Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, J4Z napisał:

Nie trzeba od razu karać, można na początku zwrócić uwagę (EDUKACJA!). Jeśli chodzi o OT, z reguły widać, kiedy ktoś robi sobie jaja, a kiedy chce pomóc. Ale to trzeba czytać forum, a nie czekać na zgłoszenia. 

Wyluzuj z tymi swoimi radami byłego moderatora gdzie indziej. Każde forum ma inny regulamin.
Zwrócenie uwagi często nie skutkuje. Moderacja wie komu można tylko zwrócić uwagę, a komu natychmiast dać punkty karne, bo EDUKACJA nie ma sensu.

22 minuty temu, soundchaser napisał:

Moderacja wie komu można tylko zwrócić uwagę, a komu natychmiast dać punkty karne, bo EDUKACJA nie ma sensu.

Dokładnie, Mareczku. Reedukacja , to błąd. Siedziałem we więźniu ośmdziesiont lat, stąd wiem.🐸🍓

........

Gdy ktoś nazajutrz przeczyta, co w ferworze dyskusji nabazgrolił - że wstydu się zaczerwieni i oponenta przeprosi.

Gdy zaś nie - a w dodatku jeszcze się zacietrzewi, wrzask podniesie i pieprzy, że "mury runą" - to ja z takim kolesiem nie mam chęci mieć nic wspólnego.

Pozdro.

Tylko Fleetwood Mac. Ten stary, bluesowy.

😘😃

Złóż donos do prokuratury.
Jeżeli już, to powiadomienie o przestępstwie .

Można sobie śmieszkować, ale to już są poważne sprawy i łatwe z punktu dowodowego.

Art. 190a kk. Stalking

§ 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby dla niej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia, poniżenia lub udręczenia lub istotnie narusza jej prywatność,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

§ 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 15.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

21 godzin temu, Espectro napisał:

Edukować musicie się sami

Dla wielu jest pan jak ojciec!

Panie Kapitanie!

Rola ojca: wychowanie.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Moderatorzy
4 godziny temu, partick napisał:

Jeżeli już, to powiadomienie o przestępstwie .

Jeśli już mnie poprawiasz, to bądź precyzyjny "zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa" 🙂

4 godziny temu, partick napisał:

Można sobie śmieszkować, ale to już są poważne sprawy i łatwe z punktu dowodowego.

Art. 190a kk. Stalking

§ 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby dla niej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia, poniżenia lub udręczenia lub istotnie narusza jej prywatność,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

§ 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 15.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

To nie jest wątek dotyczący prawa karnego.

Jednak regulamin nie zabrania takowego założyć w odpowiednim miejscu. 

8 godzin temu, partick napisał:

Art. 190a kk. Stalking

Półprawda, czyli kłamstwo. Nie wiesz co oznacza słowo stalking.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Słowo klucz, te działania naruszają porządek prawny!

Działania moderacji oparte na regulaminie, to nie stalking.

Każdy notorycznie łamiący jakieś prawo, ktoś kto z tego powodu jest karany mógłby według twojej wykładni oskarżyć o stalking tych, którzy porządku prawnego pilnują.

Nikt cię nie zmusza do uczestnictwa w forum.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

15 godzin temu, soundchaser napisał:

Każde forum ma inny regulamin.

Nad każdym regulaminem jest to samo prawo, w efekcie na każdym forum w istotnych kwestiach (co można a co nie) obowiązują te same zasady.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Jeśli już mnie poprawiasz, to bądź precyzyjny "zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak czy inaczej, to nie donos.

Ukryta Zawartość

EOT

PS. A jak uważasz za stosowne, to załóż taki wątek, bo ja za założenie wątku „Mafia PiS” dostałem 3 punkty od jakiegoś anonima.

Półprawda, czyli kłamstwo. Nie wiesz co oznacza słowo stalking.

Stalking to po prostu uporczywe nękanie.
W terminologii prawniczej stalking funkcjonuje jako „wielokrotne, powtarzające się prześladowanie wyrażające się w podejmowaniu różnych naprzykrzających się czynności, których celem jest udręczenie, utrapienie, dokuczenie lub niepokojenie pokrzywdzonego albo jego osoby najbliższej”.

