Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

KŁAMIE pan. Od lewactwa, kłamców, manipulatorów, głupców, zajadłych wrogów kościoła, wyzywa pan wszystkich antyklerykałów od dawna regularnie.

Potwierdzam. Sam byłem wielokrotnie wyzywany przy użyciu tych (i nie tylko) inwektyw oraz epitetów.

Proszę podać nam swe umocowania od władz Kościoła Katolickiego, które upoważnia pana do wyrażania się w sprawach decyzji hierarchii Kościoła w sposób arbitralny.

W całej rozciągłości popieram ten wniosek. Również chciałbym zobaczyć umocowania osoby, która wypowiada się tonem arbitra ostatecznego i niepodważalnego oraz koryguje samego papieża.

To że tak pan uważa to jedynie pana opinia i wmawiających mi to w tamtym temacie....jestem skromną osobą i nigdy nie uzurpowałem sobie tego o czym pan pisze.

Jeżeli nadal zamierza pan mnie pomawiać proponuję zamknąć na tym tą nierówną walkę i żenujący spór. ;(

Pańska postawa i czyny wykazywane w wątku o kościele, całkowicie przeczą pańskim słowom. Ja kończę z panem dyskusję.

Proszę o powrót do problemów funkcjonalności forum.

Proszę moderację o odesłanie Maju do kruchty:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Podobną propozycję już wcześniej zgłaszałem i wypada się pod tym podpisać. To jest Forum poświęcone tematyce audio (i pokrewnym) plus Hyde Park w postaci Bocznicy. Jeśli ktoś ma w wątkach ideologiczno-światopoglądowych ...dziestokrotnie więcej wpisów niż w merytorycznych - jest oczywistym, że nie tematyka audio go tu przywiodła i zasadnym jest pytanie o cel i charakter jego obecności na tym Forum. Zainteresowany odpowiedź zna, reszta się domyśla

Mam lepszy pomysł, może zamieścimy zdjęcia sprzętu i płytoteki jaką posiadamy, to będzie lepiej dowodziło "jakie licho" delikwenta tu przywiodło :) Bo to czy ktoś pisze, czy nie nic nie oznacza. Ja jeśli jestem zalogowany na forum zawsze czytam w zakładkach działu stereo, a ze rzadko pisze, moja sprawa i nie mam się zamiaru nikomu z tego tłumaczyć. Kiedy czytam wpisy typu "mocne:))" "Hi hi", albo podobne o wysoce audiofilskiej wartości, to utwierdzam się w przekonaniu, ze lepiej nie pisać niż robić to w ten sposób i zastanawiam się o czym świadczy licznik pod nickiem, a takich wpisów i autorów jest cala masa.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Jak może obyć się bez głosu głównego sprawcy zamieszania i oszczercy z tematu o Kk foxa i jego poplecznika Bobcata piszącego jawną nieprawdę. Z jaką buta to napisał.....nic dziwnego ma wszelkie podstawy poczuć się bezkarnym. ;(

Nigdy nie nazwałem Bobcata lewakiem ani też głupcem.....że kłamał i kłamie wmawiając mi jakieś uzurpowanie sobie czegokolwiek i wiele innych rzeczy to fakt tak jak to że nieraz manipulował, do tego jednak nigdy się nie przyzna.

Pańska postawa i czyny wykazywane w wątku o kościele, całkowicie przeczą pańskim słowom. Ja kończę z panem dyskusję.

Proszę o powrót do problemów funkcjonalności forum.

Z przyjemnością kończę wszelkie rozmowy z panem widząc że moje prośby by nie pisać o mnie kłamstw nie skutkują.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

@Jacchusia

Dla audiofili jest zakładka Hi-End. Reszta jest poświęcona po prostu tematyce audio (i pokrewnym) w różnych aspektach i z różnych półek jakościowych. Nie ma najmniejszego powodu, aby (np. w zakładce Start) nie mogli się produkować właściciele systemów all-in-one-box z hipermarketu. To również jest audio. Natomiast jeśli ktoś nie ma nic do powiedzenia na temat audio, gdyż >99% wpisów ma w wątkach ideologiczno-światopoglądowych to (jak wspominałem) nasuwa się natychmiast pytanie o charakter i cel jego obecności akurat tutaj, na forum AUDIO. Zainteresowany odpowiedź zna, reszta się domyśla.

