Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli organizatorem takiej ulicznej zabawy są osoby, o których wyraża się nieprzychylnie, to nie powinien przychodzić, aby im tej zabawy nie psuć.

Jeżeli autor wątku nie życzy sobie obecności w nim kogoś, może go zbanować. Poza tym analogia mocno naciągana - kto jest organizatorem Audiostereo?

Proszę @misiomor odpowiedz: czy wśród nich jest ktoś, kto nie otrzymał ani jednego ostrzeżenia?

Owszem, jest.

Jeżeli jednak takie przypadki będą na tyle masowe że rozmowa na PW w gronie 16 osób nie wystarczy, a userów o takich poglądach zbierze się większa grupa, mogą próbować otworzyć własną zakładkę. Na razie rozwiązania się docierają - i w razie jakby co będą gotowe procedury oraz narzędzia.

Mylisz wiadomości prywatne z wydzieleniem sobie części forum, a to nie to samo co PW. Forum ma status publicznego nie prywatnego i każdy rejestrujący się użytkownik wg. regulaminu ma prawo do wglądu w całość. Salonik w takiej postaci jest częścią forum publicznego ponieważ korzysta z tego statusu (patrz zakładka na głównej stronie) do reklamy czyli to nie jest zamknięta grupa, która sobie postanowiła gadać w większym gronie tylko jasno głosi nabór pod strzechy, w dodatku zapożycza sobie wpisy z forum.

zobaczymy co z niego będzie.

To z tego będzie, że im dłużej ten Saloon będzie funkcjonował, tym bardziej reszta użytkowników będzie alienować ich członków. I gdziekolwiek się takowy pojawi, tam reszta mu "kulturalnie" powie gdzie może się wymądrzać.

Po drugie to problem forum polega na tym, że chcąc poczytać o wybitnych kolumnach, wzmacniaczach czy też źródłach oraz ich wzajemnym dopasowaniu trzeba prędzej czy później odsiewać te treści od teorii typu, że do tego wzmacniacza to bez platformy antywibracyjnej nie ma co podchodzić, a z kolei kolumny X nie miały prawa dobrze zagrać basem i stereofonią na kablu Y,

Na pewnym forum wnętrzarskim lekko licząc 70% ludzi źle dobiera kolory, meble i dodatki.W tej branży - podobnie jak w innych w tym audio, są też pewne zasady np. w niskich pomieszczeniach nie powinno się stosować dekoracyjnych pasów poziomych, oświetlenie w kuchni winno zawierać źródła światła ogólne i punktowe z doświetleniem części roboczej.I dziesiątki innych zasad.

I co z tego.

Te 70% urządza wnętrza i tak po swojemu.

Mają gdzieś zasady i normy panujące we wnętrzarstwie.

Next, zamieszczają zdjęcia swoich izb i jeszcze się chwalą.

Kiedyś pozwoliłem sobie na konstruktywną krytykę takie wnętrza, to mi kobita napisała;

- Wolnoć Tomku w swoim domku. To mój dom i robię co chcę. Odwal się Pan.

I co jej zrobisz?

Co zrobisz tym 70%-tom?

-------------------------------------

Mnie są podkładki niepotrzebne, ale jeśli komuś ( w jego przekonaniu) robią dobrze pod kolumnami czy źródłem, to nie trzeba się z tym zgadzać, wystarczy uszanować.Tobie to przeszkadza i musisz napisać. Ja przechodzę obojętnie.

Innymi słowy zdaniem wielu ( a pewnie wszystkich członków saloniku) nie ma hajendu bez super drogich akcesoriów. Nie do przyjęcia jest sytuacja, że ktoś ma bardzo dobre, nawet hajendowe klocki i łączy je zwykłym miedziakem z marketu, od razu dyskwalifikacja jako partnera do dyskusji.

Kolego, to jest kolejny farmazon i udowodnię Ci , że NIE MASZ RACJI, BO NIE WSZYSCY, choć napisałeś, ze wszystkich.

Napisałeś na potrzebę śmiechu a ja poniższym, dopiero co zrobionym zdjęciem, udowodnię, ze się mylisz;

Moze nie z Casto, ale to zwykłe Lapp,y za parędziesiąt zeta/mb.

Mam Nagomi do końcówki, ale reszta systemu gra na Lappach.

Forum jest prywatne. Właściciel decyduje o zasadach.

Organizatorem forum jest głos większości. Większościowa społeczność. Zrobienie czegoś za plecami i postawienie tej większości przed faktem dokonanym oznacza rządy mniejszości. Gdyby to było obok to ok., ale zabrano bez pytania wspólny wątek. A to już nie jest ok.

W tym ujęciu założyciel tematu nie poczuwa się "organizatorem", jeśli ma szacunek do innych forumowiczów.

A jak nie ma, to niech całkiem się od nich odetnie. Czyli nie wchodzi w uliczną zabawę.

Organizatorem forum jest głos większości.

