Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

23 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Mój Rydzyku jedyny!...

Jakże się cieszę, że przynajmniej Sławek ocalał z pogromu!

Beznadziejny komentarz...

• Administratorzy
W dniu 17.02.2024 o 22:32, Piękny Stefan napisał:

Za przeproszeniem. (Cenzura)

czekałem na to od dawna 🙂 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

ZGŁASZAM DO ADMINISTRACJI PROPOZYCJĘ PEWNEJ ISTOTNEJ INNOWACJI

Zdarza mi się wejść do jakiegoś wątku (w różnych tematach), przeczytać ostatnie wpisy i wyjść. Po jakimś czasie (czasami krótszym czasami dłuższym) wracam do tego wątku i zauważam, że np. ileś postów wcześniej, już po moim wyjściu, ktoś edytował swój wpis (dodając ważne szczegóły albo rozbudowując swój wpis o ważne informacje). Jednak ten wpis (w swej treści uzupełniony) pozostaje nadal w tym samym miejscu co pierwotnie, tzn. może być już "przykryty" przez nowe wpisy (albo być już na poprzedniej stronie przy dynamicznych wątkach albo gdy pisał pod koniec strony). W ten sposób nowe informacje zawarte w "edycji" dopisane przes autora postu mogą umknąć zainteresowanym czytającym, gdyż nie ma metody aby stwierdzić, że ktoś coś dopisywał w ostatnich 15 minutach (albo dłużej przy płatnych kontach) oprócz ponownego "przeanalizowania" kilku/kilkunastu wpisów.

Dlatego:

ZGŁASZAM WNIOSEK ABY KAŻDY EDYTOWANY POST WYŚWIETLAŁ SIĘ JAKO "NAJNOWSZY" W DYSKUSJI.

Choć widzę już pewne z tym problemy, jak choćby taki, że ktoś odpowiada komuś bez cytatu (tylko bezpośrednio pod postem), potem edytuje swój wpis (dalej bez cytatu) - staje się więc nowym wpisem - ale w między czasie ktoś inny dodał kolejny wpis - i wtedy ten "najnowszy edytowany" jest nielogiczny z punktu widzenia przebiegu dyskusji.

Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

• Administratorzy
8 godzin temu, (nie)przecietniak napisał:

Zdarza mi się wejść do jakiegoś wątku (w różnych tematach), przeczytać ostatnie wpisy i wyjść. Po jakimś czasie (czasami krótszym czasami dłuższym) wracam do tego wątku i zauważam, że np. ileś postów wcześniej, już po moim wyjściu, ktoś edytował swój wpis (dodając ważne szczegóły albo rozbudowując swój wpis o ważne informacje). Jednak ten wpis (w swej treści uzupełniony) pozostaje nadal w tym samym miejscu co pierwotnie, tzn. może być już "przykryty" przez nowe wpisy (albo być już na poprzedniej stronie przy dynamicznych wątkach albo gdy pisał pod koniec strony). W ten sposób nowe informacje zawarte w "edycji" dopisane przes autora postu mogą umknąć zainteresowanym czytającym, gdyż nie ma metody aby stwierdzić, że ktoś coś dopisywał w ostatnich 15 minutach (albo dłużej przy płatnych kontach) oprócz ponownego "przeanalizowania" kilku/kilkunastu wpisów.

Sprawę rozumiemy. I co do samej edycji to dlatego też czas jest tak krótki czyli te 10-15 minut. Aby nie zmieniać tzw zeznań w sprawie. Jest to niewątpliwie bardzo denerwująca sprawa której nie jestesmy w stanie zmienić przez system. System zapamiętuje nr wpisu do którego użytkownik przeczytał w temacie i nic więcej. To że ktoś edytował wpis nie przelicza na nowo. 

8 godzin temu, (nie)przecietniak napisał:

ZGŁASZAM WNIOSEK ABY KAŻDY EDYTOWANY POST WYŚWIETLAŁ SIĘ JAKO "NAJNOWSZY" W DYSKUSJI.

To dość sensowny wniosek. Jest niestety kilka ale za tym aby tego nei robić. Niektórzy poprawiają po 10 minutach interpunkcję lub usuwają entery i puste miejsca. Tym samym za każdym razem system musiałby przeliczyć który wpis został zaktualizowany i wycofać nas do niego po raz n-ty gdy ten ktoś edytuje po raz n-ty wpis. (bo może). Drugie to gdy w przeciągu 5-10 minut powstanie 15 wpisów i po przeczytaniu przez Pana ktoś postanowi wpis edytować tym samym cofamy się o 15 wpisów w górę. Kolejny raz to gdy ktoś inny tak samo edytuje wpis i znowu się cofamy do góry o 10-15 postów.

