Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam taką opinię, że Ci wszystko w domu rozpierdolę bo uważam, że tak jest lepiej. Bardzo proszę o uszanowanie mojej opinii i przede wszystkim o podanie adresu!

Podaj lepiej ten adres budki z piwem wyślę kogo trzeba ;)

Ja mam taką opinię, że Ci wszystko w domu rozpierdolę bo uważam, że tak jest lepiej. Bardzo proszę o uszanowanie mojej opinii i przede wszystkim o podanie adresu!

To się Kolega popisał .

Dobre... :-))

A co w tym dobrego ?

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

To się Kolega popisał .

A co w tym dobrego ?

Tak na poważnie: wolność nie może ograniczać wolności innych osób.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Tak na poważnie: wolność nie może ograniczać wolności innych osób.

Ja się nie obraziłem . Uważam że wpisy świadczą o osobie która je tworzy .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Czyli banowanie za poglądy to właśnie ograniczanie wolności wypowiedzi innych osób.

To mam taką propozycję: wejdź na mszę z ........... na wierzchu i spytaj się o ograniczanie wolności wypowiedzi ok?

Audiostereo to nie jest Hyde Park, to forum tematyczne.

Albo wejdź na filatelistykę i napisz, że zbieranie znaczków to głupota?

Setki razy im to pisałem. Po co zawracają gitarę na forum tematycznym skoro temat ten ich nie interesuje? Ale nie dociera. Widać za trudno to pojąć... :-)

Ciekawe czy na forum filatelistycznym rozprawiają o wyższości klaserów ze skóry wielbłąda nad zwykłymi i czy znaczki w tych pierwszych zyskują na prezentacji.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

To mam taką propozycję: wejdź na mszę z fiutem na wierzchu i spytaj się o ograniczanie wolności wypowiedzi ok?

"Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest:

zachowanie sprzeczne z zasadami Netykiety, w tym formułowanie wypowiedzi stanowiących przejaw braku szacunku wobec innych Użytkowników Forum bądź też zachowania powszechnie uznawane za sprzeczne z zasadami kultury osobistej,

rozpowszechnianie za pośrednictwem Forum treści obraźliwych, obscenicznych lub naruszających powszechnie uznawane zasady etyczne."

Ciekawe czemu zatem nie można założyć wątku, w którym pisałoby się prawdę o podstawkach pod kable, piegach harmonixa, warunkach w których kabel "gra" a w których grać nie będzie?

Bo to boli?

Przecież jest cała masa takich wątków. Nie wolno natomiast ze swoją pseudomisją wcinać się do każdego wątku bo to jest trollowanie (patrz definicja trollowania, choćby w Wikipedii).

Ciekawe czy na forum filatelistycznym rozprawiają o wyższości klaserów ze skóry wielbłąda nad zwykłymi i czy znaczki w tych pierwszych zyskują na prezentacji.

Rozprawiają o czym chcą. Mają do tego prawo. A gdy ktoś nie jest zainteresowany tematem, to nie wpieprza się innym w ich tematy i nie wypisuje, że są idiotami. Nikt nikogo nie zmusza do kupowania drogich klaserów czy innych ekstrasów.

Edytowane przez sly30

Kłamstwo. Typowe dla trolla. W zakładce analog są tysiące tematów w których nigdy nic nie piszę. Piszę tylko tam gdzie jest konfrontacja cyfry z analogiem.

Prawdę, swoją opinię. Mam do tego prawo. Gdybym był trollem takim jak ty to pisałbym tam w 100 zakładkach z misyjnym ostrzeżeniem, żeby ludzie nie dali się wpuścić w analog, a juź na pewno w vinyle. Tak uważam, ale nie robię tego, żeby nie psuć innym zabawy. Chcą się w to bawić, niech się bawią. Dla mnie jest to bez sensu, ale każdy ma prawo mieć swoją zabawę.

To mam taką propozycję: wejdź na mszę z fiutem na wierzchu i spytaj się o ograniczanie wolności wypowiedzi ok?

Audiostereo to nie jest Hyde Park, to forum tematyczne.

Albo wejdź na filatelistykę i napisz, że zbieranie znaczków to głupota?

