Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

@Espectroczy można prosić o jednoznaczną informację: dlaczego wątek Kościoły i Religie jest zamknięty oraz kiedy zostanie przywrócona możliwości pisania tam? Opinia garstki użytkowników nie może być nadrzędna nad większością, przede wszystkim nie może naruszać nadrzędnej zasady swobody wypowiedzi i wyrażania opinii.

polecam forum tematyczne jeśli ciężko ci znaleźć

https://ateista.pl/showthread.php?tid=11669

3 minuty temu, Bobcat napisał:

@Espectroczy można prosić o jednoznaczną informację: dlaczego wątek Kościoły i Religie jest zamknięty oraz kiedy zostanie przywrócona możliwości pisania tam? Opinia garstki użytkowników nie może być nadrzędna nad większością, przede wszystkim nie może naruszać nadrzędnej zasady swobody wypowiedzi i wyrażania opinii.

Temat wzbudzal niezdrowe emocje i, wg mnie, bardzo dobrze sie stalo, ze zostal zamkniety.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

polecam forum tematyczne jeśli ciężko ci znaleźć

Skoro kierujesz na fora tematyczne to:

- szkodzisz Audiostereo bo odciągasz użytkowników od tego forum

- zlikwidujmy całą bocznicę bo to forum audio 

- zgłoszę cię za wpisy prowokacyjne 😉

...there is no spoon...

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

co do wątku wnosiłeś poza szyderą?

ale to nie moja wina, że nie umiesz pojąć, iż koncept boga jest wymysłem czysto ludzkim i odbierasz to jako szyderę...

jeśli jesteś w stanie uwierzyć, że bóg opiekuje się jednym ziarenkiem piasku w oceanie i podchodzisz do tego bezkrytycznie, to już nie moja wina...

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, arturp napisał:

Skoro kierujesz na fora tematyczne to:

- szkodzisz Audiostereo bo odciągasz użytkowników od tego forum

- zlikwidujmy całą bocznicę bo to forum audio 

- zgłoszę cię za wpisy prowokacyjne 😉

niestety należysz do grupy która najbardziej szkodziła merytorycznym dyskusjom w tym wątku

6 minut temu, slawek.xm napisał:

co do wątku wnosiłeś poza szyderą?

Pewnie niewiele, ale zawsze poczucie wartosci i slusznosci swoich pogladow roslo jak kilku podobnie myslacych okazalo wsparcie. Kostropaty akurat, z tego co pamietam, malo grozny, ale taki arturp to wlasciwie cala dzialalnosc opieral na swoich uproszczeniach i krytyce, czesto bezpardonowej, KK. Pewnie dlatego teraz urodzil taki glupawy wywod z podziekowaniami. Oczywiscie nie omieszkal wejsc w dupe koledze Bobowi, tzw solidarnosc jajnikow wyszla na jaw.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)

jak widać każdy ma swoje zdanie , i animozje dotyczące Kościoła są bardzo emocjonujące

dlatego wg mnie wątek powinien zostać zamknięty

nie kontynuuję już tej dyskusji

5 minut temu, bubusia napisał:

Temat wzbudzal niezdrowe emocje i, wg mnie, bardzo dobrze sie stalo, ze zostal zamkniety.

Czy jesteś zwolennikiem "dyskusji" w stylu zebranie partyjne w czasach tow. Gomułki, gdy jedna osoba mówiła "tak", a druga mówiła "ależ jak najbardziej tak"?

Dyskusja jest po to, aby (nawet ostro) ścierały się różne (także skrajnie przeciwstawne) poglądy. I nie może być żadnych tematów tabu, ani podmiotów nietykalnych, poza szkła oceną.

• Moderatorzy
14 minut temu, Bobcat napisał:

Osobiście prosiłem Espectro o zamknięcie tego wątku.

5 minut temu, kostropaty napisał:

co to jest merytoryczna dyskusja według ciebie?

objaśnianie znaczenia wymyślonych świąt?

rozróżnianie kolorów księżych kiecek?

tuszowanie nadużyć w kościele?

sławek, maju, jachchcusia, Ty...pominąłem kogoś? 😉 

Tak, pominales. Siebie, Boba, artrupa i wielu innych:)

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Czy jesteś zwolennikiem "dyskusji" w stylu zebranie partyjne w czasach tow. Gomułki, gdy jedna osoba mówiła "tak", a druga mówiła "ależ jak najbardziej tak"?