Propozycja zamieszczania zdjęć (w domyśle: dopuszczenia do głosu wyłącznie posiadaczy sprzętu powyżej pewnego - przez kogo i jak ustalonego? - poziomu cenowego) jest więc zwykłą manipulacją w wiadomym celu. Ale rozumiem intencję twojego wpisu. Satelita musi bronić swoje Słoneczko, na orbicie którego przebywa od zawsze.

To kończ wreszcie i w...

+

10/10

Edytowane przez Bobcat

sam na tym forum nie jesteś .... i nie skacz

@fox733 ma rację. To jest forum poświęcone tematyce audio. Bocznica to taka odskocznia dla relaksu. Jeśli ktoś pisuje wyłącznie na Bocznicy i jego dorobek w wątkach merytorycznych jest praktycznie zerowy - trudno nazwać to inaczej jak postawieniem sprawy na głowie.

Rozumiem, że na bocznicy nie działa licznik napisanych postów. Trzeba wprowadzić jakiś próg napisanych postów, po którym jest widoczna bocznica.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

• Moderatorzy

Z tego co widzę moderacją ma najwięcej roboty z usuwaniem wpisów innych moderatorów którzy nie potrafią zachować ani krzty obiektywizmu w swej pracy. Może zrezygnować w ogóle z moderacji to połowa kłopotów tego forum odpadnie na starcie ;-)

-----------------

Trzeba wprowadzić jakiś próg napisanych postów, po którym jest widoczna bocznica.

Pisać na Bocznicy można mając 3 wpisy merytoryczne. A powinno być kilka tysięcy.

maju tu was obskakuje merytorycznie i to was boli.

Kolejny wpis kandydujący do tytułu Dowcip Roku 2016.

Pisać na Bocznicy można mając 3 wpisy merytoryczne. A powinno być kilka tysięcy.

Może niech moderacja jeszcze raz się zastanowi nad takim rozwiązaniem.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Może niech moderacja jeszcze raz się zastanowi nad takim rozwiązaniem.

Jestem za.

Można również ustawić sprawę tak, aby na Bocznicy można było umieścić ilość wpisów równą X% swoich wpisów w wątkach merytorycznych. Ktoś chce "brylować" na Bocznicy? Niech się przede wszystkim udziela w tematyce audio. Obecnie powoli powstaje sytuacja, że to nie jest Bocznica przy Forum Audiostereo, lecz Forum Audiostereo przy Bocznicy. Ogon zaczyna merdać psem.

Niebezpieczeństwo, że ktoś będzie pisał w wątkach merytorycznych o niczym, aby tylko "uzbierać sobie" na Bocznicę bardzo łatwo może być spacyfikowane przez Moderację, odpowiednim "wynagradzaniem" za trolling.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ktoś chce "brylować" na Bocznicy? Niech się przede wszystkim udziela w tematyce audio.

To nie jest dobre rozwiązanie. Pojawi się wysyp wypowiedzi całkowicie zaśmiecających tematy merytoryczne.

To nie jest dobre rozwiązanie. Pojawi się wysyp wypowiedzi całkowicie zaśmiecających tematy merytoryczne.

Moderacja może przydzielać punkty za trolling.

Co Ty proponujesz aby zminimalizować zjawisko udzielania się wyłącznie na Bocznicy?

Propozycja zamieszczania zdjęć (w domyśle: dopuszczenia do głosu wyłącznie posiadaczy sprzętu powyżej pewnego - przez kogo i jak ustalonego? - poziomu cenowego)

Mylisz się, to w prawdziwszy sposób zweryfikuje, czy jesteś na tym forum z powodu zainteresowań, czy tez nie, niz stan licznika.

