Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy
4 godziny temu, Mrok napisał:

Czy ktoś z Was może mi pomóc:

Można też korzystając ze smartfona najechać palcem, przeciągnąć w lewo, potem w prawo, ewentualne w górę, w dół. Następnie nacisnąć "Cytuj zaznaczone".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

18 godzin temu, Chicago napisał:

pojawi się guzik 'cytuj',

Zrzut-ekranu-2025-05-09-194655.jpg

Zależy pewnie od przegladarki. W Edziu wystarczy zaznaczyć tekst a "cytuj zaznaczone" sie samo pojawia.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

@Espectro

Jak to się dzieje że nadal mam naliczane punkty które powinny wygasnąć:

"Przyznano 2 punkty, które wygasły 10.05.2025 06:54

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Godzinę temu, Maju napisał:

@Espectro

Nie denerwuj się.. Punkty wygasają ślamazarnie, bany punktualnie, a permy nigdy.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

14 minut temu, MV2 napisał:

Nie denerwuj się.. Punkty wygasają ślamazarnie, bany punktualnie, a permy nigdy.

Nie do końca się z tym zgodzę.

U mnie bywa tak, że bany też nie chcą zniknąć wraz z upływem ich czasu.....natomiast potrafią się pojawić natychmiast i zupełnie nieoczekiwanie, zwłaszcza wtedy gdy sam coś zgłoszę.
Vlado w kółko obiecywał mi perma, nie dotrzymał obietnicy a może za wcześnie stracił moc sprawczą.    

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

14 minut temu, Maju napisał:

Nie do końca się z tym zgodzę.

U mnie bywa tak, że bany też nie chcą zniknąć wraz z upływem ich czasu.....natomiast potrafią się pojawić natychmiast i zupełnie nieoczekiwanie, zwłaszcza wtedy gdy sam coś zgłoszę.
Vlado w kółko obiecywał mi perma, nie dotrzymał obietnicy a może za wcześnie stracił moc sprawczą.    

To przepraszam. Chciałem pomóc. 

14 minut temu, Maju napisał:

.natomiast potrafią się pojawić natychmiast i zupełnie nieoczekiwanie, zwłaszcza wtedy gdy sam coś zgłoszę.

Nigdy mi się żaden ban nie pojawił "natychmiast i zupełnie nieoczekiwanie".. Może to skutek awarii funkcji "Zgłoś"...

Edytowane przez MV2

22 minuty temu, Maju napisał:

Nie miałem przyjemności z Vlado. Kojarzę tylko, że chyba kiedyś wywalił jakiegoś obrońcę pedofila [?]

Edytowane przez MV2

• Moderatorzy
8 godzin temu, Maju napisał:

@Espectro

Wszystko się zgadza, 2 punkty wygasły. Nadal aktywne są 4 punkty, które wygasają 24.05 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Taka wklejka chyba nie powinna się tu znaleźć.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ponieważ jest to prywatna korespondencja pomiedzy użytkownikiem a moderacją

Podobnie jak zabraniacie wklejania tego typu reklamacji użytkownikowi kierując go do admina sami nie powinniście tego procederu stosować.

Kara , punkty i za co są dane to informacja tylko dla użytkownika a nie dla całego forum.

• Moderatorzy
Teraz, expert napisał:

Ponieważ jest to prywatna korespondencja pomiedzy użytkownikiem a moderacją

Jaka prywatna, jeśli pyta w wątku??

Jeśli miałaby być prywatna, to należy pytać prywatnie. Zadał pytanie tutaj, tutaj dostał odpowiedź. 

I to uważam za wyczerpanie tematu.

25 minut temu, Marcinus napisał:

Jaka prywatna, jeśli pyta w wątku??

Nie pytał o szczegóły (za co, po co i dlaczego te punkty) lecz o sprawę czysto techniczną.
-------
Pomijam kuriozalną karę za wpis o "pięknej inteligencji", bo przecież nie o "brzydkiej".
Jeśli "piękno" jest dla kogoś prowokacją to nie mam pytań.
Nie polemizuję, to kwestia gustu lub zaangażowania.

25 minut temu, Marcinus napisał:

I to uważam za wyczerpanie tematu.

Ok...dałeś do zrozumienia. 😉

Edytowane przez xniwax

Z całym szacunkiem, tam była pewna gra słów. Ten post nie zasługiwał na punkty. 

Widać dobrowolność ich przyznawania.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 godziny temu, xniwax napisał:

Za takie fajne, humorystyczne i nieobraźliwe wpisy dostał punkty karne.
Ciekaw jestem tylko, czy to było zgłoszone i moderator przyklepał, czy może sam ukarał bez zgłoszenia.

• Administratorzy
11 godzin temu, MV2 napisał:

Tak dokładnie tak. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Pytanie do Administracji:
Kiedy wróci przycisk "nie lubię?"

Jest "lubię" oraz "Dziękuję"

Czy wszystkie posty mamy lubić,dziękować?

Jak się zdarzy,że ktoś pisze coś złego,co nam się nie podoba warto zaznaczyć "nie lubię" zamiast zaraz zgłaszać

Ograniczy to ilość zgłoszeń,pracy dla adminów.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

E, tam.
Przyciski - naciski.
Po co?

