Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Spędzanie "Bocznicy" na pierdoły.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Oczywiście Fotografów uprzejmie przepraszam za te "pierdoły".

To chlubny wyjątek.

O "wolności słowa"?

A nie pisało czasem w tytule o coś "wolności sumienia"?

Nie zapamiętaliśmy nazwy tematu a jego już nie ma. :)))

Ps. A to znikanie tematów bez słowa wyjaśnienia to norma na tym forum jest?

Pytam bo nie śledzę zbyt wielu wątków a to zniknięcie bez śladu kilkunastostronowego po blisko tygodniu funkcjonowania to jest co najmniej kuriozalne.

Maju dnia 13.08.2014 - 08:23 napisał "Tyle z mojej strony, wydawać by się mogło że piszę nie na temat, ale to są sprawy podstawowe które należy sobie wyjaśnić by normalnie funkcjonować tu na forum."

Czasami, czytam i nie wierzę. Dorośli, mogłoby się wydawać, ludzie a normalnie jak dzieci. Walka niczym o niepodległość. "Normalnie funkcjonować tu na forum" zabrzmiało jakby tam w realu już nic nie zostało i bez AS zostaje tylko iść się powiesić :O

Może tak i dla Ciebie zabrzmiało, ale pozostawienie niektórych spraw bez odpowiedzi prowadzi do takich właśnie sytuacji jak obecnie gdy moderacja swoje widzimisię stawia ponad wolę forumowiczów. ;(

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

O "wolności słowa"?

A nie pisało czasem w tytule o coś "wolności sumienia"?

Faktycznie, chyba było coś o sumieniu.

Nie wiem dlaczego wypadł i przepadł. Bobcata nie pytam, na pewno sam będzie tym faktem zdziwiony :)

Może choć założyciel wie dlaczego przepadł....być może dlatego że nie miał prawa zaistnieć. ;)

Bobcat zdziwiony? Na pewno zna tego kto się do tego przyczynił, pewnie go nawet nam wskaże....moderacja "przez grzeczność" jego słowom nie zaprzeczy. :))))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Drodzy Przyjaciele, nie otrzymałem żadnego powiadomienia czy wyjaśnienia, dlaczego wątek został usunięty.

Złożę zapytanie wymaganą droga do zarządu z prośbą dokładnego merytorycznego wyjaśnienia powodu usunięcia naszych dyskusji.

Zależnie od wyjaśnień zarządu forum, pokieruję dalszym postępowaniem jakie wolnemu obywatelowi tego Państwa przysługuje w dziedzinie wolności wypowiedzi.

Włodek.

Bardzo proszę tych, którzy pisali do zarządu ze skutkiem uzyskania odpowiedzi o podanie pewnego linku do zarządu forum.

Nie chcę pisać na Berdyczów, szkoda czasu :-)))

W.

Drodzy Przyjaciele, nie otrzymałem żadnego powiadomienia czy wyjaśnienia, dlaczego wątek został usunięty.

Złożę zapytanie wymaganą droga do zarządu z prośbą dokładnego merytorycznego wyjaśnienia powodu usunięcia naszych dyskusji.

Zależnie od wyjaśnień zarządu forum, pokieruję dalszym postępowaniem jakie wolnemu obywatelowi tego Państwa przysługuje w dziedzinie wolności wypowiedzi.

Włodek.

Bardzo proszę tych, którzy pisali do zarządu ze skutkiem uzyskania odpowiedzi o podanie pewnego linku do zarządu forum.

Nie chcę pisać na Berdyczów, szkoda czasu :-)))

W.

Pisałem na parę razy na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i raz nawet uzyskałem odpowiedź. Nic nie wnoszącą, ale jednak.

Na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest formularz kontaktowy dla korespondencji bezpośredniej z Zarządem Site S.A. Skorzystałem raz z tej drogi, wysyłając list adresowany do Pana Dawida Skrzypczaka, Prezesa Zarządu Site S.A. Jedyną "odpowiedzią" było wyniosłe milczenie. Majestat nie będzie się zniżał do udzielania odpowiedzi jakiemuś tam (przepraszam za wyrażenie) forumowiczowi, czy raczej klubowiczowi.

Alternatywnie masz bezpośredni adres: [email protected].

Pozdrowienia,

Bobcat

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bobcat
(to jest właśnie ten moment, w którym Vlado powinien się wypowiedzieć):)

Włodek nam wyjaśnił, mnie również na PW bo tam też pytałem.