W końcu to twój pomysł, żeby w jakiś sposób uwiarygodnić się przed forumowiczami. Pomysł, żeby to była ilość wpisów jest chybiony, co wykazałem wcześniej, no chyba, ze chodzi tu o co innego :)

Natomiast jeśli ktoś nie ma nic do powiedzenia na temat audio, gdyż >99% wpisów ma w wątkach ideologiczno-światopoglądowych to (jak wspominałem) nasuwa się natychmiast pytanie o charakter i cel jego obecności akurat tutaj,

A przepraszam bardzo, co cię to obchodzi?

Żyje parę lat na tym świata padole i jak nic powiało gomułka.

To kończ wreszcie i .........

Takich milusinskich powinno się delegować na emeryturę.

Edytowane przez cir

maju tu was obskakuje merytorycznie i to was boli.

Intencje niektórych są podłe, ale taki jest świat.

Tobie chodzi o dobro forum innym o cenzure i "argument" ostateczny w "dyskusji" czyli pozbycie się tych z argumentami których sobie nie radzi:)

Wystarczy wprowadzić zasadę, że posty napisane na Bocznicy nie zapisują się w widoczny licznik usera.

Czyli mimo stałej obecności na Bocznicy liczba wpisów pod awatarem dużo powie o celu pobytu na forum.

Z tego co widzę moderacją ma najwięcej roboty z usuwaniem wpisów innych moderatorów którzy nie potrafią zachować ani krzty obiektywizmu w swej pracy.

Gdzie widziałeś wpis moderatora usunięty przez innego moderatora?

Próg 100 tysięcy wpisów to minimum.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Moderacja może przydzielać punkty za trolling.

Co Ty proponujesz aby zminimalizować zjawisko udzielania się wyłącznie na Bocznicy?

To co pisaliście poprzednio. Staż i dorobek na forum.

Niebezpieczeństwo, że ktoś będzie pisał w wątkach merytorycznych o niczym, aby tylko "uzbierać sobie" na Bocznicę bardzo łatwo może być spacyfikowane przez Moderację,

A jak napiszę "fajnie, podoba mi się" to to będzie o niczym,czy nie?

Albo "10/10 + " ?

Mylisz się, to w prawdziwszy sposób zweryfikuje, czy jesteś na tym forum z powodu zainteresowań, czy tez nie, niz stan licznika.

Błąd w rozumowaniu. Osoby, które stać wyłącznie na najtańsze "grajki" z marketu, ale interesuje ich tematyka audio są jak najbardziej welcome.

Pomysł, żeby to była ilość wpisów jest chybiony, co wykazałem wcześniej

Jak zwykle jedynie wydaje ci się, że cokolwiek "wykazałeś". Ilość wpisów merytorycznych jest najlepszym miernikiem.

A przepraszam bardzo, co cię to obchodzi?

Owszem, obchodzi mnie. Jestem tu po to, aby dyskutować o audio. Ewentualnie na tematy różne, lecz ze środowiskiem hobbystów audio, z którym to gremium się utożsamiam. Natomiast nie bawi mnie stała polemika na tematy ideologiczno-światopoglądowe z osobami, które na temat audio nie mają nic do powiedzenia, a zjawili się tutaj (w charakterze im znanym, reszta się domyśla) wyłącznie po to, aby uprawiać nachalną agitację i propagandę. A styl w jakim to robią, sposób prowadzenia rozmowy i dobierane instrumentarium argumentacyjne dowodzą jednoznacznie, że uważają mnie za osobę niepełnosprawną umysłowo.

Takich milusinskich powinno się delegować na emeryturę.

@fox733 ma całkowitą rację.

A jak napiszę "fajnie, podoba mi się" to to będzie o niczym,czy nie?