Rozumiem że sprawa jest denerwująca ale sama zasada co do pisania na forum jest inna. Każdy wpis powinien być przemyślany i dodawany w momencie pewności że tak jest. 

Sam Pani widzi i wie że ten post powyżej edytował 6 razy. Albo to błąd systemu. 

Jak ktoś edytuje swoją wypowiedź, aby zmienić jej sens podczas gdy dyskusja już się potoczyła dalej to zwyczajnie kiepsko świadczy o autorze 😁

• Administratorzy
6 minut temu, Ajothe napisał:

Jak ktoś edytuje swoją wypowiedź, aby zmienić jej sens podczas gdy dyskusja już się potoczyła dalej to zwyczajnie kiepsko świadczy o autorze 😁

też. Ale moderacja ma historię zmian więc łatwo takich gagatków złapać. 

Racja Panowie. Czyli najlepiej, jeśli chce się doprecyzować swoją wypowiedż, uzupełnić etc. to najlepiej odczekać jakiś dłuższy czas i po prostu dodać nowy post.

• Administratorzy
9 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Racja Panowie. Czyli najlepiej, jeśli chce się doprecyzować swoją wypowiedż, uzupełnić etc. to najlepiej odczekać jakiś dłuższy czas i po prostu dodać nowy post.

Raczej tak. A jeżeli ktoś edytuje wielokrotnie to niestety, ale jego problem. 

W dniu 17.02.2024 o 13:47, costa brava napisał:

godzina wschodu i zachodu słońca przypisaną do danego dnia kalendarza 

Aha

Liturgicznego?

🙂

Sorry, ale przecież są różne kalendarze

W dniu 18.02.2024 o 23:53, (nie)przecietniak napisał:

KAŻDY EDYTOWANY POST WYŚWIETLAŁ SIĘ JAKO "NAJNOWSZY

Nie!

To rozwala dyskutantów, kiedy jest ich wielu i powiadomienia sypią się  dziesiątkami

Sugerujesz sposób na zamulanie 

Szybka riposta trafienie w posta

Liczy się to co sprawne i celne 

Polecam się

zauważam, że np. ileś postów wcześniej, już po moim wyjściu, ktoś edytował swój wpis (dodając ważne szczegóły albo rozbudowując swój wpis o ważne informacje).

To już jego problem

W dniu 19.02.2024 o 08:19, Espectro napisał:

gdy w przeciągu 5-10 minut powstanie 15 wpisów i po przeczytaniu przez Pana ktoś postanowi wpis edytować tym samym cofamy się o 15 wpisów w górę. Kolejny raz to gdy ktoś inny tak samo edytuje wpis i znowu się cofamy do góry o 10-15 postów.

Rozumiem że sprawa jest denerwująca ale sama zasada co do pisania na forum jest inna. Każdy wpis powinien być przemyślany i dodawany w momencie pewności że tak jest

Dziekuję

Na dodawanie wpisu to autor wybiera czas

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

W ten sposób nowe informacje zawarte w "edycji" dopisane przes autora postu mogą umknąć zainteresowanym czytającym, gdyż nie ma metody aby stwierdzić, że ktoś coś dopisywał w ostatnich 15 minutach (albo dłużej przy płatnych kontach) oprócz ponownego "przeanalizowania" kilku/kilkunastu wpisów.

To przeszukuj temat wstecz do godziny publikacji tego wpisu. Wyobraź sobie że na forum.lem.pl edycja była w nieograniczonym czasie, a dopiero niedawno ją skrócono do 2 dób.

wtedy ten "najnowszy edytowany" jest nielogiczny z punktu widzenia przebiegu dyskusji.

Sam zauważyłeś że przesortowywanie kolejności wpisów do tematu eksponujące starszy wpis wsród najświeższych  jest nieodpowiednią innowacją.

Wtedy nieedytowana bezpośrednia replika na wcześniejszy wpis stałaby się odosobniona i nie do zrozumienia (bo dotyczy kwestii zawartej w bezpośrednio poprzedzającym ją poście).

Bez poprzedzającego wpisu robiłby się kompletny nieporządek.

Nie można wpisów tak rozłączać.

W porę to zauważyłeś.

Zauważ też że w 1 temacie bywa 2 lub więcej dyskusji (symultanicznie) w odrębnych grupach.

Gdyby było jak sobie wyobraziłeś wtedy miszmasz byłby kompletny.

