Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Espectro napisał:

jeszcze nie wiem co jest przyczyną.

Ja wiem.

Akurat sobie tankuję paliwo na stacyji i słucham (tylko słucham) filmu dokumentalnego o straszliwych wężach.

Żararaka Was pokąsała, albo inny grzechotnik... Tylko skąd taki morderczy, krwiożerczy wynrz w Warszawie???

☹️🤭

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdy chciałem mojemu Kochanemu soundowi - Mareczkowi, ofiarować pyffo (lajka) - wyświetla się takie coś:

.....

Zdumiewające, jak zaskrońce rujnują moje Forum!😂

Screenshot_20240312-212006.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

50 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Gdy chciałem mojemu Kochanemu soundowi - Mareczkowi, ofiarować pyffo (lajka) - wyświetla się takie coś:

Jacuś - jest OK. Lajka dostałem i cieszę się jak dziecko. 😉

23 minuty temu, soundchaser napisał:

cieszę się jak dziecko. 😉

Ja również.

Wreszcie coś dziś zjadłem!🙏😀

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Czego Ty oczekujesz....bo nie rozumiem 🤔

A wystarczyło przeczytać: pomysł by wyzerować moją reputację nie był mój, ja tylko umożliwiam innym jego realizację. Tylko w tym wątku wnioskujących by mi lajki odebrać było kilku, liczyłem więc na konkurs ofert. Jestem więc nieco rozczarowany, ale tylko trochę zaskoczony.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Kierwa....to trzeba się strasznie nudzić w życiu, żeby jakieś lajki komuś sprawdzać 😁

Edytowane przez Ajothe
Godzinę temu, Stary200 napisał:

Mnie forum pytało:

Ukryta Zawartość

oczywiście się nie zgodziłem i nie zgadzam nigdzie jeżeli jest taka opcja, nie pozwolę by mnie śledzono!!!

A skąd wiesz, czy oba przyciski nie działają jednakowo? 😉

Mnie Audiostereo  spytało, czy jestem człowiekiem 🙂

Ukryta Zawartość

Całe to rodo to pic na wodę fotomontaż, a tylko utrudnienia dla małych webmasterów, bo firmy które handlują danymi i tak mają to w 4 literach. Ile razy choćby odebraliście telefon z ofertą i zastanawialiście skąd mają wasze dane? Wszędzie gdzie można na tym zarobić duże pieniądze znajdzie się "wyjątek" od reguły, więc danych lepiej nie podawać jeśli nie jest to konieczne.

Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, Stary200 napisał:

Mnie forum pytało:5C9CBF28-E748-4853-8BA2-59D15169861D.thumb.png.7cda8f93eb8ea95f2538a450a0219384.png

oczywiście się nie zgodziłem i nie zgadzam nigdzie jeżeli jest taka opcja, nie pozwolę by mnie śledzono!!!

Ja mam pytanko . Czy programista dokonujący zmian ma certyfikat z Microsoftu ? Z tego co wiem Microsoft organizuje szkolenia dla developerów oprogramowania zakończone egzaminem i wydaniem certyfikatu. Firmy zatrudniające developerów oprogramowania wymagają przedstawienia takiego certyfikatu. Na przykład banki. Czasy amatorskiego dlubania programów komputerowych mamy dawno poza sobą.

Gość

(Konto usunięte)
11 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

przekopiowałem twój post do komentarza .

4 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Przekopiowałem drugi raz . Zmienił automatycznie się autor wpisu . Bardzo ciekawe , zwłaszcza w tematach politycznych i nawalankach błąd silnika strony ma ciekawe znaczenie .

Edytowane przez Wojtek 1959
  • Administratorzy
7 godzin temu, jar1 napisał:

A skąd wiesz, czy oba przyciski nie działają jednakowo? 😉

Nie działają. Klikając nie -> reklamy się wyświetlają, ale nie są i nie powinny być spersonalizowane. Co to oznacza ? 

