Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, Pseudodrummer napisał:

mam prośbę

Również, zakończmy dyskusję i nigdy jej nie wznawiajmy, chyba że rzucisz wszystko i rozpoczniesz rozpoznawanie tematyki hi end, - to może jeszcze dożyję tego dnia, w którym znajdziemy porozumienie - wiesz z jakiego powodu porozumiewalibyśmy się jak bez słów, - gdyż fizyka jest jedna i ta sama, po prostu nie da się dojść do innych wniosków, rozpatrując szczegółowo po kolei każdy problem.

7 minut temu, 747 napisał:

chyba że rzucisz wszystko i rozpoczniesz rozpoznawanie tematyki hi end,

Hi-end jest ograniczony tymi samymi prawami fizyki co hi-fi, a nawet low-end. Powiem tak: tematykę znam tak sobie, ale bez wątpienia lepiej niż niektórzy co "wydali kilkaset kilo na sprzęt".

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

6 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Tynk zrzera dzwięk"
To teoria,hipoteza

Mężczyzna sprawdziłby czym jest tynk od trony elektrycznej, natknąłby się na określenie stratność dielektryczna, doczytałby na temat materiałów izolacyjnych stosowanych w hi end, natrafiłby na teflon, zapoznał, że jego stratność jest o dwa rzedy wielkości mniejsza i wydedukował wnioski, - skoro przewody izoluje się teflonem, nawet stosuje się próżnie, dla jeszcze lepszego efektu, - mniejszych strat, to gdzie tu "taki materiał" jak składowe tynku.. no to jednak zepsuje efekt, kiedy jest zbyt blisko.. - tu nieco musiałby podedukować, gdyż mało jest materiałów dotyczących krytycznych odległości, ile centymetrów od ściany to już jest dobrze..

Dla mężczyzny to pestka..

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

bez wątpienia lepiej niż niektórzy co "wydali kilkaset kilo na sprzęt

Staram się, jak tylko się da, unikać wszelkich wartościowań powiązanych z finansami, - to małoeleganckie, czasami jednak nie ma wyjścia, gdyż jeśli ktoś użyje swoich wypracowanych środków, na jakiś cel, to raczej dba o efekt.

Oczywiście że można się znać na hi end, bez wydawania kroci, dokładnie na tej samej zasadzie ludzie znają się na wielu dziedzinach przemysłowych gdzie jednostka nie panuje nad całością, nad projektem, ze względu na jego rozmiar, - np przemysł kosmiczny, wojskowy etc

8 minut temu, 747 napisał:

Mężczyzna sprawdziłby czym jest tynk od trony elektrycznej, natknąłby się na określenie stratność dielektryczna, doczytałby na temat materiałów izolacyjnych stosowanych w hi end, natrafiłby na teflon, zapoznał, że jego stratność jest o dwa rzedy wielkości mniejsza i wydedukował wnioski, - skoro przewody izoluje się teflonem, nawet stosuje się próżnie, dla jeszcze lepszego efektu, - mniejszych strat, to gdzie tu "taki materiał" jak składowe tynku.. no to jednak zepsuje efekt, kiedy jest zbyt blisko.. - tu nieco musiałby podedukować, gdyż mało jest materiałów dotyczących krytycznych odległości, ile centymetrów od ściany to już jest dobrze..

Dla mężczyzny to pestka..

Mężczyzna mówi-nie wierzę,że ma to słyszalny wpływ.
jedynym potwierdzeniem są Twoje słowa.
Myślę,że warto się zainteresować blogiem "audioroby".
Sądzę,że piszący tam wykazują się podobna wiedzą-i konwersacja w gronie osób,które się nawzajem wspierają w poglądach może być twórcza dla pewnego typu aparatów poznawczych.

Mężczyzna mówi też,że wątek jest o sprawach organizacyjnych-więc mężczyzna ma prośbę.
Nie zaśmiecaj wątku,nie rób off-topu.
Może wyjściem byłoby założenie swojego wątku pt "Co mnie boli w Audio" lub "Dlaczego nikt nie rozumie tego-co piszę-i o czym wiem"
Sam chętnie wejdę i poczytam.

Tutaj nie miejsce na to-i przepraszam tez moderację za off-top z mojej strony.
Dałem się,z dobrego serca-jednak sprowokować.

Przepraszam.