Edytowane przez xetras
Dopisek

Rozumiem, że chcesz podialogować ze mną koniecznie 😉 więc proszę:

- Dziękuję Ci bardzo za zangażowanie się w sprawę, w pełni się z Tobą zgadzam, gdybym jednak nie wartykułował swojego "pomysłu", to prawdopodobnie nie miałbym przekonania, że w sumie jest chybiony. 👍

W dniu 17.02.2024 o 19:00, Marcinus napisał:

Kwestię ceny, to moim zdaniem powinno się omawiać na PW

To tak przy okazji...

Gdzie (w którym wątku), mogę zapytać o pewne drobne kwestie w sprawie gadżetu, którego posiadaczem jestem od dwóch godzin? I na razie - czyszczę, bo nieużywany od tysiącleci. Pajonki, muchi i ciem ciałka...

.......

Ta cholerna Pani Wdowa do grobu mnie kiedyś wpędzi... Kiedy Ona łazi po tym strychu?😀 

Bo - po co, to już mniej więcej wiem.

......

A pytanie będzie o takiego cudaka i stare dziwadło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

To tak przy okazji...

Gdzie (w którym wątku), mogę zapytać o pewne drobne kwestie w sprawie gadżetu, którego posiadaczem jestem od dwóch godzin? I na razie - czyszczę, bo nieużywany od tysiącleci. Pajonki, muchi i ciem ciałka...

.......

Ta cholerna Pani Wdowa do grobu mnie kiedyś wpędzi... Kiedy Ona łazi po tym strychu?😀 

Bo - po co, to już mniej więcej wiem.

......

A pytanie będzie o takiego cudaka i stare dziwadło:

Ukryta Zawartość

Fajnie ten `'klamot" wygląda 🙂 , choć niezupełnie wiem cóż to takiego...?

Myślę, że jak założysz watek w dziale "Inne", to będzie ok i nikt głowy Ci nie urwie.

Ukryta Zawartość

24 minuty temu, Marcinus napisał:

Fajnie ten `'klamot" wygląda 🙂 , choć niezupełnie wiem cóż to takiego...?

To je takie cuś (to już rozkminiłem), że gdy Ty zagrasz gramofonem, psiuńciusiowi damy bas, moim kocikom chórki, Kapelutowi - gitarę prowadzącą, zaś ja będę ino dyrygował i polewał (tudzież karmił naszą nierogaciznę) i każdemu da się mikrofon - to niech się Ciemna Strona schowa 😀.

No i nagrywa na MD ze wszystkich źródeł, a i odtwarza. Już sprawdziłem - moje stare, nagrane na innych MD - gra bez zarzutu.

Choć - i tu mam zagwozdkę - jedna pjosęka i stop.

Ale, jako rzekłem - na razie myję, bo nie cierpię upaćkanych klocków.

Dzięki za zainteresowanie, Marcinie Przyjacielu!😘

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
27 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Gdzie (w którym wątku),

Jak Cię drapnę w .......

Ukryta Zawartość

edit. Tak przy okazji..... Ledwo wpadłem do departamentu Bocznica i mnie zapach onuc odrzucił od kompa.    Dobranoc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Moderatorzy
7 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

No i nadrywa na MD ze wszystkich źródeł

Że jest to niechciane dziecko CD i dyskietki, to widać, ale po co tam tyle pokrętełek..., tego nie wiem. Załóż proszę osobny wątek, chętnie poczytam.

23 minuty temu, MV2 napisał:

Jak Cię drapnę w .......

Ukryta Zawartość

Mówie pszeca, że od dwóch godzin, Drapaku Kochany!

Ale se później poczytam; dziękuję.

❤️

15 minut temu, Marcinus napisał:

Że jest to niechciane dziecko CD i dyskietki, to widać, ale po co tam tyle pokrętełek..., tego nie wiem. Załóż proszę osobny wątek, chętnie poczytam.

No, fajowo...

Założę i jako "zalożacz" - cóż ja powiem?

Mom takie i dawajcie, co tam macie na podorędziu?

😀

15 minut temu, Marcinus napisał:

jest to niechciane dziecko CD i dyskietki

Daj adres - przyślę kogoś z "wyjaśnieniem", jak bardzo się mylisz...😂

Mam tych minidiscowych grajków całą masę, dużych, małych, średnich...

Lubię. Praktyczne toto, fajne, po kieszeniach upchniesz płytki...

....

Nawet mam takiego i takiego:

IMG_20240220_212127.jpg

IMG_20240220_212245.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia
21 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Praktyczne toto, fajne, po kieszeniach upchniesz płytki...

....

Ale i tak najlepszy jest ten - tylko odtwarzacz. Ileż on że mną kilometrów przebył, ile farby i pyłu zassał...

Wciąż gra wyśmienicie!