Nikt cię nie zmusza do uczestnictwa w forum.

Rejestrując się na forum, zawierasz umowę i żaden regulamin nie może łamać prawa.

Ale o tym porozmawiaj sobie z adminami.

EOD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Nad każdym regulaminem jest to samo prawo, w efekcie na każdym forum w istotnych kwestiach (co można a co nie) obowiązują te same zasady.

Nieprawda. Regulamin tworzą administratorzy forum i w efekcie mogą stosować odmienne aspekty prawne i wymagać od forumowiczów określonego postępowania.

Na przykład - na jednym forum mogą pozwalać na dowolne bluzgi i wzajemne obrzucanie się mięsem - bezkarnie, a na innym forum wręcz przeciwnie - karać za takowe postępowanie.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Nieprawda. Regulamin tworzą administratorzy forum i w efekcie mogą stosować odmienne aspekty prawne i wymagać od forumowiczów określonego postępowania

Mylisz się: regulamin żadnego forum nie może wymagać zachowań zabronionych prawem, ani pozwolić na zachowania zabronione prawem. Zasadniczo dla regulaminu pozostają kwestie organizacyjne i sprecyzowanie tego, co i tak wynika z prawa a nie każdy może być świadom.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Na przykład - na jednym forum mogą pozwalać na dowolne bluzgi i wzajemne obrzucanie się mięsem - bezkarnie, a na innym forum wręcz przeciwnie - karać za takowe postępowanie.

I tu się pojawi problem, gdy moderator jakiegoś forum pozwoli na coś, co prawem jest zabronione. Na szczęście poza kuriozalnymi przypadkami jednostkowymi, moderacja Forum AS trzyma poziom, a jest on zdecydowanie wyższy niż kilka lat temu.

Edytowane przez szymon1977

24 minuty temu, szymon1977 napisał:

regulamin żadnego forum nie może wymagać zachowań zabronionych prawem, ani pozwolić na zachowania zabronione prawem.

Z tym się zgadzam.

Miałem na myśli sytuacje typu - ktoś komuś np. ubliży - jesteś d*bil. Na jednym forum to przejdzie bez kary, a na drugim będzie kara.

35 minut temu, soundchaser napisał:

Miałem na myśli sytuacje typu - ktoś komuś np. ubliży - jesteś d*bil. Na jednym forum to przejdzie bez kary, a na drugim będzie kara.

A czy to nie jest już pozwolenie przez  moderację na czyny prawem zabronione? Na szczęście na Forum AS reakcja na takie wpisy jest błyskawiczna.

35 minut temu, szymon1977 napisał:

A czy to nie jest już pozwolenie przez  moderację na czyny prawem zabronione?

Bez przesady. Żaden sąd za to nie ukaże.
4 lata temu Jakub Żulczyk nazwał prezydenta Dudę debilem, a sąd umorzył postępowanie orzekając niską szkodliwość społeczną czynu. 😉

Edytowane przez soundchaser
26 minut temu, szymon1977 napisał:

Na szczęście na Forum AS reakcja na takie wpisy jest błyskawiczna.

Rzekłbym - przesadna czasami.

Bo w końcu, dlaczego nie można autentycznego debila, chama czy prostaka nazwać po imieniu ???

5 minut temu, argus napisał:

Rzekłbym - przesadna czasami.

Bo w końcu, dlaczego nie można autentycznego debila, chama czy prostaka nazwać po imieniu ???

Bo to twoja indywidualna ocena? A co jeśli ktoś ciebie nazwie idiotą i tak samo to uzasadni? Wiesz co się wtedy zrobi na forum? Jakbyś dzieckiem był.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ja mam taką prośbę do administracji, po prawie 15 latach pisania, zrobił ktoś ze mnie przestępcę i zagroził usunięciem z forum, - to niemiła nagroda ale trudno, biorę to na klate, jednak teraz spotyka mnie następne poniżenie, - komuś zależy abym posiadał wizerunek kompletnego idioty w zakładce hi end, - jest tam prowadzona bezprzykładna obrzydliwa krucjata całej trollowni tej zakładki.