Wszelkie próby wyrażenia owego głosu większości spalają na panewce poprzez notoryczną niezdolność do zebrania quorum. Tu nawet Twierdzenia Arrowa nie potrzeba.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Czyli co „świadomi audiofile” gdy będą chcieli potaplać się w błocku, to będą mogli, a jak im przejdzie ochota to sobie wrócą do swojej sterylnej przestrzeni. Skoro chcieli izolacji to ich odizolujcie, niech sobie siedzą w swoim Elizjum. Bo jest to absolutnie nie w porządku wobec nas „nieświadomych”.

W tej próbie stworzenia „Forum bez Buma” (sorry Bum) zapomniano o zwykłej ludzkiej przyzwoitości, a dziury po niej nie da się tak łatwo zakleić.

W tej próbie stworzenia „Forum bez Buma” (sorry Bum) zapomniano o zwykłej ludzkiej przyzwoitości, a dziury po niej nie da się tak łatwo zakleić.

Uff!!

Zabrzmiało jak tragikomedia.

Poczekajmy na dopracowanie narzędzi, jak będzie jawność rekomendacji i system żółtych oraz czerwonych kartek, wtedy będzie można zaprosić więcej osób przy zachowaniu odpowiedzialności za rekomendację oraz możliwość zawieszenia w prawach osoby zachowującej się nieodpowiednio.

@vlado, daj sobie punkty karne. Twój wpis nie jest fair. Ma ośmieszyć, poniżyć, zadrwić, pomniejszyć?

Tutaj punkty karne nie maja zastosowania.

Wy umniejszacie, poniżacie, opluwacie twórców owego projektu i jak widzisz ani ja, ani inny mod punktów karnych nie przydziela. Czasem usunę zwykłe pyskówki i to tyle :-)

Toczy się tu normalna wojna pomiędzy wieczną opozycją do zarządu forum, która wybucha zawsze kiedy administracja zaproponuje coś nowego. Obojętnie co, spotkanie, konkurs, ankietę, kluby, zakładki czy wątki.

Zawsze ci sami obrońcy uciśnionych i rycerze niezależności, poszanowania praw, wolności wypowiedzi i tym podobnych frazesów :-)

Z zaciekawieniem obserwuję tę utarczkę i ciekaw jestem dalszych ruchów obu stron.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Czyli co, powinienem już zacząć ćwiczyć skłony, a jak dojdę do wprawy to mnie dopuszczą bym im lizał tyłki?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Poczekajmy na dopracowanie narzędzi, jak będzie jawność rekomendacji i system żółtych oraz czerwonych kartek, wtedy będzie można zaprosić więcej osób przy zachowaniu odpowiedzialności za rekomendację oraz możliwość zawieszenia w prawach osoby zachowującej się nieodpowiednio.

Nie rozumiesz, że nie o to chodzi?

Przecież nikt tutaj nie pisał, że ma pretensje że nie został zaproszony.

Nie odpowiada mi osobiście i jak czytam wielu innym użytkownikom, tworzenie tajemniczych, zamkniętych dla innych części forum.

To jest forum publiczne i powinno być ogólnie jawne. A tutaj do tej pory bardzo często działania moderacji były niejawne a teraz nawet część dyskusji taką się staje.

@misiomor, ale tu nikt raczej nie dobija się do zamkniętych drzwi. Nie róbcie sobie trudu w związku z pozostała częścią forum. Nowe pomysły i rozwiązania komunikuj w Saloniku. Rozdział za i przeciw już w tej chwili się dokonał i nikt na nic nie czeka od moderacji. Lekceważenie zasad na przykładzie masz we wpisie #4092 @vlado.

Forum tak funkcjonuje i w porządku. Zastrzeżenia zgłoszone, status quo znany i życie idzie dalej.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zawsze ci sami obrońcy uciśnionych i rycerze niezależności, poszanowania praw, wolności wypowiedzi i tym podobnych frazesów :-)

No dla niektórych to są faktycznie tylko frazesy dla innych rzeczy istotne o które warto się wykłócać.

Czyli co, powinienem już zacząć ćwiczyć skłony, a jak dojdę do wprawy to mnie dopuszczą bym im lizał tyłki?

A jest taki wymóg w regulaminie? Skoro jest, a Ty masz imperatyw wstąpienia do tamtego grona, to ćwicz chłopaku żebyś sobie potem nie wyrzucał że się nie starałeś :-)

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

A jest taki wymóg w regulaminie? Skoro jest, a Ty masz imperatyw wstąpienia do tamtego grona, to ćwicz chłopaku żebyś sobie potem nie wyrzucał że się nie starałeś :-)

To jedynie figura napisana najprościej jak mogłem, bez zbędnego patosu. Mam nadzieję, że jednak rozumiesz.

Toczy się tu normalna wojna pomiędzy wieczną opozycją do zarządu forum

Ty to napisałeś poważnie??? Kuriozum.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Rozdział za i przeciw już w tej chwili się dokonał i nikt na nic nie czeka od moderacji. Lekceważenie zasad na przykładzie masz we wpisie #4092 @vlado.

