Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

@jar1 argumenty zostały przedstawione zarówno Tobie jak i użytkownikowi, który zapytał o Twój ukryty post. Nie widzę potrzeby dalszej dyskusji w tym temacie, zwłaszcza osób nie związanych ze sprawą. Wiadomo, że mało który użytkownik zgadza się z przyznanymi mu punktami jest od tego ścieżka odwoławcza i tego się trzymajmy. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

16 minut temu, Seyv napisał:

Dlatego, że nic nie wnosił poza dolaniem oliwy do ognia. Przedstawiłeś swoje argumenty - czekają na rozpatrzenie i nie wydaje mi się aby było potrzeba Ci "adwokatów" podważających kompetencję moderacji do oceny wpisów. Od tego jest administrator.

Dziękuję za odpowiedź. Oczywiście, że nie potrzebuję w tym przypadku adwokatów, (jeśli, w ogóle, taka była wola piszącego by nim zostać).

Nie wydaje mi się też, żeby ten usunięty post @jar1  podważał czyjekolwiek kompetencje.

Mój post został błędnie uznany za obraźliwy ponieważ nie jestem psychiatrą. Natomiast, faktycznie, w wątku covidowym, dochodzi do sytuacji, w których "niefachowcy" z mikrobiologii, wirusologii i innych ważnych w tym temacie dziedzin, z premedytacją umniejszają drugiej stronie... 

1 minutę temu, Seyv napisał:

jest od tego ścieżka odwoławcza

W 99.9% przypadków jest to pisanie do nikąd i pozostaje potraktowane całkowitym milczeniem, bez jakiejkolwiek reakcji.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Gazie należy umieszczać memy na temat instytucji KK? W wątku Instytucja KK? Można dostać punkty, gdyż to jest miejsce na merytoryczną dyskusję, nie memy. W przeznaczonym właśnie na memy wątku Humor Polityczny? Chyba też można zarobić punkty bo tam ma być (jak sama nazwa wskazuje) humor polityczny. Nie kościelny. Więc gdzie?

Ja umieściłbym tutaj 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.

3 minuty temu, Seyv napisał:

@jar1 argumenty zostały przedstawione zarówno Tobie jak i użytkownikowi, który zapytał o Twój ukryty post. Nie widzę potrzeby dalszej dyskusji w tym temacie, zwłaszcza osób nie związanych ze sprawą. Wiadomo, że mało który użytkownik zgadza się z przyznanymi mu punktami jest od tego ścieżka odwoławcza i tego się trzymajmy. 

Po co piszesz do mnie, skoro moje odpowiezi zaraz usuwasz 🙂

19 minut temu, Marcinus napisał:

Panowie,

Odwołania proszę zgłaszać do Administracji poprzez formularz kontaktowy. To nie jest wątek na "gorzkie żale". Robienie z tego wątku śmietnika, to OT i trolling, tak też będziemy to traktować.

To jest wątek moderacyjny. Próba wytłumaczenia sytuacji, w której dostało się punkty to robienie śmietniku?

10 minut temu, Bobcat napisał:

Gazie należy umieszczać memy na temat instytucji KK? W wątku Instytucja KK? Można dostać punkty, gdyż to jest miejsce na merytoryczną dyskusję, nie memy. W przeznaczonym właśnie na memy wątku Humor Polityczny? Chyba też można zarobić punkty bo tam ma być (jak sama nazwa wskazuje) humor polityczny. Nie kościelny. Więc gdzie?

Ma moje oko to tytuł tytułem, a treścią wątku "Humor Polityczny" są także memy na temat instytucji Kk. Wszak jedno z drugim się wiąże, więc czemu nie?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

5 minut temu, Meloman napisał:

Jeżeli ktoś nie rozumie zwrotu "za przeproszeniem" to nie ma w ogóle o czym rozmawiać.

Czy uważasz, że jeżeli przed obrażeniem kogoś napiszesz "za przeproszeniem", to jest ok? Pomijam w tej chwili dalszą część postu, za który dostałeś warna-a.

.

• Moderatorzy
2 godziny temu, jar1 napisał:

Po co piszesz do mnie, skoro moje odpowiezi zaraz usuwasz 🙂

...

2 godziny temu, Meloman napisał:

Jeżeli ktoś nie rozumie zwrotu "za przeproszeniem" to nie ma w ogóle o czym rozmawiać.

Jeśli komuś napiszę, że"za przeproszeniem" jest debilem to to coś zmieni? Wg mnie nie. Nie przepraszaj i nie obrażaj innych. Dzisiejsze Twoje wpisy są agresywne w stosunku do innych użytkowników.

Niedawno była dyskusja i zarzuty wobec moderacji, że jest zbyt pobłażliwa i toleruje na forum chamstwo, brak kultury i agresywny język. Jak widać próby zmiany sytuacji też napotykają dość spory opór.

