Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
2 minuty temu, Bobcat napisał:

Ale naPisać???

nie jest i nie będzie przez system wyłapywane

Nadal jest to wypowiedz prowokacyjna. W jakim celu PAN tak napisał ? PO CO ? nie rozumiem po co ?

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

21 minut temu, Espectro napisał:

nie jest i nie będzie przez system wyłapywane

Nadal jest to wypowiedz prowokacyjna. W jakim celu PAN tak napisał ? PO CO ? nie rozumiem po co ?

W odpowiedzi na POmyleńcow.

Ale ma Pan rację. Będę zgłaszał, ale odpowiedzi w tym stylu zaniecham.

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Tu masz przykład wpisów które dało sie załatwić na PW

Serio?

-----

1 godzinę temu, Seyv napisał:

Forum jest podzielone na działy i tematy. Wchodzę w temat który ma być poświęcony podkładkom pod kolce a tam całą strona wyjęta żywcem ze stowarzyszenia początkujących poetów

Zakładający narzuca tematykę pierwszym wpisem, przybliża ją w tytule. Czasem dyskusja odchodzi w bok, bywa tak, że po sprecyzowaniu problemu okazuje się, że autor szukał rozwiązania nie tam gdzie trzeba, więc trudno wpisy uznać za OT - wtedy warto rozważyć zmianę tytułu.

Bywa też tak, że w dyskusji pojawia sié temat poboczny, czasem temat poboczny zaczyna przeważać. W tym przypadku audio-wierszyki to było zwykle OT, fajnie że przeniesione zostały do właściwego wątku a nie usunięte. Bo to od userów zależy co i o czym chcą pisać, a nie Regulaminu czy moderacji.

-----

2 godziny temu, Espectro napisał:

Jeżeli uważacie że powinno się zawsze szukać przyczyny konfliktu to tak samo zawsze szukamy początku takiej zabawy słownej.

Ale po co? Każdy za swoje wpisy odpowiada i to tylko od jego decyzji zależy, czy na zaczepkę odpowiedział zgłoszeniem czy pyskówką. Rozumiem jeśli była prowokacja to zmniejszyć karę np 2 na 1, ale przestępstwo pozostaje przestępstwem.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 godziny temu, Seyv napisał:

To nie zachęca nikogo do dyskusji i takie tematy szybko umierają a ludzie zainteresowani audio odchodzą z forum.

Jeśli ktoś pisze o kierunkowości w podkładkach pod kolce, to proszę wybaczyć...
Dla kogo taki temat? Dla handlarzy i naiwnych?
Piszę o kierunkowości wpływającej na "brzmienie", bo o fizycznym zaprojektowaniu pod kolec z jednej strony i podłogę z drugiej strony chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć.

• Administratorzy
5 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Piszę o kierunkowości wpływającej na "brzmienie", bo o fizycznym zaprojektowaniu pod kolec z jednej strony i podłogę z drugiej strony chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć.

Czasami trzeba bo nie każdy jest ALFĄ i OMEGĄ w wszystkim. Dlatego też tworzy się tematy stricte skierowane na konkretne tematy. 

• Moderatorzy
28 minut temu, szymon1977 napisał:

Bywa też tak, że w dyskusji pojawia sié temat poboczny, czasem temat poboczny zaczyna przeważać. W tym przypadku audio-wierszyki to było zwykle OT, fajnie że przeniesione zostały do właściwego wątku a nie usunięte. Bo to od userów zależy co i o czym chcą pisać, a nie Regulaminu czy moderacji.

Ogólnie staramy się być elastyczni byle wszystko było z umiarem. Problem rodzi się wtedy kiedy umiaru brakuje. Jeśli zdarzy się komuś co jakiś czas małe OT to nie jest problem, ale jeśli użytkownik robi same OT to już zaczyna problem stwarzać.

7 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Dla kogo taki temat? Dla handlarzy i naiwnych?

Naiwni też mogą mieć swoje tematy. Jeśli ktoś chce mieć podkładki za 3 tyś, bezpieczniki za 4 i narty za 18 to ok. Jeśli pojawią się rozsądny głos o bezsensowności tego to dobrze byle z umiarem i w odpowiedni sposób, mało kto lubi by z niego publicznie szydzić.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

12 minut temu, Espectro napisał:

Czasami trzeba bo nie każdy jest ALFĄ i OMEGĄ w wszystkim. Dlatego też tworzy się tematy stricte skierowane na konkretne tematy. 

I ja to rozumiem. Dlatego negowanie wpływu przytoczonej kierunkowości podkładek, może uchronić nieświadomego. I jak dla mnie nie jest to rozwalanie wątku a ukrócenie herezji.
Takie tematy były, są i będą. Przecież to nie forum kulinarne...

3 godziny temu, Espectro napisał:

wypowiedzi prowokacyjne

Dziękuję kolejny raz za "należny" punkt po tym jak tekst "Bzykanie ministrantów to sakrament." skwitowałem zasadnym pytaniem, czy ten tekst "wynika bardziej z ignorancji czy już z głupoty?"

