Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Czy użytkownicy nie powinni być karani na równych zasadach ? Ktoś ma tu przywileje ? Ile lat jacyś ,, wybrańcy " będą bezkarni ? 

Powodów ukarania tego użytkownika jest kilka :

- Namawianie do łamania regulaminu lub netykiety

- Atak personalny na moderację lub administrację

- Wpis nie na temat | SPAM

Czy , trwające od kilku lat , podważanie kompetencji i bezstronności administratora czy moderatora to rzecz dopuszczalna ? 

...there is no spoon...

• Administratorzy
2 godziny temu, Jacchusia napisał:

A nawoływanie w co drugim poście wszystkich do wzajemnego zgłaszania?

też prawda. Prosiłem aby nie straszyć w ten sposób innych w temacie i nie doprowadzać do sytaucji w której moderacja musi wkroczyć i uspokoić towarzystwo. 

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Co to embedowanie?

"Embedowanie to szczególny sposób udostępniania prezentacji w internecie. Polega on na zamieszczeniu w witrynie internetowej okna z prezentacją. Prezentacja embedowana będzie wyświetlać się bez konieczności wchodzenia w link, otwierania innej strony czy opuszczania strony w jakikolwiek sposób." osadzenie zawartości na stronie podając link bez wchodzenie w niego klikając.

2 godziny temu, Bobcat napisał:

Wprost przeciwnie. Wyjątkowo trafny wpis.

Panowie powoli spokojnie.

Bo wychodzi na to że każdego teraz sprawa dotyczy i każdy ma swe 5 groszy a podobno to jedna osoba z tematu została źle potraktowana przez moderację. Podkręcanie atmosfery do niczego nie doprowadzi. Choć nadal jestem pod wielkim wrażeniem iż nawet po obejrzeniu dokumentu o którym tutaj mówimy z wczoraj (bodajże) wielu jeszcze bardziej przymknęło oczy i aktualnie mruży tylko widząc mgłę oraz bagno. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Gość Kw202

(Konto usunięte)
8 minut temu, Espectro napisał:

Choć nadal jestem pod wielkim wrażeniem iż nawet po obejrzeniu dokumentu o którym tutaj mówimy

Co to za dokument, jeśli można zapytać? 

• Administratorzy
3 godziny temu, Maju napisał:

Nie uda się panu wmówić że to o nim....tak jak nieprawda jest jakobym tak na PW napisał.

Dziękuję za przyzwyczajenie mnie do tego że nie potraficie o mnie pisać prawdy.

Pa odezwę się jak tu moi adwersarze ochłoną po projekcjach TVN-u.  

W zgłoszeniu ma Pan jasno pokazany cytat o który chodziło. I fakt jest tam wzmianka o pisaniu z małej litery oraz o całej formie wypowiedzi przy każdorazowym wpisie w temacie. 

Pisanie o Panu prawdy z samego patrzenia i czytania wpisów ? Każdy niepochlebny wpis pod swoim nickiem zgłasza Pan regularnie. Dlatego też odstąpię od oceny. 

Wiadomka wszyscy są przeciwko kk. 

Jeżeli kiedykolwiek zdarzy sie tak że miał Pan rację w którejś z spraw to oczywiście publicznie o tym obwieszczę oraz Pana przeproszę. O ile będzie Pan w stanie udowodnić swe racje w sposób prawny i z dowodami.

Wpis jest mego autorstwa i nie jest stanowiskiem Administracji.

Moderacja oraz Administracja działa na zasadach regulaminu oraz przede wszystkim prawa Polskiego. 

Każdy z Moderacji oraz Administracji uczestnicząc w temacie nigdy nie ocenia wpisów z owego tematu i nie wlepia punktów z poziomu regulaminu wewnętrznego oraz blokad systemowych. Tyczy sie to każdego tematu na bocznicy poza tematami AS. 

2 godziny temu, arturp napisał:

Czy użytkownicy nie powinni być karani na równych zasadach ? Ktoś ma tu przywileje ? Ile lat jacyś ,, wybrańcy " będą bezkarni ? 

Powodów ukarania tego użytkownika jest kilka :

- Namawianie do łamania regulaminu lub netykiety

- Atak personalny na moderację lub administrację

- Wpis nie na temat | SPAM

Czy , trwające od kilku lat , podważanie kompetencji i bezstronności administratora czy moderatora to rzecz dopuszczalna ? 

Trzeba by na forum -> bocznicy stworzyc taki temat i zawody w przepychankach na dowolny temat.

Powiedzmy 30 minut przed ustala sie temat rozmowy aby każdy mógł sie przygotować i zaczynamy.

Nawalanka trwa 3 godziny i na koniec robiona jest ankieta w której to wyłania się zwycięzcę który bardziej i lepiej obronił swe teorie oraz tematykę którą podejmował. 

