Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Espectro napisał:

po otrzymaniu bana moderatorzy otrzymują spam na pw z bluzgami .

Macie przecież na to sposób, nawet za czasów Vlado dostawało się punkty za takie zachowanie.....i słusznie.

Możecie pewnie spowodować że recydywie takich zachowań można takiemu delikwentowi zabrać możliwość każdego pisania na jeszcze dłużej.....to takich oduczy.

Mogę obiecać że mojej strony nie grozi nic takiego (bluzgi) Wam nie grozi, no chyba że ktoś spamem nazwie, uzna  zwrócenie uwagi na nie do końca merytorycznie uzasadnioną karę.....tego jednak bać się nie powinniście.   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
8 minut temu, Maju napisał:

No i te znajomości forumowe mają inny charakter niż w realu.....znamy się w specyficzny typowy dla takich środowisk sposób gdzie nie są nam potrzebne inne kontakty jak tylko te na PW.

bez wyjazdów mi tutaj z odbieraniem prawa do oddychania i pisania bluzg pod adresem moderacji na pw ..... 

tak było od niepamiętnych czasów a wyjątek stanowi ten jeden błąd i okres w którym było inaczej ...

9 minut temu, Maju napisał:

Nie wiem nic o takich banach, ale bardzo kiepsko merytorycznie uzasadnionych punktów nałapałem tu już tyle

męczennik... Proszę się odwołać do punktów jeżeli niewiadomo dlaczego punkty same wskakują na konto ...

1 minutę temu, Maju napisał:

Macie przecież na to sposób, nawet za czasów Vlado dostawało się punkty za takie zachowanie.....i słusznie.

i to jest obraźliwy wpis pod adresem moderatorów ... tylko nikomu nie chce się bawić z takim osobnikiem który wypił sobie trochę więcej niż zwykle i postanowił zawojować w temacie a potem przesłać kilka ciepłych słów moderatorowi na pw ...

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Teraz, Espectro napisał:

dlaczego gdy widzę wpis "manipulują faktami" to zawsze jest to Pan .... i to robi każdy i wszyscy przeciwko Panu i tak w koło.

Mogłem napisać że zgłaszający moje wpisy tendencyjnie i niezgodnie z faktami motywują łamanie nimi regulaminu.....jak zwał tak zwał.   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
2 minuty temu, Maju napisał:

Możecie pewnie spowodować że recydywie takich zachowań można takiemu delikwentowi zabrać możliwość każdego pisania na jeszcze dłużej.....to takich oduczy.

można odebrać na cały czas a nie na jakiś sobie wybrany. 

To samo jest z banem i zgłoszeniami ... Dziwnym trafem ma to powiązanie.

Teraz, Maju napisał:

Mogłem napisać że zgłaszający moje wpisy tendencyjnie i niezgodnie z faktami motywują łamanie nimi regulaminu.....jak zwał tak zwał.   🙂

o to lepiej brzmi.

12 minut temu, Maju napisał:

Pewnie nigdy nie brał udziału w sporach (zwłaszcza ideologicznych, politycznych)

No nie, nie mam potrzeby brania udziału w takich sporach z randomami w sieci, a wręcz uważam to za "głupie", he.

.

3 minuty temu, Espectro napisał:
12 minut temu, Maju napisał:

Nie wiem nic o takich banach, ale bardzo kiepsko merytorycznie uzasadnionych punktów nałapałem tu już tyle

męczennik... Proszę się odwołać do punktów jeżeli niewiadomo dlaczego punkty same wskakują na konto ...

Przypomnę tu tylko że moje odwołania są a raczej były merytorycznie uzasadniane, wtedy na PW, pisał mi Pan że nie ma Pan zamiaru i czasu czytać  moich"przydługich" wywodów a zwłaszcza ich merytorycznie weryfikować.

Od tej pory przestałem się odwoływać i jak Pan (i jeszcze dwie osoby) pewnie na PW zauważył opisuję problem z uzasadnianiem kar po których to uzasadnieniach zazwyczaj Pan nic do mnie już nie pisze.
To mi wystarcza i to że tymi faktami mogę się z innymi podzielić.    🙂

10 minut temu, Espectro napisał:
11 minut temu, Maju napisał:

i to jest obraźliwy wpis pod adresem moderatorów ... tylko nikomu nie chce się bawić z takim osobnikiem który wypił sobie trochę więcej niż zwykle i postanowił zawojować w temacie a potem przesłać kilka ciepłych słów moderatorowi na pw ...

Pisze Pan jakby to była codzienność i takich było strasznie dużo.