Edytowane przez Seyv

Godzinę temu, Seyv napisał:

Bo widzę, że bardzo Ci zależy aby w temacie zaistnieć

Każdy widzi, co chce. To nie ja napisałem, że dla niego kryterium ukarania użytkownika jest brak odpowiedniego wykształcenia w danej dziedzinie. Bo, jeśli by miał, to kara się nie należy. 

Dlatego pozwoliłem sobie na komentarz w tej kwestii.  Który to został nazwany atakiem na moderację. 

Paradoksalnie to wygląda, skoro temat dotyczy spraw moderatorskich.  

Zaś sam ten wpis zaś o "zaistnieniu w temacie" kulturalnym na pewno nie jest. 

Edytowane przez jar1
  • Moderatorzy
21 minut temu, jar1 napisał:

To nie ja napisałem, że dla niego kryterium ukarania użytkownika jest brak odpowiedniego wykształcenia w danej dziedzinie. Bo, jeśli by miał, to kara się nie należy. 

Istotne jest nie tylko co piszemy ale taż sposób w jaki to robimy. Teraz użyłeś słów i zwrotów, które w żaden sposób nie są obraźliwe czy szydercze. 

Wiele odwołań użytkowników to uzasadnione, że piszę się prawdę. Jednak kara najczęściej nie dotyczy tego co się piszę tylko w jaki sposób się to robi.

3 minuty temu, Meloman napisał:

Wydaje się, że jesteś tolerancyjni

Tak Ci się wydaje? W takim razie jesteś w dużym błędzie. xD 

4 minuty temu, Meloman napisał:

To Wy jesteście z tego świata, że nie rozumiecie lub nie potraficie zrozumieć, że w serialu "Przyjaciele" mogli grać sami biali.

rotfl

.

• Moderatorzy
1 godzinę temu, Mickey6 napisał:

To jest wątek moderacyjny. Próba wytłumaczenia sytuacji, w której dostało się punkty to robienie śmietniku?

Z tego co się orientuje, to warunkowo dostałeś możliwość ponownego pisania w tym wątku.

Nie zepsuj tego.

• Moderatorzy
27 minut temu, Meloman napisał:

Ale Ty tego nie rozumiesz.

Mogę Ci dokładnie napisać to samo. Tylko co to zmieni?

Tu nie chodzi o to co ja rozumiem tylko o to co Ty rozumiesz. A do zrozumienia jest tyle, że jak na razie sugerowanie, że ktoś potrzebuje terapii, powinien wytrzeźwieć czy też zwroty zawierających słowo "gówno" są uważane przez moderację jako obraźliwe.

27 minut temu, Meloman napisał:

Ha ha!!!

Widzę, że Pan Ziobro się ujawnił...

Edytowane przez Seyv

6 minut temu, Seyv napisał:

Jednak kara najczęściej nie dotyczy tego co się piszę tylko w jaki sposób się to robi.

A, czyli poczułeś się osobiście urażony. To rzeczywiście wszystko wyjaśnia. 

Ale tak działa każda krytyka, nikt za nią  przepada.  

• Moderatorzy
2 minuty temu, Meloman napisał:

Czwarte ostrzeżenie za mówienie Wam prawdy.

Po pierwsze to prawda tylko wg Ciebie a po drugie ostrzeżenia dostajesz nie za to co piszesz a za to w jaki sposób to robisz.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Seyv napisał:

Widzę, że Pan Ziobro się ujawnił..

nie wiem czy porównywanie użytkowników do polityków to nobilitacja czy wręcz odwrotnie 🙂

• Moderatorzy
Teraz, jar1 napisał:

Ale tak działa każda krytyka, nikt za nią  przepada.

Szyderstwa to nie krytyka.

4 minuty temu, Seyv napisał:

Szyderstwa to nie krytyka.

Nic szyderczego w moim poście nie było, najwyżej z lekkim humorem. Ale to było przede wszystkim pytanie.  

Równie dobrze szyderstwem ja mogę nazwać Twoje "chciałeś zaistnieć w temacie" albo pytanie innego użytkownika o jego wykształcenie w celu, czy jest upoważniony do zabierania głosu w danym temacie. 

Zresztą post usunąłeś, więc nikt tu i tak tego nie zweryfikuje. 

20 minut temu, Marcinus napisał:

Z tego co się orientuje, to warunkowo dostałeś możliwość ponownego pisania w tym wątku.

Nie zepsuj tego.

Jeszcze raz? To co piszę tu, żeby wyjaśnić swoją sprawę to śmietnik? Rzeczowe wyjaśnianie to robienie śmietnika? Trafne uwagi innego Użytkownika to robienie śmietnika?

• Moderatorzy
2 minuty temu, jar1 napisał:

Nic szyderczego w moim poście nie było, najwyżej z lekkim humorem.

To musimy się różnić poczuciem humoru.

3 minuty temu, jar1 napisał:

Równie dobrze szyderstwem ja mogę nazwać Twoje "chciałeś zaistnieć w temacie"

Jeśli tak to przepraszam Cię. Wpis ukrywam.