Że nie pobieramy oraz nigdzie także nie wysyłamy (google nie my) danych o swoich użytkownikach. Takich jak preferencje przeglądarki oraz takżę hasła wyszukiwań w google wyszukiwarce. (nie robimy my tego jako forum a google adsense) 

Każda strona zbiera takie dane i jednakowo google będąc jako reklama na stronie takżę zbiera i ma dostęp do naszych danych. Według Prawa jak i według cookiesów macie prawo do podejmowania własnych działań. Czy chcecie udostępniać takie dane statystyczne czy też nie. 

Żadne dane osobowe czy też jakiekolwiek dane z naszego forum takie jak e-mail i inne nie są i nigdy nie były udostępniane.

Dane o jakie prosi google to podstawowe dane statystyczne jak historia przeglądania oraz wyszukiwania w google. 

Przechodząc po stronach innych zbierane są dane o użytkowniku i potem mogą być wykorzystane aby zaprezentować mu reklamę odpowiednią do jego preferencji. Przykład: szukając patelni na allegro na audiostereo w banerach będą pojawiać się patelnie jako reklamy. Ale gdy się na to nie zgodzicie to będą pokazywane reklamy niespersonalizowane.

Danych nie zbieramy oraz nie sprzedajemy. Google zbiera ja zawsze gdy wchodzicie na jakąkolwiek stronę. (KAŻDĄ !)

Informacja jest po to aby użytkownik mógł podejmować decyzje sam oraz jest to także wymóg najnowszych wytycznych. 

Potwierdzenie raz podejrzewam zapamięta na zawsze taki wybór. Można oczywiście każdą reklamę zgłosić i wyrazić własne zdanie. Wtedy też takowa nie będzie nam się wyświetlać. Przykładamy bardzo dużo starań aby reklamy nie były denerwujące i aby nie było ich zbyt dużo. Proszę pamiętajcie o tym. I nie włączajcie adblocka. 

9 godzin temu, Stary200 napisał:

I tak jak pokazują niektóre artykuły google często nie zbyt sie do tego stosowało. Dlatego też dostają kary dość wysokie.

Jednocześnie to problem nie nasz jako forum. Bo danych osobowych nikomu nie udostępniamy. 

7 godzin temu, jar1 napisał:

🙂 

Przy rejestracji często jest rebus do rozwiązania typu "wskaż czerwony samochód" i czerwonego nie ma na żadnym obrazku. Wtedy juz wiadomo że robot. 

1 godzinę temu, malikali napisał:

Całe to rodo to pic na wodę fotomontaż,

Rodo nie ochrania przed przekazywaniem danych innym czy też sprzedawaniem.

RODO określa sposób ochrony danych osobowych. Nic innego. Jednocześnie aby zapisać sie do lekarza czy nawet powiedzieć komuś dzień dobry, sami uznajemy wymianę danych osobowych. Niektórzy twierdzą, że charakter głosu (podczas rozmowy) osoby także jest i powinien podlegać pod RODO oraz ochronę danych osobowych. 

Powiedzenie komuś dzień dobry na ulicy może być odebrane jako chęć wyłudzenia danych osobowych. 🙂 taka ciekawostka. Oczywiście żaden wniosek o takie akcje nigdy nie przeszedł i nigdy nie będzie rozważany. 

1 godzinę temu, Wojtek 1959 napisał:

Ja mam pytanko . Czy programista dokonujący zmian ma certyfikat z Microsoftu ? Z tego co wiem Microsoft organizuje szkolenia dla developerów oprogramowania zakończone egzaminem i wydaniem certyfikatu. Firmy zatrudniające developerów oprogramowania wymagają przedstawienia takiego certyfikatu. Na przykład banki. Czasy amatorskiego dlubania programów komputerowych mamy dawno poza sobą.

Certyfikatu nie mam. Za to mam paszport ......

Okienko nie jest naszego autorstwa a googla. Gdybyśmy to my (ja) tworzyli owe okienko to podejrzewam, że wyglądałoby gorzej. 🙂 (żart) 

19 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Przekopiowałem drugi raz . Zmienił automatycznie się autor wpisu . Bardzo ciekawe zwłaszcza w tematach politycznych i nawalankach błąd silnika strony ma nieciekawe znaczenie .

