Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
1 minutę temu, jar1 napisał:

Jak dla mnie to jest bardziej wymuszanie a nie zachęcanie. 

Przynajmniej tak, tak to na mnie działa. 

elektroda to samo ma jeżeli o tym rozmawiamy. 🙂 

W dniu 4.02.2023 o 07:50, fozzie napisał:

@Espectro od kilku dni strona się dziwnie zachowuje. Otwieram w przeglądarce AS. Klikam u góry, z prawej strony w link "Masz konto? Zaloguj się". Pojawia się małe okienko, w którym można wpisać nazwę użytkownika, hasło, z prawej strony są możliwości logowania przez FB, Twitera itp. Problem w tym, że to okienko po chwili samo znika. Najczęściej zdążę wybrać z pamięci przeglądarki nazwę użytkownika i okienko zniknie. Muszę kliknąć drugi raz na ten link i wtedy dopiero okienko widnieje cały czas, ale już z wpisaną nazwą użytkownika. Sprawdzone na Operze i Edge. Czy to tylko u mnie tak jest?

raczej nie od kilku dni. 🙂 bo wrzucałem to w piątek w południe. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

9 minut temu, Espectro napisał:

elektroda to samo ma jeżeli o tym rozmawiamy. 🙂 

Na elektrodzie nie logowałem się od lat. Czasem coś czytam, co mnie interesuje, ale wchodzę z poziomu wyszukiwarki googlowej. Wtedy nie ma żadnych zachęt do logowania. 

To treść i zawartość ma zachęcić.  Dopiero następuje chęć zalogowania się i pełnoprawnionego użytkowania. 

Na dodatek stwarza się niepotrzebnie jakieś problemy, jak widać,  już istniejącym użytkownikom forum.

Dla mnie gra niewarta świeczki.  huk wie, jaki z tego sumaryczny wynik wyjdzie i czy to coś da.

Edytowane przez jar1
  • Administratorzy
21 minut temu, jar1 napisał:

Na elektrodzie nie logowałem się od lat. Czasem coś czytam, co mnie interesuje, ale wchodzę z poziomu wyszukiwarki googlowej. Wtedy nie ma żadnych zachęt do logowania. 

To treść i zawartość ma zachęcić.  Dopiero następuje chęć zalogowania się i pełnoprawnionego użytkowania. 

Na dodatek stwarza się niepotrzebnie jakieś problemy, jak widać,  już istniejącym użytkownikom forum.

Dla mnie gra niewarta świeczki.  huk wie, jaki z tego sumaryczny wynik wyjdzie i czy to coś da.

Zobaczymy.

• Administratorzy
7 godzin temu, Tajitsu napisał:

Tym razem Chrome… telefon komórkowy…

Podobnie jak kotek @Bobcat

Wyświetlenie reakcji na posta trwa jakiś czas. Najpierw ściemnia się wyświetlacz, później pojawia się kółko ładowania i nagle trach!

Pogląd reakcji! Jak z przyznawaniem polubień?

Nie wiem!

Nie przyznaję! Bo nie!

DA0E6A1A-2C46-4A2E-9FDF-FEFBB2279BE1.thumb.png.7c75b32b542fed6ddad3b1328bc1a611.png

potwierdzam że jest jakiś problem przy samym przechodzeniu po stronach tematu i chęci wyświetlania reakcji pod postami.

U mnie to wygląda tak że czeka sie trochę dłużej niż zwykle ok 10-15 sec.

Będę się starał to rozwiązać.

Dam znać 

23 minuty temu, Espectro napisał:

potwierdzam że jest jakiś problem przy samym przechodzeniu po stronach tematu i chęci wyświetlania reakcji pod postami.

U mnie to wygląda tak że czeka sie trochę dłużej niż zwykle ok 10-15 sec.

Dam znać 

Potwierdzam, identyczna sytuacja jak u mnie.

Trzymam kciuki za wygraną walkę z tym problemem!

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Poproszę o usunięcie mojego wpisu  - #2175 . Nie ten wątek . Sorka. 

W dniu 6.02.2023 o 16:39, Espectro napisał:

...there is no spoon...

• Administratorzy
1 minutę temu, arturp napisał:

Poproszę o usunięcie mojego wpisu  - #2175 . Nie ten wątek . Sorka. 

A można link do tego wpis a nie do strony w temacie ?