Znam jednego a tego pozbyliście się chyba na stałe. 

14 minut temu, Espectro napisał:

To samo jest z banem i zgłoszeniami ... Dziwnym trafem ma to powiązanie.

Ton tego wpisu zabrzmiał mi tak jakby już Pan nie rozpatrywał, nie przewidywał powrotu do tego co proponowałem.....to w takim razie kończę tu bezowocną dyskusję konstatacją że za Vlado w tym względzie było lepiej.   🙂

Na forum, gdzie moderowałem, był całkowity zakaz tematów politycznych. Ile sporów, banów i manipulacji uniknęliśmy, tylko Bóg wie. :)

Edytowane przez J4Z

.

• Administratorzy
1 minutę temu, J4Z napisał:

Na forum, gdzie moderowałem, był całkowity zakaz tematów politycznych. Ile sporów, banów i manipulacji uniknęliśmy, tylko Bóg wie. 🙂

nie da się ukryć. 

7 minut temu, Maju napisał:

uzasadnianiem kar po których to uzasadnieniach zazwyczaj Pan nic do mnie już nie pisze.

ilością tekstu nie załatwimy tej sprawy. Można także odwoływać się na formularz. Ja nie jestem osobą godną do rozstrzygania odwołań z tematu Kościoły bo jestem w tej sprawie stronniczy. 

29 minut temu, J4Z napisał:
43 minuty temu, Maju napisał:

Pewnie nigdy nie brał udziału w sporach (zwłaszcza ideologicznych, politycznych)

No nie, nie mam potrzeby brania udziału w takich sporach z randomami w sieci, a wręcz uważam to za "głupie", he.

Słuszna postawa przez pierwsze lata tak właśnie tu funkcjonowałem.....niestety jak istnieje takie forum z bocznicą i dopuszcza się tu na tym forum jako taki pluralizm to trudno by się nie starły różne opinie i poglądy.
Z Tobą np. w temacie muzyki metalowej pewnie też bym się spierał.....   🙂 

13 minut temu, J4Z napisał:

tylko Bóg wie. 🙂

Jak o Nim mowa.

Ogrom kłamstw jakie wypisywano w jednym z tematów spowodował że jakiś czas temu zacząłem tam pisać regularnie i przyznam - końca tego nie widać i "wsiąknąłem".....   🙂

Czy prostowanie ewidentnych kłamstw, pisanie niepopularnych opinii w morzu stereotypów jest "głupie".....no nie wiem.   🙂

Edytowane przez Maju

17 minut temu, Maju napisał:

Czy prostowanie ewidentnych kłamstw, pisanie niepopularnych opinii w morzu stereotypów jest "głupie".....no nie wiem

Myślisz, że coś zmienisz?

Co chcesz zmienić?

.

16 minut temu, Espectro napisał:

nie jestem osobą godną do rozstrzygania odwołań z tematu Kościoły bo jestem w tej sprawie stronniczy

Dziękuję za to szczere choć mocno spóźnione wyznanie, zauważyłem to już dość dawno.   🙂
Są tu też moderatorzy którzy udzielali się ostro w tym temacie po przeciwnej stronie....tacy co pomogli mi gdy powracał  ban na wiadomy temat(@stench).
Był taki którego bardzo szanuję za wiedzę (DIY) i nieukrywane poglądy a który od dwóch lat tu nie pisze @misiomor i mam nadzieję że to jest powód tej absencji.

Pozdrawiam.

• Administratorzy
Teraz, Maju napisał:

Dziękuję za to szczere choć mocno spóźnione wyznanie, zauważyłem to już dość dawno.  

na pw pisałem dokładnie to samo. Że nie jestem odpowiednią osobą do rozstrzygania odwołań z tego tematu i tak samo moderowania owego tematu. 

7 minut temu, J4Z napisał:

Myślisz, że coś zmienisz?

Co chcesz zmienić?

Na pierwsze pytanie tylko znam odpowiedź, tych najbardziej zatwardziałych na pewno nie zmienię.
Możne zmienić tylko tych co chcą szukać, dążyć do poznania prawdy.

Tak już mam że jak mam pewność że ktoś pisze obok prawdy to zawsze reaguję.....często wiedząc że to nic nie zmieni.  

Kończmy te dywagacje, bo jeszcze dostaniemy punkty za pisanie nie na temat......a te będą uzasadnione.   🙂

16 godzin temu, jar1 napisał:

Taki coś mi antywirus blokuje na AS :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dalej to mam, tylko dziś z końcówką 193 zamiast 214

Win10 , MS Edgge.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Administratorzy
16 minut temu, jar1 napisał:

Dalej to mam, tylko dziś z końcówką 193 zamiast 214

Win10 , MS Edgge.

hmm na której stronie ? dokładnie ?

