Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Też myślę, że zamykanie było błędem, choć nie popieram ostrych personalnych ataków poszczególnych użytkowników. To było nierozważne.

Panowie , czy warto sobie skakać do oczu z powodu decyzji Administracji/Moderacji o zamknięciu wątku o kk ?

Przecież bez Forum AS i Bocznicy można i da się żyć !

Rozumiem , że wielu z WAS /NAS ( mówię również o sobie ) z " miłości " do Forum AS straciło serce i rozum , ale na miłość Boską , nie traćmy godności !

Miast się pętać Administracji i kłócić między sobą o przywrócenie interesującego nas wątku , godzi się opuścić miejsce , gdzie Nas /Was , mówiąc eufemistycznie nie chcą !

Piotr

Panowie, są ważniejsze sprawy niz jeden wątek, mianowicie to jak administracja i zarząd odniesie sie do zachowania Paltona tu i na konkurencyjnym forum. Nie zapominajcie o tym. Drugą sprawą jest proceder wzmacniania i celujący w nim Elberoth, który jest pod specjalną ochroną. Najwyższy czas połozyć temu kres. Inaczej mocno nadwątlona wiarygodność tego forum (łagodnie mówiąc) przestanie zupełnie istnieć.

Szub:

Jeszcze nie zwariowałem ;-)

Może , jako wyraz naszej dezaprobaty dla działań Administracji /Moderacji tegoż Forum , po prostu je zbojkotujmy ?

Dobra propozycja, tylko trzeba by ja rozpropagować

Edytowane przez bum1234
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Składam wniosek formalny żeby moderacja "banując lub obciążając konto użytkownika" zostawiła tego posta za który użytkownik dostał karę.

Jeśli mod zdecyduje się na wycięcie posta w całości to dlaczego kara zostaje na 2 miesiące?

Proszę również o wprowadzenie "taryfikatora"..... argumentując wyjmowaniem punktów z kapelusza.

Proszę również o możliwość odwołania się od arbitralnej decyzji poszczególnych moderatorów!

Dlaczego mamy cierpieć 2 miesiące po chwilowym "napadzie złości moderacji"?

A ha i dlaczego tak zwane publiczne zakwestionowanie kary ma być punktowane jako "atak na moderację" i od razu 5 pkt ?

W większości, te opcję są dostępne na forum i obowiązują. Jest taryfikator i punktacja jest automatyczna. Nie ma żadnej uznaniowości, ani w terminach obowiązywania punktów, ani w samych punktach. Ponadto moderator nie ma uprawnień banowania użytkowników.

Wszystko jest szczegółowo opisane tutaj:

http://www.klub.audiostereo.pl/regulamin-moderacji.html

Taryfikator, terminy i ścieżka odwoławcza, kwestionująca działania porządkowe, która bynajmniej nie polega na publicznym naśmiewaniu się i lżeniu moderacji.

Zostało to wprowadzone aby nie było "punktów z kapelusza" jak je nazwałeś. Postulujesz dokładnie to co już obowiązuje od jakiegoś czasu.

EDIT

Wątek został z grubsza wysprzątany z personalnych przepychanek, jakie niektórzy dyskutujący uprawiali między sobą ostatnio. Jeśli macie pomiędzy sobą personalne animozje, proszę je sobie wyjaśniać na priva, a nie w wątku technicznym.

Z tego samego powodu, z którego nie można nazwać neutralnymi wątków o konstrukcjach Markowa jak, wątku o AdFontesie czy tematu o "lepszości" winyla na Analogu.

Nie mówię. że to złe zjawisko. Audio to hobby, więc powinno budzić jakieś emocje wśród zainteresowanych.

Jednakże Pan Moderator zarzucił pewnemu wątkowi na Bocznicy właśnie brak neutralności jako powód anihilacji tegoż wątku.

Dlatego wskazałem Panu Moderatorowi, że brak neutralności to szersze zjawisko na tym forum.

Proponuję na przyszłość brak neutralności, polegający na personalnej krucjacie skierowanej przeciwko komuś, jeśli Twoim zdaniem takowy zachodzi, zgłaszać na panel z odpowiednim uzasadnieniem. Jeśli będzie rozsądne to odpowiednie działania zostaną oczywiście podjęte.

