Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
6 minut temu, Chicago napisał:

User top20 jest the best. Chluba Forum AS. Powinniście z niego brać przykład. Zapewne cieszy mamę taki syn, a i tatuś musi być pod wrażeniem, he he he. Ja też jestem z ciebie dumny topie. 

3 godziny temu, toptwenty napisał:

Zachowując proporcje, oczywiście.😁

proporcje.thumb.jpg.32073ea91c9fbb710eeb652a1f31cddb.jpg.e1642b832f36222749274e39f6df48da.jpg

Proszę rodzinę zostawić w spokoju i nie nawiązywać w postach do tego... 

1 minutę temu, TomekL3 napisał:

Czy moderacja wyciągnie jakieś konsekwencje z tego powyżej?

wszystko zależy od poszkodowanego. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

To ja to zgłaszam.

Mam blokadę na temat a w opisie ,,kary,, jest - nie nałożono ograniczeń.

7fd081ee6859129c922831385691b118.jpg
08d8ae1c73f7a7181bae43180206a40f.jpg
  • Administratorzy
9 minut temu, TomekL3 napisał:

To ja to zgłaszam.

Mam blokadę na temat a w opisie ,,kary,, jest - nie nałożono ograniczeń.

7fd081ee6859129c922831385691b118.jpg
08d8ae1c73f7a7181bae43180206a40f.jpg

ograniczenia są ogólne na całe forum zaś bany są na temat specyficznie 

w miejsce edytora pojawia się wtedy data do kiedy oraz opis 

poza tym używanie terminów holokaustu adolfa hitlera i pochodnych w temacie o antysemityzmie tak dla żartów lub dla utarcia nosa swemu oponentowi jest czysto słabym zagraniem i mocno źle wygląda na tle samego tematu i podejmowanego problemu. 

poza tym używanie terminów holokaustu adolfa hitlera i pochodnych w temacie o antysemityzmie tak dla żartów lub dla utarcia nosa swemu oponentowi jest czysto słabym zagraniem i mocno źle wygląda na tle samego tematu i podejmowanego problemu. 

Pisze, że nie mam ograniczeń i nic o banie. Znaczy ban wynika z tego jednego przyznanego punktu?
  • Administratorzy
2 minuty temu, TomekL3 napisał:

Pisze, że nie mam ograniczeń i nic o banie. Znaczy ban wynika z tego jednego przyznanego punktu?

pewnie nie tylko ale z samej działalności w temacie. 

pewnie nie tylko ale z samej działalności w temacie. 

Brzmi to jak swobodna interpretacja.
Proszę przedstawić konkretne przewinienie/a na otrzymanie bana w temacie.
49 minut temu, Espectro napisał:

Proszę rodzinę zostawić w spokoju i nie nawiązywać w postach do tego... 

Słusznie. Na drugi raz postaram się proporcji nie zachować. 

3 godziny temu, Espectro napisał:

Wymordować lub wygnać - porównanie tego co zrobiono Żydom (podczas 2WŚ) do tego co robią Żydzi (w Gazie) jest merytoryczni uzasadnione. A także leżącego u źródła rasistowskiego przekonania, że z powodu przynależności do grupy etnicznej im się od Świata należy.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Panowie, czy tylko u mnie pojawił się problem dublowania postów?

Napiszę coś na forum, klikam "submit reply" jakoś długo wysyła, a pozniej wyskakuje monit, ze odpowiedzi scalono. 

Pierwszym razem myslalem, ze kliknąłem dwa razy ale miałem juz dzisiaj 2 razy taką sytuację (na 2 napisane posty).

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

• Administratorzy
13 godzin temu, brewka87 napisał:

Panowie, czy tylko u mnie pojawił się problem dublowania postów?

Napiszę coś na forum, klikam "submit reply" jakoś długo wysyła, a pozniej wyskakuje monit, ze odpowiedzi scalono. 

Pierwszym razem myslalem, ze kliknąłem dwa razy ale miałem juz dzisiaj 2 razy taką sytuację (na 2 napisane posty).

Zauważyłem to w jednym momencie. Możliwe, że to chwilowa czkawka serwera. 

Dzisiaj jest juz ok. Nie wysyła podwójnie postów.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

• Administratorzy
6 minut temu, brewka87 napisał:

Dzisiaj jest juz ok. Nie wysyła podwójnie postów.

jakby co to proszę takżę o miejsce gdzie się takie akcje dzieją oraz dokładna godzina. 

Czy weryfikacja cloudfare przy wchodzeniu na forum, publikacji postów czy przechodzeniu ze strony na stronę to jest teraz norma?

Wszyscy tak mają czy tylko "podejrzane" adresy IP?

• Administratorzy
1 minutę temu, Gabaryton napisał:

Czy weryfikacja cloudfare przy wchodzeniu na forum, publikacji postów czy przechodzeniu ze strony na stronę to jest teraz norma?

vpn ? czy pisze Pan z USA ? 

Aktualnie limity blokowania są na takie kraje jak: Afganistan, Russian Federation, India, China, Tor itd

limity oraz sprawdzanie dziwnego ruchu jest aktualnie na: United States

Do tego takżę blokady na botach skanujących bo aktualnie tego jest cała masa i w ciągu godizny przewija się tego nawet kilka tysięcy. 

