Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Mam propozycję aby osoby zajmujące się drobnym handlem - zwłaszcza poprzez portale aukcyjne - i wykorzystujące to forum do zdobywania klientów oznaczyć jako "Handlarz", no bo jaka z nich Branża?

Trudno chyba porównywać takie 'osoby prywatne' żerujące na forum do sklepów czy producentów?

Bierzesz się za plotki.

Lepsze są kategorie "naganiacz" i "przydupas na posyłki".

Bierzesz się za plotki.

Lepsze są kategorie "naganiacz" i "przydupas na posyłki".

Plotka a płotka - to różnica!:-)

Na marginesie - nie gdzie, a skąd?

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

To nie ma nic do rzeczy. Od dawien dawna uważałem, że to nikomu niepotrzebne - można to sprawdzić.

Tak samo, ile ktoś na forum lajkował. :)

Ma sens jeżeli w swoim profilu masz zakładkę z wpisami które polubiłeś.

I patrzeć z lubością na wpisy, które dowalały tym, których nie lubię :)

Cholera, znowu polajkowałem....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Moderatorzy

Wg mnie lajkowania ma sens, ktoś napisze sensownego posta i kilka osob dokładnie ma takie same zdanie wtedy go lajkuja zamiast pisać "dokładnie", "pełna zgoda" itp. Co w tym złego?

Brak możliwości lajkowania dla osob zbanowanych w temacie - a z jakiego powodu? Jeśli ktoś nie moze pisać nie znaczy ze nie ma prawa czytać takiego wątku, bo co komu przeszkadza lajk - jak wytłumaczyć ze polajkowanie moze byc forma trollingu itp.? Jak kogoś bolą juz lajki nawet to moze jest zbyt wrażliwy na kontakt z internetem w ogóle?

Edytowane przez plastik1989

-----------------

Coraz bardziej mi się ten plastik podoba:)

Chyba polajkuję, choć słowo kretyńskie i niepolskie. Takie - jakby Polacy jednak gęśmi byli.

Mosz pyffo, plastik!:-)

Lajkowanie jest w ogóle pozbawione sensu.

Atak, atak personalny na lajkujących i lajkowanych! Bana mu! Jak masz takie podejście, to już nikt Tobie nigdy nie da lajka. :)

Eee, lajkowanie fajne jest, tylko trzeba go używać z rozmysłem, bo może działać na różne sposoby :).

Przykładowo. Lajkujący dając lajkowanemu lajka okazuje na swój sposób aprobatę dla treści całości lub fragmentu lajkowanego posta, co uogólniając oznacza, że lajkujący popiera słowa/pogląd lajkowanego lub że sam by się pod nimi podpisał. Odpada więc sens pisania kilka razy tego samego. Lajk może działać też w inny sposób. Kiedy np. takiemu paltonowi brakuje argumentów w dyskusji (czyli zazwyczaj) atakuje w ostateczności, będącej efektem złości i niemocy, również lajkujących posty lajkowanych - wiadomo przecież kim są tacy lajkujący, niedobrymi forumowiczami. Lajkowanie jest więc również swoistą prowokacją dla przeciwnika treści lajkowanego posta i wielu jak widać potrafi wyrwać z równowagi oraz rozsierdzić danego jegomościa :).

No i najważniejsze, po tym kto kogo i jak lajkuje można poznać rasowych trolii :).

Powyższe to tylko wierzchołek góry lodowej w aspekcie zagadnienia "lajka". Hm, doktorat można by napisać o lajakowaniu.

Nie powinno być możliwości lajkowania w wątku dla osób, które zostały w nim zbanowane. Należy utrzymywać zakaz konsekwentnie.

Jar, miej proszę litość, zbanowanym nie dajesz nawet radości podarowania lajka, nie masz serca :).

Edytowane przez SVART
  • Moderatorzy

Były "szklaneczki" i komu to kurna przeszkadzało.

