Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Seyv napisał:

Oczywiście mogą być tu użytkownicy, którzy będą takie  treści zamieszczać. Moderacja po wykryciu takich wpisów ukrywa je.

1. Proszę pierwsze zdanie przepisać w czasie przeszłym, a drugie - w czasie przyszłym.

2. Czy po wykryciu i ukryciu w/w wpisów antysemickich Moderacja będzie nakładać kary na ich autorów?

3. Czy teraz, po wymianie naszych postów, Moderacja (Administracja) sprawdzi wątek nt antysemityzmu z Urzędu?

Godzinę temu, xniwax napisał:

chodzi tobie wyłącznie o wyeliminowanie z forum innych poglądów niż twoje

Bum od zawsze walczy z forumowiczami o odmiennych poglądach. Począwszy od tych co "słyszą" kable, poprzez rzekomych naganiaczy do kupowania drogich sprzętów audio nic nie wnoszących do brzmienia, kończąc na mających odmienne poglądy polityczne, które wydają mu się rasistowskimi, albo faszystowskimi.

Godzinę temu, papageno napisał:

Art. 256 par. 1 KK. Niech sobie xniwax przeczyta. Ze zrozumieniem rzecz jasna.

Pytanie tylko co należy rozumieć pod pojęciem: propagować i czy w Waszych dyskusjach faktycznie chodzi o propagowanie.

Jak się coś wykryje a potem ukryje, to tego nie ma. Tzn. gdzieś jest, ale nie tu. A skoro nie widać, to może jednak nie ma.

Pewnie rozpocznie się spór o to, co jest, a co nie jest antysemityzmem. Co jest, a co nie jest propagowaniem faszyzmu, itd. 

1 minutę temu, papageno napisał:

Pewnie rozpocznie się spór o to, co jest, a co nie jest antysemityzmem. Co jest, a co nie jest propagowaniem faszyzmu, itd. 

Oczywiście. I jeszcze kto jest ruską onucą, a kto nie i dlaczego. 😉

1 godzinę temu, papageno napisał:

Art. 256 par. 1 KK.

Z czym masz problem ?
Może z tym: "...lub inny totalitarny ustrój państwa..."

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

32 minuty temu, papageno napisał:

Po co ?
Skoro już w tym wpisie oprócz antysemityzmu i faszyzmu wpisujesz "itd." zamiast nazwać też te inne oprócz tych wymienionych. 

41 minut temu, soundchaser napisał:

Pytanie tylko co należy rozumieć pod pojęciem: propagować i czy w Waszych dyskusjach faktycznie chodzi o propagowanie.

Wg definicji jest nim publiczne przedstawianiu faszystowskiego lub innego totalitarnego ustroju państwa w zamiarze przekonania do niego, np. za pomocą wydawnictw, wypowiedzi w mediach, ulotek itd.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Godzinę temu, toptwenty napisał:

Czy teraz, po wymianie naszych postów, Moderacja (Administracja) sprawdzi wątek nt antysemityzmu z Urzędu?

Sam wklejałeś definicje antysemityzmu z której jasno wynikało kto jest ofiarom a kto katem. 

• Moderatorzy
54 minuty temu, Kw202 napisał:

Jednak jest antysemityzm, ktoś usunął mój post o Palestynie. 

Ten temat nie służy do rozmów o antysemityźmie tylko o sprawach moderacyjnych. Twój post był nie na temat. Zresztą jak kilka innych, które się teraz pojawiły. 

Proszę nie zamieszczać kolejnych wpisów nie na temat - uwaga ogólna.

Edytowane przez Seyv

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

25 minut temu, toptwenty napisał:

Starzy znajomi. 🤑

Co ten wpis ma oznaczać ?
Wyjaśnij tutaj w tym wątku.
Zaznaczam, że jestem semitą, katolikiem, antyfaszystą, antynazistą i antykomunistą, fakt nie jestem czarny, żółty, śniady ani czerwony.

2 minuty temu, Seyv napisał:

Proszę nie zamieszczać kolejnych wpisów nie na temat - uwaga ogólna.