Trzy kropki i tam udostępnij i tam jest link do wpisu.

image.png

ok mam ukryłem 

najprościej zgłosić i moderacja ukryje 

3 minuty temu, Espectro napisał:

ok mam ukryłem 

OK , dziękuję i przepraszam za zawracanie głowy . pozdr. 

...there is no spoon...

Oświadczam , że zakwalifikowanie mojego wpisu w wątku "Wojna w Ukrainie" jako trolling przyjmuję z zażenowaniem .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
1 minutę temu, MV2 napisał:

Oświadczam , że zakwalifikowanie mojego wpisu w wątku "Wojna w Ukrainie" jako trolling przyjmuję z zażenowaniem .

Moderacja także.

Prosimy o zaprzestanie wypisywanie bzdur pod adresem Moderacji w tematach na forum.

W dniu 6.02.2023 o 17:04, Tajitsu napisał:

Potwierdzam, identyczna sytuacja jak u mnie.

Trzymam kciuki za wygraną walkę z tym problemem!

Poprawiło sie coś czy nadal to samo ?

• Administratorzy
Teraz, MV2 napisał:

To przywal Pan z tego paragrafu .

Nie ma problemu.

Czy da się sprawić, aby oprócz wpisów ignorowanych użytkowników niewidoczne również były ikonki identyfikacyjne takiego użytkownika .

Taki coś zauważyłem

Z.jpg.8803bd3da61fedf7a6656b08bc447df2.jpg

Biorąc pod uwagę, że ten pan od dawna znany jest na forum z głoszenia poglądów prorosyjskich, tym bardziej dziwi prowokująca ikonka. Wydaje mi się, że przedtem miał inną.

Tego typu symbole są obecnie w Polsce chyaba zakazane i ścigane.

vzMk9kuTURBXy9kMGU0NzRiNi05NjAwLTQ4MjItO

"Policjanci interweniowali w poniedziałek w jednym z mieszkań w Chorzowie, którego lokator wywiesił w oknie flagę Federacji Rosyjskiej i symbol „Z”

57-letni lokator po rozmowie z policjantami usunął rosyjskie symbole. Komenda nie zdradza, w jaki sposób tłumaczył swoje zachowanie. W ocenie policji, zachodzi podejrzenie, że dopuścił się popełnienia przestępstwa – naruszenia zakazu wspierania agresji Rosji na Ukrainę.

Tzw. ustawa sankcyjna, która weszła w życie przed kilkoma tygodniami, obok rozwiązań dotyczących m.in. zamrażania majątków osób i podmiotów, wpisanych na listę MSWiA, zakazuje również stosowania, używania lub propagowania symboli lub nazw wspierających agresję Federacji Rosyjskiej na Ukrainę."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mnie się to dokądnie ta ikonka "Z"  tym kojarzy, mimo, że to standardowa pierwsza litera od nicka. 

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
1 minutę temu, jar1 napisał:

Biorąc pod uwagę, że ten pan od dawna znany jest na forum z głoszenia poglądów prorosyjskich, tym bardziej dziwi prowokująca ikonka. Wydaje mi się, że przedtem miał inną.

Tego typu symbole są obecnie w Polsce chyaba zakazane i ścigane.

MOżemy zmienic ale to jakby bierze sie od pierwszej literki nicku i u Pana jest "J" user ten nie zmienił nicku w momencie samej inwazji itd.

2 minuty temu, jar1 napisał:

Mnie się to dokądnie ta ikonka "Z"  tym kojarzy, mimo, że to standardowa pierwsza litera od nicka. 

Najlepiej wykreślić literę "Z" z polskiego alfabetu. Nie będzie budziła tego rodzaju skojarzeń. Paranoja na Bocznicy zaczyna sięgać zenitu. 

11 minut temu, jar1 napisał:

Czy da się sprawić, aby oprócz wpisów ignorowanych użytkowników niewidoczne również były ikonki identyfikacyjne takiego użytkownika

?

Panie @Espectro o co chodzi z tym IPS spam blocked…

Ukryta Zawartość

od rana takie coś się pojawia pod relacjami na posty. 

58 minut temu, Zyzol napisał:

Najlepiej wykreślić literę "Z" z polskiego alfabetu. Nie będzie budziła tego rodzaju skojarzeń. Paranoja na Bocznicy zaczyna sięgać zenitu. 

Nie róbmy jaj. Z to Z a Zyzol to Zyzol… ludzie ogarnijcie się i dajcie spokój Zyzolowi!