Nie pamiętasz jak wtedy działało as? Każda strona wczytywala sie minutę lub dluzej. W końcu zorientowali sie ze problem jest w tych szklaneczkach, wyłączyli je i szybkość wczytywania wróciła do normy. By dac możliwość wyrażania aprobaty danego posta zamiast szklaneczek dodano like, który jest zintegrowany z Fb (chyba) o nie obciąża juz serwera as. Dla mnie to jeden piernik czy bedzie like, szklaneczka czy kuleczka, przecież wiadomo o co chodzi.

-----------------

Nie pamiętasz jak wtedy działało as? Każda strona wczytywala sie minutę lub dluzej.

Do tego danie szklaneczki mogło być odebrane jako sugerowanie niektórym osobom alkoholizmu.

Były "szklaneczki" i komu to kurna przeszkadzało.

Wszystko psieje, jak to już dzisiaj napisałem...

Ale- nic to!

Postawimy się tym, którzy musztardy nas chcą pozbawić!

I majonezu.

Do tego danie szklaneczki mogło być odebrane jako sugerowanie niektórym osobom alkoholizmu.

Wiesz, na trzeźwo to niektórych rzeczy nie da się tu czytać ;)

Mógłbym prosić moderację o wyjaśnienie, z jakiego powodu mój wczorajszy post umieszczony w klubie Audio Academy został usunięty? Nie bardzo widzę w nim sprzeczności z regulaminem i jeśli usunięto go z rozpędu przez pomyłkę proszę o przywrócenie.

Proszę abyś raczył pisać w jednym wątku a nie roznosił swego problemu gdzie popadnie. Wyjaśnienie zamieściłem w wątku technicznym, ponieważ tam zacząłeś pisać w tej sprawie.

Usuwanie postów bez powiadomienia użytkownika uważam za niewłaściwe.

Dziękujemy za opinię.

Na naszym forum taka forma usuwania postów ma swe uzasadnienie. Posty nie są usuwane, tylko staja sie niewidoczne dla użytkowników. Powód ukrycia jest podany w każdym przypadku usunięcia i widoczny dla Administracji Forum.

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Proszę abyś raczył pisać w jednym wątku a nie roznosił swego problemu gdzie popadnie. Wyjaśnienie zamieściłem w wątku technicznym, ponieważ tam zacząłeś pisać w tej sprawie.

Dziękujemy za opinię.

Na naszym forum taka forma usuwania postów ma swe uzasadnienie. Posty nie są usuwane, tylko staja sie niewidoczne dla użytkowników. Powód ukrycia jest podany w każdym przypadku usunięcia i widoczny dla Administracji Forum.

Uważałem, że to są dwie różne sprawy:

- tutaj zgłosiłem sprawę ogólną dotyczącą funkcji forum

- w wątku technicznym prosiłem o wyjaśnienie usunięcia postów.

Tego typu forma zwrócenia uwagi nie jest grzeczna.

Sądzę, że ze strony tego forum mogę liczyć na elementarną uprzejmość.

Gdybym został powiadomiony o celowym usunięciu tych postów nie byłoby mnie w tych wątkach zupełnie.

Moderacja nie ma obowiązku powiadamiania o usuwanych postach.

Co do kultury, proszę jeszcze raz spojrzeć na swój wpis za który otrzymałeś regulaminowe ostrzeżenie.

EOT.

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Co do kultury,

"Proszę abyś raczył pisać w jednym wątku a nie roznosił swego problemu gdzie popadnie."

Pisałem o grzeczności.

Proszę nie manipulować.

eot

Edytowane przez LTD12
  • 2 tygodnie później...

Wystarczy mieć Harleya i lekką nadwagę albo Prezesa w rodzinie:)

No to mam spokój; nie nadaję się.

Z jednośladów mam tylko hulajnogę a chudym jak owsik:-)

A niech sobie piszą tam co chcą. Przynajmniej tego nie widać i początkujący nie są narażeni na bajdurzenie o podkładkach i cudownych naklejkach na cd.

Biorąc pod uwagę przerosty ambicjonalne i nieodpartą chęć dominacji nie wróżę temu miejscu długiego czasu działania. Takie zamknięte miejsca już były i początkowy entuzjazm szybko się wypalał

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.