Czy audiostereo, tak wynagradza za poświęcenie temu miejscu, części swojego wolnego czasu, nie takiej małej?

Tylko serdecznie proszę o niepodzielanie zdania tych "oponentów", że nie wiem o czym piszę, czy wypisuję głupoty tym samym samodzielnie zapracowywując sobie na taki ponury status.

Kiedy był z nami taki autorytet jak Śp Stary Audiofil, - to persony, dziś trolle, po wejściu do tematu, "chwilę potrollowaniu sobie", otrzymywały taką wiązankę wspartą dodatkowo komentarzami innych, że odechciewało im się wszystkiego i na pewien czas był spokój.

Teraz po kompletnej zapaści tego miejsca/zakładka hi end/, te same osoby, brylują w niej, wypisują co się da i gdzie się da, odstraszając niezwykle skutecznie tych, którzy rzeczywiście poszukują rozwiązań swoich problemów.

To zaprzeczenie sensu istnienia forum jako płaszczyzny pomocy i wymiany doświadczeń.

Pomawiał mnie - nazywał wprost oszustem Śp Sly30, nie został za to ukarany przez administrację forum.

Teraz również myślę że reakcja będzie zerowa, - ale cóż, zareagować musiałem, tak dla mojego świętego spokoju, że próbowałem.

P.S

Prawie dwa lata byłem niemal nieobecny w zakładce hi end, by katastrofalnego jej stanu nikt za mną nie miał prawa skojarzyć.

A już jestem kojarzony, już inne osoby dopisują mnie do listy troli.

Po o Wy to robicie?

Z jkiego powodu dopuszczacie tego rodzaju zachowania?

Czegoś takiego nie ma na zachodnich forach.

Uwaga jedna czy druga i delikwent udaje się w niebyt.

..

Pozdrawiam.

Popieram „Numerka” @747.

To porządny Człowiek, Patriota i Miłośnik audio. 

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

W dniu 14.01.2025 o 09:50, Marcinus napisał:

Kreujesz się na tym forum na jakiegoś szeryfa, próbujesz narzucać innym swoje zasady, zupełnie niestosując się do ty, które obowiązują

Szanowny Moderatorze, zajrzyj na chwilę do zakładki hi end, może zauważysz łaskawie, czy czasem nie ma tam kogoś kto kreuje się na "szeryfa", kto nie przestrzega zasad "obowiązujących", zamiast tego chciałby narzucić swoje - dzieje się to od lat..

Jeszcze może dałoby się z tym żyć, ale prymitywizm reakcji osobnika nie pozwala w ogóle na odnoszenie się, nie obrażając przy tym poczucia własnej wartości.

Domyślam się że piszę na próżno, że jutro będą kontynuowane prowokacje, hejt, trolling..

Wiesz dlaczego tak będzie?

Podziel się proszę tą wiedzą jeśli znasz odpowiedź.

Jeśli nie - to ja Tobie odpowiem - to jest  t o l e r o w a n e.

Pozdrawiam.

P.S

Ja zgłaszam troling, a zamiast reakcji, po godzinie, dwóch, ataki się nasilają, jestem pomawiany i obrażany.

Edytowane przez 747
1 minutę temu, 747 napisał:

Szanowny Moderatorze, zajrzyj na chwilę do zakładki hi end, może zauważysz łaskawie, czy czasem nie ma tam kogoś kto kreuje się na "szeryfa", kto nie przestrzega zasad "obowiązujących", zamiast tego chciałby narzucić swoje - dzieje się to od lat..

Cóż,sam tak postepujesz...

2 minuty temu, 747 napisał:

Domyślam się że piszę na próżno, że jutro będą kontynuowane prowokacje, hejt, trolling..

W większości jest to krytyka,a nie żaden "hejt"
Jesli nie radzisz sobie z osobami,które po prostu maja inne zdanie-to nie jest to zadanie dla Moderacji.

