Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
1 minutę temu, tedi02 napisał:

Dlaczego audiostereo ,,promuje,, użytkowników siejących ,kpinę ,szyderstwo w tematyce w której nie mają nic do dodania ? Piszących nazywają wyznawcami voodoo ,wmawianie sobie ,żadnej wartości merytorycznej są to jedne i te same osoby  .powtarzam ,nie piszą w ogóle w temacie ,sieją zamieszanie , pogardę ,mowę nienawiści.

Zgłaszać takich.

Moderacja nie czyta każdego wpisu na forum ...

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

57 minut temu, Espectro napisał:

Zgłaszać takich.

Moderacja nie czyta każdego wpisu na forum ...

Ostatnio ,wątek stare a dobre opampy , moderator usunął trochę wpisów bum 1234 , cyklicznie powtarzający się .

• Administratorzy
7 godzin temu, tedi02 napisał:

Ostatnio ,wątek stare a dobre opampy , moderator usunął trochę wpisów bum 1234 , cyklicznie powtarzający się .

bum123 będzie miał w takim razie perma w tym temacie. 

W dniu 11.04.2024 o 23:25, Bezlitosna Niusia napisał:

I właśnie dlatego wkrótce mnie wyrzucą...

Staram się okiełznać mój nowy ( nowy - pół roku przeleżał w plecaku) - telefon...

Gdzie się szuka fajne, gołe baby i JJCale'a?

A dopiero później - historie o pszczołach, mrówkach i Stalinie?

Poważnie pierdolnięty pytam.

🤪😘

No i jak tego faceta nie kochać???

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, Espectro napisał:

Na razie to olał prośbę moderatora (ostatni mój raport) xD 

W ogóle to jak na temat ban? W innych hulaj dusza? Nie róbcie żartów, że trzeba cały czas pokazywać palcem występki tych samych userow. 

Edytowane przez J4Z

.

2 godziny temu, Espectro napisał:

Pragnę kontekście 1234 zwrócić uwagę, że 134 i 2134 to dobre opampy są, także ten... 

nagrywamy.com

12 godzin temu, tedi02 napisał:

Dlaczego audiostereo ,,promuje,, użytkowników siejących ,kpinę ,szyderstwo w tematyce w której nie mają nic do dodania ? Piszących nazywają wyznawcami voodoo ,wmawianie sobie ,żadnej wartości merytorycznej są to jedne i te same osoby  .powtarzam ,nie piszą w ogóle w temacie ,sieją zamieszanie , pogardę ,mowę nienawiści.

Tak wiemy, my nie mamy słuchu, doświadczenia, systemu... a w ogóle to z zazdrości bo nas nie stać. Ale niezależnie od poglądów mamy te same prawa i te same obowiązki. Uważasz, że kogoś moderacja tu promuje? Jak myślisz kogo, na tzw "forum audiofilskim", na którym tolerowana jest nasza obecność?

Godzinę temu, J4Z napisał:

trzeba cały czas pokazywać palcem występki tych samych userow. 

Występek przedstawienie odmiennego zdania, kara hańby, wysokość wieczna.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
8 godzin temu, przemak napisał:

Pragnę kontekście 1234 zwrócić uwagę, że 134 i 2134 to dobre opampy są, także ten... 

8 godzin temu, J4Z napisał:

Na razie to olał prośbę moderatora (ostatni mój raport) xD 

W ogóle to jak na temat ban? W innych hulaj dusza? Nie róbcie żartów, że trzeba cały czas pokazywać palcem występki tych samych userow. 

Fakt że nadal paluszkiem grozimy czasami w takich sytuacjach. Niektórych traktujemy jako recydywa i tak juz wtedy nie robimy. Tu trzeba by zastosować taką samą zasadę. 

Z tego co pamiętam, uzytkownik ten jest 15 lat na forum. Zawsze tak się zachowywał? Jeśli tak,  nie świadczy to dobrze.

Edytowane przez J4Z

.