• Administratorzy
1 minutę temu, toptwenty napisał:

Proponuję zmienić nazwę wątku nt. antysemityzmu Polaków na "Zmieszane".

Albo go wyczyścić. 🙂

zgłosić wpisy .....

• Administratorzy
1 minutę temu, jar1 napisał:

Od razu po wybraniu adresu Audiostereo.

ok zgłoszę to dalej do sprawdzenia. To jakaś reklama. 

5 godzin temu, Espectro napisał:
22 godziny temu, ASURA napisał:

Korespondencja taka w przypadku np. stałego bana powinna być właścicielowi przekazana na wskazanego maila

i jest jeżeli się ma powiadomienia włączone na e-maila.

Wtedy działa to jak spam bo pocztę wygodniej na forum sprawdzić

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Administratorzy
5 minut temu, ASURA napisał:

Wtedy działa to jak spam bo pocztę wygodniej na forum sprawdzić

jak się poprawnie doda powiadomienia nie o wszystkim to nie ma spamu. 

Gość

(Konto usunięte)
6 godzin temu, Espectro napisał:

tej perspektywy tak. Ale z drugiej juz nie. 

Często bywało tak że punkty zbierał usera za bluzgi do innego usera a gdy dostawał bana to rozmowa przenosiła się na PW gdzie tam spamował mu bluzgami itd co chwilę. 

Taki jest tego powód....

ok , przyznaję Ci rację ....bo nie wszyscy potrafią kulturalnie reagować

6 godzin temu, Espectro napisał:

Ja nie jestem osobą godną do rozstrzygania odwołań z tematu Kościoły bo jestem w tej sprawie stronniczy. 

To już zauważyliśmy wyjaśniliśmy i ....dla mnie nie ma problemu ....jeśli wiem już jak się sprawy mają to wiem jak reagować

...z początku nie było to jasne stąd były pewne "zgrzyty" 🙂

2 godziny temu, slawek.xm napisał:
8 godzin temu, Espectro napisał:

Ja nie jestem osobą godną do rozstrzygania odwołań z tematu Kościoły bo jestem w tej sprawie stronniczy. 

To już zauważyliśmy wyjaśniliśmy i ....dla mnie nie ma problemu ....jeśli wiem już jak się sprawy mają to wiem jak reagować

...z początku nie było to jasne stąd były pewne "zgrzyty" 🙂

Nie będzie żadnych "zgrzytów"... Bezstronne rozstrzygnięcia odwołań "z tematu Kościoły" zapadną w Niepokalanowie.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

46 minut temu, MV2 napisał:

Bezstronne rozstrzygnięcia odwołań "z tematu Kościoły" zapadną w Niepokalanowie.

Na trzeźwo ?  *)

*) w końcu stopka zobowiązuje 😉

Edytowane przez argus
Gość

(Konto usunięte)

@Espectro

Masz przykład na to , że nawet jeśli nie piszę w wątku kościelnym to koledzy MV2 i argus potrafią bez żadnej przyczyny i zaczepki z mojej strony łazić po pobocznych wątkach i prowokować do kłótni wyciągając jakieś głupie wnioski z prostej wypowiedzi.

To nie jest ani dobre ani wg mnie normalne zachowanie

• Administratorzy
13 godzin temu, slawek.xm napisał:

@Espectro

Masz przykład na to , że nawet jeśli nie piszę w wątku kościelnym to koledzy MV2 i argus potrafią bez żadnej przyczyny i zaczepki z mojej strony łazić po pobocznych wątkach i prowokować do kłótni wyciągając jakieś głupie wnioski z prostej wypowiedzi.

wpisy poleciały... A i niektórzy nawet wygrali promocję do Lichenia. 

13 godzin temu, slawek.xm napisał:

@Espectro

no nie jest ale to nie wina moderacji ... prosimy zgłaszać 

Widzę że wasz- moderatorów- złosliwy dla mnie ban sie zakończył.

Pytano.

Pod jak adres kierować skargę na was - moderatorów?

Pisałem maila na adres [email protected]. Z pytaniem do kogo kierować na was - moderatorów - skarge .

Bez odpowiedzi .

Prozę o jakiś kontakt do osoby decyzyjnej powyżej moderatorów .

Mail z pytaniem wysłany tydzień temu - Bez żadnej odpowiedzi,

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.