Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, Espectro napisał:

Nie wiem, co Panu odpisać. 

Nic albo przytaknąć...ewentualnie coś kręcić ale o to nie podejrzewam.

13 minut temu, Espectro napisał:

W temacie który go nie dotyczy...

Tak, taki urok publicznej dyskusji. Jak ktoś swoje sprawy prywatne na forum publiczne wywleka to jego pech, że ktoś trzeci przedstawi niekorzystne dla niego spojrzenie. A dlaczego publicznie rozpatrujecie jednostkowe przypadki i po co? - mnie nie pytaj.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)
12 minut temu, Espectro napisał:

przestrzeń publiczna z góry uważa coś innego niż pisma czysto pro katolickie.

każdy ma swoje źródła i może z nich korzystać

a w przestrzeni publicznej póki co jest pluralizm

opieranie lub popieranie poglądów opartych na stereotypach jest zgubne

i w Twoim wypadku jest to następny dowód na to, że Twój obiektywizm przestał istnieć

• Administratorzy
18 minut temu, szymon1977 napisał:

Nic albo przytaknąć...ewentualnie coś kręcić ale o to nie podejrzewam.

24 minuty temu, Espectro napisał:

+1

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

każdy ma swoje źródła i może z nich korzystać

a w przestrzeni publicznej póki co jest pluralizm

opieranie lub popieranie poglądów opartych na stereotypach jest zgubne

i w Twoim wypadku jest to następny dowód na to, że Twój obiektywizm przestał istnieć

ja nie podważam. Ale tak samo jak można uznawać źródła osoby X tak można uważać oraz podważać osoby Y. 

Problem w tym że strony są łatwo zauważalne w owym temacie.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Espectro napisał:

Ale tak samo jak można uznawać źródła osoby X tak można uważać oraz podważać osoby Y. 

i to się w wątku dzieje.... ciągle

ale ocenianie , że taka dyskusja może obrażać którąś ze stron to wg mnie drastyczne nadużycie

dawno piszę ,że ten wątek trzeba zamknąć

• Administratorzy
Teraz, slawek.xm napisał:

i to się w wątku dzieje.... ciągle

ale ocenianie , że taka dyskusja może obrażać którąś ze stron to wg mnie drastyczne nadużycie

Nikt z moderacji nie podważa źródeł i faktów jakie ktoś przekazuje.

Oceniamy gdy ktoś kogoś obraża i pisze często w sposób lekceważący oraz pogardliwy. To cecha wpisów @Maju .

Innych także i za to otrzymują często punkty i bany. Nadal jednak nikt tego nie zauważa i za każdym razem dostaje za to moderacja które nie jest winna dyskusji i tematyki którą podejmujecie w temacie.

Dlaczego ? bo moderacja nie powinna w takie rozmowy się mieszać i rozprawiac kto ma rację a kto nie. (i tego nie robi a nadal tego wymagacie w zgłoszeniach twierdząc że ktoś "kłamie" )

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

Temat był zamykany i powstaje większy płacz niż jest to warte. Wielu uczestniczących pisze tam w sposób kulturalny ale pieczę i władzę odpowiadania każdemu w temacie. 

2 minuty temu, Espectro napisał:

Temat był zamykany i powstaje większy płacz niż jest to warte. Wielu uczestniczących pisze tam w sposób kulturalny ale pieczę i władzę odpowiadania każdemu w temacie. 

Druga strona, przyparta do muru argumentami coraz częściej  używa obelgi, bluzgi i epitety jako substytuty własnych kontrargumentów. Widząc, że nie robi to nikim wrażenia - sugeruje rozwiązania typu stalinowska cenzura, to znaczy zamknięcie wątku.

Trudno o bardziej wyrazisty przykład ich bezsilności.

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Espectro napisał:

a nadal tego wymagacie w zgłoszeniach twierdząc że ktoś "kłamie" )

na pewno nie ja 🙂

i nie wyobrażam sobie by moderator miał możliwość oceny....z różnych względów... kto kłamie a kto nie

nie chcę tu tych "względów" już poruszać

wg mnie zgłoszenia powinny dotyczyć tylko ataków personalnych a nie kwestii poruszanych w dyskusji

.... choć osobiście przestałem nawet takie .... zgłaszać

bo nic to nie daje

gość w kilka godzin obraża w bardzo chamski sposób kilku użytkowników

czytają to wszyscy .... niektórzy zgłaszają takie wpisy

ale po banie wraca i robi to samo .... trzeci czwarty raz...

i nie ma na to recepty.... po co zatem pozwalać mu pisać skoro każda natępna wizyta w wątku jest tylko po to by wyładować frustrację na tych którzy mają inne zdanie lub inny światopogląd?