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Administratorzy
Godzinę temu, Tajitsu napisał:

od rana takie coś się pojawia pod relacjami na posty

Pod postami ? 

Reakcjami KK

To funkcja anty spamowa 

40 minut temu, Espectro napisał:

Pod postami ? 

Reakcjami KK

To funkcja anty spamowa 

Tak, pod reakcjami na posty.

Ok, a jak to działa? O co z tym chodzi?

edit

Przyznam szczerze, że nie tego ogarniam.

Edytowane przez Tajitsu

• Administratorzy
1 minutę temu, Tajitsu napisał:

Tak, pod reakcjami na posty.

Ok, a jak to działa? O co z tym chodzi?

edit

Przyznam szczerze, że nie tego ogarniam.

Pilnuje aby spamerzy nie pisali i aby się nie rejestrowali z podejrzanych miejsc na świecie. 

Nie mam żadnych nadzwyczajnych mocy. Nie mogę nikogo banować i nie chcę, banowanie i cenzurowanie przyprawia mnie o womit. Możecie pisać co chcecie. Ale nie ubliżajcie sobie, zachowajcie kulturę, której mi czasami brakło.

To jest eksperyment. Mogę teraz pisać, a byłem wyłączony przez bany idiotów do pierwszej dekady marca 🙂

Nie mam czerwonego guzika,  trawestując Mackiewicza - tylko dyskusja jest ciekawa.

Pozdrawiam i życzę Wam powodzenia.

Egon wrócił,, żeby nie było żadnych niedomówień, po banie do marca i ustaleniach z szefem AS.

Jeżeli się nie pomordujemy, mamy gwarancję wybierania modów i wypowiedzi.

Proponuję trzech kolegów, którzy będą nas rozsądzali.

Niusię, Dżamba i Xnivaksa. Są chyba wszystkim userom znani i szanowani.

Myślę, że to pomysł dobry -  ale jeżeli nie, proszę o głosy. 

Konserwatysta, Liberał i Pragmatysta,  Nie wiem czy nie pomyliłem kolejności.

Edytowane przez Marcinus
  • Administratorzy
19 minut temu, skynyrd napisał:

Egon wrócił,, żeby nie było żadnych niedomówień, po banie do marca i ustaleniach z szefem AS.

Jeżeli się nie pomordujemy, mamy gwarancję wybierania modów i wypowiedzi.

Proponuję trzech kolegów, którzy będą nas rozsądzali.

Niusię, Dżamba i Xnivaksa. Są chyba wszystkim userom znani i szanowani.

Myślę, że to pomysł dobry -  ale jeżeli nie, proszę o głosy. 

Konserwatysta, Liberał i Pragmatysta,  Nie wiem czy nie pomyliłem kolejności.

To tylko zły sen nie ustalenia kogokolwiek.

Wymiana zdań była interesująca... może zamiast ukrywać przeniesiesz do "Inne" lub "Dyskusja na luzie..."?

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Wymiana zdań była interesująca... może zamiast ukrywać przeniesiesz do "Inne" lub "Dyskusja na luzie..."?

nie była.

Czy pod "Kable ankieta" można dodać "Ilość głosujących"?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

23 godziny temu, Espectro napisał:

nie była.

Proponuję ankietę na ten ten temat 🙂

• Administratorzy
2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Czy pod "Kable ankieta" można dodać "Ilość głosujących"?

Screenshot_20230212-150010_Chrome.thumb.jpg.4fbd9c7ba219860fce41f266b3dfb64a.jpg

na koniec będzie 

jeżeli jedno krotnego wyboru to łatwo dodać po prostu.

image.png

@Espectro Czy możliwe jest aby moderator nie usuwał całego postu, tylko zakwestionowana przez moderację treść?

Bywa, że silnik forum łączy w całość nawet kilka postów do kilku forumowiczów i moderacja usuwa cały ten połączony post.

Albo czy można zrobić to tak, aby piszący decydował czy połączyć kolejne posty w jedną całość?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

2 godziny temu, Jacchusia napisał:

@Espectro Czy możliwe jest aby moderator nie usuwał całego postu, tylko zakwestionowana przez moderację treść?

Bywa, że silnik forum łączy w całość nawet kilka postów do kilku forumowiczów i moderacja usuwa cały ten połączony post.

Albo czy można zrobić to tak, aby piszący decydował czy połączyć kolejne posty w jedną całość?

Wystarczy pisać na temat z literą regulaminu 😉

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.