Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
23 minuty temu, MV2 napisał:

Człowieki , to straszne mazgaje . Nie to , co my . Właśnie wróciłem z kolegą [syjam] po zabawie z dwoma pitbullami . Fajnie było do czasu , kiedy te durne burki zaczęły się same gryźć , bo im patrzałki o 14 dioprii skorygowaliśmy .. Ehhhh .

Muszę swego jamnika wystawić do walki. On bardzo lubi kotki szkoda, że koty nie lubią go i zawsze uciekają.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

4 minuty temu, Espectro napisał:

Muszę swego jamnika wystawić do walki. On bardzo lubi kotki szkoda, że koty nie lubią go i zawsze uciekają.

Muszę przyznać , że są wśród nas osobniki nietowarzyskie , gburowate , typy teksańskich rednecków , a nawet takie, co oglądają [excusez moi] TVP , ale ja i Arnold [ten syjam] zawsze podchodzimy do piesków z wyciągniętą łapką .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

A co to się porobiło z opcją ignorowania?  Niby tak, a jednak nie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
33 minuty temu, jar1 napisał:

A co to się porobiło z opcją ignorowania?  Niby tak, a jednak nie...

1.jpg

hmmm

• Administratorzy

już działam

3 minuty temu, jar1 napisał:

Pewno kara boska. 

teraz musi być dobrze 

7 godzin temu, papageno napisał:

Widać wpisy ignorowanych. Dramat. 

Straszny dramat. Usuń konto.

6 godzin temu, jar1 napisał:

Uf, a już chciałem spierniczać 🙂

Z powodu widocznych wpisów ignorowanych?

To jest dopiero dramat.

7 godzin temu, papageno napisał:

Dramat. 

Oj tam , zaraz dramat . Zrobi się przeciąg i do poniedziałku wontecek się przewietrzy .

Mam pytanie dlaczego nie można śmiać się z Ukraińców? Czym  Ukrainiec różni się od ruska czy Polaka? Ogólna narracja w UE jest taka, żeby przedstawiać, że uchodźcy, emigranci czy inne nacje np ci bez napletka, to sami wspaniali ludzie tylko czyniący dobro, integrujący się że społeczeństwem danego kraju. Mem o rusku jest ok, ale o Ukraińcu już jest be. Przecież nawet w reżimowej tv pokazują jak naprawdę ten naród nas traktuje. Oczywiście jak wszędzie, wśród nich są normalni ludzie, jak i wyznawcy swastyki i kultu bandery. To tak jak w Rosji. Część społeczeństwa ma dość dyktatora, jednak ich można wsadzić do jednego worka z wyznawcami Putina. Natomiast Ukraińców można przedstawić tylko dobrze albo wcale. A co, przed wojna byli tacy świeci? A czymże się oni różnili od Rusków? Jeden sort, to samo myślenie i charakter. Ich przywódca bez napletka, który nauczył się po ukraińsku mówić w 2017 roku, a który zainstalowany został przez Wujka Sama. Gdy przyjeżdża po pomoc "naszym przyjacielem jest". Jak Polska oczekuje coś od nich to słyszymy co i raz, że nie możemy nic od nich wymagać, nie zrobią żadnego pozytywnego gestu w kierunku polepszenia relacji pomiędzy naszymi narodami. Polska wyciąga rękę, Polacy otwierają przed nimi swoje swlerca i domy, a oni łaskawie po, prawie roku naszej pomocy, uprzejmie pozwolą zrobić gdzieś na swoim terytorium ekshumację. No kuźwa żart. I tego dotyczył mój mem, za który zostałem ukarany. Niestety ja miewam styczność z Ukraińcami i aż taki wylewny do pomocy nie jestem. Ci co naprawdę potrzebują naszej pomocy to pozostali na wschodzie swojego kraju. Ci, co są w Polsce i ci co rozlali się po Europie, w ogromnej większości nie potrzebują naszej łaski, bo mają więcej kasy niż przeciętny Polak. 