Ale mam też pytanie do Ciebie dlaczego tak "nieśmiało" o tym piszesz, takim drobnym drukiem. :))))

Edytowane przez Maju

Włodek nam wyjaśnił, mnie również na PW bo tam też pytałem.

Ale mam też pytanie do Ciebie dlaczego tak "nieśmiało" o tym piszesz, takim drobnym drukiem. :))))

Bo to szeptem było :)

Moje -1 punktów ostrzeżeń zamieniło się w - 2 pkt ostrzeżeń po tym jak wygasła ważność pkt karnych. To miłe jest. :)

Jak na razie, to u mnie ubywają zgodnie z prawami matematyki :)

Obym się mylił, obym nie miał racji, ale obawiam się że odpowiedzi żadnej nie dostaniesz. Doświadczenie uczy, że Moderacja, Administracja czy (zwłaszcza) Właściciel nie mają zwyczaju tłumaczenia się ze swoich decyzji i działań. Ustal więc proponuję deadline dokąd na nią czekasz i przemyśl od razu dalsze kroki, które są jak najbardziej uzasadnione.

Nie można akceptować recydywy cenzury. Niektórzy mają mi za złe odniesienia, porównania i paralele do czasów minionych. Otóż takie zamykanie ludziom ust i tłumienie wolności dyskusji (czasem poprzez oficjalne zamykanie wątków, czasem skryte znikanie w niejasnych okolicznościach) to są praktyki żywcem z czasów komuny.

Są Dyskutanci, z którymi się diametralnie i programowo nie zgadzam. Różni nas wszystko. Ale dlaczego uniemożliwia się nam swobodną wymianę poglądów i rozmowę?

To niespotykane, ale pierwszy raz ze wszystkim się z Tobą zgadzam.

Maju dnia 20.08.2014 - 14:24 napisał "...mam też pytanie do Ciebie dlaczego tak "nieśmiało" o tym piszesz, takim drobnym drukiem. :))))

Bo to szeptem było :)

Też bym tak chciał czasem coś napisać "po cichu"...nauczysz? ;)

Edytowane przez Maju

Też bym tak czasem chciał coś napisać "po cichu"...nauczysz? ;)

Po napisaniu tekstu kliknij na ten wyróżniony na ciemno na górnym pasku "x"...

ps: zapomniałem, wcześniej tekst, który chcesz w ten sposób pomniejszyć najedź wpierw kursorem i podświetl go (tak jak przy wycinaniu bądź kopiowaniu).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez DeeS

Tak też podejrzewałem, nigdy z tych funkcji nie korzystałem nie miałem takiej potrzeby.

Ps. Ale tak między nami....coś mi to nie działa. ;(

Zresztą w ten sposób który podałeś żadna funkcja coś nie chce, za to przy cytowaniu selektywnym mam to;

<br />Po napisaniu tekstu kliknij na ten wyróżniony na ciemno na górnym pasku "x"...<br /><br />ps: zapomniałem, wcześniej tekst, który chcesz w ten sposób pomniejszyć najedź wpierw kursorem i podświetl go (tak jak przy wycinaniu bądź kopiowaniu). <br />

brrr... ;)

Edytowane przez Maju

Są Dyskutanci, z którymi się diametralnie i programowo nie zgadzam. Różni nas wszystko. Ale dlaczego uniemożliwia się nam swobodną wymianę poglądów i rozmowę?

Bo ONI lubią kiedy dyskutanci zgadzaj się ze sobą permanentnie.

To ICH kręci.

Jeśli jest na odwrót to wpadają w dysonans, następnie nadchodzi otępienie i swędzenie.

Jedyną radą na to jest podrapanie się poprzez cenzurowanie.

O jak ładnie i płynnie niczym fala. :))

Po napisaniu tekstu kliknij na ten wyróżniony na ciemno na górnym pasku "x"...

ps: zapomniałem, wcześniej tekst, który chcesz w ten sposób pomniejszyć najedź wpierw kursorem i podświetl go (tak jak przy wycinaniu bądź kopiowaniu).

Pamiętam że jak u mnie normalnie te funkcje (między B a x) działały. Wtedy też cytaty i to co piszę i cytuję pokazywało się w oknie w postaci innego druku, nie było też tych irytujących <br>.