Dyskusja jest po to, aby (nawet ostro) ścierały się różne (także skrajnie przeciwstawne) poglądy. I nie może być żadnych tematów tabu, ani podmiotów nietykalnych, poza szkła oceną.

Bob, oczywiscie jestem za wyrazaniem roznych opinii, ale tam bylo klasyczne przeginanie paly.

Religia to temat dosyc delikatny i wypadaloby uszanowac czyjes uczucia w tym wzgledzie.

Edytowane przez bubusia

jedni wierzą, inni nie, co w tym dziwnego?

porozmawiać zawsze można, wierzącemu to nie zaszkodzi, niewierzącego i tak nie nawróci 😉 

• Moderatorzy

Panowie,

Bardzo proszę nie rozpędzajcie się! Ten wątek nie służy do dyskusji, a do zgłaszania problemów, głównie technicznych.

Odwołania od wszelkich decyzji proszę zgłaszać poprzez formularz.

Użytkownikom, którzy robią tutaj śmietnik, tradycyjnie będą nakładane blokady na temat.

Miłego weekendu.

8 minut temu, Marcinus napisał:

Osobiście prosiłem Espectro o zamknięcie tego wątku.

To teraz my Cię prosimy o ponowne otwarcie.

Dlaczego usunięto mój wpis sprzed 20 minut ?

Proszę o podanie punktu w Regulaminie AS , który naruszyłem .

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Ja w takim razie o problemie technicznym.

Od dłuższego czasu przy dodawaniu postu, gdy wejdzie się Wstaw inne media i chce się dodać swój załącznik i w takcie się wycofa bez wybrania załącznika, powraca się nie do edycji postu, ale na górę strony i żadne przewijanie by znowu wrócić do edycji się nie działa. Nie da się.

MS Edge.

Gość

(Konto usunięte)

@Espectro

Przykład celów użytkownika który domaga sie otwarcia wątka o Kosciołach

19 minut temu, Bobcat napisał:

Tak. Potwierdzam. Proponowałem użycie myśliwców i bombowców. W obronie przed tymi, którzy pierwsi zaczęli narzucać innym swoją ideologię i odbierać im wolność w imię swojej wizji świata. Każdy ma prawo się bronić. Przy użyciu wszelkich dostępnych środków. 

i próby zastraszania administracji forum

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

To z Administracją Forum należy wyjaśnić na drodze prawnej.

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

Czy jest na Forum ktoś mający kancelarię prawną, która bardzo oficjalnym i prawniczym językiem uświadomi tutejszej Administracji że tłumienie wolności wypowiedzi i wprowadzanie cenzury jest sprzeczne z prawem państwowym?

• Administratorzy
23 godziny temu, jar1 napisał:

Ja w takim razie o problemie technicznym.

Od dłuższego czasu przy dodawaniu postu, gdy wejdzie się Wstaw inne media i chce się dodać swój załącznik i w takcie się wycofa bez wybrania załącznika, powraca się nie do edycji postu, ale na górę strony i żadne przewijanie by znowu wrócić do edycji się nie działa. Nie da się.

MS Edge.

sprawdzę 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

16 minut temu, slawek.xm napisał:

[...]  próby zastraszania administracji forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To nie jest zastraszanie.

To tylko przypomnienie, że zamknięcie wątku w taki sposób jest w istocie złamaniem konstytucyjnego prawa do wolności wypowiedzi.

Katolicka korporacja nie jest świętą krową, i jako podmiot publiczny (podobno) tak samo, jak i inne, poddawana jest krytyce na ogólnych zasadach.

Kneblowanie wypowiedzi, w których ujawnia się niegodziwości pojawiające się permanentnie w tej korporacji, jest nie tylko prostym przyznaniem się do winy, ale potwierdzeniem explicite, że chce ustawić się na pozycji uprzywilejowanej, poza polskim prawem i społeczną krytyką.

P.S.

Jaka korporacja, tacy jej "obrońcy"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez argus
Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, argus napisał:

Jaka korporacja, tacy jej "obrońcy"

i to jest nastepny dowód na to ,ze nie zalezy ci na dyskusji o Kosciele tylko  o obrazaniu użytkowników którzy są katolikami 

Jaki tam obrażanie 😉

Logiczna konstrukcja.

Obrońcy korporacji są z natury rzeczy egzemplifikacją jej cech.

Inaczej by się z nią nie utożsamiali i nie bronili jej tak zaciekle, zwykle wbrew faktom.

