Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Espectro napisał:

"Tomek, ty jesteś królem wklejania debilnych linków bez komentarza."

tu trzeba coś tłumaczyć za co są punkty ?

Bardzo charakterystyczna manipulacja. Szanowny Moderator chce się czegoś dowiedzieć, czy chce udowodnić, że ma rację?

Te punkty biorę na klatę i nawet mi nie w głowie jakieś protesty.

Proszę czytać dalej. A może bliżej, bo tam są przykłady.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Bardzo charakterystyczna manipulacja. Szanowny Moderator chce się czegoś dowiedzieć, czy chce udowodnić, że ma rację?

Te punkty biorę na klatę i nawet mi nie w głowie jakieś protesty.

Proszę czytać dalej. A może bliżej, bo tam są przykłady.

z takimi rozmowami zapraszam na pw nie tutaj 🙂 

Nie ma problemu w każde tłumaczenie jestem w stanie uwierzyć. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

4 minuty temu, Espectro napisał:

Tak, sam jestem ciekawy dlaczego ocena materiałów zawartych w podawanych linkach może stanowić o przyznaniu punktów Użytkownikowi tego forum.

• Administratorzy
1 minutę temu, Mickey6 napisał:

Tak, sam jestem ciekawy dlaczego ocena materiałów zawartych w podawanych linkach może stanowić o przyznaniu punktów Użytkownikowi tego forum.

moment bo mam udar. Nie rozumiem pytania ?

Panowie na temat proszę. Porozmawiać możemy na pw ....

6 minut temu, Mickey6 napisał:

No właśnie.

Zapytałem o to, czyli o moderację w wątku o moderacji i za samo pytanie dostałem dodatkowe dwa punkty które skutkowały banem. I to jest właśnie to, o czym pisałem powyżej.

Do moderacji - OK, kończę ten temat, resztę napisze na priva.

Jestem Europejczykiem.

Nie rozumiem pytania ?

Nie wiem czy Pan rozumie.

Na wszelki wypadek jeszcze raz:

@Jaro_747 otrzymał punkty za ocenę materiałów podlinkowanych przez innego użytkownika. Jaro nazwał te materiały debilnymi.

Dlaczego nie mógł tak ich skomentować po zapoznaniu się z nimi?

Czy gdyby mu się spodobały i to wyraził, to też miałby punkty?

Czy przyznający punkty w ogóle zapoznał się z ocenianą negatywnie zawartością linków?

• Administratorzy
6 minut temu, Mickey6 napisał:

Nie wiem czy Pan rozumie.

Na wszelki wypadek jeszcze raz:

@Jaro_747 otrzymał punkty za ocenę materiałów podlinkowanych przez innego użytkownika. Jaro nazwał te materiały debilnymi.

ok sprawdzę 

To ? ""Czemu on ma, na boga!, udowadniać, że kościół katolicki to coś więcej niż kolejna organizacja typu korpo albo sekta,..."

czy to ? "Co za bzdury znowu piszesz? CZYTAJ ZE ZRO-ZU-MIE-NIEM!! ZE ZROZUMIENIEM!😀"

10 minut temu, Espectro napisał:

ok sprawdzę 

To ? ""Czemu on ma, na boga!, udowadniać, że kościół katolicki to coś więcej niż kolejna organizacja typu korpo albo sekta,..."

czy to ? "Co za bzdury znowu piszesz? CZYTAJ ZE ZRO-ZU-MIE-NIEM!! ZE ZROZUMIENIEM!😀"

1. Co to ma do rzeczy z moimi pytaniami w sprawie @Jaro_747

Pan prowokuje mnie? Odbija piłeczkę na offtop? 

Nie odpowiedział Pan na żadne z moich pytań.

Bardzo dziwne co Pan robi.

Ale odpiszę Panu kolejny raz, mimo że powinien Pan znać sytuację przytoczoną powyżej, ponieważ zgodnie z Pana niegdysiejszą sugestią dotyczących takich lub podobnych spraw, zaznaczyłem Pana w poście, w którym wszystko było wyjaśnione, a przykłady podane. Była również prośba do Pana, żeby zapoznał się z opisanym przeze mnie sporem. Gdyby Pan rzeczywiście się zapoznał, nie wrzucałby tych niedorzecznych w tym momencie moich cytatów, a ja (być może) nie miałbym bana do lipca w wątku kościelnym.

Teraz, kiedy część postów została zdjęta, ocena ich przez innych użytkowników nie jest już możliwa.

• Administratorzy
1 minutę temu, Mickey6 napisał:

Pan prowokuje mnie? Odbija piłeczkę na offtop? 