To publiczne forum,i kazdy ma prawo wypowiedziec się,przedstawic swoje zdanie.
jeśli chcesz,aby nie było krytyki,a tylko komentarze,które utwierdzają Cie we własnych poglądach - załóz bloga i moderuj komentarze-nic prostszego.

Że niektórzy się śmieją z "koncepcji" przedstawianych w dziale "HiEnd" jako prawda absolutna"-cóż-obok tych "pomysłów" czasem nie sposób przejść na poważnie.

6 minut temu, 747 napisał:

Wiesz dlaczego tak będzie?

reakcje sa efektem tego-co między innymi-Ty piszesz.

Jeśli piszesz-muszsz brac pod uwage różne reakcje.
Jeśli chcesz,aby były wyłacznie pozytywne-jak wyżej-załóż własnego bloga.

Rola moderacji nie jest cenzurowanie wypowiedzi,z którymi sie nie zgadzasz.

2 godziny temu, 747 napisał:

A już jestem kojarzony, już inne osoby dopisują mnie do listy troli.

Gdzie jest taka lista?
Chętnie zerknę.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

4 godziny temu, soundchaser napisał:

Bez przesady. Żaden sąd za to nie ukaże.

I to jest niestety problem, że czyny o niewielkiej szkodliwości nie są karane i wydają się być dozwolone.

4 godziny temu, soundchaser napisał:

sąd umorzył postępowanie orzekając niską szkodliwość społeczną czynu. 😉

Ale nie orzekł, że był to czyn dozwolony. A skutki widać w kulturze dyskusji politycznych, gdzie moderacja bez taryfy ulgowej musiała by zbanować wszystkich... a w sumie to czemu nie?

-----

4 godziny temu, argus napisał:

A nie obraził byś się na któryś z tych epitetów?

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Że niektórzy się śmieją z "koncepcji" przedstawianych w dziale "HiEnd" jako prawda absolutna"-cóż-obok tych "pomysłów" czasem nie sposób przejść na poważnie.

Co to znaczy "niektórzy"?

Co to znaczy śmieją?

Nie niektórzy, tylko zawsze ci sami od dekad, można już napisać i nie śmieją tylko kpią co już stanowi naruszenie Netykiety, oraz kłopoy sprawiają nie tylko ,mnie, ale wielu innym, jakby było mało, są natychmiast rozpoznawalni jako osoby kontrowersyjne, osoby niszczące tematy, trolujące i hejtujące.

Proszę o jeden przykład, - kiedy osobiście wyśmiałem nawet najbardziej szaloną dowolną koncepcję kogokolwiek z forum?

Nie znajdziesz, z prostego powodu, różnica tkwi w innym podejściu do drugiego człowieka.

Poczytaj sobie aktualną prasę hi end audio, zwróć uwagę szczególnie na fakty, odnoszące się do najbardziej wyszukanych, wydawałoby się nieprawdopodonych zjawisk, które po rozpracowaniu stały się produktami rynkowymi, - firmy istnieją, więc produkty muszą odnajdywać nabywców.

Ja nie przedstawiam nawet drobnego ułamka z "dziwactw", które są do nabycia.

Ściana pożera dźwięk - z tego typu określenia się śmiejesz?

To idź do salonu, z sprzętem za 2mln i przesuń urządzenia wraz z kablami pod ścianę, najbliżej jak się da, - zobaczymy jak zareaguje obsługa.. - powiedzą Tobie, że "to wszystko" potrzebuje przestrzeni.. - a podstawki pod kable głośnikowe to co to jest, ściana, a tu podłoga, właśnie to czyni, "pożera dźwięk", - to skrót myślowy / dopuszczalny w miejscu, w którym przebywa się od lat/, - taka jest reakcja fizyczna, zamienia przebieg elektryczny w ciepło Kolego!

A może nie ma to wpływu na dźwięk?

Jak wydasz kilkaset kilo na sprzęt, natychmist zmienisz zdnie, by tych środków "nie marnować" w tak głupi sposób, pozostawiając przykładowo kable głośnikowe na dywanie.

..