Ale to nie pierwszy raz mam tu na forum, przyznam że teraz to zbyt długo trwa. Syn trochę się lepiej na tym zna i twierdzi że wina leży po stronie forum. Ale jak widać nikomu to nie przeszkadza. ;)

Ps. O ile pamiętam można korzystać z tych funkcji też w inny sposób.

Zanim chcesz coś np. pogrubić lub podkreślić podświetlasz odpowiedni symbol, kończąc wygaszasz go....zdaje się tak też u mnie kiedyś działało. Teraz muszę robić to na piechotę pisząc lub (i) na końcu) [/u] w zależności od tego co chcę uzyskać....z tym x tak niestety się nie da.

[x] Pozdrawiam A. [/x] No właśnie. ;(

Ps2. Ale, ale wydaje mi się że wczoraj wieczorem tu więcej wpisów było. ;)

Edytowane przez Maju

Zanim chcesz coś np. pogrubić lub podkreślić podświetlasz odpowiedni symbol, kończąc wygaszasz go....zdaje się tak też u mnie kiedyś działało. Teraz muszę robić to na piechotę

Nie rozumiem problemu. Na piechotę muszę robić pisząc ze smartfona. Jeśli z PC - podświetlam i wciskam stosowną ikonkę.

Bo ONI lubią kiedy dyskutanci zgadzaj się ze sobą permanentnie.

Coś jak zebranie partyjne nieboszczki PZPR. Albo innej "bratniej partii" (obecnie również nieboszczki).

Tak jak przewidywałem - odpowiedzi na pytanie o powody zniknięcia wątku założonego przez @Vlado jak dotąd nie otrzymaliśmy.

Oficjalnymi przyczynami zamknięcia poprzednich była jakoby "nawalanka" "brak kultury dyskusji" oraz "personalne ataki". Tutaj nic z takich rzeczy nie miało miejsca. Dyskusja, aczkolwiek ożywiona i przy wyraźnej polaryzacji stanowisk, mogła być wzorem kultury i elegancji. Mamy więc dowód, że podane powody były "dęte" i nieprawdziwe, a rzeczywista przyczyna jest zupełnie inna, mianowicie tematyka rozmów. Czyli mamy do czynienia z cenzurą wg "najlepszych" wzorców komunistycznych. Pozdrowienia od towarzysza Kim Dzong Una.

Edytowane przez Bobcat

Ja chcialbym sie zapytac czemu tak duzo bzdurnych tematow jest przypietych? Zamiast np przypiac watek o motoryzacji to przypina sie idiotyzmy. Zidiocialo wszystko do konca czy jak?

?👈

<br />Nie rozumiem problemu.<br />

Widzisz ten problem?

To cytat selektywny, by to jakoś wyglądało muszę te <br> wykasować.

Nie rozumiem problemu. Na piechotę muszę robić pisząc ze smartfona. Jeśli z PC - podświetlam i wciskam stosowną ikonkę.

Coś jak zebranie partyjne nieboszczki PZPR. Albo innej "bratniej partii".

Tak czyli normalnie gdy nacisnąłem odpowiedz.

A ikonki nie mam możliwości podświetlić więc muszę robić na piechotę [/b]stosując odpowiednie symbole, czyli pewnie tak jak u Ciebie ze smartfona.

Edytowane przez Maju

Mam pytanie odnośnie wyszukiwarki: nie ogarniam jak ona funkcjonuje. Chcę wyszukać posty zawierające słowo1 i słowo2. Zaznaczam 'wszystkie słowa' i szukaj, a wyszukiwarka wyrzuca posty zawierające także tylko jedno słowo. Próbowałem z użyciem przecinka oraz '+' i to samo.

Wyszukiwarka Firefox.

A terminu 'V-dac' w ogóle nie znajduje... Bosko.

Powrót po dłuższej przerwie...

A terminu 'V-dac' w ogóle nie znajduje... Bosko.

Wpisz "vdac".

Coś tam było bo szukałem z ...miesiąc temu.

Zgadzam się, że wyszukiwarka to raczej z rodzaju jak szukać aby znaleźć nie znajdując.

Po co tworzyć coś co ma być i jest ale funkcjonalność ma na poziomie zadowalającym tylko twórcę.

Potwierdzam, wyszukiwarka kiedyś działała w sposób zadowalający. Od jakiegoś czasu (dość długiego) nie sposób za jej pomocą coś znaleźć. Konia z rzędem temu kto wie według jakich zasad ona teraz funkcjonuje. ;)

Edytowane przez Maju

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.