Edytowane przez Pseudodrummer
Literówki

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

A nie obraził byś się na któryś z tych epitetów?
Generalnie, to jest mierzalne.

Dawna klasyfikacja niepełnosprawności intelektualnej

Stopień upośledzenia w oparciu o iloraz inteligencji:

75-85 → ociężałość umysłowa

(50-59) 50-74 → debilizm

(20-49) 25-49 → imbecylizm

(00-19) 00-24 → idiotyzm

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

21 minut temu, Pseudodrummer napisał:

hipoteza

Nie jest ważne co napisałem, hejt na mnie jest od lat, ten sam, stosowany przez tylko dwie, trzy, cztery osoby,

Innym nie przeszkadza to co przedstawiam - wyobrażasz to sobie???

..

Zajrzyj do tematu o "brudnym prądzie", tam jest mój wpis, na początku, - to samo przedstawił po kilku postach redaktor forum..

Zdumiewające wręcz, coś takiego, - nieprawdopodobne.

Jakie niemęskie.. dlaczego nie wyśmiał..?

Mężczyzno..

1 minutę temu, 747 napisał:

Nie jest ważne co napisałem, hejt na mnie jest od lat, ten sam, stosowany przez tylko dwie, trzy, cztery osoby,

Innym nie przeszkadza to co przedstawiam - wyobrażasz to sobie???

..

Zajrzyj do tematu o "brudnym prądzie", tam jest mój wpis, na początku, - to samo przedstawił po kilku postach redaktor forum..

Zdumiewające wręcz, coś takiego, - nieprawdopodobne.

Jakie niemęskie.. dlaczego nie wyśmiał..?

Mężczyzno..

Mężczyzna mówi skończ off-top.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

20 minut temu, partick napisał:

Generalnie, to jest mierzalne.

Dawna klasyfikacja niepełnosprawności intelektualnej

Stopień upośledzenia w oparciu o iloraz inteligencji:

75-85 → ociężałość umysłowa

(50-59) 50-74 → debilizm

(20-49) 25-49 → imbecylizm

(00-19) 00-24 → idiotyzm

Te słówka w mowie potocznej mają odmienne znaczenie od wklejonego przez Ciebie, a wklejone przez Ciebie nie jest już stosowane. Nie twierdzę, że ktoś na które z nich zasługuje, ale ktoś inny może uważać, że to "nazwanie rzeczy po imieniu".

-----

31 minut temu, 747 napisał:

Staram się, jak tylko się da, unikać wszelkich wartościowań powiązanych z finansami, - to małoeleganckie, czasami jednak nie ma wyjścia, gdyż jeśli ktoś użyje swoich wypracowanych środków, na jakiś cel, to raczej dba o efekt

Myślisz, że jak ktoś utrzymujący rodzinę ze stawki minimalnej, odłoży z nocek na lo-fi, to o efekt nie dba? Skoro piszesz "unikam" to unikaj a nie unoś się na nich.

31 minut temu, 747 napisał:

Oczywiście że można się znać na hi end, bez wydawania kroci

Nie trzeba znać się na hi-end, bo lo-fi ograniczają te same prawa fizyki. Skoro no rozumiem jak w mózgu powstają źródła pozorne, to wiem co ich nie jest w stanie poprawić. Wydanie kroci nic tu nie zmieni.

Edytowane przez szymon1977

13 minut temu, szymon1977 napisał:

nie unoś się na nich.

Przecieram oczy ze zdumienia, Kolego to ze mnie się tu wyśmiewano, z mojego statusu finansowego, o czym Ty piszesz, o jakim unoszeniu?

21 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Mężczyzna mówi skończ off-top

Nie byłoby off-top, gdyby nie ten "mężczyzna", byłyby dwa wpisy, mężczyzna powinien być bystry.

5 minut temu, 747 napisał:

jakim unoszeniu?

Przeczytaj swoje wpisy.

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

pierwsze personalki

..

Dobranoc.

8 minut temu, szymon1977 napisał:

Przeczytaj swoje wpisy.

Daj cytat, będzie łatwiej wyjaśnić.

6 godzin temu, 747 napisał:

..

Dobranoc.

Daj cytat, będzie łatwiej wyjaśnić.

Mam wszystkie Twoje wpisy cytować? Argumentujesz kasą, jak się okazuje nie swoją.

Edytowane przez szymon1977

• Moderatorzy
9 godzin temu, 747 napisał:

Ja zgłaszam troling, a zamiast reakcji, po godzinie, dwóch, ataki się nasilają, jestem pomawiany i obrażany.