Bardzo dziwne co Pan robi.

które to te punkty o których mówimy ? to są ostatnio dodane na Pańskie konto....

3 minuty temu, Mickey6 napisał:

to chyba nie uda mi się już nic z tym zrobic 

48 minut temu, Mickey6 napisał:

Chodzi prawdopodobnie o słowo "debilnych", które do grzecznych nie należy. Poza tym to co dla kogoś jest "debilne", nie oznacza, że ten ktoś ma rację.

• Administratorzy
1 minutę temu, soundchaser napisał:

Chodzi prawdopodobnie o słowo "debilnych", które do grzecznych nie należy. Poza tym to co dla kogoś jest "debilne", nie oznacza, że ten ktoś ma rację.

to nadal nie wiem jak można się od tego odwołać ?

13 minut temu, Mickey6 napisał:

Teraz, kiedy część postów została zdjęta, ocena ich przez innych użytkowników nie jest już możliwa.

to chyba nawet lepiej ?

Godzinę temu, Espectro napisał:

Przyglądam się tej dyskusji od pewnego czasu, i po dłuższym namyśle pozwalam sobie zabrać głos.

Ten, cytowany tu, wpis IMO nie zasługuje na karę - jest w nim 100% prawdy.

Wzmiankowany we wpisie user w istocie od bardzo długiego czasu intensywnie trolluje tematy, wklejając bez żadnego własnego komentarza linki do aplikacji TikTok, potencjalnie groźnej dla bezpieczeństwa siecioiwego.

Zawartość tych linków jest na dodatek albo wprost głupia, albo prowokacyjnie obraźliwa, albo zawiera wrogą propagandę.

W mojej skromnej opinii, Moderacja zrobiłaby dobrze, przyglądając się dokładniej aktywności w/w, bo w moich oczach permanentnie łamie on co najmniej kilka punktów regulaminu, za co inni userzy słusznie go krytykują, czasem w dosadnych (lecz IMO zasłużonych) słowach.

17 minut temu, soundchaser napisał:

Zaraz, zaraz!!!

Po pierwsze - w sposób oczywisty słowo "debilny" nie odnosiło się do użytkownika.

Po drugie - nie odnosiło się nawet do jego wpisów!!!

Odnosiło się do zawartości linków, które wklejał ("debilne linki", że zacytuję) i do braku własnego komentarza.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
1 minutę temu, argus napisał:

Przyglądam się tej dyskusji od pewnego czasu, i po dłuższym namyśle pozwalam sobie zabrać głos.

🙂 

Teraz, Jaro_747 napisał:

Zaraz, zaraz!!!

Po pierwsze - w sposób oczywisty słowo "debilny" nie odnosiło się do użytkownika.

Odnosiło się do zawartości linków, które wklejał ("debilne linki", że zacytuję) i do braku własnego komentarza.

ok to zróbmy inaczej

Napiszcie mi na PW jaką powinienem decyzję podjąć a ja tak zrobię. 🙂 

18 minut temu, Espectro napisał:

to chyba nie uda mi się już nic z tym zrobic 

Dlaczego Panu wolno wykpiwać się od udzielenia odpowiedzi na pytania zadane przez przynajmniej dwóch użytkowników, a które to odpowiedzi mogłyby rozjaśnić konkretną sytuację iluś użytkownikom.

Natomiast, mimo już kilkukrotnego wytłumaczenia przeze mnie sprawy, łącznie z podanymi przykładami (we wspomnianym poście, na privach), Panu ciągle wolno pytać "ale o co w ogóle chodzi".

14 minut temu, Espectro napisał:

to chyba nawet lepiej ?

Jeśli dla Pana niemożność obiektywnego prześledzenia toku dyskusji na skutek działania wybiórczej cenzury jest opcją lepszą... 😂

• Administratorzy
2 minuty temu, Mickey6 napisał:

Dlaczego Panu wolno wykpiwać się od udzielenia odpowiedzi na pytania zadane przez przynajmniej dwóch użytkowników, a które to odpowiedzi mogłyby rozjaśnić konkretną sytuację iluś użytkownikom.

Natomiast, mimo już kilkukrotnego wytłumaczenia przeze mnie sprawy, łącznie z podanymi przykładami (we wspomnianym poście, na privach), Panu ciągle wolno pytać "ale o co w ogóle chodzi".

Jeśli dla Pana niemożność obiektywnego prześledzenia toku dyskusji na skutek działania wybiórczej cenzury jest opcją lepszą... 😂

jak wyżej. Jeżeli chcemy sobie podyskutować zapraszam na pw. 