W realnym życiu jest tak, że apele o poszanowanie zasad traktuje się poważnie wyłącznie w przypadku, kiedy apelujący sam tych zasad nie łamie. Tutaj zazwyczaj najgłośniej o poszanowaniu krzyczą ci, co owe zasady maja w dupie.

Stanowczo twierdzą, że moderacja wyłącznie ich ma darzyć szacunkiem, natomiast oni mogą na nią pluć bezkarnie. A to błąd.

Ty to napisałeś poważnie??? Kuriozum.

Raczej prawda tego forum. Ty drogi @parantullo masz dar prawidłowego rozpoznawania sedna bardzo wielu problemów na forum. Jedyna wadą jest niestety sposób co dalej ze swymi spostrzeżeniami czynisz. Zazwyczaj prezentujesz je jako wielkie afery od których zalezy nasze zycie na tym forum. A to wielka przesada.

To tylko forum, dzisiaj na siebie popsioczymy, jutro z przyjemnością podyskutujemy.

Tak i sprawa z "elitarnym" salonikiem. Nie ma wymogu rezygnowania z czegokolwiek aby tam się zapisać. Nie ma przymusu tam być. Status poręczenia za nowego członka jest wyłącznie uświadomieniem odpowiedzialności już przyjętych za nowych adeptów. Przecież danie Wam możliwości banowania w swoich watkach pełniło podobna funkcje a moim zdaniem było bardziej krzywdzące, szczególnie forma banowania prewencyjnego, które było niczym innym jak własnie wykluczeniem powodowanym znajomością charakteru wykluczonego.

Przecież danie Wam możliwości banowania w swoich watkac

Nie było dane, tylko zostało wprowadzone jeszcze przez Lukara na prośbę samych użytkowników.

Ja to pamietam, bo jestem starym trolem :)

Nie było dane, tylko zostało wprowadzone jeszcze przez Lukara na prośbę samych użytkowników.

Ja to pamietam, bo jestem starym trolem :)

Prawdę rzeczesz stary trollu :-))

Ale nie zmienia to sensu mojej wypowiedzi.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Tutaj zazwyczaj najgłośniej o poszanowaniu krzyczą ci, co owe zasady maja w dupie.

Stanowczo twierdzą, że moderacja wyłącznie ich ma darzyć szacunkiem, natomiast oni mogą na nią pluć bezkarnie. A to błąd.

Ja nie mam do Ciebie pretensji, doskonale wiesz, że dysponuję aparatem, który pozwoli mi się obronić, usuwałeś już moje posty.

Chodzi o wprowadzanie sztucznych podziałów w imię „szczytnych” celów. Pozwalanie na alienowanie się jednej grupy od drugiej. Decydowanie jednych o koszerności innych. Wybacz ale nie rozmywaj istoty sprawy.

Zostałem przyjęty na forum po zaakceptowaniu regulaminu i jest to wystarczające do tego bym miał dostęp tam gdzie reszta. Nawet jeżeli troszeczkę brakuje mi do św. Franciszka.

Gość passer

(Konto usunięte)

Proszę o podanie na podstawie jakich punktów regulaminu został utworzony 'salonik'. Chciałbym założyć swój własny.

Edytowane przez passer

Macie prawo do oceny tego projektu, widzę również wiele słusznych wątpliwości i zarzutów z Waszej strony. Proszę tylko abyście starali się oceniać ten projekt obiektywnie. Bez frazesów o upadku forum, miernocie moderacji i poniżaniu z premedytacja zasłużonych Użytkowników.

To takie populistycznie małe.

W realnym życiu jest tak, że apele o poszanowanie zasad traktuje się poważnie wyłącznie w przypadku, kiedy apelujący sam tych zasad nie łamie. Tutaj zazwyczaj najgłośniej o poszanowaniu krzyczą ci, co owe zasady maja w dupie.

A mógłbyś tak dla przykładu wskazać choć jeden fragment wpisu z dzisiejszego dnia,

gdzie ktokolwiek cokolwiek wspomina na temat moderacji lub administracji?

Nie wiem czy zauważyłeś, ale zainteresowanie forumowiczów elitarnym salonikiem samoistnie wygasło

i pewnie nikt by do tematu nie wracał, gdyby nie cudowne namnażanie się w nim wpisów od rzekomo nowych uczestników

co jak się bardzo szybko okazało nie jest zgodne z prawdą, a rzeczone wpisy zostały tam przeniesione z innych zakładek.

I tylko o tym była dzisiaj od rana rozmowa, a nie o żadnej moderacji czy administracji. Było tak czy nie było?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Czy nowe projekty nie powinny być ocenione/przedyskutowane przed wprowadzeniem?

Zostały przedyskutowane z wysoce zasłużoną elitą forum, wyrazicielami myśli ogółu. Oni wiedzą najlepiej co wszystkim potrzeba. Od tego jest elita.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.