1 godzinę temu, Piękny Stefan napisał:

Ręki do tego nie przyłożyłem jakby co 🙂

Przyznaj po prostu, że masz "piękną", a nie "brzydką"?

• Administratorzy
2 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Jest "lubię" oraz "Dziękuję"

Czy wszystkie posty mamy lubić,dziękować?

Jak się zdarzy,że ktoś pisze coś złego,co nam się nie podoba warto zaznaczyć "nie lubię" zamiast zaraz zgłaszać

stosujemy zasadę jak się kogoś nie lubi na klatce to się mu nie mówi dzień dobry a nie bluzga przy każdym spotkaniu

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

3 minuty temu, Espectro napisał:

stosujemy zasadę jak się kogoś nie lubi na klatce to się mu nie mówi dzień dobry a nie bluzga przy każdym spotkaniu

Twoim zdaniem,jak powiesz komuś-nie lubię Twojego podejścia,nie zgadzam się-to jest "bluzganie"?
Asertywność,wyrażanie własnego zdania-nie godzące w adwersarza-w sensie "nie zgadzam się"-to jest "bluzganie"?

Nie  lubię nie oznacza bluzgania.
Nie lubię,nie oznacza,że nie lubi się usera-ale jego poglądy,podejście,zdanie.
Tolerujemy je,w ramach regulaminu,ale nie musimy lubić.

Można lubić usera w jednych tematach,w innych sie nie zgadzać.
Czy wkrótce zdanie przeciwne będzie usuwane?
Tak jak przycisk "nie lubię"?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

13 godzin temu, Marcinus napisał:
22 godziny temu, Maju napisał:

@Espectro

Wszystko się zgadza, 2 punkty wygasły. Nadal aktywne są 4 punkty, które wygasają 24.05 :

Być może w chwili gdy to piszesz tak sprawa się miała....wczoraj gdy pisałem to na forum pokazywało mi że miałem 6 punktów.

Przecież gdyby było inaczej tobym się nie odzywał.  :)

12 godzin temu, xniwax napisał:

Ja nie kandyduję na prezydenta.....     :)

Nie wstydzę się tego co napisałem, więcej jestem z tego zadowolony z tych ciętych ironicznych ripost, która się tym forowiczom czasem NALEŻY, poza tym nie tylko ty, bardzo się cieszę że inni też się dowiedzieli za co dostaję punkty.   :)

@soundchaser dostawałem punkty za bardziej nienadające się na karanie wpisy a czytanie niektórych "uzasadnień" (na PW z @xniwax) naszych kar, bardzo poprawiało nam humor. Czasem do nich wracam jak mam zły.      :)

8 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

Widzę że Maju dostał punkty za mnie. Ręki do tego nie przyłożyłem jakby co 🙂

Dziękuję pięknie Stefanie.....napiszę ci naprawdę szczerze  -  wierzę.   :)

Przecież nie pierwszy raz tak się przekomarzamy. 

20 godzin temu, MV2 napisał:
20 godzin temu, Maju napisał:

Nie miałem przyjemności z Vlado. Kojarzę tylko, że chyba kiedyś wywalił jakiegoś obrońcę pedofila [?]

Po tym jak piszesz można sądzić, że nie miałeś....natomiast bardzo łatwo przejąłeś kłamliwą narrację jaką on i jego współpracownicy się wsławili.

Wiedz że od co najmniej dekady czekam na to (by któryś z tych co pozostali) wykazał (zacytował z tematu), kto i kogo (jakiego pedofila) bronił....nie ma odważnych, sami OSZCZERCY! Potrafią to tylko w kółko powtarzać....
Ps. Ci o których piszę stawiają właśnie lajki temu co napisałeś.

Moderacja wybaczy przydługi wpis i OT, ale mam alergię na ciągłe pisane tu na tym forum (nie tylko tej) nieprawdy a zawsze staram się odpowiadać jak sprawy mnie dotyczą.

Edytowane przez Maju

• Moderatorzy
11 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Zgłaszamy wpisy niezgodne z regulaminem forum a nie te z którymi się nie zgadzamy lub te które nam się nie podobają.

9 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Można lubić usera w jednych tematach,w innych sie nie zgadzać.
Czy wkrótce zdanie przeciwne będzie usuwane?
Tak jak przycisk "nie lubię"?

To forum dyskusyjne i jeśli się z kimś nie zgadzamy można to napisać o ile mamy jakieś rozsądne argumenty. Przycisk lubię i dziękuję służą głównie wyrażeniu wdzięczności jeśli post pomógł nam rozwiązać problem lub jest pomocny. Ma to zachęcać użytkowników do pomocy innym i dzielenia się swoją wiedzą i doświadczeniem. 
Nie ma potrzeby wprowadzać mechanizmów mających zniechęcać do uczestnictwa w dyskusji.

Edytowane przez Seyv

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

I słusznie. Jest pewna grupka userów szwędających się od wątku do wątku, często zakładających puste i dziwne tematy - jedni po prostu dla gawędziarstwa a inni systemowo ze wszystkim i wszystkimi się nie zgadzają. I taki guzik "nie lubię" to byłaby dla nich fajna zabawka.