Jest wiele wątków o kontrowersyjnej i niejednoznacznej naturze, co rzecz oczywista. Tak jest zawsze i wszędzie, na każdym forum dyskusyjnym. Tak samo jak na każdym forum zdarzają się wątki, które można posądzić o marketing szeptany itd. Aczkolwiek czym innym jest wprost napisanie "zapraszam na moją aukcję" i podobne "na chama" reklamowe zajawki. A czym innym jest prowadzenie wątku, który mimo wszystko zawiera w sobie sporo merytorycznej wartości dodanej. To bardzo ciężko rozdzielić, trzeba więc wyważyć na szali wszelkie za i przeciw. Jeśli akurat wartości merytorycznej jest przewaga, do tego autor wątku jest prawidłowo oznaczony jako podmiot branżowy i nie zamieszcza ogłoszeń wprost. To wtedy takie wątki są po prostu tolerowane. Właśnie ze względu na ich wartość merytoryczną. I trzeba zawierzyć, że ludzie potrafią z odpowiednim dystansem podejść do prezentowanych treści. Oczywiście warunek jest taki, aby podmiot był prawidłowo oznaczony.

Jeśli komuś to nie w smak i w jego ocenie więcej w tym jest marketingu i reklamy, od tego jest zgłoszenie na panel, a nie prowadzenie publicznej personalnej krucjaty.

Faktem, że to drugie jest prostsze, bo można się z kimś pokłócić, bez konieczności uzasadnienia swoich racji. A zgłoszenia wymaga realnego uzasadnienia. A czym innym jest, mieć wewnętrzne przekonanie na jakiś temat, a czym innym jest udowodnić określone działanie z pełnym wyrachowaniem.

Musimy zachowywać się jak ludzie myślący, jeśli będziemy działać na ślepo, to znowu będą pojawiać się zarzuty o bezmyślną "jazdę" po wszelkich treściach bez pomyślunku.

Edytowane przez SlawekR
Gość rochu

(Konto usunięte)

Musimy zachowywać się jak ludzie myślący, jeśli będziemy działać na ślepo, to znowu będą pojawiać się zarzuty o bezmyślną "jazdę" po wszelkich treściach bez pomyślunku.

Zastanawiam się, jak długo jeszcze będziecie udawać, że nie widzicie problemu?

Wątek został z grubsza wysprzątany...

Świetnie. Przypomina to scenę z filmu "Filip z konopi". Po całym dniu pracy, gdzie dyrektor wraz z inżynierami planują na makiecie nowe osiedle, przychodzi w końcu sprzątaczka z miotłą... Od jutra znowu mogą sobie debatować, gdzie postawić jeziorko czy szkołę.

DeeS samo sprzątanie to nic złego jak ma sens. W przypadku "bicia piany" przez Bobcata na temat mojej osoby jest słuszne choć nie do końca logicznie zakończone.

Zaczęło się od posądzania mnie przez niego o donoszenie do moderacji. Pomimo tego że te posty zostały gdzie wprost moderację pytam dlaczego się nie wypowiada czy coś z tym miałem wspólnego, i co - kolejny dzień cisza. A post z insynuacją Bobcata wisi (#502)!

Szanowna Moderacjo nie widzisz tego? Przecież najlepiej z nas wiesz że to jest oszczerstwo!!

Wygląda na to że zależy mu na tym by nie wskazać kto bardziej zawinił by takie spory trwały nadal i w konsekwencji dawały pretekst do takich "porządków" lub w przyszłości poważniejszych kar.

Co ciekawe niektóre wpisy Bobcata pomimo osobiście nas dotykających i tendencyjnych treści pozostały (#523) a już moja na nie odpowiedź nie...czyżby moderacja wbrew temu co on sugeruje jest stronnicza w inną stronę i prowadziła w związku z tym wszystkim jakąś grę z nami?

W tym kontekście nie dziwi to że o apelu vlado słowem się nie wspomina....jak i to że mój wpis z poparciem tego apelu też przepadł....zgadnijcie czyj nie! ;)

Ps. Ten też przepadnie, a może zostanie zignorowany bo tak wygodniej....a może kwalifikuje się już do pierwszej kary dla mnie? ;)

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

X do Y:

- Kolego X masz rację.

- Kolego Y masz rację

Z do X i Y:

- Koledzy macie rację.

X i Y do Z:

- Kolego masz rację.

A do Z:

- Kolego masz rację

Z do A

- Wiem

A do Z

- Nie wiedziałem, że wiesz

B:

- Panowie czy ja mogę też mieć rację z wami?

X,Y,Z i A:

- Po co Tobie to?

B:

- Bo się z Wami zgadzam ale chciałbym wiedzieć w czym?

D:

- Ja się z Wami nie zgadzam.

X,Y,Z,A i B

- Dlaczego?

D:

- Bo Ja mam rację nie WY.

MODERACJA

- BAN dla "D" za niezgodność charakteru.

.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czy moderator usuwa watki nawet z tego watku ??

Po zalogowaniu sie widze opcje kto i w jakim watku cytowal moje posty.

Otorz przed chwila sie zalogowalem ? Dwoch uzytkownikow cytowalo moje posty, ale niestety nie moge juz tych postow odnalesc ...nie ma ich !!