Nazwijmy to "fight club" 

Zasady proste:

1. Nie rozmawia się o klubie.

2. Nie rozmawia się o klubie.

3. Nie rozmawia się o klubie.

4. Walka składa sie z 2 zawodników NIKT INNY NIE BIERZE UDZIAŁU

5. Nie wyciągamy żadnych informacji zdobytych w klubie.

6. To tylko gra / zabawa i gdy ktoś mówi stop to jest koniec walki na słowa.

9 minut temu, Kw202 napisał:

Co to za dokument, jeśli można zapytać? 

tvn24 fraza w google "tvn24 dokument o papiezu"

"Franciszkańska 3"

Godzinę temu, Espectro napisał:

Choć nadal jestem pod wielkim wrażeniem iż nawet po obejrzeniu dokumentu o którym tutaj mówimy z wczoraj (bodajże) wielu jeszcze bardziej przymknęło oczy i aktualnie mruży tylko widząc mgłę oraz bagno. 

W dawnych wiekach chodziły po Europie informacje, że w Afryce żyje takie dziwne zwierzę, mające dłuuugą szyję. Jeden w ówczesnych naukowców (w materiale, który czytałem było podane nazwisko, nie pamiętam) oświadczył autorytatywnie że nie na takich zwierząt. Zorganizowano więc wyprawę do Afryki z jego udziałem. Pojechali do interioru. Z zarośli wyszła żyrafa. Pokazują mu, a on: "nie ma takich zwierząt". 

Tak mi się przypomniało gdy czytam o reakcji apologetów na udokumentowane i nie budzące żadnych wątpliwości dowody.

A o tym wiedziałeś ?

Na szyi żyrafy pchła zaczyna wierzyć w nieśmiertelność

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

14 minut temu, skynyrd napisał:

Ja bym się trochę wstydził, po 50 lat gnojenia nas.

Mylisz pojęcia. Wolność wypowiedzi to co innego niż sk....syństwo.

16 minut temu, skynyrd napisał:

Czasy kapowania już się skończyły.

Gdybym chciał kapować to bym nie pisał tego otwartym tekstem, a skorzystał z funkcji Zgłoś.

9 godzin temu, Maju napisał:

Pa odezwę się jak tu moi adwersarze ochłoną po projekcjach TVN-u.  

Pa!

Odezwij się jak przetrawisz fakty.

Fakty - powtórzę - bo jakoś nie słychać, zeby ktoś poważny podważał przedstawione fakty. Nawet Episkopat siedzi cicho.

Jestem Europejczykiem.

Odd dzisiaj nie działa mi na telefonie ikonka w prawym gornym rogu umozliwiająca dostęp do powiadomien i wiadomosci.

Przełączając na "widok komputerowy" udało się wejsc w wiadomosci ale gdy chcę odpowiedzieć, to nie pojawia mi się klawiatura po kliknięciu na okno edycji wiadomosci. Zero reakcji.

Sprawdziłem i przez przeglądarkę na komputerze wszystko jest ok.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

• Administratorzy
Godzinę temu, brewka87 napisał:

Odd dzisiaj nie działa mi na telefonie ikonka w prawym gornym rogu umozliwiająca dostęp do powiadomien i wiadomosci.

Przełączając na "widok komputerowy" udało się wejsc w wiadomosci ale gdy chcę odpowiedzieć, to nie pojawia mi się klawiatura po kliknięciu na okno edycji wiadomosci. Zero reakcji.

Sprawdziłem i przez przeglądarkę na komputerze wszystko jest ok.

dziś rano była aktualizacja to mogło się popsuć.

Już staram się naprawić to.

1 minute ago, Espectro said:

dziś rano była aktualizacja to mogło się popsuć.

Już staram się naprawić to.

Tutaj tez nie mogę odpowiedziec z poziomu telefonu. Musiałem się zalogowac poprzez komputer aby napisac tego posta.

Wczesnie rano było jeszcze ok

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

• Administratorzy

Można prosić screen z ekranu co Pan widzi ? 

Ja mam coś takiego i działa u mnie poprawnie.

image.png

jaka przeglądarka na telefonie ? Czyszczenie cachu w niej coś pomaga ? 

Incognito w telefonie wyświetla stronę forum poprawnie ?

zrobiłem screen ale jest kłopot z wysłaniem go, bo screen mam na telefonie, a odpisuję poprzez komputer.

Ogólnie jest tak, ze jak kliknę w ikonę w prawym gornym rogu (trzy poziome kreski) to nie dzieje się absolutnie nic. Wczesniej wyskakiwało menu z powiadomieniami i wiadomosciami (dzwonek i koperta).

Jak kliknę w okno edycji aby np odpisac na post w tym temacie to tez nic się nie dzieje. Nie pojawia się edytor wiadomosci i klawiatura.

• Administratorzy
Teraz, brewka87 napisał:

zrobiłem screen ale jest kłopot z wysłaniem go, bo screen mam na telefonie, a odpisuję poprzez komputer.