A wmawianie ludziom głupot, że potrafią latać jest ok? Może zatem idź na miasto i głoś, że jesteś lepszy i to potrafisz ciekawe jak ludzie zareagują.

No właśnie. A co piszesz?

Zapewne nie zdajesz sobie sprawy z tego, że sporo ludzi przestało pisać w zakładce analog z powodu twoich występów.

Bardzo "mile" cię wspominają ;)

Możesz sobie nawet te wspomnienia poczytać.

Już dawałem mu przykład i dalej nie dociera :)

Kłamstwo. Typowe dla trolla. W zakładce analog są tysiące tematów w których nigdy nic nie piszę. Piszę tylko tam gdzie jest konfrontacja cyfry z analogiem.

A w jakim celu ? Czy nie w takim samym jak kolega Kos . Rozumiem że Kolega uważa że cyfra ma przewagę nad analogiem i chce uchronić potencjalnych nowych pasjonatów przed niepotrzebnym wydawaniem pieniędzy . Czy to tylko takie wpisy dla wpisów ?

Kłamstwo. Typowe dla trolla.

Dokładnie. A sprawa jest trywialna: jak ktoś chce szerzyć swoją misję, to niech to robi w wątkach, które dany temat dyskutują, a nie we wszystkich. To jest ekstremalnie prosta zasada.

Ale troll musi pisać wszędzie, bo nie szanuje podstawowych zasad kulturalnego dialogu tylko chce jątrzyć wszędzie gdzie może.

A wmawianie ludziom głupot, że potrafią latać jest ok? Może zatem idź na miasto i głoś, że jesteś lepszy i to potrafisz ciekawe jak ludzie zareagują.

Już dawałem mu przykład i dalej nie dociera :)

A może razem z Bumem zrobicie sobie dużury nawracania pod sklepem audio? Tam nawracajcie klientów, żeby błędu nie zrobili.

Nie chce mi się wklejać linków, bo twoje czepianie się winyli jest już legendarne. I argumentacja, której używasz jest pozbawiona sensu.

A ja bym chciał dostac linki, choćby na priv bo od dawna o to proszę i jakoś nikt mi nie chce przesłać.

A na jaki temat? Coś mi umknęło?

Linki do tego rzekomego trollowania Sly'a w analogu.

Boom'ciu kochany, nie twórz proszę atmosfery spiskowej opartej na bzdurach. W zakładce Analog wszystkie wątki są gdzie były.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cała reszta również.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Natomiast vinyl jak do teraz uważam za hipsterską modę i ściemę rynku audio, żeby wyciągnąć od ludzi więcej kasy.

Doskonałe :)

Masz wyszukiwarkę, znajdziesz sobie. Choć nie wszystko jest dostępne. Był taki wątek o wyższości cd nad winylem albo odwrotnie. Już go nie ma. Jak wielu innych. Domyśl się czemu.

Czyli jak zwykle: puści się jakąś plotkę w eter a nuż ktoś uwierzy. A jak ktoś chce potwiedzenie to nie ma.

Wyświetl postUżytkownik sly30 dnia 11.05.2015 - 22:11 napisał

Natomiast vinyl jak do teraz uważam za hipsterską modę i ściemę rynku audio, żeby wyciągnąć od ludzi więcej kasy.

Doskonałe :)

Zapomniałeś dodać, że to z wątku: Dlaczego vinyl brzmi lepiej niz CD?

Czyli dokładnie tak jak napisał Sly.

A dlaczego zapomniałeś? Dlatego bo jesteś stronniczy i też chcesz puszczać ploty zamiast coś rzetelnie wyjaśnić!

Edytowane przez dd6

itp. jest więcej.

To forum nie jest idealne i dobrze wiesz, że Sly, ja, inni użytkownicy też chcą różnych zmian. Ale co to ma wspólnego z twoim trollowaniem?

Właśnie. i tu widać brak konsekwencji naszego domorosłego guru. Winyl to wyciąganie kasy a kable sieciowe grubości pytona albo wzmacniacze na lampach nadawczych z epoki króla ćwieczka to już nie.