Skąd to zdziwienie?

Na AS nie wypada się dziwić w takich wypadkach.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

co to jest AS ?? aha stereo i audio

myslalem ze to o Adama Sikore chodzi

Edytowane przez Adam Sikora

na temat Kościoła katolickiego, jego wpływu na stan Państwa, na świadomość obywateli i kampanię jaka prowadzi celem zawłaszczenia przestrzeni życia wszystkich obywateli ?

a "kolega" nieudolnie próbował udawć bycie neutralnym, prawie obiektywnym :)

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

@Vlado nic nie próbował udawać. Kto jak kto, ale On właśnie mógł w tamtym sporze uchodzić za wzór obiektywizmu i neutralności.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

DeeS samo sprzątanie to nic złego jak ma sens. W przypadku "bicia piany" przez Bobcata na temat mojej osoby jest słuszne choć nie do końca logicznie zakończone.

Zaczęło się od posądzania mnie przez niego o donoszenie do moderacji. Pomimo tego że te posty zostały gdzie wprost moderację pytam dlaczego się nie wypowiada czy coś z tym miałem wspólnego, i co - kolejny dzień cisza. A post z insynuacją Bobcata wisi (#502)!

Szanowna Moderacjo nie widzisz tego? Przecież najlepiej z nas wiesz że to jest oszczerstwo!!

Wygląda na to że zależy mu na tym by nie wskazać kto bardziej zawinił by takie spory trwały nadal i w konsekwencji dawały pretekst do takich "porządków" lub w przyszłości poważniejszych kar.

Co ciekawe niektóre wpisy Bobcata pomimo osobiście nas dotykających i tendencyjnych treści pozostały (#523) a już moja na nie odpowiedź nie...czyżby moderacja wbrew temu co on sugeruje jest stronnicza w inną stronę i prowadziła w związku z tym wszystkim jakąś grę z nami?

W tym kontekście nie dziwi to że o apelu vlado słowem się nie wspomina....jak i to że mój wpis z poparciem tego apelu też przepadł....zgadnijcie czyj nie! ;)

Ps. Ten też przepadnie, a może zostanie zignorowany bo tak wygodniej....a może kwalifikuje się już do pierwszej kary dla mnie? ;)

Po raz drugi proszę o zaprzestanie w wątku technicznym wpisów o charakterze personalnych przepychanek. Macie do siebie wzajemnie jakieś "ale" rozwiązujcie te kwestie na priva, a nie w wątku technicznym. To co tutaj uskuteczniacie, to nic innego jak próba kontynuowania offtopowej zacietrzewionej kłótni z zamkniętego wątku. Wątek techniczny, to nie miejsce do takich przepychanek.

Proszę to potraktować jako oficjalną prośbę moderacji. Kolejne tego typu wpisy zakończą się formalnymi ostrzeżeniami, a nie tylko sprzątaniem personalnych wpisów, nie związanych z tematyką tytułową wątku.

Edytowane przez SlawekR

To proste. Należy zamknąć (jeszcze lepiej wykasować) bocznicę.

A całe to towarzystwo rozejdzie się kulturalnie po tematach audio.

Zamknięcie tematu o kościele pokazało taką możliwość. Same plusy... i grzech (!) nie skorzystać.

W tym nowym temacie nie wolno pisać off-topic. Tematy off-topic oraz inne łamiące regulamin i netykietę będą usuwane. Obowiązuje oczywiście regulamin moderacji oraz bezwzględne stosowanie punktów ostrzeżeń

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten temat ma służyć do zgłaszania konkretnych problemów lub błędów technicznych, a także konkretnych propozycji i uwag.

piszecie off-topic

chyba znowu będę nakładać pkt. ostrzeżeń

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Po raz drugi proszę o zaprzestanie w wątku technicznym wpisów o charakterze personalnych przepychanek. Macie do siebie wzajemnie jakieś "ale" rozwiązujcie te kwestie na priva...
.....Kolejne tego typu wpisy zakończą się formalnymi ostrzeżeniami, a nie tylko sprzątaniem personalnych wpisów, nie związanych z tematyką tytułową wątku.

Przepraszam Szanowna Moderacja pewnie nie czytała całego wpisu i nie zrozumiała albo nie widzi w nim tego co wyraźnie pogrubiłem. Chciałem wyjaśnić ważną sprawę by do takich przepychanek nie z mojego powodu nie dochodziło.

Nie odpowiadanie na to czy jestem donosicielem i mam coś wspólnego z zamknięciem wątku traktuję jako niezrozumiały pretekst dla Bobcata by znowu mnie atakował...tym razem jeszcze bardziej przeświadczony o swojej racji. Na tym moderacji chyba nie zależy?