Część zgłoszonych postów była ukryta od razu, część nie tylko w mojej ocenie nie wykraczała poza normy dyskusji w której adwersarze przedstawiają swój punkt widzenia. Zgłaszasz coś wieczorem i oczekujesz, natychmiastowej reakcji. Z tego co wiem większość moderatorów a co gorsza nawet administrator śpi w nocy a raczej nie będziemy pierwszym portalem nie działającym w godzinach nocnych. 

7 godzin temu, 747 napisał:

Wiesz jak wspaniała była atmosfera?

Każdy dbał o swój autorytet, nikt nawet nie pomyślał, by można napisać cokolwiek w niecnej intencji.

Zakładka ta zawsze przyciągała osoby ze skłonnością do megalomaństwa i prędzej czy później były w niej spory o to kto ma większego audio. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Administratorzy
W dniu 14.01.2025 o 15:31, Seyv napisał:

W 80 % przypadków efekt jest odwrotny. Czyli zamiast sytuacja się uspokajać to zaczyna się spór z moderatorem, później skargi do administratora i dopiero gdy wszystkie drogi zawiodą delikwent czasem się uspokaja a czasem ostentacyjnie pożegna się z forum by wrócić za miesiąc czy dwa pod innym nickiem i robić to samo.

90% tak jest włąsnie że osoba która się najwięcej awanturuje nigdy nie chciała sie dogadać a jedynie zrobić masę zamieszania....

W dniu 14.01.2025 o 15:59, Seyv napisał:

Czasami trochę czasu zajmie by zorientować się kto to.

W dniu 14.01.2025 o 15:41, J4Z napisał:

często też jest tak że wolimy trzymać takiego z notatką i wiedzieć kto to jest niż nowo rejestrowanego pilnować i zastanawiać się czyje to multikonto.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

13 godzin temu, argus napisał:

Bo w końcu, dlaczego nie można autentycznego debila, chama czy prostaka nazwać po imieniu ???

Albo, za przeproszeniem, antysemitę?

16 minut temu, toptwenty napisał:

Racjonalnie uzasadniona krytyka nie jest antysemityzmem, a prawdą, którą się każdemu należy - wbij to sobie do głowy.

Godzinę temu, Espectro napisał:

często też jest tak że wolimy trzymać takiego z notatką i wiedzieć kto to jest niż nowo rejestrowanego pilnować i zastanawiać się czyje to multikonto.

Nadal robi, co robił, a Wy wiecie kim jest. Seems logic. xD

No nie dogadamy się. 

W sumie to nie wiem, dlaczego znowu "strzępie sobie ryja", a wiem... Bo któryś z Was popisał się warnem za "obrazę", gdzie wcześniej user dał jasno do zrozumienia, że mnie nie szanuje... Ale tego moderator nie widział, bo zgłoszenia nie było. xD

Serdecznie pozdrawiam.

Edytowane przez J4Z

.

• Administratorzy
17 minut temu, J4Z napisał:

Ale tego moderator nie widział, bo zgłoszenia nie było

wymaganie od moderatora że będzie znał sprawę jest słabe bo moderacja nie czyta każdego wpisu dodawanego na forum ...

Jeżeli zaś wymagacie aby moderacja chodziła po tematach i robiła czystki według własnego uznania ..... to nadal jest bezcelowe. 

Na podstawie zgłoszenie też każdy z moderacji mozę sie wypowiedzieć i poddać pod dyskusje decyzje oraz sensownośc zgłoszenia.... Dlatego też dla moderacji jest to ważne ... tym samym nie każdy z moderatorów musi lub chce moderować ten temat lub inny .....

Ciągniemy temat nadal? Ok.

Moderator mógłby (imo powinien) poświęcić chwilę, na zaznajomienie się ze sprawą, w której interweniuje. Mniejsza o to, serio, ale warn za "bo Ty zły człowiek jesteś" w kierunku do usera, który nie raz, nie dwa, nie trzy obraża innych to hit tego sezonu. 