Stary, ale jary.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, Marcinus napisał:

Załóż proszę osobny wątek,

Proponuję tytuł: "Czarne płyty, Kot i worki z cementem".

4 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Założę i jako "zalożacz" - cóż ja powiem?

To samo co zawsze i wszędzie, a porządny człowiek sto razy już czytał daremnie szukając nawiązania do tematu.

-----

@Espectro proponuję przycisk, którym będzie można wybrać wypowiedź łączyć z poprzednią czy zamieścić kolejną.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
10 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ale i tak najlepszy jest ten - tylko odtwarzacz. Ileż on że mną kilometrów przebył, ile farby i pyłu zassał...

Wciąż gra wyśmienicie!

Stary, ale jary.

IMG_20240220_213033.jpg

Pamiętam żę miał być wpis w zakładce FAQ od Ciebie na temat boomboxów, discmanów itp 

Jak zmienić sygnaturę czyli podpis w profilu usera czyli moim?

4 godziny temu, Espectro napisał:

Pamiętam żę miał być wpis w zakładce FAQ od Ciebie na temat boomboxów, discmanów itp 

O!

To byłoby to!

W dobie przenośnych głośników na bluetooth (obecnie) umknąłby cały segment przenośnego turystycznego audio. 

Popieram, pociskaj autora. Niech wymęczy coś co się ogółowi szperaczy i zbieraczy staroci przyda na zaś.

11 godzin temu, szymon1977 napisał:

proponuję przycisk, którym będzie można wybrać wypowiedź łączyć z poprzednią czy zamieścić kolejną.

Ja też!

Może w edytorze przełącznik: "połącz/rozdziel"?

Denerwujące jest łączenie wpisów podczas (kwadransa edycji) odpowiadania kilku dyskutantom.

Sensowniejsza byłaby możliwość wyboru: czy łączyć czy dzielić repliki.

Edytowane przez xetras
Dopisek

• Administratorzy
13 minut temu, xetras napisał:

Popieram, pociskaj autora. Niech wymęczy coś co się ogółowi szperaczy i zbieraczy staroci przyda na zaś.

11 godzin temu, szymon1977 napisał:

Jaki pocisk ? Żaden pocisk. Zwykłe przypomnienie. 

14 minut temu, xetras napisał:

Ja też!

Może w edytorze przełącznik: "połącz/rozdziel"?

Denerwujące jest łączenie wpisów podczas (kwadransa edycji) odpowiadania kilku dyskutantom.

Sensowniejsza byłaby możliwość wyboru: czy łączyć czy dzielić repliki.

aktualnie sytem tego nie wspiera z powodu generowania większej ilości problemów

Podczas dokonywania wpisu zacytowanie wpisu na na poprzedniej niż ostatniej stronie nie pozostaje w pamięci po przejściu do kolejnej strony, by zacytować kolejny.

OK

A jak z sygnaturą?

54 minuty temu, xetras napisał:

Jak zmienić sygnaturę czyli podpis w profilu usera czyli moim?

Braterstwo narodu buduje się na kiczu 

Pięknie to napisał Milan Kundera i podpisuję się pod tym

To znakomite motto

5 minut temu, jar1 napisał:

zacytowanie wpisu na na poprzedniej niż ostatniej stronie nie pozostaje w pamięci po przejściu do kolejnej strony, by zacytować kolejny.

Mógłbyś zastosować zdanie mniej złożone czyli mniej wielowarstwowe?

Nic nie rozumiem.

• Administratorzy
Godzinę temu, jar1 napisał:

Podczas dokonywania wpisu zacytowanie wpisu na na poprzedniej niż ostatniej stronie nie pozostaje w pamięci po przejściu do kolejnej strony, by zacytować kolejny.

image.png

2 godziny temu, jar1 napisał:

Jak to nie? Zostawia, tylko po przejście na następną stronę MUSISZ NAJPIERW wejść w okienko edytora, a wtedy poprzednia zawartość zostanie przywrócona.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MV2

• Moderatorzy
6 minut temu, MV2 napisał:

Bardzo jestem wdzięczny Administracji, że dba o moje bezpieczeństwo, ale ja nie trzęsę portkami przed  Prezydentem FR, ani Konfederacją...

Ukryta Zawartość

Jak się okazuje i co widać na powyższym, to jednak nie można pisać "bidet". To jest przyczyną zablokowania posta.

Ukryta Zawartość

31 minut temu, Marcinus napisał:

Jak się okazuje i co widać na powyższym, to jednak nie można pisać "bidet". To jest przyczyną zablokowania posta.

Dzięki. Sprawdzę, czy ten filtr działa....

edit.... Faktycznie, ale "Bidon" i Bide* już można....

Edytowane przez MV2

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.