Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

>> ZGŁOSZENIE W SPRAWIE FUNKCJONALNOŚCI...

Czy można wprowadzić taką funkcjonalność, aby po najechaniu kursorem myszy na słowo "Stereo" znajdujące się na górnym pasku otwierała się automatycznie pionowa podlista (takie skromne paski z aktywnym polem) z zakładkami: "Start", "Hi-Fi", Hi-End"?

Łatwiej byłoby przenosić się pomiędzy zakładkami.

Forum - sprawy techniczne i funkcjonalność

Czy ktoś odbiera wiadomości /w sprawie technicznej/ wysyłane na adres

[email protected]

?

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

Gość vasa

(Konto usunięte)

Czy ktoś odbiera wiadomości /w sprawie technicznej/ wysyłane na adres

[email protected]

?

Skrzynka z mailami jest opróżniana co dwa tygodnie :/

Skrzynka z mailami jest opróżniana co dwa tygodnie :/

o! nawet jak to jest żart, to wiele tłumaczy i potwierdza :)

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

W kwestii funkcjonowania forum ,chciałbym zgłosić prośbę o przywrócenie tematu o KK, bo ten cały burdelnik przenosi się na inne tematy czego ten jest dobrym przykładem.

Jest temat o piekle i tym podobnych pierdołach. :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• 2 tygodnie później...

Jak ignorować użytkownika, wydaje mi się że była taka opcja a nie mogę się jej doszukać....

Niektórych się po prostu czytać nie da ;)

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Po prawej u góry klikasz na swój nick, rozwija się menu podręczne, przedostatnia opcja po prawej to "ignorowani użytkownicy".

Link "nowe posty" też można spersonalizować na okoliczność pomijania określonych działów.

Bardzo przydatne funkcje. Szkoda tylko, że nie mają wpływu na filtrowanie z pozycji Tapatalka. Byłoby już całkiem miło, na przykład dla kogoś kto nie chce w kółko oglądać seriali pokroju "Moda na Sukces", o tematyce w stylu: dlaczego Rosjanie nie wierzą w budowę wszechświata, opartą o koreańską piosenkarkę i czy Bóg istnieje w piekle i dlaczego jedni mają pod górę z drugimi, bo nie lubią jakichś tam instytucji i siebie nawzajem. I to do tego stopnia, że muszą na siebie klepać paszkwile bezustannie, z wielomiesięczną wytrwałością godną podziwu. A tak w ogóle to kable grają, ale nie grają i udowodnij mi, że nie widziałeś pterodaktyla latającego po niebie, bo przecież pterodaktyle istnieją, bo nikt nie udowodnił że ich nie widział, więc istnieją i mają się dobrze :)

To tak w telegraficznym skrócie, bardzo telegraficznym :D.

Edytowane przez SlawekR

Po prawej u góry klikasz na swój nick, rozwija się menu podręczne, przedostatnia opcja po prawej to "ignorowani użytkownicy".

Link "nowe posty" też można spersonalizować na okoliczność pomijania określonych działów.

Bardzo przydatne funkcje. Szkoda tylko, że nie mają wpływu na filtrowanie z pozycji Tapatalka. Byłoby już całkiem miło, na przykład dla kogoś kto nie chce w kółko oglądać seriali pokroju "Moda na Sukces", o tematyce w stylu: dlaczego Rosjanie nie wierzą w budowę wszechświata, opartą o koreańską piosenkarkę i czy Bóg istnieje w piekle i dlaczego jedni mają pod górę z drugimi, bo nie lubią jakichś tam instytucji i siebie nawzajem. I to do tego stopnia, że muszą na siebie klepać paszkwile bezustannie, z wielomiesięczną wytrwałością godną podziwu. A tak w ogóle to kable grają, ale nie grają i udowodnij mi, że nie widziałeś pterodaktyla latającego po niebie, bo przecież pterodaktyle istnieją, bo nikt nie udowodnił że ich nie widział, więc istnieją i mają się dobrze :)

To tak w telegraficznym skrócie, bardzo telegraficznym :D.

A kiedy już wszystkie wymienione tematy dodasz do ignorowanych, co będziesz czytał i o czym pisał? O wzmaku do 300zł? A może excelowskie blogi? :-)))

W.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Może to zabrzmi dla Ciebie dziwnie, albo wręcz kuriozalnie, ale na forum audio, interesują mnie bardzo konkretne tematy audio i o nich czytam. Czasem też napiszę, jeśli uważam że mam coś interesującego w tej kwestii do napisania. Podobnie, na forum foto, jest to tematyka foto. I podobnie jest na każdym innym forum tematycznym.

A cała reszta podawana w sposób wysoce uciążliwy, gdzie ta uciążliwość polega na permanentnym, wielomiesięcznym i iście monotematycznym klepaniu wzajemnych obraźliwych paszkwili przez niektórych, kompletnie mnie nie interesuje. A którzy robią to, bezlitośnie wykorzystując bierność gospodarzy danego miejsca, w imię pokrętnie pojmowanej wolności słowa. Gdyby mnie coś takiego interesowało, to bym się udał do miejsca, gdzie jest to tematyką główną.