To nie jest wątek o czyimś braku konsekwencji, ani o poglądach. To wątek o funkcjonalności forum i poruszana jest kwestia trollowania, a zwłaszcza nadmiernej tolerancji na takowe. Typowym przykładem tego trollowania było Twoje zachowanie. Teraz masz dodatkowe konta, co też jest trollowaniem i jest sprzeczne z regulaminem. Bardzo to wszystko proste.

Zapomniałeś dodać, że to z wątku: Dlaczego vinyl brzmi lepiej niz CD?

Czyli dokładnie tak jak napisał Sly.

A Ty zapomniałeś, że w zakładce ANALOG. Dziwne, że na tematy voodoo w HI-end reagujesz, jak atak na tę zakładkę i trollowanie, no ale jak guru odwiedził Analog i cisnął farmazony jest ok :)

A Ty zapomniałeś, że w zakładce ANALOG. Dziwne, że na tematy voodoo w HI-end reagujesz, jak atak na tę zakładkę i trollowanie, no ale jak guru odwiedził Analog i cisnął farmazony jest ok :)

Nie czytasz uważnie: nie chodzi o zakładkę, tylko o to w jakim temacie się pisze. Krucjaty muszą mieć jednak pewne granice, nie można tego robić zbyt nachalnie.

Ale niezależnie od tego niektóre osoby przejawiają symptomy znacznej dewiacji i one nigdzie nie powinny pisać. Nie piszę o Tobie ani nawet o Bumie. Rolą moderacji jest między innymi również rozpoznanie takich wariatów i usunięcie ich z forum.

Używam tylko jednego konta i nie rozmawiam sam ze sobą jak niektórzy ;)

A na trolling metoda jest prosta i oczywista. Tylko trzeba ją stosować konsekwetnie i identycznie w stosunku do każdego winowajcy.

Mój jak to nazywasz trolling, jest tylko wyrazem dezaprobaty w stosunku do metod "uzdrawiania" forum, jakie są tu od lat stosowane. I tyle.

Wybrałeś taka drogę a nie inną, ja nawet rozumiem do pewnego stopnia powody. Mógłbyś więc spokojnie tu sobie pisać, a że nie chcesz, cóż ... trudno. Pamiętaj jednak, że nie tylko walczysz z tym forum, ale też przy okazji szkodzisz innym użytkownikom.

A wracając do kwestii tego forum, to jak na razie sprawdzało się powiedzenie, że "lepsze jest wrogiem dobrego".

Ale niezależnie od tego niektóre osoby przejawiają symptomy znacznej dewiacji i one nigdzie nie powinny pisać. Nie piszę o Tobie ani nawet o Bumie. Rolą moderacji jest między innymi również rozpoznanie takich wariatów i usunięcie ich z forum

Rolą moderacji jest dbanie o przestrzeganie regulaminu a nie rozpoznawanie i tropienie wariatów.

Tak naprawdę, to każdy z odmiennym zdaniem jest wariatem, co, jak widać, jest wyraźnie artykułowane i w tym wątku.

Spory musza być, bo co człowiek, to "inny wariat" - chodzi o to by odbywały się one w ramach pewnego poziomu kultury i ogólnej zabawy.

Nie czytasz uważnie: nie chodzi o zakładkę, tylko o to w jakim temacie się pisze. Krucjaty muszą mieć jednak pewne granice, nie można tego robić zbyt nachalnie.

Czyżby? To już spieszę z przykładem Twojej niekonsekwencji.

Temat: Kable TOSLINK czy warto inwestować ? Zakładka Hi-end. W samym temacie zawarte jest pytanie odnośnie sensu wydawania więcej na ten rodzaj "kabla" Zrozumiałe jest, że użytkownik chciał poznać pełny obraz i opinię każdego nie tylko jedyną słuszną nawiedzonych, a jak Ty zareagowałeś na wpisy przeczące jedynej słusznej idei?

Po co o sprawach oczywistych w ogóle w zakładce high-end dyskutować? Nie karmić trolli, banować po pierwszym poście i problem rozwiązany.

Tak samo jak analogowcy na wypociny sly.:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.