• Administratorzy
9 minut temu, krzysiekj23 napisał:

Mam pytanie dlaczego nie można śmiać się z Ukraińców? Czym  Ukrainiec różni się od ruska czy Polaka? Ogólna narracja w UE jest taka, żeby przedstawiać, że uchodźcy, emigranci czy inne nacje np ci bez napletka, to sami wspaniali ludzie tylko czyniący dobro, integrujący się że społeczeństwem danego kraju. Mem o rusku jest ok, ale o Ukraińcu już jest be. Przecież nawet w reżimowej tv pokazują jak naprawdę ten naród nas traktuje. Oczywiście jak wszędzie, wśród nich są normalni ludzie, jak i wyznawcy swastyki i kultu bandery. To tak jak w Rosji. Część społeczeństwa ma dość dyktatora, jednak ich można wsadzić do jednego worka z wyznawcami Putina. Natomiast Ukraińców można przedstawić tylko dobrze albo wcale. A co, przed wojna byli tacy świeci? A czymże się oni różnili od Rusków? Jeden sort, to samo myślenie i charakter. Ich przywódca bez napletka, który nauczył się po ukraińsku mówić w 2017 roku, a który zainstalowany został przez Wujka Sama. Gdy przyjeżdża po pomoc "naszym przyjacielem jest". Jak Polska oczekuje coś od nich to słyszymy co i raz, że nie możemy nic od nich wymagać, nie zrobią żadnego pozytywnego gestu w kierunku polepszenia relacji pomiędzy naszymi narodami. Polska wyciąga rękę, Polacy otwierają przed nimi swoje swlerca i domy, a oni łaskawie po, prawie roku naszej pomocy, uprzejmie pozwolą zrobić gdzieś na swoim terytorium ekshumację. No kuźwa żart. I tego dotyczył mój mem, za który zostałem ukarany. Niestety ja miewam styczność z Ukraińcami i aż taki wylewny do pomocy nie jestem. Ci co naprawdę potrzebują naszej pomocy to pozostali na wschodzie swojego kraju. Ci, co są w Polsce i ci co rozlali się po Europie, w ogromnej większości nie potrzebują naszej łaski, bo mają więcej kasy niż przeciętny Polak. 

Dość ciekawe podejście. Znam wielu Ukraińców i są to ludzi pracowici. Gdzie w aktualnej Polsce jest trochę inaczej i wolą brać zasiłki 800+ itd oraz szczerze śmiać się ludziom pracującym w twarz. Druga sprawa to aktualne zakłamanie i ilości fake newsów oraz informacji / propagandy w internecie. 

Mem nie jest taki straszny ale dość mocno definiuje postrzegania owego narodu. A problem leży po stronie postrzegania ludzi według pojedynczych jednostek. 

image.png

ps. punkty wycofałem, bo wpis nie jest propagandą kremlowską.

14 minut temu, Espectro napisał:

Dość ciekawe podejście. Znam wielu Ukraińców i są to ludzi pracowici. Gdzie w aktualnej Polsce jest trochę inaczej i wolą brać zasiłki 800+ itd oraz szczerze śmiać się ludziom pracującym w twarz. Druga sprawa to aktualne zakłamanie i ilości fake newsów oraz informacji / propagandy w internecie. 

Mem nie jest taki straszny ale dość mocno definiuje postrzegania owego narodu. A problem leży po stronie postrzegania ludzi według pojedynczych jednostek. 

Ukryta Zawartość

ps. punkty wycofałem, bo wpis nie jest propagandą kremlowską.

Z mojego opisu moge się jawić jako przeciwnik wszelkich nacji, antysemita i wyznawca teorii " Polska dla Polaków". A tak nie jest. Jestem nad wyraz tolerancyjny dla innych narodów, ale wkurza mnie w ogólnej narracji, że przedstawia tylko te dobra strony, a zamilcza te złe.  Pracuje w Niemczech , często jeżdżę po Europie. Miasta są opanowane przez inne narody, a w centrum Berlina można śmiało mówić tylko po Turecku, strach wieczorami na miasto wyjść. To samo Francja. Hiszpania, a o Belgii i Szwecji to już lepiej nie wspominać. Nie podoba mi się ten obraz i nie chce tego w naszym kraju. Co do Ukraińców to do pracy, na zakupy i po pomoc zapraszam, natomiast szerzących nienawiść, banderyzm, wykorzystujących Polaków i ich otwartość, żegnam. 

Ukryta Zawartość

12 minut temu, krzysiekj23 napisał:

Mam pytanie dlaczego nie można śmiać się z Ukraińców? 

A co w tym jest śmiesznego?

1370848_1667777471.jpg

000F466IT3WE8089-C122-F4.jpg

15 minut temu, krzysiekj23 napisał:

Jestem nad wyraz tolerancyjny dla innych narodów, ale

Jakie to typowe.

8 minut temu, krzysiekj23 napisał:

Pracuje w Niemczech , często jeżdżę po Europie. Miasta są opanowane przez inne narody, a w centrum Berlina można śmiało mówić tylko po Turecku, strach wieczorami na miasto wyjść. To samo Francja. Hiszpania, a o Belgii i Szwecji to już lepiej nie wspominać. Nie podoba mi się ten obraz i nie chce tego w naszym kraju. Co do Ukraińców to do pracy, na zakupy i po pomoc zapraszam, natomiast szerzących nienawiść, banderyzm, wykorzystujących Polaków i ich otwartość, żegnam. 