3 minuty temu, argus napisał:

Wzmiankowany we wpisie user w istocie od bardzo długiego czasu intensywnie trolluje tematy, wklejając bez żadnego własnego komentarza linki do aplikacji TikTok, potencjalnie groźnej dla bezpieczeństwa siecioiwego.

Zawartość tych linków jest na dodatek albo wprost głupia, albo prowokacyjnie obraźliwa, albo zawiera wrogą propagandę.

W mojej skromnej opinii, Moderacja zrobiłaby dobrze, przyglądając się dokładniej aktywności w/w, bo w moich oczach permanentnie łamie on co najmniej kilka punktów regulaminu, za co inni userzy słusznie go krytykują, czasem w dosadnych (lecz IMO zasłużonych) słowach.

Jaasne...najlepiej tolerować tylko wpisy poprawne politycznie, zgodne z obowiązującą, często kłamliwą i wypaczającą rzeczywistość narracją.
Na tik-toku (pomijam opinię, że to groźna strona, bo to śmieszne co piszesz) jest dużo prawdziwych informacji, ale sprzecznych z tą poprawnością polityczną, której jesteście wierni (mowa np. o Tobie, czy Koledze Jaro).

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Zaraz, zaraz!!!

Już pisałem - to co dla Ciebie jest często debilne (poprawność polityczna), dla mnie często stanowi źródło wartościowych informacji...jak w tym "debilnym" linku. Gdybym był autorem tego posta również poczułbym się obrażony takim stwierdzeniem.

Jaro - za bardzo nadużywasz takich zwrotów.

8 minut temu, Espectro napisał:

jak wyżej. Jeżeli chcemy sobie podyskutować zapraszam na pw. 

Ale dlaczego? O jedną sytuację pytało już publicznie dwóch użytkowników, a odrugą sytuację Pan sam tu zamieścił, robiąc offtop z niewiadomych powodów.

Edytowane przez Mickey6
9 minut temu, soundchaser napisał:

Już pisałem - to co dla Ciebie jest często debilne (poprawność polityczna), dla mnie często stanowi źródło wartościowych informacji...jak w tym "debilnym" linku. Gdybym był autorem tego posta również poczułbym się obrażony takim stwierdzeniem.

Jaro - za bardzo nadużywasz takich zwrotów.

OK, rozumiem. Ale powtarzam - nawet w świetle prawa ja nie odnoszę się do usera, tylko do treści jego wypowiedzi.

Z tego, co pamiętam to Sir Isaac Newton mimo tego, ze był geniuszem miewał całkiem odjechane pomysły (łagodnie mówiąc).

Ja też jestem pewny, że napisałem tu kilka rzeczy które mogą być ocenione jako brednia.

Ale np. Ty bez przerwy piszesz, że czegoś nie rozumiem, albo że mam klapki na oczach. Oceniasz mnie, a nie to, co piszę i robisz to notorycznie. Co niewątpliwie mnie obraża, ale jakoś tego nie zgłaszam.

Więc może sam zacznij od oceniania wpisów bez wchodzenia do mojej głowy i zgadywania co myślę i kim jestem.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

8 minut temu, soundchaser napisał:

(pomijam opinię, że to groźna strona, bo to śmieszne co piszesz)

Cytat

[...]

Tiktok jest jednym z najpopularniejszych mediów społecznościowych na świecie. Szacuje się, że ponad miliard użytkowników jest aktywnych na tej platformie z krótkimi filmami wideo.

W wielu krajach aplikacja jest jednak uważana za zagrożenie dla bezpieczeństwa. Zwłaszcza spółka macierzysta Bytedance, która częściowo znajduje się w chińskich rękach, jest podejrzewana o udostępnienie chińskim władzom danych użytkowników. Rząd w Pekinie zaprzecza, że domaga się od Bytedance przekazywania danych osobowych zebranych za granicą.

Mimo to niektóre stany jednak ograniczają działalność platformy na ich terytorium. [...]

Irlandia zaleca, aby urzędnicy służby cywilnej nie korzystali z TikToka na urządzeniach służbowych.

W Danii Ministerstwo Obrony zakazuje jego pracownikom korzystania z platformy ze względów bezpieczeństwa. Szwedzkie wojsko również zabrania korzystania z niej z tych samych powodów. – Korzystanie z telefonów komórkowych i tabletów może samo w sobie stanowić zagrożenie dla bezpieczeństwa, więc nie chcemy TikToka na naszych urządzeniach służbowych – powiedziała agencji AFP Guna Graufeldt, rzeczniczka prasowa szwedzkich sił zbrojnych.