36 minut temu, J4Z napisał:

Z tego co pamiętam, uzytkownik ten jest 15 lat na forum. Zawsze tak się zachowywał? Jeśli tak,  nie świadczy to dobrze.

Zazwyczaj @bum1234 po prostu przedstawia odmienne zdanie na temat, do czego ma absolutne prawo, a co do obelg jest o wiele bardziej powściągliwy, niż konkurujący z nim "audiofile" - więc gdzie problem?

• Moderatorzy
47 minut temu, J4Z napisał:

Nawet teraz zdarza mu się napisać coś do rzeczy jednak problem tkwi w czym innym. Dla sporej części użytkowników nasze forum to nie tylko platforma wymiany doświadczeń i wiedzy o audio ale spełnia też rolę czysto towarzyską stąd też tematy często zamieniają się we wzajemne przepychanki i puste spory. Są tematy, w których luźna dyskusja jest dopuszczona i takie w których wymagamy trzymania się tematu. W niektórych można ortodoksyjnie przestrzegać wpisów na temat tylko, że zazwyczaj oznacza to krótką żywotność tematu - jak pokazał to ostatnio przykład wątku o kablu coaxialnym do 2 tyś gdzie po kilku propozycjach które tak naprawdę niewiele wnoszą bo takie propozycje można uzyskać na stronie każdego sprzedawcy temat "spadł" a wydzielony z niego temat do luźniejszej dyskusji żyje i o dziwo biorą w nim udział użytkownicy z obu stron sporu audiofilskiego. To do czego możemy jako moderacja (a przynajmniej ja bo za kolegów nie chcę się wypowiadać) bardziej zobowiązać to walka z kpiną i szyderstwem i za wklejki zdjęcia śpiącego Picarda (i podobne) możemy rozdawać punkty ale do tego potrzeba współpracy was jako użytkowników aby zamiast odpowiadać tym samym i wszczynać kłótnię zgłaszać takie posty i czekać cierpliwie na reakcję. Naprawdę nie jesteśmy w stanie czytać wszystkiego i być na forum 24 h / dobę tym bardziej, że wiele takich sporów to działalność nocnych marków.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Fakt że nadal paluszkiem grozimy czasami w takich sytuacjach. Niektórych traktujemy jako recydywa i tak juz wtedy nie robimy. Tu trzeba by zastosować taką samą zasadę. 

Z drugiej strony macie grupkę userów, która tylko tym żyje, że jak ktoś przedstawi "niewłaściwe" zdanie, to wyzywają od troli, drwią ze słabego słuchu i rzekomej zazdrości, albo ze statusu materialnego nie pozwalającego kupić sprzęt niezbędny by "usłyszeć" - jaką zasadę stosujecie wtedy? Stosujecie jakąś?

-----

12 minut temu, J4Z napisał:

Nie ogarniasz albo udajesz.

Wprost przeciwnie, po prostu stoję z boku i z zażenowaniem patrzę, jak ktoś publicznie pisze i marudzi, że nie tylko głosy uznania w odpowiedzi przeczytał. Usunięcie kciuka w dół na wniosek tych, co nie byli w stanie się pogodzić, że jednak wielu userów ma odmienne zdanie to istne kuriozum, a bral możliwości ich kliknięcia wymusza pisaniem.

12 minut temu, J4Z napisał:

Pozdrawiam cześć.

Siemanko.

-----

5 minut temu, Seyv napisał:

To do czego możemy jako moderacja (a przynajmniej ja bo za kolegów nie chcę się wypowiadać) bardziej zobowiązać to walka z kpiną i szyderstwem i za wklejki zdjęcia śpiącego Picarda (i podobne) możemy rozdawać punkty ale do tego potrzeba współpracy was jako użytkowników aby zamiast odpowiadać tym samym i wszczynać kłótnię zgłaszać takie posty i czekać cierpliwie na reakcję

Współpracuję, efekty bywają przeciwne od oczekiwanych. Moi gruppies mają się dobrze.