Edytowane przez Marcinus
5 godzin temu, argus napisał:

To tylko przypomnienie, że zamknięcie wątku w taki sposób jest w istocie złamaniem konstytucyjnego prawa do wolności wypowiedzi.

masz regulamin forum

wszystko mozna zamknąć

4 godziny temu, slawek.xm napisał:

i to jest nastepny dowód na to ,ze nie zalezy ci na dyskusji o Kosciele tylko  o obrazaniu użytkowników którzy są katolikami 

lata robienia z ludzi idiotów w tematach ukrywanych przez kosciół skutkuje tym co widac w watku o kosciele

mamy solidne przesilenie a odpowiedz koscioła nie zmienia sie wcale skoro aktualnie papiez zezwala na oficjalne wystapienia w Watykanie kolejnego swojego człowieka z wyrokami

nazwiska nie pamietam

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Do Administracji . 

Zamknięcie wątku o działalności instytucji religijnych zachęciło użytkowników popierających rządzącą partię i kk do próby usuwania kolejnych wątków , w których zamieszczane są niewygodne dla nich informacje i opinie . Próbują prowokować innych użytkowników do przekroczenia norm , podają fałszywe informacje , dyskredytują oponentów pomówieniami , zarzucają wątek wpisami bez związku z tematem aby ,, zasypać " niewygodne treści i zwyczajnie trollują aby osiągnąć taki sam efekt .

Wczoraj wymieniali się ciekawostkami o przepisie na śledzia . W wątku ,,Polityka" . Ile można kpić z zasad forum ? 

To ewidentna próba usunięcia z dyskusji publicznej stanowiska przeciwnego obecnej władzy , która traci poparcie społeczne . 

Proszę o przywrócenie porządku zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i regulaminem . 

...there is no spoon...

• Administratorzy
54 minuty temu, arturp napisał:

Zamknięcie wątku o działalności instytucji religijnych zachęciło użytkowników popierających rządzącą partię i kk do próby usuwania kolejnych wątków

próba usunięcia z dyskusji publicznej stanowiska przeciwnego obecnej władzy

Proszę o przywrócenie porządku zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i regulaminem . 

Przywrócenie porządku ma Pan na celu wlepiania banów w tematach i na forum ? 

Nie ma problemu.

Tymczasem...

Temat o Kościołach zostanie otwarty lecz nie chcę tutaj czytać o nierówności traktowania przez moderację a tym bardziej administrację w tym temacie oraz przede wszystkim tego co powyżej Pan @arturp był w stanie napisać. (u mnie na PW i tu w temacie)

Moderacja będzie karać za pisanie nie na temat w owym temacie gdyż przypominam jest to "Kościoły - Działalność instytucji religijnych - wątek ogólny."

Nie rozmawiamy tutaj o wierze i tym samym nie atakujemy personalnie wyznawców danej wiary. 

Należy jednak zapamiętać i trzymać się kultury w stosunku do każdego wyznawcy każdej religii. 

Każdorazowo postawiona teza powinna być podpierana artykułami naukowymi lub doniesieniami z prasy.

Dla drugiej strony konfliktu. KK nie jest idealny i jest bardzo złym łącznikiem między człowiekiem a bogiem w Polsce. 

Przyczyn jest cała masa, jak i kultura oraz doświadczenia Polaków także. 

Jeżeli wytykanie błędów i zaniechań przez prasę Państwa obrażą prosiłbym o nie uczestniczenie w tym temacie. 

Temat jest stricte poświęcony działalności instytucji religijnych i nie zajmuje się wiarą oraz wyznawcami. 

14 godzin temu, papageno napisał:

I wystarczyły naciski 3 tutejszych obrońców kk, by zamknąć wątek? Niesłychane.

Inicjatywa wynikała z mego zaobserwowania. 

W dniu 7.01.2023 o 16:40, MV2 napisał:

Dlaczego usunięto mój wpis sprzed 20 minut ?

Proszę o podanie punktu w Regulaminie AS , który naruszyłem .

Kpiący o obraźliwy ton w stosunku do moderacji. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Godzinę temu, Espectro napisał:

Kpiący o obraźliwy ton w stosunku do moderacji. 

A jeśli jakiś moderator napisze głupotę merytoryczną, ale niedotyczącą moderacji?

Na przykład @stench. Prawie każdy post to głupot merytoryczna. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.