Norwegia, która nie jest członkiem UE, również obawia się możliwego szpiegostwa. Ani TikTok, ani komunikator Telegram, nie powinny być używane na urządzeniach służbowych z dostępem do systemów rządowych.

Wielka Brytania, która też nie jest członkiem UE, podąża za tym przykładem i zakazuje TikToka na telefonach rządowych. – Bezpieczeństwo wrażliwych danych rządowych musi być na pierwszym miejscu – powiedział członek brytyjskiego gabinetu rządowego Oliver Dowden w połowie marca. Nie tylko rząd obawia się o bezpieczeństwo. Brytyjski nadawca publiczny BBC również ma obawy. W notatce dla pracowników napisano: „Jeśli nie potrzebujesz TikToka z powodów zawodowych, powinieneś go usunąć”. [...]

za:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ale np. Ty bez przerwy piszesz, że czegoś nie rozumiem, albo że mam klapki na oczach. Oceniasz mnie, a nie to, co piszę i robisz to notorycznie. Co niewątpliwie mnie obraża

Bardzo serdecznie za to przepraszam i obiecuję, że już nie będę.

1 minutę temu, argus napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Cytat

No i?

Typowe propagandowe brednie.
Może tak - tik-tok jest groźny, ale dla tej całej poprawności politycznej, bo pokazuje prawdę i dlatego jest tępiony.
Od zawsze rządy walczą z wrogami własnej, kłamliwej propagandy.

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Espectro napisał:

ostatnią wiadomosc mam z przed 2 dni i to u mnie aktualnie 6 strona na pw. 

Na pw czekam od dwóch dni na odpowiedź ale nie ma sprawy, mogę jeszcze poczekać ze dwa dni.

3 godziny temu, Espectro napisał:

Wpisy w tematach pisane przez moderatora są traktowane jak zwykłego usera. I nie są traktowane jak stanowisko moderacji

A w tym temacie?

• Administratorzy
21 minut temu, jezz napisał:

A w tym temacie?

w tym temacie raczej nie. Daje się to wywnioskować z wpisu. (pisane bezosobowo są z poziomu moderatora) 

OK, rozumiem. Ale powtarzam - nawet w świetle prawa ja nie odnoszę się do usera, tylko do treści jego wypowiedzi.

Ty Jarku, jak już wcześniej wiele razy pisałeś nawet nie otwierasz linków. Trudno więc żebyś potrafił określić jak jest w nich zawartość.

Czy zwrot "nie zwierzaj się" jest chamski? Gdzie?

Cytat

Niektórzy umieją wyłącznie prowokować. Co wpis to prowokacja i erupcja arogancji. Ja np. olewam wszystko, co takie osoby piszą. 

Gość nie bierze udziału w rozmowie, nie pierwszy raz z resztą i startuje non stop z takimi wtrętami.

Podręcznikowa prowokacja. 

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
3 minuty temu, Jacchusia napisał:

Czy zwrot "nie zwierzaj się" jest chamski? Gdzie?

Cały wpis z tego co widzę jest brzydki. Poza tym jeżeli sobie rozmawiacie w temacie to taka odzywka jest chamska i lekceważąca ..............

Cały wpis z tego co widzę jest brzydki. Poza tym jeżeli sobie rozmawiacie w temacie to taka odzywka jest chamska i lekceważąca ..............

Ale te uwagi pochodzą od notorycznego prowokatora, presji którego Pan ulega, na dodatek nie bierze on udziału w rozmowie.

i lekceważąca ..............

Ktos kto non stop wtrąca się do rozmowy i opisuje relacje pomiędzy nami dwoma, to prowokator, a te jego wtręty to nic innego jak prowokacje.

To tak jakbym ja co chwila wtrącał się do rozmów i wpisywał, ze ja tego czy tamtego gościa nie lubię i olewam.

Określenie takiego zachowania jako zwierzanie się jest bardzo miłym określeniem!

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
1 minutę temu, Jacchusia napisał:

Ale te uwagi pochodzą od notorycznego prowokatora, presji którego Pan ulega, na dodatek nie bierze on udziału w rozmowie.

i dlatego odpisuje Pan lekceważąco dla każdego kto ma inne zdanie ? poza tym teraz w odwecie zgłąsza wpisy ?

Jeżeli nie chce Pan załatwiać tej sprawy na pw a tu w temacie to proszę bardzo. Niech każdy się wypowie jakie ma odczucia ... (wystarczyło poczekać 15 minut)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.