Autorzy silnika forum twierdzą że to nie błąd. Zaś sami (my) nie mamy dostępów do takich akcji i nie podlega to edycji aby problem naprawić. Fakt jest do wręcz kuriozalne oraz mega głupie że cytując cytat pokazuje nam innego autora. Ale z punktu widzenia programistycznego posty oraz cytowania to nic innego jak <tagi>  </tagi> i zwykły tekst. 

W razie pytań jestem dostępny.

12 godzin temu, soundchaser napisał:

U mnie na Bocznicy:

image.thumb.png.486d718ac4221d3bcf33d6576350eaea.png

image.thumb.png.4dc0049e99676fa6743d832e995cd573.png

image.thumb.png.1a6aaa4759386d18f9cadc734344380d.png

W zakładce Muzyka:

image.thumb.png.2ffc527a7a1f31d37735ec4075dacf47.png

image.thumb.png.4e1405fb36bffa0671a7ecf28fddfef0.png

Totalny kogel - mogel.

Problem znany przy najbliższej aktualizacji zostanie naprawiony. Na ten moment nie jestem w stanie zbyt wiele więcej zrobić. Na ten moment jedynie polecam użycie innych form wyświetlania forum. (Grid) lub ostatnia aktywność w tematach. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Gość

(Konto usunięte)
22 minuty temu, Espectro napisał:

Autorzy silnika forum twierdzą że to nie błąd. Zaś sami (my) nie mamy dostępów do takich akcji i nie podlega to edycji aby problem naprawić. Fakt jest do wręcz kuriozalne oraz mega głupie że cytując cytat pokazuje nam innego autora. Ale z punktu widzenia programistycznego posty oraz cytowania to nic innego jak <tagi>  </tagi> i zwykły tekst. 

Ja bym na twoim miejscu nie jechał samochodem bez hamulców , a sinik AS takim samochodem jest . To nie jest tłumaczenie . Cała strona do przebudowy . To jest kardynalny błąd sinika AS . 

• Administratorzy
1 minutę temu, Wojtek 1959 napisał:

Ja bym na twoim miejscu nie jechał samochodem bez hamulców , a sinik AS takim samochodem jest . To nie jest tłumaczenie . Cała strona do przebudowy . To jest kardynalny błąd sinika AS . 

Dla jednego błędu lub głupoty nie zmienimy teraz silnika forum. A jak juz będziemy walczyć aby naprawić to w własnym zakresie. Aktualnie jest to niewykonalne. BO to problem samego edytora a autorem edytora jest ktoś inny niż silnik forum.

CKEditor. 🙂 

U sąsiadów też to jest. Trzeba się cofać do wypowiedzi autora i ją cytować. Nie widzę tutaj jakiegoś dużego problemu.

7 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

lol

.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Espectro napisał:

Dla jednego błędu lub głupoty nie zmienimy teraz silnika forum. A jak juz będziemy walczyć aby naprawić to w własnym zakresie. Aktualnie jest to niewykonalne. BO to problem samego edytora a autorem edytora jest ktoś inny niż silnik forum.

CKEditor. 🙂 

Czyli stronę pisała osoba niekompetentna . Tyle . Albo tanio , albo dobrze . 

• Administratorzy
11 minut temu, J4Z napisał:

U sąsiadów też to jest. Trzeba się cofać do wypowiedzi autora i ją cytować. Nie widzę tutaj jakiegoś dużego problemu.

Jest to dziwne. I kompletnie bez sensu no ale nie za wiele można z tym zrobić.

10 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Czyli stronę pisała osoba niekompetentna . Tyle . Albo tanio , albo dobrze . 

CKEditor jest za darmo. 🙂 

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Espectro napisał:

N.C

7 minut temu, Espectro napisał:

Jest to dziwne. I kompletnie bez sensu no ale nie za wiele można z tym zrobić.

CKEeditor jest za darmo . To znaczy że jak w banku dojdzie do włamania na konto , to też powiedzą , że biblioteka dynamiczna zabezpieczeń była za darmo , albo algorytm liczący pieniądze na koncie też był darmową wtyczką , a , że za mało forsy policzono na koncie , to pikuś . 