Albo "10/10 + " ?

Polemika dla polemiki.

Tobie chodzi o dobro forum innym o cenzure i "argument" ostateczny w "dyskusji" czyli pozbycie się tych z argumentami których sobie nie radzi:)

Przesadny objaw pychy. Żeby jeszcze to były argumenty... Choćby ich substytut.

Wystarczy wprowadzić zasadę, że posty napisane na Bocznicy nie zapisują się w widoczny licznik usera.

Czyli mimo stałej obecności na Bocznicy liczba wpisów pod awatarem dużo powie o celu pobytu na forum.

I mówi. Jednoznacznie. Wszystko. Zwłaszcza w przypadku osób, które przez wiele lat obecności uzbierały sobie jakąś tycią ilość wpisów merytorycznych (zapewnie kamuflaż), ale ideologiczno-światopoglądowych dorobiły się tysiące.

Edytowane przez Bobcat

Błąd w rozumowaniu. Osoby, które stać wyłącznie na najtańsze "grajki" z marketu, ale interesuje ich tematyka audio są jak najbardziej welcome.

No pewnie, że są, ale tym co maja sprzęt za 20-30 tyś nikt nie zarzuci, ze są tu przypadkiem.

I o to chodzi.

Jak zwykle jedynie wydaje ci się, że cokolwiek "wykazałeś". Ilość wpisów merytorycznych jest najlepszym miernikiem.

To będzie taki licznik? Bo jak na razie jest tylko taki, który pokazuje kto ile lubi klepać w klawisze w tematycznych, o merytoryczności nic nie wspomina...

Owszem, obchodzi mnie. Jestem tu po to, aby dyskutować o audio

Mnie to nie przeszkadza, ba, nawet nie interesuje po co ktoś tu jest dopóki nie łamie regulaminu i netykiety.

Zastanawia jedno, jakie znaczenie ma dla ciebie ilość wpisów skoro rozmawiasz o Bogu na Bocznicy? Intencje nad wyraz oczywiste.

Jestem tu po to, aby dyskutować o audio

No i popatrz co sobie robisz...Przecież oni będą w zakładkach tematycznych, tych o Audio :)

Za to nie będzie ich na Bocznicy, gdzie o audio się nie rozmawia...Zdradzasz swoje intencje !:)

Natomiast nie bawi mnie stała polemika na tematy ideologiczno-światopoglądowe z osobami, które na temat audio nie mają nic do powiedzenia,

To nie polemizuj.

nie bawi mnie stała polemika na tematy ideologiczno-światopoglądowe z osobami, które na temat audio nie mają nic do powiedzenia

komedia

A styl w jakim to robią, sposób prowadzenia rozmowy i dobierane instrumentarium argumentacyjne dowodzą jednoznacznie, że uważają mnie za osobę niepełnosprawną umysłowo.

Powtarzam jeszcze raz, to nie rozmawiaj z nimi !!!!!!

Ale ty wolisz inne sposoby na rozwiązywanie swoich problemów...Historia zna takie przypadki.

komedia

Raczej tragedia.

No pewnie, że są, ale tym co maja sprzęt za 20-30 tyś nikt nie zarzuci, ze są tu przypadkiem.

Obecni wyłącznie na Bocznicy w wątkach ideologiczno-światopoglądowych również nie są tu przypadkiem.

To będzie taki licznik? Bo jak na razie jest tylko taki, który pokazuje kto ile lubi klepać w klawisze w tematycznych, o merytoryczności nic nie wspomina...

Taki licznik merytorycznych, jaki jest obecnie - w zupełności wystarcza. Jeśli ktoś pisze tam farmazony - pozostali Dyskutanci szybko sprowadzą go na ziemię. W odwodzie pozostaje Moderacja i punkty za trolling.

Zastanawia jedno, jakie znaczenie ma dla ciebie ilość wpisów skoro rozmawiasz o Bogu na Bocznicy

strzał w dziesiątke

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.