Zaznaczam, że swój wpis pisałem przed tym ostrzeżeniem.

• Moderatorzy
6 minut temu, xniwax napisał:

Co ten wpis ma oznaczać ?
Wyjaśnij tutaj w tym wątku.

To wyjaśnijcie sobie na PW.

4 hours ago, xniwax said:

I tu cię złapałem, skoro tak piszesz, to raczej chodzi tobie wyłącznie o wyeliminowanie z forum innych poglądów niż twoje, a nie będących ani faszystowskimi, ani komunistycznymi, ani rasistowskimi. To co napisałeś jest po prostu obraźliwe. Pewnie miało być "śmiesznie", a wyszła z ciebie hipokryzja, a nawet coś więcej.

Tyle w temacie co do twoich wcześniej postawionych tez, pretensji i żali.

Wybacz, ale nie mogę cię traktować poważnie. Domyśl się dlaczego.

Jeśli nie rozumiesz, że propagowanie rasizmu, faszyzmu i komunizmu jest prawnie zabronione i nie ma to nic wspólnego z tępieniem czyichś poglądów, to masz problem i to duży.

A jeśli o pis chodzi, to wyraźnie napisałeś : "poglądy zbliżone albo wręcz komunistyczne".

Zbliżone - tak napisałeś. Sam wpadłeś w zastawioną "pułapkę". Bo jeśli stwierdzisz, że w pisowskiej ideologii nie ma elementów komunistycznych oraz skłonności do totalitaryzmu to gratuluję dobrego samopoczucia.

Zasada - najpierw pomyśl, potem napisz  - to jest coś, czego wyraźnie ci brakuje

Z uporem mania wracam do tematu.

taj dulon184,

Powód:Obraźliwe zachowanie (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) | 1-2 pkt

Zawartość:Opozycja czyli obłęd

Kara:

Przyznano punktów: 2 , wygasają 30.08.2023 09:00

Nie może dodawać odpowiedzi - 6 dni i 23 godziny

Notatka:

Jeśli napiszę Ci ześ idiota to jest demaskujące czy obrażliwe?

Obraźliwe..

Czy ja nie zostałem ukarany za zadanie pytania?

Ktory punkt regulaminu tego zabrania .?Już gdzieś wspominałem .

Skoro SN nie pozwala na karanie za nazwanie prezydenta idiotą to jakim prawem wasze decyzje stoją wyżej niz decyzja Sądu Najwyższego?

proszę podac przepis prawny która Wam na to pozwala .Macie pewnie w Audiostereo prawników. Niechaj podadzą odpowiedni przepis prawny

Konkretnie .

Kolejne - po raz kolejny pytanie .

Ktory punkt pozwala na zablokowanie całego forum  za zadanie pytania w jednym watku .

Wcześniej cos mi tam moderacja pitoliła .

Domagam sie konkretnej odpowiedzi umocowanej w regulaminie .

I Pytanko.

Gdzie jest info jak sie dostac do instancji Wyższej niz moderator .

• Moderatorzy
7 minut temu, dulon184 napisał:

Gdzie jest info jak sie dostac do instancji Wyższej niz moderator .

Na dole strony, zakładka Kontakt.

Tam proszę kierujcie pytania, lub skargi.

16 minut temu, dulon184 napisał:

(...)
Czy ja nie zostałem ukarany za zadanie pytania?

Ja Ci odpowiem: to pytanie było skierowane do mnie i nawet przedszkolak będzie wiedział, że jego prowokacyjny ton i wydźwięk jest obraźliwy, więc proszę - nie udawaj niewiniątka i nie drąż tego dalej, bo sam się tylko pogrążasz.

O ile pamiętam to Slawek xm mnie podkablował za tamten wpis . Przyznał to na forum.

Skąd więc tutaj Ty miłośniku spisków?

• Moderatorzy
22 minuty temu, dulon184 napisał:

Konkretnie

Konkretnie wynika to z Twojego pytania.