• Moderatorzy
5 minut temu, Mickey6 napisał:

Jeszcze raz? To co piszę tu, żeby wyjaśnić swoją sprawę to śmietnik? Rzeczowe wyjaśnianie to robienie śmietnika? Trafne uwagi innego Użytkownika to robienie śmietnika?

Odpowiedz sobie na pytanie, skąd się biorą Twoje "zapytania" ?

Poza tym, ostatni raz Ci piszę, że odwołania od decyzji Moderacji, zgłasza się do Administracji forum poprzez formularz. Wielokrotnie było to tutaj poruszane. Ponadto w regulaminie (którego znajomość potwierdziłeś)również jest.

Jeżeli nadal będziesz się żalił na Moderatora w tym wątku, to niestety będę zmuszony zablokować Ci dostęp.

Edytowane przez Marcinus
3 minuty temu, jar1 napisał:

pytanie innego użytkownika o jego wykształcenie w celu, czy jest upoważniony do zabierania głosu w danym temacie

Idąc dalej tym tropem, że moja wypowiedź obraża jeśli nie mam kierunkowego wykształcenia, to, trzymając się dalej medycyny, powinno się wysyłać własne kaszlące dziecko do lekarza tylko jeśli samemu jest się lekarzem pediatrą czyli ma się kompetencje diagnozowania.😉

Sugerowanie wizyty u lekarza dorosłej osobie, która kaszle, jest obrazą jeśli nie jest się lekarzem internistą.😉

A własnemu rodzicowi, niekulturalne 😉 Bo rodzice wiedzą najlepiej.

Reguła ta jest pomijalna w np. wątku covidowym.🙂

To musimy się różnić poczuciem humoru.

Z pewnością, ale to normalne. 

Jeśli tak to przepraszam Cię. Wpis ukrywam.

Ja się nie obrażam. Wpis może zostać. A raczej powinien, bo reszta po nim, byłby bez sensu.

Edytowane przez jar1
Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Mickey6 napisał:

Sugerowanie wizyty u lekarza dorosłej osobie

sugerowanie jakiejkolwiek choroby innemu użytkownikowi forum jest perfidnym obrażaniem zwłaszcza choroby psychicznej

warto zapamiętać 🙂

2 minuty temu, Marcinus napisał:

Odpowiedz sobie na pytanie, skąd się biorą Twoje "zapytania" ?

Ok, a więc w tym przypadku:

5 godzin temu, Mickey6 napisał:

Moja wypowiedź była krótka bo taka była wystarczająca, moim zdaniem. Nie miałem pojęcia, że samo wskazanie sprawdzalnego i, wydawać by się mogło, oczywistego faktu to za mało. To nie było zdanie, którego prawdziwości nie można potwierdzić. A sporo takich zdań, których prawdy potwierdzić nie można jest przytaczana jako argumenty na tym forum, ciągle.

4 minuty temu, Marcinus napisał:

Jeżeli nadal będziesz się żalił na Moderatora w tym wątku

W którym miejscu żalę się na moderatora?

Rzeczowa i kulturalna dyskusja z obu stron to wyrażanie żalu? Zgadza się, wywołana moim pytaniem. Absolutnie nic nie mam do Moda, z którym o tym dyskutowałem. To chyba wychodzi w treści? Prawda?

No właśnie. Dlatego proszę mnie nie straszyć.

8 minut temu, Marcinus napisał:

Moderacji, zgłasza się do Administracji forum poprzez formularz. Wielokrotnie było to tutaj poruszane.

Ok. Mogłem naruszyć ten punkt regulaminu.

Proszę jednak zauważyć, że w tym wypadku, wyniknęło z tego coś pozytywnego. Kilka osób podzieliło się swoimi spostrzeżeniami odnośnie funkcjonowania forum. W wątku moderacyjnym 😉

8 minut temu, slawek.xm napisał:

sugerowanie jakiejkolwiek choroby innemu użytkownikowi forum jest perfidnym obrażaniem zwłaszcza choroby psychicznej

warto zapamiętać 🙂

Ja to wiem. Dlatego nie sugeruję i nie będę 🙂

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Mickey6 napisał:

Dlatego nie sugeruję i nie będę 🙂

mam co do tego uzasadnione wątpliwości ale przyjmuję to zapewnienie z nieukrywanym entuzjazmem 🙂

Teraz, slawek.xm napisał:

mam co do tego uzasadnione wątpliwości ale przyjmuję to zapewnienie z nieukrywanym entuzjazmem 🙂

Entuzjazmu nigdy Ci nie brakowało 🙂

Jak to się dzieje, że części wpisu wychodzą na czerwono? Też wyświetla Wam na czerwono czy tylko ja tak mam?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Jak to się dzieje, że części wpisu wychodzą na czerwono?

Stosownie do poglądów? 😉

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.