksowałeś się na punkcie niesienia kaganka oświaty wszystkim wierzącym w te wszystkie audiofeelskie duperele voodoo i zakłócasz im czerpanie z tego przyjemności, a sam nie potrafisz zmienić podejścia do takich ludzi.

1 hour ago, jezz said:

Matka.

Ale jak ja mogę przejechac matkę na szosie, jak moja matka siedzi z tyłu.

Pomyliło mi się. W gruncie rzeczy chodziło mi o trening - Kociniak ćwiczyłsobie najpierw ten tekst. Nasz zawodowy troll Sound też pewnie tak robi  😄

• Administratorzy
17 godzin temu, slawek.xm napisał:

Przeglądam wątki mam kilka stron do przeczytania

po kliknięciu następnej strony za każdym razem zostaje na dole strony (nastepna strona zaczyna sie od konca 🙂 )

co zrobić by następna strona otwierała się zaczynając od góry?

ciągłe przewijanie od dolu do gory zaczyna mnie juz troche irytować 🙂

może da rade dodac strzalkę przenoszącą na gore strony?

Ktoś jeszcze tak ma ? jakiś czas temu próbowałem odtworzyć ten błąd ale niestety nie udało mi się.

A w cienmno nie jestem w stanie naprawić.

17 godzin temu, ASURA napisał:

Zwróciłem uwagę że jakieś abstrakcyjne malarstwo artystyczne promuje forum ale czemu na twarzy kobiety i koniecznie spermą to nie rozumiem kierunku w którym zmierza...

Jak malarstwo to nic szkodliwego.

Ja mam takie np reklamy. Poniekąd związane z moimi zainteresowaniami. 

image.png

2 godziny temu, soundchaser napisał:

...zafiksowałeś się na punkcie niesienia kaganka oświaty wszystkim wierzącym w te wszystkie audiofeelskie duperele voodoo i zakłócasz im czerpanie z tego przyjemności, a sam nie potrafisz zmienić podejścia do takich ludzi.

Tak mógłbyś powiedzieć, gdyby wlazł do "klubu miłośników audiovoodoo" i tam próbował przekonywać do swoich racji, a że to miłośnicy audiovoodoo wleźli na forum ogólne, to oni powinni tolerować odmienne podejście do sprawy. Jeśli ktoś próbował tu nieść kaganek oświaty/prowadził krucjatę/wojenkę to były na szczęście już moderator, który przedstawienie odmiennego niż jego zdanie traktował jako troling antyaudiofilski i pretekst do blokowania dostępu do dyskusji i wlepianie lubktów karnych.

Przy okazji czy administracja gotowa już jest aby usunąć z forum publicznego tą deklarację dyskryminacji "antyaudiofilów", której autorem jest osoba, która za swoją działalność w branży audio... eee, szkoda gadać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ps.

Nawet z tego wątku osobom posiadającym odmienne zdanie usunięto wpisy i zablokowano dostęp.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

36 minutes ago, soundchaser said:

Wypraszam sobie. Nie jestem trollem.

To ty tak twierdzisz. Ale wiesz przecie, że jest inaczej 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.