9 minut temu, szymon1977 napisał:

Z drugiej strony macie grupkę userów, która tylko tym żyje, że jak ktoś przedstawi "niewłaściwe" zdanie, to wyzywają od troli, drwią ze słabego słuchu i rzekomej zazdrości, albo ze statusu materialnego nie pozwalającego kupić sprzęt niezbędny by "usłyszeć" - jaką zasadę stosujecie wtedy? Stosujecie jakąś?

Tak, to prawda, niektórzy chyba po prostu to lubią. Trzeba rozliczać wszystkich. Z drugiej strony mogą mieć dosyć braku reakcji i dlatego tak się zachowują. Ja tak miałem na sąsiednim forum. W końcu odszedłem. 

@Seyv tak powinny wyglądać wątki tematyczne, nieogólne. W wątkach ogólnych imo można sobie poofftopować. Ja wiem, że dylemat, bo gdzie dużo afer i ot, tam dużo klików i temat żyje, ale....

.

Wklejka śpiącego ze znudzenia Spoka to jest nic w porównaniu do określeń jakie można otrzymać od "słyszących" - "prymityw" to najłagodniejsze z nich. Dziwne to trochę, bo wskazuje na brak u umiejętności i chęci przyznania się do błędu.

Wybaczcie panowie, ale pisanie o zaokrąglonych krawędziach dźwięku i wygrzewaniu się wzmacniaczy operacyjnych niczego nie wnosi, ba może przecież niezorientowanych wprowadzić w błąd. 

Często proste pytanie o podanie jakichś konkretnych informacji powoduje wylew obelg. Cóż bezsilność jest irytująca.

Niektórzy chcieliby grać w pokera tak by nikomu nie wolno było powiedzieć sprawdzam. Ale wtedy nie jest to już gra.

Z drugiej strony jesteśmy wszyscy dorośli i powinniśmy potrafić sobie poradzić z dyskusją i odmiennymi poglądami, a nie zachowywać się jak rozkapryszony przedszkolak, który z każdym problemem leci do przedszkolanki.

26 minut temu, szymon1977 napisał:

Wprost przeciwnie, po prostu stoję z boku i z zażenowaniem patrzę, jak ktoś publicznie pisze i marudzi, że nie tylko głosy uznania w odpowiedzi przeczytał.

Nie chodzi o odmienne zdanie, tylko o offtopic i drwiny. Serio tego nie rozumiesz, czy udajesz?

@Seyv 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  

Dla mnie temat elegancki, przejrzysty, pomocny. Jedna strona, same konkrety, poza jednym wpisem xajasa (za który mam żal że nie usunęliście btw). Może zapytajmy mikelasa czy temat o coaxie mu się podobał, czy jednak wolałby więcej OT?

Edit: wpis mchammer w moim temacie też był trollingiem, teraz przeczytałem, bo wcześniej olałem. Ciekawe czy ktoś to dostrzegł. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

.

20 minut temu, J4Z napisał:

Nie chodzi o odmienne zdanie, tylko o offtopic i drwiny. Serio tego nie rozumiesz, czy udajesz?

Rozumiem, jest tak jak pisałeś:

22 minuty temu, J4Z napisał:

Trzeba rozliczać wszystkich.

22 minuty temu, J4Z napisał:

Z drugiej strony mogą mieć dosyć braku reakcji i dlatego tak się zachowują. Ja tak miałem na sąsiednim forum. W końcu odszedłem. 

A ja mam to samo teraz - wiesz, że po drugiej stronie barykady, którą budujecie, też są ludzie?

24 minuty temu, bum1234 napisał:

Wybaczcie panowie, ale pisanie o zaokrąglonych krawędziach dźwięku

Nie wiesz co to? 

można otrzymać od "słyszących" - "prymityw" to najłagodniejsze z nich.

Dziwisz się, jak (prawdopodobnie) psujesz tematy od 15 lat? Udajesz. 

Edytowane przez J4Z

.

Just now, J4Z said:

Nie wiesz co to? 