23 minuty temu, dulon184 napisał:

Ponieważ @soundchaser nie uważa się za idiotę ani nikt z moderacji go za takiego nie uznał Twoje pytanie nie może być demaskujące. A skoro nie jest demaskujące to jest obraźliwe. A jeśli jest obraźliwe to wg. regulaminu należy nałożyć punkty. I koniec sprawy.

3 minuty temu, skynyrd napisał:

Sound bije, czy biją Sounda?

Z tego co widać, jest sobą, po prostu, niektórzy tego nie rozumieją, że tak można, a nawet trzeba.
Tak w ogóle to - Cześć Skynek !

4 minuty temu, soundchaser napisał:

również

Ależ halo, mój drogi 🙃

Edytowane przez xniwax

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Ale przecież Ty również jesteś fanatykiem. Od 13 lat.

Długo myślałeś nad tym śmiesznym wpisem?
To żart, czy głębokie przemyślenia pokrzywdzonego?

Długo sie zastanawiasz nad swoimi spiskami?

Zartujesz wtedy , czy przemyślenia pokrzywdzonego?

9 minut temu, skynyrd napisał:

Sound bije, czy biją Sounda?

Cześć Skynyrd. Miło, że w końcu wpadłeś. 😉
Nikogo nie biję. Trolle też nie są w stanie mi nic zrobić, oprócz podgryzania kostek u stóp.

Pozdrawiam. Pisz mądrze i nie przeklinaj...lubię jak jesteś tu, a nie na urlopie. 😉

Dobrej nocy wszystkim.

5 minut temu, skynyrd napisał:

bryce King Crimson?

Piszesz o kompleciku na 50 lecie (chyba) ? 

• Moderatorzy
Godzinę temu, dulon184 napisał:

A więc konkretnie .

Przepis prawny .

USTAWA

z dnia 18 lipca 2002 r.

o świadczeniu usług drogą elektroniczną

Art.  8.  [Regulamin świadczenia usług drogą elektroniczną]

1. 

Usługodawca:

1) określa regulamin świadczenia usług drogą elektroniczną, zwany dalej "regulaminem"

2) nieodpłatnie udostępnia usługobiorcy regulamin przed zawarciem umowy o świadczenie takich usług, a także - na jego żądanie - w taki sposób, który umożliwia pozyskanie, odtwarzanie i utrwalanie treści regulaminu za pomocą systemu teleinformatycznego, którym posługuje się usługobiorca.

Zgodnie z punktem drugim informuję, że regulaminu tego forum znajduje się tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli nie akceptujesz tego regulaminu z którego wynikają działania moderacji, proszę zaprzestać korzystać z  forum audiostereo. Zaprzestanie korzystania z tego forum nie wiąże się z żadnymi konsekwencjami ani opłatami. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przed chwilą dostałem ostrzeżenie z tekstem tej treści:

"Moderacja też czyta forum, nie wszystkie przypadki łamania regulaminu muszą być zgłaszane."

Czyli w jednym przypadku można bez zgłoszenia i w innym nawet jeśli to dotyczy poważnych spraw związanych z rasizmem faszyzmem itp. już nie jest to technicznie możliwe 😄

Ciekawe.

• Moderatorzy
32 minuty temu, bum1234 napisał:

Czyli w jednym przypadku można bez zgłoszenia i w innym nawet jeśli to dotyczy poważnych spraw związanych z rasizmem faszyzmem itp. już nie jest to technicznie możliwe 😄

Jak już było wspomnienie wcześniej jest to forum audio więc tematy związane stricte z tematyką forum są na pierwszym miejscu. A gdy widać Twoje wpisy w zakładce hi-end to wiadomo, że prędzej czy później skończy się to punktami 🙂

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, Seyv napisał:

A gdy widać Twoje wpisy w zakładce hi-end to wiadomo, że prędzej czy później skończy się to punktami 🙂

ja bym się nie przyznawał do takiego braku obiektywizmu 🙂 🙂 🙂

można by pomyśleć , że tylko czekasz by Jerzykowi dać ostrzeżenie 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.