Pracujesz w Niemczech i masz pretensje do imigrantów . Genialne .

Nie chodzi mi przecież o wojnę i wyśmiewanie się z tragedii ludzi. Chodziło mi, tak jak było na moim memie, o wyciąganą rękę z pomocą przez Polski rząd w zamian dostając jedynie butę i arogancję ze strony rządu Ukrainy. Tylko to miałem na myśli. Nic o cywilach i żołnierzach ukraińskich nie mówiłem. Tym współczuję. To samo mogę powiedzieć o Polakach, że ich szanuje i lubię. Czego o polskojęzycznym rządzie nie mogę powiedzieć 

3 minuty temu, MV2 napisał:

Pracujesz w Niemczech i masz pretensje do imigrantów . Genialne .

Utzrymje Niemców podatkami, ale walczy o Polskę 🙂

Chyba, że w rosyjskiej ambasadzie 😉

Edytowane przez jar1
8 minut temu, toptwenty napisał:

Jakie to typowe.

Przeczytałeś do końca post, czy na tym zdaniu się zmęczyłeś i przestałeś czytać?

• Administratorzy

Panowie spokojnie powoli. Jeżeli @krzysiekj23 mówi o braku z jego strony o uprzedzeniach to przyjmijmy taką wersję i zakończmy temat. Stanowisko nasze jest proste. Staramy sie filtrować anty ukraińską nagonkę i inne podobne. Powód ? wojna i walka nie tylko na froncie ale także i w internecie. 

5 minut temu, jar1 napisał:

Utzrymje Niemców podatkami, ale walczy o Polskę 🙂

Chyba, że w rosyjskiej ambasadzie 😉

Było mi za Tuska tak dobrze, że musiałem podjąć pracę w Niemczech, żeby mnie było stać co do gara włożyć i wykształcić dzieci. Lepiej było by pozostać na zasiłkach, brać kasę za nic nie robienie i śmiać się pracującym w twarz? Teraz mogę już wracać do kraju, PiS mi wszystko da za darmo...

11 minut temu, krzysiekj23 napisał:

w zamian dostając jedynie butę i arogancję ze strony rządu Ukrainy

Głupstwa piszesz.

Poza tym, wolna od Rosji Ukraina oznacza wolną od Rosji Polskę. Pisał i mówił o tym Giedrojc - znasz to nazwisko?

2 minuty temu, krzysiekj23 napisał:

Lepiej było by pozostać na zasiłkach, brać kasę za nic nie robienie i śmiać się pracującym w twarz?

Zbombardowano Ci dom, zgwałcono córkę, a brata wcielono do wrogiego wojska? Tak?

No to słusznie uciekłeś przez zieloną granicę do potomków Hitlera.

14 minut temu, krzysiekj23 napisał:

Jakie to proste. Wyjąć zdanie z kontekstu i dojechać gościa...

Niestety tutejsi Koledzy, którzy włączyli się do dyskusji to typowi zadymiarze i prowokatorzy.
A Ty dobrze piszesz.

16 minut temu, krzysiekj23 napisał:

Było mi za Tuska tak dobrze, że musiałem podjąć pracę w Niemczech, żeby mnie było stać co do gara włożyć i wykształcić dzieci. Lepiej było by pozostać na zasiłkach, brać kasę za nic nie robienie i śmiać się pracującym w twarz? Teraz mogę już wracać do kraju, PiS mi wszystko da za darmo...

To temat dotyczący spraw forum i moderacji a nie pracy związanej z agitacją polityczną.

Godzinę temu, Espectro napisał:

...w aktualnej Polsce jest trochę inaczej i wolą brać zasiłki 800+ itd oraz szczerze śmiać się ludziom pracującym w twarz.

Operujesz karykaturą rzeczywistości z ideologicznych memów.

Godzinę temu, Espectro napisał:

Druga sprawa to aktualne zakłamanie i ilości fake newsów oraz informacji / propagandy w internecie. 

Poza memami nie znam żadnego Polaka, który woli 800+ od uczciwej pracy, a zasiłki to rzecz funkcjonujący w całym cywilizowanym świecie, za którym podobno gonimy. 

-----

46 minut temu, jar1 napisał:

A co w tym jest śmiesznego?

A komuś poza Tobą przyszło do głowy by w TYM szukać czegoś śmiesznego?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.