15 godzin temu, bubusia napisał:

Z całym szacunkiem, tam była pewna gra słów. Ten post nie zasługiwał na punkty. 

Widać dobrowolność ich przyznawania.

Nie wtrącaj się bo nie znasz tematu - a wiesz że za to tez można dostać punkty? 🙂 To nie dobrowolność, a rozpasanie i anonimowe  realizowanie prywatnych animozji.

Godzinę temu, Seyv napisał:

To forum dyskusyjne i jeśli się z kimś nie zgadzamy można to napisać o ile mamy jakieś rozsądne argumenty.

1 minutę temu, Jacchusia napisał:

Nie wtrącaj się bo nie znasz tematu

To tak jak powyżej? Czy już nie?

4 godziny temu, Maju napisał:

Wiedz że od co najmniej dekady czekam na to (by któryś z tych co pozostali) wykazał (zacytował z tematu), kto i kogo (jakiego pedofila) bronił....nie ma odważnych, sami OSZCZERCY! Potrafią to tylko w kółko powtarzać....

A insynuator taki parszywych oskarżeń nadal sobie bezkarnie has po forum...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 godziny temu, Seyv napisał:

To forum dyskusyjne i jeśli się z kimś nie zgadzamy można to napisać o ile mamy jakieś rozsądne argumenty. Przycisk lubię i dziękuję służą głównie wyrażeniu wdzięczności jeśli post pomógł nam rozwiązać problem lub jest pomocny. Ma to zachęcać użytkowników do pomocy innym i dzielenia się swoją wiedzą i doświadczeniem. 
Nie ma potrzeby wprowadzać mechanizmów mających zniechęcać do uczestnictwa w dyskusji.

Rozumiem.
Z tego co pamiętam,chyba kiedyś był taki przycisk "nie lubię"?
Czy wtedy te zasady nie obowiązywały?

Ok
Wyrazić wdzięczność i powiedzieć "dziękuję-można także w poście,co sam wielokrotnie robiłem.
Zachęca to użytkowników do dzielenia się wiedzą i doświadczeniem i pomocy innym.

Po co zatem przycisk "lubię"?
Rozumiem, jednak,że to część większej całości (YT-ukryta ilośc naciśnięć "nie lubię/nie podoba mi się" przy kanałach,podobnie na FB i X...)

Dziękuję za wyjasnienia.
Nie zadowalają mnie,myslę jednak,że mam juz zdanie na ten temat-zatem temat uważam za zamknięty.

2 godziny temu, Wito76 napisał:

I słusznie. Jest pewna grupka userów szwędających się od wątku do wątku, często zakładających puste i dziwne tematy - jedni po prostu dla gawędziarstwa a inni systemowo ze wszystkim i wszystkimi się nie zgadzają. I taki guzik "nie lubię" to byłaby dla nich fajna zabawka.

Brzmi całkiem sensownie-gdyby nie to-że sam jesteś częstym,a nawet uporczywym gościem takich wątków,których nie lubisz.
I zajmujesz głos,aby wszystkich ewangelizować.
Warto rozważyć po prostu nie uczestniczenie w wątkach,które nas nie interesują-to nie jest obowiązkowe.

2 godziny temu, Wito76 napisał:

I taki guzik "nie lubię" to byłaby dla nich fajna zabawka.

Taki guzik "lubię" jest ulubiona zabawką wielu użytkowników na całym forum,a zwłaszcza na bocznicy.
Nie ma w tym nic złego.
Nie ma również nic złego w tym,żeby kliknąć "nie lubię"
To działa w obie strony-moim zdaniem symetria powinna być zachowana.
Dyskusja polega na wymianie poglądów-a wymieniać można poglądy,które są różne,a nie takie same.
Wiem,że wiele osób boli,że ktoś ma inne zdanie,i nie mogą się z tym pogodzić-cóż,tak już jest i nic tego nie zmieni.
Chyba jest możliwość założenia zamkniętego klubu,w którym można wymieniac doświadczenia między wybranymi osobami,które mają to samo zdanie na dany temat.
Nie trzeba zatem dyskusji,i userzy,z którymi sie nie zgadzamy,mogą nie być dopuszczani do rozmowy.
I to rozwiązuje sprawę,jesli na otwartych wątkach ktoś nie może pogodzić sie z tym/przejśc do porządku dziennego nad tym-że ktos ma inne zdanie.

Szczerze mówiąc pisząc to pomyślałem dokładnie o tobie. Główny forumowy gawędziarz, podszczypywacz - niewiniątko, prowokator z oczami rannej sarny gdy zwrócić uwagę, zakładacz arcyciekawych tematów typu "czy ziemia jest płaska".
Riposta i cytowanie świadczy, że wziąłeś (i słusznie) mój komentarz do siebie.

W dniu 5.05.2025 o 11:29, Jacchusia napisał:

Sound, obserwuje cię muls, nie wiesz co się z nim dzieje?

W dniu 5.05.2025 o 13:33, Espectro napisał:

też mnie to ciekawi co to za jeden 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.