I wybacz, że nie przyjmę argumentacji, że mam się biernie godzić na takie chore podejście, bo ktoś akurat uważa, że to jest normalne, bo tematyka audio na forum audio się wyczerpała. I dlatego należy ją zastąpić totalnym śmietnikiem.

Edytowane przez SlawekR

Sam widzisz Sławku jak bardzo jednak jesteś zaangażowany w tematy o których twierdzisz, że cię nie interesują i jak bardzo ich obecność ci doskwiera. A przecież nikt z piszących w tamtych tematach nie nie zwalcza Ciebie za to, że w nich nie uczestniczysz, ani nie wytyka ci tych, które rzekomo preferujesz.

Czy zauważasz różnicę w naszych postawach wobec siebie.

Po tak sporym czasie od kiedy przestałeś władać przyciskiem ban i punktacji karnej, forum funkcjonuje w sposób wiele przyjaźniejszy i spokojniej.

Czy nie błądzi w Twojej głowie podejrzenie, że przyczyną większości protestów i postaw niektórych użytkowników wobec zarządu forum, była Twoja forma sprawowania funkcji moderatora?

Cóż, zapewne ci nie przychodzi :-)

Pozdrawiam i życzę więcej luzu i humoru w relacjach forumowych.

Włodek.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Jedyne w co poczuwam się być zaangażowanym, to żeby forum audio rozwijało się w kwestiach audio. Bo właśnie ta tematyka jest dla mnie na forum audio priorytetem. Kolejne dziwne i kuriozalne podejście, nieprawdaż?

I żeby młodzi ludzie z forum nie uciekali, zderzając się z dziwną dla nich rzeczywistością i zachowaniami.

I wybacz, że po raz kolejny nie zgodzę się z twierdzeniem, że forum funkcjonuje w sposób przyjaźniejszy i spokojniejszy. Może z punktu widzenia tych kilku starych wyjadaczy, którzy znudzeni tematyką właściwą, postanowili sobie zrobić grajdołek do wzajemnych kłótni światopoglądowych, bo to jest jedyne co generuje w nich jeszcze jakieś resztki adrenaliny. I to że nikt im nie przeszkadza, jest dla nich przyjazne. A i owszem. Tak patrząc to jest spokój i przyjaźń. Tia....

A co ciekawe, sam jednocześnie zauważasz stagnację w kwestiach audio, a skąd ona się bierze to teraz się zastanów. Bo na pewno nie wynika z tej specyficznej "przyjazności" forum, o której piszesz.

Piszesz o luzie i humorze, jak mam być luźny jak jeden drugiego przyrównuje do Goebelsa, albo jego zachowania do mrocznych czasów stalinowskich, a co samo w sobie powinno wzbudzać natychmiastowy zasadniczy sprzeciw, jak w każdej innej normalnej społeczności forumowej. A tutaj tylko nakręca dalszą tzw. dyskusję. I to jest jeden z czynników który odpędza młodych. A skąd oni niby mają czerpać wzorce z tego wątpliwej jakości spektaklu przepychanek?

Wiem, wiem, przynudzam, wszystko jest ok, forum jest przyjazne itd. Na szczęście mam prawdo do tej samej wolności słowa, na którą tak ochoczo się powołujecie przy każdej okazji. I tak samo mam prawo do wyrażenia niezadowolenia z tego stanu rzeczy. Ale mam i dobrą wiadomość dla Ciebie, niebawem nie będę Wam już przeszkadzał i nie będę kłuł w oczy. Bo zamierzam opuścić formalnie tę zbiorowość, zwykła ludzka uczciwość nie pozwala mi w niej dalej uczestniczyć. Dzieje się tak zapewne w ramach tej "przyjazności forum dla wszystkich" o której piszesz.

Na szczęście mam prawdo do tej samej wolności słowa, na którą tak ochoczo się powołujecie przy każdej okazji. I tak samo mam prawo do wyrażenia niezadowolenia z tego stanu rzeczy. Ale mam i dobrą wiadomość dla Ciebie, niebawem nie będę Wam już przeszkadzał i nie będę kłuł w oczy. Bo zamierzam opuścić formalnie tę zbiorowość, zwykła ludzka uczciwość nie pozwala mi w niej dalej uczestniczyć. Dzieje się tak zapewne w ramach tej "przyjazności forum dla wszystkich" o której piszesz.

Oczywiście że masz prawo do wyrażania własnych opinii i nikt tego prawa nie kwestionuje. Co więcej, Twoja ocena sytuacji jaka panuje na forum ma uzasadnienie i również stanowi niezaprzeczalną wartość w dyskusji. Skąd pomysł, że Twoje odejście z forum stanowi dla mnie dobrą wiadomość? W żaden sposób nie jesteś dla mnie osobą niepożądaną jako współuczestnik tego forum. Wyrażałem negatywne oceny Twojego postępowania jako moderatora, jednak nigdy nie byłem wrogim wobec Ciebie jako forumowego kolegi.

Chyba troszkę mnie krzywdzisz, zapewne pod wpływem swego rozżalenia i tylko przez wzgląd na to, jestem w stanie zrozumieć Twoje stanowisko.