• Administratorzy
2 minuty temu, Bobcat napisał:

Druga strona, przyparta do muru argumentami coraz częściej  używa obelgi, bluzgi i epitety jako substytuty własnych kontrargumentów. Widząc, że nie robi to nikim wrażenia - sugeruje rozwiązania typu stalinowska cenzura, to znaczy zamknięcie wątku.

Obelgi i epitety zawsze będą karane. 

Widać że niektórzy pod pojęciem swobody dyskusji rozumieją wyłącznie wolność wypowiadania poglądów identycznych z ich poglądami.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Bobcat napisał:

mylisz się, zamknięcia domagam się ja a nie jakaś druga strona , bo widzę co się w wątku dzieje

np twoja gloryfikacja skazanego prawomocnym wyrokiem pedofila Polańskiego

• Administratorzy
11 minut temu, slawek.xm napisał:

i nie wyobrażam sobie by moderator miał możliwość oceny....z różnych względów... kto kłamie a kto nie

nie chcę tu tych "względów" już poruszać

jest to wymagane. Twierdząc że ktoś kłamie. Na jakiej podstawie ?

11 minut temu, slawek.xm napisał:

ale po banie wraca i robi to samo .... trzeci czwarty raz...

wystarczy wniosek wysłać w zgłoszeniu o perma dla takiego. Decyzję podejmie wtedy moderacja i da decyzję. 

8 minut temu, slawek.xm napisał:

mylisz się, zamknięcia domagam się ja a nie jakaś druga strona , bo widzę co się w wątku dzieje

np twoja gloryfikacja skazanego prawomocnym wyrokiem pedofila Polańskiego

Rozmawiać możecie sobie. Ale generalnie temat nic nie wnosi i do nikąd podąża. 

10 minut temu, Bobcat napisał:

Widać że niektórzy pod pojęciem swobody dyskusji rozumieją wyłącznie wolność wypowiadania poglądów identycznych z ich poglądami.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Argumenty coraz bardziej kabaretowe.

O ten wpis jest takim dolewaniem oliwy do ognia. Nic nie wnosi, ale dorzuca 3 grosze.

@szymon1977 to takie coś mi chodziło. 

Edytowane przez Marcinus

8 minut temu, Espectro napisał:

O ten wpis jest takim dolewaniem oliwy do ognia. Nic nie wnosi, ale dorzuca 3 grosze.

Mam przemilczeć, że ktoś publicznie przypisuje innym swoje własne cechy? Usuń jego wypowiedź to zgłoszę swoją własną do usunięcia.

Jeśli chcesz, to Ci opiszę pewnną akcję w wykonaniu "jednego z najlepszych", ale na prv, może przestanie Cię dziwić, że nie potrafię powstrzymać reakcji.

Edytowane przez szymon1977

" agresywny cham i sprytny karierowicz

tu Chamstwo+ Czarnka 

bagno, obłuda i cynizm

zdepislamizują

pisowskim odorze "

To cytaty na temat polityków PIS z ostatniej strony wątku Polityka :)

Tem czasem Pan Moderator dał mnie 1 punkt za "Herr Tuska" 😞

Przeca sam Pan Tusk na bank niemiecki z tego "Herr" zadowolony być 

powinien jak "świnia w bajorze" !

PS; nie mylić z piosenkarzem to powiedzonko mojego kolegi :)

Edytowane przez sparton
7 minut temu, Espectro napisał:

Jak to nic nie wnosi??? Szanowny Pan Moderator chyba go nie zrozumiał i w tym problem, a nie w moim wpisie.

Więc wytłumaczę - jeżeli argument na zamknięcie wątku o działalności Kościoła ma być jakaś dyskusja o Polańskim to przecież to jest argument kabaretowy. Tłumaczyć dalej, czy już jasne?

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
9 minut temu, szymon1977 napisał:

Mam przemilczeć, że ktoś publicznie przypisuje innym swoje własne cechy? Usuń jego wypowiedź to zgłoszę swoją własną do usunięcia.

Jeśli chcesz, to Ci opiszę pewnną akcję w wykonaniu "jednego z najlepszych", ale na prv, może przestanie Cię dziwić, że nie potrafię powstrzymać reakcji.