• Administratorzy
42 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

N.C

CKEeditor jest za darmo . To znaczy że jak w banku dojdzie do włamania na konto , to też powiedzą , że biblioteka dynamiczna zabezpieczeń była za darmo , albo algorytm liczący pieniądze na koncie też był darmową wtyczką , a , że za mało forsy policzono na koncie , to pikuś . 

W banku mają własne rozwiązania. Ale jeżeli chcemy rozmawiać o zabezpieczeniach oraz w jaki sposób działają banki to chętnie podyskutuje na pw. Co nieco wiem na ten temat. 🙂 Mogę jedynie powiedzieć że systemy są dość stare i nie każdy bank wprowadza najnowsze technologie. Ale w Polsce i tak jest wyjątkowo bardzo dobrze bo inne kraje są często gęsto bardzo daleko w tyle niż Polska. 

44 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

albo algorytm liczący pieniądze na koncie też był darmową wtyczką , a , że za mało forsy policzono na koncie , to pikuś . 

Podałbym przykłady ale są to poufne sprawy. 🙂 ps. w wiadomościach o tym nie pisali.

• Administratorzy
21 godzin temu, Stary200 napisał:

Powinniście stworzyć własną aplikację!!!! Forum ma już ponad 20 lat i dalej stoicie w miejscu! Jestem tutaj od samego początku… 

Wiecznie tylko reklamy u was się walają… Zróbcie abonament roczny w wysokości 60 zł i basta… Dziś każdy ma konto na Apple, Hbo Max, Prime, Tidal, Spotyfi itd i jakoś to nikomu nie przeszkadza… 

To nie kwestia tego. Forum oraz aktualny silnik jest od 2010 roku bodajże. Aktualizacje oraz cała masa nowych narzędzi głównie dla użytkowników oraz dla moderacji. Sprawia iż napisanie całego silnika od podstaw na nowo jest bezcelowe. Prostsze jest napisanie dodatków poprawiających lub modyfikujących aktualny silnik niż wymyślać coś na nowo. 

Forma subskrybcji jest bezcelowa i mało kto chciałby płacić za coś z czego nie korzysta na codzień. To jak płacenie za pakiet MAX telezji i nie posiadać telewizora lub oglądać od święta. Trochę się to mija z celem i jednocześnie jest to brak poszanowania pieniądza. 

Tak jak każda strona i nasze forum działą w formie: Forum istnieje <--> reklamy są wyświetlane <--> forum istnieje. 
Struktura oraz kilka osób które coś non stop przy tym temacie robią oraz w jakiś sposób są zaangażowani w tym także struktura serwerowa kosztuje. I nie są to wartości 100 zł miesięcznie. 🙂 Dlatego też to co jest za darmo w internecie w 99.9% jest na bazie wyświetlenia reklamy takiemu oglądającemu. Każdy dostaje wstrętu gdy po wejściu na stronę jest proszony o podanie karty kredytowej. I owszem dla premium kiedyś były u nas specjalne artykuły oraz felietony. 
Aktualnie pracujemy nad tym aby może przywrócić taką forme lub dodac zakładke w magazynie z nowościami z świata muzyki i świata ogólnego o audio. 

Ponad 80% aktualnych stron, choć mając nawet tematykę w swej nazwie przedstawia oraz pokazuje i promuje artykuły często niezwiązane z tematyką i wrzucają bzdurne i czysto spamerskie oraz plotkarskie artykuły. Przeklajając tylko od innych lub wrzucając fake newsy. Przykładów jest wiele. Strony do tej pory zajmujące się informacjami z świata polityki i ogólnie tego co dzieje się w Polsce aktualnie wrzucają i znają sie na motoryzacji, komputerach, ai, programami, oraz technologiami. 

A nadal w nazwie domeny mają kompletnie coś innego. Jest to klikalne i każda strona walczy o wyświetlenie nowego użytkownika. Prawie każda strona teraz ma w swej bazie artykuły kompletnie niezwiązane z tematyką początkową. 

Zobaczcie sami ile for tematycznych o autach padło ile for czysto skierowanych na jednym temacie nie ma już prawa bytu. 

My staramy sie aby nasza strona / forum było podzielone tematycznie i aby nie robić z tego jak na innych stronach mamałygi gdzie 90% artykułów jest sponsorowana i wychwala jakiś produkt. Bo aktualnie tylko to się liczy. Marketing.