Czekam na kolejne.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

3 minuty temu, Maju napisał:

Dziękuję kolejny raz za "należny" punkt po tym jak tekst "Bzykanie ministrantów to sakrament." skwitowałem zasadnym pytaniem, czy ten tekst "wynika bardziej z ignorancji czy już z głupoty?"

Czekam na kolejne.

Nie przejmuj się, głodnemu chleb na myśli i ta liczba mnoga świadczy o sile generowanych w mózgu perwersji piszącego

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Godzinę temu, ASURA napisał:

Nie przejmuj się

Dawno już przestałem przejmować się takimi karami....zresztą coraz rzadziej je dostaję.
A że w ogóle je dostaję pewnie wynika z faktu, że druga strona (jak czytam tu wpisy Bobcat)  przyzwyczajona do niegdysiejszego hołubienia ich (przez vlado czy arkadowskiego) ciągle domaga się tych kar.....niech się cieszą a ja sobie traktuję to jak dobrą rozrywkę. 
Od wielu miesięcy dostaję prawie tylko takie kary, często do nich powracam, przypominając sobie ich kuriozalność, mam się z czego pośmiać.  🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
Godzinę temu, Maju napisał:

Czekam na kolejne.

Tak dokładnie. Wszystko co dzieje się na forum jest mego autorstwa i wszystko co niedobre to też ja. 

Zgłasza Pan takie. 

19 minut temu, Maju napisał:

Dawno już przestałem przejmować się takimi karami

🙂 

1 godzinę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

wątku a ukrócenie herezji.
Takie tematy były, są i będą. Przecież to nie forum kulinarne...

są też tematy stricte jak "audiomity..." 

4 minuty temu, Espectro napisał:

Wszystko co dzieje się na forum jest mego autorstwa i wszystko co niedobre to też ja. 

Skąd znowu.....jest Pan aniołem w porównaniu z tymi (na "v" i "a") których wymieniłem.    🙂

Piszę, pisałem nieraz i teraz do jakich kuriozalnych sytuacji dochodzi, gdy się chce karać na siłę by wszystkim "dogodzić".....i ile z tego mam radochy.  
Tak trzymać!!   🙂

• Administratorzy
5 minut temu, Maju napisał:

Skąd znowu.....jest Pan aniołem w porównaniu z tymi (na "v" i "a") których wymieniłem.    🙂

Piszę, pisałem nieraz i teraz do jakich kuriozalnych sytuacji dochodzi, gdy się chce karać na siłę by wszystkim "dogodzić".....i ile z tego mam radochy.  
Tak trzymać!!   🙂

Odpowiem cytatem 

"To co piszesz (wyżej) wynika bardziej z ignorancji czy już z głupoty?"

17 minut temu, Espectro napisał:

Odpowiem

Jak to wyżej miało być dowcipne czy uszczypliwe to w każdym z tych przypadków słabo wyszło.

• Administratorzy
21 minut temu, Maju napisał:

Jak to wyżej miało być dowcipne czy uszczypliwe to w każdym z tych przypadków słabo wyszło.

Niech sam Pan oceni. Czy cytowany wpis miał być obraźliwy czy też nie i czy miał być uszczypliwy czy tez dowcipny ? 

37 minut temu, Espectro napisał:

Niech sam Pan oceni.

Już to oceniłem, powtórzę "słabo wyszło"!
Uzasadniać tego nie zamierzam, bo okazać by się mogło że znowu, równie bezsensowne  punkty bym dostał.

To wyżej było i owszem uszczypliwe......celowo i zasadnie.   🙂

Edytowane przez Maju

35 minut temu, Espectro napisał:

Niech sam Pan oceni. Czy cytowany wpis miał być obraźliwy czy też nie i czy miał być uszczypliwy czy tez dowcipny ?

I to jest przykład na nieporozumienia. 
Napiszę cos co wydaje mi się śmieszne bo mam dobry nastrój, ale z drugiej strony ekranu siedzi ktoś komu mucha usiadła na nos i uznaje mój wpis za obraźliwy czy nawet za atak personalny i... zgłasza. 
I teraz od poczucia humoru czy nastroju moderacji zależy czy będą punkty i usunięcie wpisu. 

Swoją drogą wiele wpisów, pewnie moich też, jest na pograniczu akceptowania... 

W tym wątku ktoś ma dobry nastrój 😁? Pewnie sami niezadowoleni, taka natura tego wątku 🤔.

4 godziny temu, Espectro napisał:

serio.

Jeśli moderator sprawę publicznie zaczął i na priv jej nie przekierował, to daje mi prawo publicznie ją kontynuować, więc nie do mnie z żalami. BTW wszyscy szczęśliwi a więcej tu Twojego marudzenia nad załatwieniem sprawy niż samej sprawy.

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Wszystko co dzieje się na forum jest mego autorstwa i wszystko co niedobre to też ja. 

Jeśli moderatorzy działają anonimowo (nie mam nic przeciwko), to pretensje idą do tego nad nimi (czy faktycznie jesteś nad nimi nie wiem, ale takie można odnieść wrażenie).