Zgłosi Pan. Ukryjemy. 

8 minut temu, sparton napisał:

" agresywny cham i sprytny karierowicz

tu Chamstwo+ Czarnka 

bagno, obłuda i cynizm

zdepislamizują

pisowskim odorze "

To cytaty na temat polityków PIS z ostatniej strony wątku Polityka 🙂

Tem czasem Pan Moderator dał mnie 1 punkt za "Herr Tuska" 😞

Przeca sam Pan Tusk na bank niemiecki z tego "Herr" zadowolony być 

powinien jak "świnia w bajorze" !

PS; nie mylić z piosenkarzem to powiedzonko mojego kolegi 🙂

czy pierwszy wpis Pana obraża personalnie ? 

a co do drugiego to czy udowodni mi Pan że "Tusk" jest pochodzenia niemieckiego ? Bo o to chyba chodzi. Nie wiem nie znam sie na polityce.

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jak to nic nie wnosi??? Szanowny Pan Moderator chyba go nie zrozumiał i w tym problem, a nie w moim wpisie.

Więc wytłumaczę - jeżeli argument na zamknięcie wątku o działalności Kościoła ma być jakaś dyskusja o Polańskim to przecież to jest argument kabaretowy. Tłumaczyć dalej, czy już jasne?

Nie cytował Pan żadnego wpisu. 

image.png

A tekst nie jest jasno wskazujący o czym jest rozmowa.

10 minut temu, Jaro_747 napisał:

To może tak samo zacznę. Czy Pan szanowny nie zrozumiał wpisy mego ? 

Szuka Pan zaczepki czy jak ?

Zgłosi Pan. Ukryjemy.

To historia dawnej moderacji, która pokazuje, dlaczego kilku userów notorycznie zarzucających tu innym cenzurę powinni się jeb.ć we łby (bo ugryźć w język to za mało).

-----

A jeśli ktoś myśli, że forumowymi pyskówkami walczy z pedofilią to niech sobie link kliknie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

To historia dawnej moderacji, która pokazuje, dlaczego kilku userów notorycznie zarzucających tu innym cenzurę powinni się jeb...ugryźć w język.

-----

A jeśli ktoś myśli, że forumowymi pyskówkami walczy z pedofilią to niech sobie link kliknie

https://twojradom.pl/kolejny-pedofil-zlapany-w-radomiu-video/1397177

1. nie ma cenzury.

2. jakby trochę nie na temat. Choć podejrzewm że znajdą sie także artykuły które będą tą osobę bronić i to jest karygodne.

5 minut temu, Espectro napisał:

Panie Szanowny!

To aluzja, groźba, czy coś jeszcze innego?

Zresztą co by nie było żegnam, bo poziom tej dyskusji i przepychanki z etatowymi pieniaczami obrażają moją inteligencję.

P.S.

To aluzja do licytacji kto kogo obraził.

Bez odbioru, over and out.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
Teraz, Jaro_747 napisał:

Panie Szanowny!

To aluzja, groźba, czy coś jeszcze innego?

Zresztą co by nie było żegnam, bo poziom tej dyskusji i przepychanki z etatowymi pieniaczami obrażają moją inteligencję.

Spokojnego wieczoru. To nie groźba a skok w przód aby zatrzymać rozwój owej dywagacji na ten temat.

Mam nadzieje że nie miał Pan na myśli obrażenie mnie w poprzednim wpisie. 

Zgłosi Pan. Ukryjemy. 

czy pierwszy wpis Pana obraża personalnie ? 

a co do drugiego to czy udowodni mi Pan że "Tusk" jest pochodzenia niemieckiego ? Bo o to chyba chodzi. Nie wiem nie znam sie na polityce.

Nie cytował Pan żadnego wpisu. 

Ukryta Zawartość

A tekst nie jest jasno wskazujący o czym jest rozmowa.

To może tak samo zacznę. Czy Pan szanowny nie zrozumiał wpisy mego ? 

Panie Administratorze ja mam jeszcze takie podejrzenie o tego "Herr" za 1 punkt.

Napisałem to jakiś tak na oko tydzień temu więc Pan Moderator dając mi ten 1 punkt dziś wykazał się spóźnionym zapłonem albo po ludzkiemu nie miał się do czego przy...ać :)

Może tak być ? To by było ciut niefortunne ?

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Espectro napisał:

nie ma cenzury.

Tak, ale była.

• Administratorzy
1 minutę temu, sparton napisał:

Panie Administratorze ja mam jeszcze takie podejrzenie o tego "Herr" za 1 punkt.