Mógłbym Ciebie edukować miesiącami, - takie masz zaległości..

Płyty CD też nie da się zdemagnetyzować urządzniem Furutech?

Człowieku.. z kim Ty mnie pomyliłeś?

Mam 59 lat, nie jestem dzieciakiem, rozbestwionym, przychodzącym sobie tu robić jaja jak te osoby, dla których taka praktyka okazuje się pożądaną rozrywką.

Znam się na hi end audio, poświęciłem na to całe życie.

Po to jestem na forum, by pomóc innym zaoszędzić czas.

Jeśli piszesz-muszsz brac pod uwage różne reakcje

Nie rób ze mnie idioty.

Cóż,sam tak postepujesz

Nie rób ze mnie idioty II.

W większości jest to krytyka,a nie żaden "hejt"
Jesli nie radzisz sobie z osobami,które po prostu maja inne zdanie-to nie jest to zadanie dla Moderacji.

Nie rób ze mnie idioty III.

To publiczne forum,i kazdy ma prawo wypowiedziec się,przedstawic swoje zdanie

Nie rób za mnie idioty IV.

jeśli chcesz,aby nie było krytyki,a tylko komentarze,które utwierdzają Cie we własnych poglądach - załóz bloga i moderuj komentarze-nic prostszego.

Sam załóż sobie bloga, mam prawo pisać na forum, w dobrej wierze, w zgodzie z regulaminem i Netykietą oraz oczekiwać od interlokutorów takiego samego traktowania.

Jest podział forum na zakładki tematyczne, jet dział hi end przeznaczony dla osób, które są tu kompetentne, lub pragną czegoś się dowiedzieć, - jeśli ktoś czegoś nie wie, nie rozumie, nie posiada świadomości, - nie jest w tym stanie zdolny do oceny danych treści - wyśmiewanie ich jest bezprzykładnym nadużyciem gościnności forum, jest niezgodne z ogólnymi zasadami społecznego funkcjonowania.

Osoby, które śmieją się z tego co zamieszczam w rzeczywistości ujawniają tylko własną niekompetencję, - śmieją się z siebie samych.

Edytowane przez 747
14 minut temu, 747 napisał:

Nie rób ze mnie idioty.

14 minut temu, 747 napisał:

Nie rób ze mnie idioty II.

15 minut temu, 747 napisał:

Nie rób ze mnie idioty III

Nie rób za mnie idioty IV.

mam prośbę.
Nie hejtuj moich odpowiedzi.
Nie atakuj,nie nadinterpretuj.

Nie ustalaj zasad-bo to do Ciebie nie nalezy.
Nie ustalaj,kto może,a kto nie może wchodzić na wątki
Nie ustalaj,dla kogo są,a dla kogo nie sa przeznaczone

Nie usiłuj być cenzorem,moderatorem treści,i twórcą neonetykiety.

Chcesz-to pisz
Nie chcesz-nie pisz
Piszesz-zachowuj się jak mężczyzna,który umie sobie poradzić ze słowem "nie"
Nie płacz jak dziecko kiedy ktoś ośmiela się mieć odmienne zdanie.

Twoje teorie i hipotezy niekoniecznie muszą byc prawdą-są Twoim zdaniem,poglądem-czas do tego dorosnąć.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

reakcje sa efektem tego-co między innymi-Ty piszesz

Tak, to prawda, w zakładce hi end forum audiostereo, mało kto zna się dość dokładnie na zagadnieniach kluczowych do stworzenia wysokiej jakości przekazu, - nie może być innej reakcji.

Kolega Kaviter tak przedstawiał zakładkę - jako bardzo słabą - odszedł, nie miał tu co i do kogo pisać.

Osoby hejtujące, nigdy by nimi nie zostały, gdyby traktowały poważnie siebie, forum, pozostałych Kolegów.

4 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Twoje teorie i hipotezy niekoniecznie muszą byc prawdą-są Twoim zdaniem,poglądem-czas do tego dorosnąć.

Co Ty dajesz innym przychodząc do zakładki hi end?