Ogólnie jest tak, ze jak kliknę w ikonę w prawym gornym rogu (trzy poziome kreski) to nie dzieje się absolutnie nic. Wczesniej wyskakiwało menu z powiadomieniami i wiadomosciami (dzwonek i koperta).

Jak kliknę w okno edycji aby np odpisac na post w tym temacie to tez nic się nie dzieje. Nie pojawia się edytor wiadomosci i klawiatura.

tryb inkognito i proszę wejsc na audiostereo i zobaczyć czy coś sie zmieniło 

na moje to problem nieładujących się skryptów 

w trybie incognito wyskakuje powiadomienie o ciasteczkach. Klikam przycisk "zgadzam się", strona się odswieza i znowu wyskakuje komunikat. Przycisk o ktorym wspominałem wczesniej nie działa.

• Administratorzy
1 minutę temu, brewka87 napisał:

w trybie incognito wyskakuje powiadomienie o ciasteczkach. Klikam przycisk "zgadzam się", strona się odswieza i znowu wyskakuje komunikat. Przycisk o ktorym wspominałem wczesniej nie działa.

jaka to przeglądarka ? 

Just now, Espectro said:

jaka to przeglądarka ? 

Brave 1.5.0, Chromium 78.0.3904.90

Do dzisiaj wszystko działało bez zastrzezen

• Administratorzy
1 minutę temu, brewka87 napisał:

Brave 1.5.0, Chromium 78.0.3904.90

Do dzisiaj wszystko działało bez zastrzezen

Mega dziwna sprawa bo mi na brave śmiga. Postaram się coś podziałać. 

Screenshot_20230313_121708_Brave.jpg

3 minutes ago, Espectro said:

Mega dziwna sprawa bo mi na brave śmiga. Postaram się coś podziałać. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak wrócę po pracy do domu to sprawdzę jeszcze na tablecie na ktorym tez mam Brave ale nie wiem czy taką samą wersję. Jesli na tablecie tez nie będzie działac, to by oznaczało, ze aktualizacja cos popsuła 😉

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
Teraz, brewka87 napisał:

Jak wrócę po pracy do domu to sprawdzę jeszcze na tablecie na ktorym tez mam Brave ale nie wiem czy taką samą wersję. Jesli na tablecie tez nie będzie działac, to by oznaczało, ze aktualizacja cos popsuła 😉

na 99% aktualizacja choć jak widać możliwe że coś sie zacachowało i z tego powodu ten problem.

brak możliwości klikania i to ze edytor się nie ładuje to 1000% problem z skryptami lub brakiem ich załadowanai 

Ktoś jeszcze ma taki sam problem ?

6 minutes ago, Espectro said:

na 99% aktualizacja choć jak widać możliwe że coś sie zacachowało i z tego powodu ten problem.

brak możliwości klikania i to ze edytor się nie ładuje to 1000% problem z skryptami lub brakiem ich załadowanai 

Zresetowałem preferencje dla strony audiostereo.pl i teraz w normalnym oknie wyskakuje mi powiadomienie o ciasteczkach, ktorego nie idzie wyłączyc. Tez mi się wydaje, ze nie działają jakies skrypty. 

Jestem w pracy więc nie mogę teraz za bardzo pisac 😉

• Administratorzy
Teraz, brewka87 napisał:

Zresetowałem preferencje dla strony audiostereo.pl i teraz w normalnym oknie wyskakuje mi powiadomienie o ciasteczkach, ktorego nie idzie wyłączyc. Tez mi się wydaje, ze nie działają jakies skrypty. 

Jestem w pracy więc nie mogę teraz za bardzo pisac 😉

rozumiem. Zresetowałem i wyczyściłem stare zawartości. 

Powinno byc wszystko ok. 

Jeżeli ktoś ma podobny problem proszę o napisanie tutaj. 

jeżeli tylko Pan to ciekawa sprawa. 

Jeszcze na sieci komórkowej Pan sprawdzi 

2 minutes ago, Espectro said:

Powinno byc wszystko ok. 

niestety nic się nie zmieniło

2 minutes ago, Espectro said:

Jeszcze na sieci komórkowej Pan sprawdzi 

Na telefonie cały czas jestem na LTE.

Odswiezanie strony wyłączanie i włączanie przeglądarki nic nie pomaga. Sprobuję jeszcze zrestartowac telefon

2 minutes ago, brewka87 said:

Sprobuję jeszcze zrestartowac telefon

tez nie pomogło

na komórce nie mogę tez zamknąc tego niebieskiego komunikatu na górze strony. Klikam krzyzyk i nie znika.

6 minutes ago, jezz said:

Brak nazw zakładek.

Ukryta Zawartość

u mnie jest odwrotnie, tzn są nazwy ale nie ma obrazków

Screenshot_2023-03-13-13-24-44.png

Screenshot_2023-03-13-13-30-25.png

na komputerze mam tak jak napisał @jezz Są obrazki, a nie ma nazw. Ewidentnie ta aktualizacja skopała parę rzeczy 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez brewka87

No brak nagłówków upierdliwy jest

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.