Napisałem to jakiś tak na oko tydzień temu więc Pan Moderator dając mi ten 1 punkt dziś wykazał się spóźnionym zapłonem albo po ludzkiemu nie miał się do czego przy...ać 🙂

Może tak być ? To by było ciut niefortunne ?

dzis zgłoszenie wpadło. Jeżeli uważa Pan że szukałem haka na Pana i specjalnie chciałem ukarać to ślepy strzał. 

image.png

napisze mi Pan o co chodzi z tym "herr" a się dogadamy jakoś. (możemy na PW)

a wpis jest z wczoraj 

image.png

więc tu też niewypał

4 minuty temu, Espectro napisał:

dzis zgłoszenie wpadło. Jeżeli uważa Pan że szukałem haka na Pana i specjalnie chciałem ukarać to ślepy strzał. 

Ukryta Zawartość

napisze mi Pan o co chodzi z tym "herr" a się dogadamy jakoś. (możemy na PW)

Nie Pan tylko Moderator :)

Po co zaraz aż na PW ?

Herr to po niemiecku Pan.

Ukryta Zawartość

41 minut temu, Espectro napisał:

temat nic nie wnosi i do nikąd podąża. 

Jak najbardziej wnosi. Pokazuje mało chwalebne strony instytucji KK, które oni najchętniej zamietliby pod dywan. Instytucja, która przez wieki nie tolerowała najmniejszych przejawów krytyki pod swoim adresem nie jest w stanie odnaleźć się w obecnej rzeczywistości i nie może pogodzić się w faktem, że w dobie powszechnego dostępu do informacji przykrywanie ciemnych stron całunem niepamięci jest niemożliwe i niewykonalne.

• Administratorzy
Teraz, Bobcat napisał:

Jak najbardziej wnosi. Pokazuje mało chwalebne strony instytucji KK, które oni najchętniej zamietliby pod dywan. Instytucja, która przez wieki nie tolerowała najmniejszych przejawów krytyki pod swoim adresem nie jest w stanie odnaleźć się w obecnej rzeczywistości i nie może pogodzić się w faktem, że w dobie powszechnego dostępu do informacji przykrywanie ciemnych stron całunem niepamięci jest niemożliwe i niewykonalne.

Moiżliwe ale poziom rozmowy i forma.

7 minut temu, sparton napisał:

Nie Pan tylko Moderator 🙂

Po co zaraz aż na PW ?

Herr to po niemiecku Pan.

a co daje połączenie z "Tusk" ? 

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Argumenty coraz bardziej kabaretowe.

Oczywiście. Ja nie gloryfikuję Polańskiego, a jedynie przedstawiam jak sprawy się miały na podstawie oświadczenia samej zainteresowanej. Skrajnie niepoważne gdy tego typu zarzuty formułują ci, którzy bronią każdego pedofilia (i tych, którzy takich kryją) z kręgów z którymi się utożsamiają.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

najlepszym moderatorem w historii był..."

Podanie niepełnej informacji jest kłamstwem. Nigdy nie użyłem sformułowania "najlepszym". Zawsze piszę "jednym z najlepszych".

Godzinę temu, sparton napisał:

Chamstwo+ Czarnka

Pojęcie chamstwa jest jednoznacznie zdefiniowane w podręcznikach I słownikch. Jeśli ktoś nie wie na czym ono polega - wystarczy obejrzeć kilka wystąpień Czarnka.

22 minuty temu, Espectro napisał:

Moiżliwe ale poziom rozmowy i forma.

Co konkretnie? Podanie suchych faktów w powołaniem się na źródła powoduje reakcję typu "kłamstwa", "oszczerstwa", "manipulacje", "biedni chorzy z nienawiści" itd itp.

38 minut temu, sparton napisał:

Napisałem to jakiś tak na oko tydzień temu więc Pan Moderator dając mi ten 1 punkt dziś wykazał się spóźnionym zapłonem albo po ludzkiemu nie miał się do czego przy...ać 🙂

Bezczelność. Napisane tak było trzykrotnie. Wczoraj. 

17 minut temu, sparton napisał:

Absolutnie nic, po polsku Pan Tusk a po niemiecku Herr Tusk 🙂

Doskonale wszyscy wiedzą w jakim celu to niemieckie słowo zostało użyte. Argumentowanie w taki sposób dowodzi niepoważnego traktowania rozmówców.

Edytowane przez Bobcat
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.