Skończmy, proszę, bo zaraz przyjdzie kolejny, który będzie mi zarzucał, że chce wprowadzać swój ład i wygoni mnie, luzować się gdzie indziej. xDDD

W dniu 14.01.2025 o 22:39, soundchaser napisał:

Wyluzuj z tymi swoimi radami byłego moderatora gdzie indziej. Każde forum ma inny regulamin.
Zwrócenie uwagi często nie skutkuje. Moderacja wie komu można tylko zwrócić uwagę, a komu natychmiast dać punkty karne, bo EDUKACJA nie ma sensu.

Edytowane przez J4Z

.

• Administratorzy
28 minut temu, J4Z napisał:

Moderator mógłby (imo powinien) poświęcić chwilę, na zaznajomienie się ze sprawą, w której interweniuje.

i tak też jest gdy tego sprawa wymaga. Nadal Panowie 90% zgłoszeń to czyste bluzgi jeden do drugiego .....

29 minut temu, J4Z napisał:

"bo Ty zły człowiek jesteś" w kierunku do usera,

... i jeżeli atakowany user zgłosi z treścią że obraża go takowy wpis to moderacja reaguje !!! (przykład) 

18 godzin temu, argus napisał:

Rzekłbym - przesadna czasami.

Bo w końcu, dlaczego nie można autentycznego debila, chama czy prostaka nazwać po imieniu ???

A jak ktoś uzna ciebie za takowego?

Rozumiesz?

4 godziny temu, toptwenty napisał:

Albo antypolakiem lub polakożercą.

Ciebie bez problemu można za takowego uznać.

Kumasz?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

9 minut temu, bubusia napisał:

Albo antypolakiem lub polakożercą.

Ciebie bez problemu można za takowego uznać.

Kumasz?

+1

W wątku Polityka pełno takich!

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

18 godzin temu, 747 napisał:
18 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Tynk zrzera dzwięk"
To teoria,hipoteza

Mężczyzna sprawdziłby czym jest tynk od trony elektrycznej, natknąłby się na określenie stratność dielektryczna, doczytałby na temat materiałów izolacyjnych stosowanych w hi end, natrafiłby na teflon, zapoznał, że jego stratność jest o dwa rzedy wielkości mniejsza i wydedukował wnioski, - skoro przewody

.....

A ja Kolegę @747 naprawdę lubię...

.....

Za upór, wytrwałość, umiejętność operowania językiem ojczystym; za odwieczne nawijanie ręcznie drucika, coby stworzyć transformator galaktyczny, no i za wieloletnią krucjatę i wzbudzenie chęci i ochoty do słuchania koreańskiego pop-rocka. Przekonałeś mnie. Dziękuję. Niczego innego ostatnio nie słucham.

...

Uprzejmie Cię (jeszcze noworocznie) pozdrawiam, Kolego Bąbowiec!

😘

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A ja Kolegę @747 naprawdę lubię...

Ja też.
🙂

16 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Za upór, wytrwałość, umiejętność operowania językiem ojczystym; za odwieczne nawijanie ręcznie drucika, coby stworzyć transformator galaktyczny, no i za wieloletnią krucjatę i wzbudzenie chęci i ochoty do słuchania koreańskiego pop-rocka.

tego nie sposób odmówić...
Koreanski po rock?
Sam bym chętnie posłuchał,naprawdę,lubie takie klimaty-jakiś link?...proszę!

16 minut temu, Pseudodrummer napisał:

posłuchał,naprawdę,lubie takie klimaty-jakiś link?...proszę!

Masz. Na razie, jako support. Telewizyjna lady madonna jest brzemienna już od czasu Kim Ir Sena.

A później wyłączamy prondasa i nocą jemy trawę.

🤪🥰

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia
A później wyłączamy prondasa i nocą jemy trawę.

f8b248659b14f445c645e33ef0c7bd6d.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Zbyt restrykcyjne podejscie do rozmów  . Wymuszanie pewnych postaw spoleczno politycznych  .Lansowanie pewnych polityk ,to musiało spełnić sie odejsciem wielu userów  . Jestem z wami ale to widze .

25 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Wraz z pokrzywą i chaszczami.

I z tego robimy potrawę narodową.

Cóż, że po ciemku?

🤪

jeden z ludzi sprawców ucieczki userów z tego forum . 

Człowiek poza tym że tworzy konflikty absolutnie nic nie robi aby budować społecznoś .Wręcz działa na waszą niekożyść niszcząc społecznosc tego forum.macie konia trojańskiego i go karmicie  .

Chyba ze macie dotacje  finansowe  i nakazy .To by tłumaczyło .

Edytowane przez atmeg
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.