Oczekuję prostej odpowiedzi publicznie, nie mam do niej prawa?

To nie ja a moderacja zamknęła wątek i należałoby jasno napisać kto się do tego najbardziej przyczynił. Brak ostrzeżeń (nic o nich nie wiem) po naszej stronie wskazuje że opinia moderacji o "obopólnej winie" jest nielogiczna i daje podstawy do dalszych nieporozumień.

Tyle z mojej strony, wydawać by się mogło że piszę nie na temat, ale to są sprawy podstawowe które należy sobie wyjaśnić by normalnie funkcjonować tu na forum.

Nie będę więcej ponawiał tego apelu, obiecuję.

Jednak brak odpowiedzi lub usunięcie wpisu (kara dla mnie) będzie dowodem że moderacja (kierujący forum) nie chcą przejrzystości w stosunkach między forumowiczami i stają po jednej stronie.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Wygląda na to, że problem który sygnalizowałem (przy pisaniu ze smartfona pojawiał się komunikat, że "taka strona nie istnieje", mimo że wpis jak najbardziej był od razu widoczny) - został rozwiązany. W każdym razie od paru tygodni zjawisko nie występuje. Dzięki. Jeśli się pojawi znów - będę informował.

Nie odpowiadanie na to czy jestem donosicielem i mam coś wspólnego z zamknięciem wątku traktuję jako niezrozumiały pretekst dla Bobcata by znowu mnie atakował...

Olej wizje Bobcata. Ten typ tak (już) widać ma. Wątek akurat został zamknięty przez niego. Wcześniej istniał całe lata.

Tyle z mojej strony, wydawać by się mogło że piszę nie na temat, ale to są sprawy podstawowe które należy sobie wyjaśnić by normalnie funkcjonować tu na forum.

Czasami, czytam i nie wierzę. Dorośli, mogłoby się wydawać, ludzie a normalnie jak dzieci. Walka niczym o niepodległość. "Normalnie funkcjonować tu na forum" zabrzmiało jakby tam w realu już nic nie zostało i bez AS zostaje tylko iść się powiesić :O

10-go sierpnia zalozylem watek :"Jaki dźwięk z tak krztałtowo różnych, a objętościowo jednakowych kolumn ? "

Zaraz potem wpisalem sie w nim i wpis ten dotyczyl prosby do moderacji o poprawienie bledu w wyrazie "krztałtowo", jednak blad nie zostal poprawiony.

Wobec tego wczoraj specjalnie napisalem do moderacji z ponowna prosba o poprawienie i znow do chwili obecnej bez echa, wiec po raz trzeci prosze:

poprawcie w koncu ten blad. Czy to dla Was takie trudne i tyle razy trzeba prosic i tak dlugo czekac, aby z " rz" poprawic na sz"

Poprawią Ci jak publicznie ogłosisz, że ABX to lipa...:D

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Lutek - od kiedy jesteś na forum ?

wystarczy zgłosić jakikolwiek post z tego wątku z info w czym problem , inaczej tego możemy nie zauważyć

napisze wyraznie - zgłoszenia do moderacji = główna droga komunikacji z moderacją

przycisk zgłos jest pod kazdym postem

przykładowo fox733 nie ma z tym najmniejszego problemu

Edytowane przez cir

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Większość osób nie ma z tym problemu - i jest to dużo skuteczniejsze działanie niż wylewanie żali na innych użytkowników w wątku o sprawach technicznych. A ponieważ takowe żale nie są zgłoszeniami, nie są uwzględniane - i raczej nie będą.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Poprawią Ci jak publicznie ogłosisz, że ABX to lipa...:D

A dlaczego mam to zglaszac, jesli nigdzie nie wyrazalem opini o ABX ?

Pamietne testy, jakie u mnie mialy miejsce byly jawne, sluchacze nawet sami sobie przelaczali, ale slyszac, ze gra tak samo od razu przyznali, ze tak jest i nie mieli odwagi przystapic do jakichkolwiek testow slepych - to przeciez zrozumiale, ze takowe nie mialyby sensu, jesli w jawnych sami stwierdzaja, ze gra identycznie -..., prawda ? :-)

Lutek - od kiedy jesteś na forum ?

napisze wyraznie - zgłoszenia do moderacji = główna droga komunikacji z moderacją

Przeciez zglosilem na drugi dzien na adres: [email protected]

przykładowo fox733 nie ma z tym najmniejszego problemu

A bo fox to stara wyga... :-)

I dziekuje za naniesienie poprawki.

Przeciez zglosilem na drugi dzien na adres: [email protected]

Wiadomości spod tego adresu są odczytywane raz na jakiś czas, dużo rzadziej niż zgłoszenia do moderacji.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.