Czytam Twoje wpisy, przyglądam się im ze wszystkich stron i ... nic.

Zero.

Co Ty tam robisz?

13 minut temu, Pseudodrummer napisał:

woje teorie i hipotezy niekoniecznie muszą byc prawdą

Nie ma żadnych teorii ani hipotez, zapożyczasz określenia, wymyślone tylko w jednym celu, - agresywnego przeciwstawienia się mnie jako osobie, która nie przypadła do gustu tym, którzy zamierzali tu być naj naj naj..

Gdzie byłeś kiedy powstała zakłądka hi end?

Widziałeś ją w pełnej krasie?

Wiesz jak wspaniała była atmosfera?

Każdy dbał o swój autorytet, nikt nawet nie pomyślał, by można napisać cokolwiek w niecnej intencji.

Następnie pryszedł tu użytkownik, który tak jak Ty, wszystko wiedział - z zakładki nie zostało do dziś nic.

..

Brakuje kiludziesięciu osób, dlatego tacy jak Ty, mogą pisać to co przedstawiasz, - pustosłowie.

Presja tamtego środowiska, niezwykle rzeczowego by Ciebie po prostu zmiotła.

..

49 minut temu, 747 napisał:

Jak wydasz kilkaset kilo na sprzęt, natychmist zmienisz zdnie, by tych środków "nie marnować" w tak głupi sposób, pozostawiając przykładowo kable głośnikowe na dywanie.

Ci co wydali kilkaset kilo na sprzęt miewają sprzeczne opinie. Może wydawać się inaczej, bo połowa z nich nie ma o czym po forach bzdurzyć. Podobnie jest w działach Hifi i Start, też różni ludzie o odmiennych poglądach, a tylko część z nich ma rację.

Tak, to prawda, w zakładce hi end forum audiostereo, mało kto zna się dość dokładnie na zagadnieniach kluczowych do stworzenia wysokiej jakości przekazu, - nie może być innej reakcji.

Powiem więcej-nikt oprócz Ciebie.

Kolega Kaviter tak przedstawiał zakładkę - jako bardzo słabą - odszedł, nie miał tu co i do kogo pisać.

Tak.
Trudno oczekiwać akceptacji i hype na pomysły,o których współczesna nauka,szaraczki z CERN,a co dopiero forumowicze-nie maja pojęcia.

Właściwie we dwójke reprezentowaliście poziom wiedzy niedostępnej reszcie,czyli 8 miliardom ludzi na Ziemi.

na jakiekolwiek pytanie,równierz moje-o kokrety-nie było odpowiedzi.

18 minut temu, 747 napisał:

Co Ty dajesz innym przychodząc do zakładki hi end?

Czytam Twoje wpisy, przyglądam się im ze wszystkich stron i ... nic.

Zero.

Co Ty tam robisz?

Czytam.
Szukam nowej wiedzy.
Niestety,większość to "wiedza" osób,które w domowym zaciszu,wraz z grupa adorujących przyjaciół,recenzentów,i "twórców" różnych wynalazków-tworzy nowa fizykę,chemię,elektronikę.
W czym nie przszkadza im brak elementarnego wykształcenia w tych kierunkach.

A Ty,co robisz w innych wątkach-co tam wnosisz?

Znów bawisz się w cenzora?
oceniasz mnie?
masz ochotę pomoderować,bo ktos "nic" nie wnosi?
według Ciebie?

Załóż klub zamkniety i wpuszczaj tylko tych,których chcesz.
I po kłopocie.

usiłujesz ustalić zasady,moderować,ograniczać,cenzurowac wątki,forum
Forum ,które do ciebie nie nalezy
Forum ,które jest publiczne.
A jak to się nie udaje (bo i nie może)-ustawiasz się w roli ofiary,ofiary hejtu,niesprawiedliwego hejtu.

jestes tu za karę?

Dorośnij proszę

4 minuty temu, 747 napisał:

Nie ma żadnych teorii ani hipotez

Podam jedną,Twoją.
"Tynk zrzera dzwięk"
To teoria,hipoteza.

I na tym moge skończyć

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.