To takie określenie, którego nikt nie potrafi jednoznacznie zdefiniować, a co za tym idzie nie bardzo wiadomo o co chodzi.

1 minute ago, J4Z said:

Dziwisz się, jak psujesz tematy od 15 lat? Udajesz. 

Nie wiem, kto psuje bardziej - np.: zwolennicy modyfikowania kolumn wyłącznie na słuch czy ja?

• Moderatorzy
17 minut temu, bum1234 napisał:

"prymityw" to najłagodniejsze z nich.

Za to są przyznawane punkty.

23 minuty temu, bum1234 napisał:

wygrzewaniu się

Wiadomo, że audiofilom musi się wszystko wygrzać więc tego komentować nie ma co

pisanie o zaokrąglonych krawędziach dźwięku i

Można by to pewnie określić mianem mniej dynamicznego transjentu ale nie każdemu ono działa na wyobraźnię stąd te audiofilskie określenia typu "czarne tło".

27 minut temu, J4Z napisał:

poza jednym wpisem xajasa (za który mam żal że nie usunęliście btw).

Ja w nim nic nie zgodnego z tematem nie widzę. A że propozycja Tobie nie odpowiada... Ktoś inny się nią zainteresował.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

4 minuty temu, Seyv napisał:

Ja w nim nic nie zgodnego z tematem nie widzę. A że propozycja Tobie nie odpowiada... Ktoś inny się nią zainteresował.

Trolling pod przykrywką legalnego wpisu, ale jak tego nie widzisz, nie chce mi się ciągnąć... :]

Edytowane przez J4Z

.

8 minut temu, Seyv napisał:

Ale to jakiś zakaz przedstawienia odmiennego zdania, bo ktoś już "właściwe" przedstawił?

11 minut temu, Seyv napisał:

Oj tam audiofilom od razu, nowiutki kondensator niejednokrotnie wymaga kilkugodzinnego formowania podczas, którego z dźwiękiem dzieją się dziwne rzeczy 🙂

• Administratorzy
2 godziny temu, J4Z napisał:

Został odbanowany podczas amnestii. 🙂 

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Zazwyczaj @bum1234 po prostu przedstawia odmienne zdanie na temat, do czego ma absolutne prawo, a co do obelg jest o wiele bardziej powściągliwy, niż konkurujący z nim "audiofile" - więc gdzie problem?

Nie zazwyczaj. Tylko wielokrotnie drwi i obrażą innych przez to co wybrali lub jakie mają zdanie....

28 minut temu, Espectro napisał:

Nie zazwyczaj. Tylko wielokrotnie drwi i obrażą innych przez to co wybrali lub jakie mają zdanie....

A Ci "inni" mają te same prawa i te same obowiązki.

-----

1 godzinę temu, Seyv napisał:

Jeśli pro-audiofilska moderacja audiofilskiego Forum dostrzega, że koledze @J4Z zbyt łatwo przychodzi nazywanie innych "trolami", to nie ma co drążyć tematu.

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

A Ci "inni" mają te same prawa i te same obowiązki.

A nie wiem. Ja tu tylko sprzątam. 

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Jeśli pro-audiofilska moderacja audiofilskiego Forum dostrzega, że koledze @J4Z zbyt łatwo przychodzi nazywanie innych "trolami", to nie ma co drążyć tematu.

To forma działająca w dwie strony. Nazywanie trola odbywa sie wielokrotnie w wielu tematach i poziomach rozmowy. 

• Moderatorzy
8 minut temu, szymon1977 napisał:

Jeśli pro-audiofilska moderacja audiofilskiego Forum

Trudno aby na audiofilskim forum moderacja była przeciw audiofilom. Jednak zgody na chamstwo z żadnej strony, nie będzie.

9 minut temu, Espectro napisał:

Nazywanie trola odbywa sie wielokrotnie w wielu tematach i poziomach rozmowy. 

Zdarzało się tez nazywanie "trolem" osób piszących rzeczowo na temat - jakieś wnioski?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.