Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Obawiam się, że to Wy sami sprowokowaliście ten krok, bezczelnym omijaniem restrykcji nakładanych przez forum posiłkując się w tym Tapatalk'iem.

Niestety, zupełnie przypadkiem, ale nie oznacza to, że ma to polegać na utrudnianiu dostępu do forum...

"Kolumny Magico Humbug,czy HI END?" - Vlado, wątek może i istnieje, ale jak się zaczyna dyskutować, to nagle bany lecą, więc gdzie się mamy wypowiedzieć?

Swoją drogą powinienem założyć oddzielny wątek o Magico i zbanować na starcie to całe hi-endowe towarzystwo - tylko ja nie szukam wyznawców...

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Obawiam się, że to Wy sami sprowokowaliście ten krok, bezczelnym omijaniem restrykcji nakładanych przez forum posiłkując się w tym Tapatalk'iem.

Nie przez forum, tylko przez jednego użytkownika forsującego za wszelką cenę swój punkt widzenia. Nie pierwszy raz zresztą. Próby wykazania błędów zawsze kończą się w jego przypadku kneblowaniem niewygodnych adwersarzy.

Dlatego możliwość banowania użytkownika przez autorów wątków jest szkodliwa, bo przywilej ten jest przede wszystkim używany jako odwet.

Od teraz mów mi....killer... :-)

??????????

Nic się nie zmieniło, zmieniła się tylko nazwa...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Banowanie przez użytkowników powinno być zakazane. Jak widać nie dorośliśmy jeszcze do tego poziomu aby mieć takowe narzędzia. Jakakolwiek próba dyskusji z nadwornym handlarzem zawsze kończy się tak samo.

Dziw jedynie bierze, że snafcy łałdio hajend boją się jakiejkolwiek konfrontacji ze sprzętami "bez gwiazdek" znaczy hifi. Zupełnie nie rozumiem dlaczego? Czyżby te napylane dajmenty to tylko ściema marketingowa.

Przecież prawdziwi "hajendowcy" mieli korzystać z saloniku. Uciekali tam przed trollami, salonik jak widać zdechł to gromko powracają. Tyle wiedzy co jest w saloonie nie ma nawet w encyklopedii PWN.

To znana prawda nie od dziś.

Prawda i cnota ginie od złota :).

Jestem ciekaw czy on sobie kalkuluje

Raczej kulkuje, tak się mówi slangiem audiofilskim. Np.: "Mi się ta sieciówka nie wkulkowuje w system", zanczy nie współgra z systemem lub "Producent idealnie skulkował parametry przedwzmacniacza", znaczy skalkulował oczywiście. Można też ostrzej: "Skulkowany! Ależ ten wzmacniacz ma zejście na basie", tutaj nie przetłumaczę, bo to drobny wulgaryzm :).

Od teraz mów mi....killer... :-)

A może Vanishing Point? :) I to nie był atak personalny :).

bo przywilej ten jest przede wszystkim używany jako odwet.

Bo najlepszym atakiem jest odwet poprzez bana, a już najlepiej prewencyjnego zanim delikwent coś napisze w danym wątku :). Znane są wątki kilku jegomościów, którzy z góry banują ok. 10-20 osób :).

Mógłbyś nie przeszkadzać? Do salonu!

Mógłbyś Kolego nie atakować mojego kamrata z saloniku?

Edytowane przez SVART

Powiedzcie wreszcie, jak to jest:

Kto kogo może banować w temacie; czy jest to Autor wątku, Moderator, ksiądz proboszcz, lubo - kto inny?

Bo już powoli zaczynam się gubić...

Zresztą, przy banie - jakieś tam wyjaśnienie zaistniałego faktu należałoby wyłuszczyć, a nie tylko: "nie możesz pisać, spadaj".

Dzięki za oświecenie.

Wyjaśninia czasami się pojawiają. Np. takie:

Nie ma człowieka chwilę i od razu wszystkim znana grupa trolli rozwala watek. Chyba będę musiał powrócić do banowania prewencyjnego. Co ciekawe, aby był spokój, wystarczy zbanować 7-8 userów (ze 140 tys zarejestrowanych na forum).

Daje to do myślenia.

W tym wypadku określenie "trolle" oznacza osoby mające na pewne sprawy pogląd odmienny od autora wątku. Więc najlepiej udawać, że takich nie ma i użyć narzędzia cenzorskiego.

Edytowane przez bum1234
  • Moderatorzy

Prawda i cnota ginie od złota :).

Raczej kulkuje, tak się mówi slangiem audiofilskim. Np.: "Mi się ta sieciówka nie wkulkowuje w system", zanczy nie współgra z systemem lub "Producent idealnie skulkował parametry przedwzmacniacza", znaczy skalkulował oczywiście. Można też ostrzej: "Skulkowany! Ależ ten wzmacniacz ma zejście na basie", tutaj nie przetłumaczę, bo to drobny wulgaryzm :).

A może Vanishing Point? :) I to nie był atak personalny :).

Bo najlepszym atakiem jest odwet poprzez bana, a już najlepiej prewencyjnego zanim delikwent coś napisze w danym wątku :). Znane są wątki kilku jegomościów, którzy z góry banują ok. 10-20 osób :).

Mógłbyś Kolego nie atakować mojego kamrata z saloniku?

Ciekawy ten folklor Warszawski macie, u nas w Krakowie, kulkuje od kiedy pamietam oznacza stan w którym znajduje sie człowiek o 9 rano drugiego dnia audio show, tzn trochu wódą zalatuje...

-----------------

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Od jakiegoś czasu nie widzę papageno,papo wróć Twoja obecność tu jest potrzebna,zaś nieobecność cieszy z pewnością paru ....,którym trzeba dawać odpór,choćby samą obecnością :)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

No tak, bo na forum jest wojna i każdy żołnierz potrzebny :)

Jeśli zawłaszczanie przez część userów wspólnej przestrzeni publcznej nazywasz wojną,to może rację masz!

Proszę o odblokowanie tapatalk.

Nie da rady,pan branżysta skutecznie wpłynął na kogo trzeba i teraz już bez obaw można wzmacniać to i owo:)

Drogi Pawle.

I Herkules dupa kiedy branży kupa.

P.S. Świetnie się bawię rozwiązując zagadki muzyczne.

Chwała Panu źeś w zdrowiu :)

Najlepsze słupy tylko w Castoramie :)

Ale jak słupy soli to tylko w Wieliczce... :)

A za co?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Prawda zabolała?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez patrick.mc

Ale ty Patrick jakiś dzieciak jesteś, dziwisz się jak małolat :D

Ale ty Patrick jakiś dzieciak jesteś, dziwisz się jak małolat :D

Mam poważne obawy, że sprzedał nim się wygrzały - czyli jednak szybko.

Ja zmieniam kolumny po tysiącach godzin słuchania, a nie po kilkuset.

(o ile to było kilkaset w przypadku Elba)

Edytowane przez patrick.mc

A może zmień jednostki, np na sekundy i się wszystko będzie zgadzać :D

A za co?

Ukryta Zawartość

Prawda zabolała?

Zakłócila kampanię reklamową.

Ukryta Zawartość

Mam propozycję aby osoby zajmujące się drobnym handlem - zwłaszcza poprzez portale aukcyjne - i wykorzystujące to forum do zdobywania klientów oznaczyć jako "Handlarz", no bo jaka z nich Branża?

Trudno chyba porównywać takie 'osoby prywatne' żerujące na forum do sklepów czy producentów?

Ukryta Zawartość

I oczywiście, mam już pierwszego "kandydata":

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez patrick.mc
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.