-----

3 godziny temu, Seyv napisał:

Naiwni też mogą mieć swoje tematy. Jeśli ktoś chce mieć podkładki za 3 tyś, bezpieczniki za 4 i narty za 18 to ok. Jeśli pojawią się rozsądny głos o bezsensowności tego

Tylko kto i na jakiej podstawie ma ocenić rozsądność głosu, skoro dla jednego pasjonata słuchanie kabli to już herezja (nie piszę o sobie), a dla drugiego kierunkowość podkładek to nadal istotny element na drodze do dobrego brzmienia?

-----

11 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Napiszę cos co wydaje mi się śmieszne bo mam dobry nastrój, ale z drugiej strony ekranu siedzi ktoś komu mucha usiadła na nos i uznaje mój wpis za obraźliwy czy nawet za atak personalny i... zgłasza. 

Na moje oko nie jest problemem odróżnić nawet uszczypliwego wpisu na temat od takiego, którego jedyną treścią jest zaczepka pod adresem innego usera, nawet z pozoru kulturalny sposób. Obowiązku używania języka oficjalnego nie ma, natomiast pisania na temat jest.

Edytowane przez szymon1977

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Tylko kto i na jakiej podstawie ma ocenić rozsądność głosu, skoro dla jednego pasjonata słuchanie kabli to już herezja (nie piszę o sobie), a dla drugiego kierunkowość podkładek to nadal istotny element na drodze do dobrego brzmienia?

Dokładnie. Był tu user który twierdził, że kupił kabel sieciowy AC ( podróbka Krell-a ) na Ali i po podłączeniu nim amplitunera nawet ze stacji monofonicznej usłyszał stereofonię - kabel miał mieć "pozytywny" wpływ na bazę stereo. 

Ale przecież to forum audio, reklamują się tu właśnie firmy które sprzedają różne gadgety skuteczne albo nieskuteczne. 
Więc nie oczekujmy iż właścicielowi forum zależy na "prostowaniu" wyobrażenia wpływu np. podkładek pod kolce. 

39 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Ale przecież to forum audio, reklamują się tu właśnie firmy które sprzedają różne gadgety skuteczne albo nieskuteczne. 
Więc nie oczekujmy iż właścicielowi forum zależy na "prostowaniu" wyobrażenia wpływu np. podkładek pod kolce.

Wystarczy jak moderacja bezstronnie czuwa nad kulturą wypowiedzi, bo tacy co uważali, że posiadane "właściwych" poglądów daje usorom specjalne prawa, a nawet ochronę przed tymi o poglądach "niewłaściwych", już byli i przeszli do historii.

Godzinę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Był tu user który twierdził, że kupił kabel sieciowy AC ( podróbka Krell-a ) na Ali i po podłączeniu nim amplitunera nawet ze stacji monofonicznej usłyszał stereofonię

Piętam.

4 godziny temu, Maju napisał:

Od wielu miesięcy dostaję prawie tylko takie kary, często do nich powracam, przypominając sobie ich kuriozalność, mam się z czego pośmiać

kolejne pasjonujace hobby 

3 godziny temu, Espectro napisał:

a to było kolejne specyficzne hobby tego usera

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

14 godzin temu, cir napisał:

pasjonujace hobby

To śliski nie na ten temat temat.....bo znam takiego który onegdaj w każdym niemal poście (w jednym z tematów) wspominał o "dupczeniu ministrantów".

• Administratorzy
3 minuty temu, Maju napisał:

To śliski nie na ten temat temat.....bo znam takiego który onegdaj w każdym niemal poście (w jednym z tematów) wspominał o "dupczeniu ministrantów".

Co kto lubi. Fajnie jakby ten temat utrzymywać w pewnych ramach tematycznych. 🙂 

5 godzin temu, Maju napisał:

znam takiego który onegdaj w każdym niemal poście (w jednym z tematów) wspominał o "dupczeniu ministrantów".

Z cyklu "uderz w stół".....   🙂

2 godziny temu, cir napisał:

ostatnio juz portalu na fejsie w całosci poswieconego jednemu jurnemu klerykowi który dupczył swoich ministrantów  po pracy

2 godziny temu, cir napisał:

koncze temat dupczenia w tym wątku

Na to wszyscy tu liczymy.   🙂

1 godzinę temu, Maju napisał:

Już brakuje ci sił, by zaprzeczać faktom, widzę😀

Edytowane przez Mickey6
7 godzin temu, Maju napisał:

Z cyklu "uderz w stół".....   🙂

specyficzne hobby to jednak mało -nawet komplementy sam sobie prawisz bo utrzymujesz ze jest was wielu

moze i tak ale emerytura jest modna ostatnio w tej grupie

Edytowane przez cir

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

1 minutę temu, cir napisał:

widac pewne pokolenie musi zwyczajnie wymrzec

Po co aż tak drastycznie.....wystarczy jak o pewnych sprawach o których (jak widać po wpisie) nie masz wiedzy, będziesz pisać w stosownym temacie

Zapraszam.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.