Zaś sama ochrona może mieć miejsce gdy cloudflare wykryje dziwne zawirowania z strony klienta.

W jaki sposób objawia się ten problem może tak będzie łatwiej coś podpowiedzieć.

Wszystko jest tylko i wyłącznie dla waszego bezpieczeństwa i aby unikać spamerów oraz niechcianych ataków ddos oraz innych ....

Aktywność w ciągu ostatnich 24 godzin to ok 400 tysięcy zapytań z strony niechcianych botów.

Chociażby dzisiaj USA 🙂 

image.png

Screenshot_483.pngScreenshot_482.png

11 minut temu, Gabaryton napisał:

Same podejrzane ip mają ograniczenia inne w postaci problemów z rejestracja czy spamowaniem na formularz. 

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 14.05.2024 o 13:35, Espectro napisał:

czyli musiałby Trump zgłosić porównania do Hitlera? 🙂

Edytowane przez slawek.xm
  • Administratorzy
Teraz, slawek.xm napisał:

czyli musiałby Trump zgłosić porównania do Hitera? 🙂

Bardziej autor albo osoba do której się cytowało wpis. 

@Espectro

Piszę korzystając z VPN, łączy mnie przez firmowy serwer w USA, teraz już wiem skąd ta weryfikacja.

Nie jest to dla mnie żaden problem, po prostu byłem ciekawy, dziękuję za wyjaśnienie.

• Administratorzy
1 minutę temu, Gabaryton napisał:

@Espectro

Piszę korzystając z VPN, łączy mnie przez firmowy serwer w USA, teraz już wiem skąd ta weryfikacja.

Nie jest to dla mnie żaden problem, po prostu byłem ciekawy, dziękuję za wyjaśnienie.

Dziwnym trafem cała masa botów się uaktywniła i skanuje stronę to też jest limit. 

W ten sposób to jedna osoba może pisać pod różnymi nickami 😉 Np. z jakiejś farmy trolli...

Edytowane przez jar1
  • Administratorzy
4 godziny temu, jar1 napisał:

W ten sposób to jedna osoba może pisać pod różnymi nickami 😉 Np. z jakiejś farmy trolli...

nie może bo id urządzenia jest to samo 🙂 

image.png

Tak to wygląda. Nawet zmiany przeglądarek nie mają znaczenia. 🙂 

57 minut temu, Espectro napisał:

nie może bo id urządzenia jest to samo 🙂 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak to wygląda. Nawet zmiany przeglądarek nie mają znaczenia. 🙂 

O jakie id chodzi? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Administratorzy
2 godziny temu, endriuw napisał:

A jeśli ma trzy urządzenia: pecet, tablet i smartfon?

To zawsze popełni błąd lub użyje tego samego IP. Zresztą to widać kto uzywa vpn.

2 godziny temu, jar1 napisał:

O jakie id chodzi? 

hwid 🙂

Godzinę temu, Espectro napisał:

To zawsze popełni błąd lub użyje tego samego IP. Zresztą to widać kto uzywa vpn.

hwid 🙂

HWID Spoofer ?

Czy mozna cos zrobic z wyskakującym ostatnio dymkiem "zainstaluj aplikację Audiostereo" ? Od ostatnich kombinacji zaczęło mi to wyskakiwać dosłownie co chwilę.

Ja od zawsze korzystam z przeglądarki odwiedzając forum i jest to irytujące gdy kazda strona wciska na siłę swoją aplikację. Dymek zasłania mi górną belkę i znika dopiero po jakimś czasie.

Prośba o szybsze sprawdzanie czy jestem człowiekiem

Rozumiem problem spambotów ale zbyt uciążliwe jest logowanie dziś 

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Administratorzy
20 minut temu, xetras napisał:

Prośba o szybsze sprawdzanie czy jestem człowiekiem

Rozumiem problem spambotów ale zbyt uciążliwe jest logowanie dziś 

hmmm

jak logowanie ?

jaki dostawca internetu ? 

a teraz ?

co to za dostawca internetu bo mega dziwnie wyglądają ?

bardzo bym chciał zmniejszyć ale non stop jest źle 

image.png

(zmniejszyłem delikatnie) 

vpn będzie zawsze mocno ograniczany i tak challenge jest na 5 minut a nie perm.

Forum dyskusyjne to miejsce wymiany poglądów. Dopuszcza się cytaty z innych opracowań wraz linkiem do nich. Dlaczego nie reagujecie, gdy ktoś metodą kopiuj-wklej notorycznie powiela tu czyjeś publikacje, robiąc z Forum narzędzie propagandy ideologicznej?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

14 godzin temu, szymon1977 napisał:

gdy ktoś metodą kopiuj-wklej notorycznie powiela tu czyjeś publikacje, robiąc z Forum narzędzie

To jeszcze jestem w stanie zrozumieć, sam nie ma wiele do powiedzenia to cytuje kogoś znanego, takiego którego uważa za autorytet.
Problem w tym że są tu tacy co notorycznie (nieraz kilka razy dziennie) cytują jakieś anonimowe pseudo autorytety np. z platformy X czy innych mediów społecznościowych nie bacząc na to że wypisują tam nieraz kompletne głupoty.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.