7 minut temu, Espectro napisał:

Ponad 80% aktualnych stron, choć mając nawet tematykę w swej nazwie przedstawia oraz pokazuje i promuje artykuły często niezwiązane z tematyką i wrzucają bzdurne i czysto spamerskie oraz plotkarskie artykuły.

Przykłady ?

wirtualnemedia

antyweb

spidersweb

dobreprogramy

morele

allegro

Ostatnie nawet bądąc sklepami potrafią pisac artykuły na tematy które ich nie dotyczą.

https://home.morele.net/poradniki/domowe-sposoby-na-oparzenia/

https://allegro.pl/artykuly/zdrowie

https://allegro.pl/artykul/kredyt-dla-firm-kiedy-warto-sie-zdecydowac-na-taka-forme-finansowania-LRLRArZkyIa

https://rozrywka.spidersweb.pl/najlepsze-gry-planszowe-top-10

https://allegro.pl/artykul/jaki-samochod-kupic-za-50-tysiecy-2022-przeglad-rynku-x5AL0MYmPFe

https://spidersweb.pl/autoblog/volkswagen-golf-vii-awarie-usterki/

https://www.dobreprogramy.pl/kryzys-to-nie-czas-na-wymiane-laptopa-to-czas-na-odswiezenie-starego,6868535683185280a

https://www.dobreprogramy.pl/black-friday-z-iiyama-swietne-monitory-w-obnizonych-cenach,6837053876599488a

Żaden z tych wymienionych nie ma oznaczenia "Sponsorowany" choć moim zdaniem takowy jest.

U nas zawsze takowe są oznaczane.

• Administratorzy
13 minut temu, J4Z napisał:

Klikam w hi-fi, nie przenosi mnie do hi-fi.

?forumId=   nie działa.

Polecam używanie widoku Grid na głównej stronie lub używanie menu -> forum -> zakładka

Format "fluid" płynna nie działa. Na ten moment.

image.png

16 godzin temu, Espectro napisał:

Nie wiadomo za co ale na 100000% moderator się uparł na kogoś. 

Który wątek służy do wklejania memów?

• Administratorzy
9 minut temu, caleb66 napisał:

Który wątek służy do wklejania memów?

W nazwie podejrzewam żę ma "memy" "śmieszne obrazki" takowy temat itd 

3 minuty temu, Espectro napisał:

W nazwie podejrzewam żę ma "memy" "śmieszne obrazki" takowy temat itd 

Dostałem bana za mema w polityce, mało ich wklejam ale to właśnie mnie obdarowaliście punktami i banem. Gdzie jest zapis w regulaminie że nie można wklejać memów wyśmiewających tuska i jego bandę?

• Administratorzy
1 minutę temu, caleb66 napisał:

Dostałem bana za mema w polityce, mało ich wklejam ale to właśnie mnie obdarowaliście punktami i banem. Gdzie jest zapis w regulaminie że nie można wklejać memów wyśmiewających tuska i jego bandę?

Z tego co widzę. Wrzucenie obrazków bez tekstu do tematów. Memy obrazki polityczne.... Są od tego tematy specjalnie. 

• Administratorzy
1 minutę temu, toptwenty napisał:

Jeśli w memie poza obrazkiem jest jakiś tekst, to powinien być traktowany jako zwykły post.

Jeżeli nawiązuje do tematyki i treść jest jakoś sensowny to tak.

Ale w 90% tak nie jest.

9 minut temu, Espectro napisał:

Z tego co widzę. Wrzucenie obrazków bez tekstu do tematów. Memy obrazki polityczne.... Są od tego tematy specjalnie. 

Zawsze jest mój komentarz, wpis oczywiście zniknął a bana dostałem po raz kolejny za damski wuj, ktoś poniesie karę?

Oprócz mnie.

• Administratorzy
2 minuty temu, caleb66 napisał:

ktoś poniesie karę?

Pan z tego co wyczytałem poniósł. 

1 minutę temu, Espectro napisał:

Pan z tego co wyczytałem poniósł. 

Moderator który nałożył karę powinien zostać usunięty z palestry

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.