Pozdrawiam.

Włodek.

I wybacz, że nie przyjmę argumentacji, że mam się biernie godzić na takie chore podejście, bo ktoś akurat uważa, że to jest normalne, bo tematyka audio na forum audio się wyczerpała. I dlatego należy ją zastąpić totalnym śmietnikiem.

A wystarczy tylko nie czytać.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Oczywiście że masz prawo do wyrażania własnych opinii i nikt tego prawa nie kwestionuje. Co więcej, Twoja ocena sytuacji jaka panuje na forum ma uzasadnienie i również stanowi niezaprzeczalną wartość w dyskusji. Skąd pomysł, że Twoje odejście z forum stanowi dla mnie dobrą wiadomość?

...

Pisząc, że mam dobrą wiadomość, miałem na myśli całą grupę osób, które obrały sobie za cel uciążliwe kłótnie w imię krucjaty przeciwko komuś tam i czemuś tam. Krucjaty nie przebierającej w środkach wyraz i akceptującej dowolne jej formy. Dlatego w dalszej części użyłem liczby mnogiej, że nie będę WAM przeszkadzał. A skąd mam takie poczucie? A z komentarzy pod moim adresem, gdzie na zwykłe stwierdzenie faktu, że pewne demonstracje idą za daleko w obraźliwej ekspresji, zostałem zaatakowany jako "uczestnik hufca obrońców czegoś tam". Co samo w sobie jest bzdurą totalną, bo nawet nie jestem ani wierzący, ani praktykujący jakąkolwiek religię. I jest mi z gruntu obojętny światopogląd głoszony przez innych. Co akurat nie ma żadnego wpływu, że natykając się na określone zachowania, nie mogę mieć odruchów wymiotnych i natychmiastowej chęci ewakuacji z danego miejsca, jak każdy zwykły człowiek, który się na coś takiego natyka, któremu nie jest obojętna niewłaściwa forma dyskusji.

Chciałem Wam tylko uzmysłowić fakt, że w tak uciążliwy sposób zawłaszczając przestrzeń dyskusyjną, gdzie przez uciążliwość rozumiem setki, a wręcz tysiące identycznych w wymowie obraźliwych, lekceważących i prześmiewczych postów, robicie krzywdę forum, jako całości. Bo wiem, że nie jestem odosobniony w tym poczuciu obrzydzenia do takiej formy dyskusji. Niedopuszczalnej i niespotykanej gdziekolwiek. Nie jestem odosobniony. A różnica polega tylko na tym, że ja o tym mam odwagę napisać. Inni siedzą cicho w poczuciu bezsilności, bo nie chcą zostać ochlapani g..em z tych kłótni. Albo po prostu uciekają z forum do miejsc, w których nikt sobie na takie przegięcia nie pozwala.

Jeśli w Twoim poczuciu wszystko jest ok, forum działa przyjaźnie dla wszystkich, to trudno. Nie zamierzam Cię przekonywać. Ale nie dziw się później, że na forum we właściwych działach tematycznych jest martwota dyskusyjna. Bo nie jest ona bez przyczyny. Nowi ludzie boją się pisać. A starzy wyjadacze są wypaleni i znudzeni. Stąd bierze się stagnacja. Bo brak napływu świeżej myśli, musi do czegoś takiego nieuchronnie prowadzić. I prowadzi zresztą...

A wystarczy tylko nie czytać.

Ależ bardzo chętnie bym nie czytał, dlatego tak bardzo popieram propagowanie opcji możliwości wyboru treści, dlatego też odpowiedziałem Hydrogenowi na Jego pytanie, odnośnie opcji ignorowania.

Ale niestety pewne rzeczy są nie do przeskoczenia, na przykład przy dostępie przez Tapatalka. Zresztą to jest o tyle kuriozalne rozwiązanie, że działa na zasadzie "czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal". Tylko czy aby zamiatanie problemu pod dywan i udawanie, że wszystko jest tak jak należy, to właściwa forma rozwiązania problemu? Na pewno nie z puntku widzenia napływu nowych użytkowników. Bo szok dla każdego kto się zarejestruje, a kto nie miał pojęcia jakie teksty tutaj lecą i w jakiej formie odbywa się "dyskusja", często jest bardzo duży i powoduje natychmiastową chęć ucieczki. Później zdziwienie, że jest stagnacja na forum.

I przyjdziesz pod nickiem "Sławomir".

Ale jaja...:(((

Na to nie nie licz. W tym przypadku raczej nie przykładaj do mnie miary, którą niektórzy tak propagują tutaj. Mam za duży szacunek dla innych, żeby sobie na takie numery pozwalać i wpisywać się w takie trollingowe zabawy. Mnie naprawdę nie chodzi o jakieś wydumane cuda, a o zwykły fakt, aby forum audio było przyjazne dla wszystkich użytkowników, którzy chcą o audio dyskutować, a nie działało pod dyktando niewielkiej grupy użytkowników, którzy są już znudzeni i się w danej tematyce wypalili. I dla adrenaliny szukają tematów zastępczych i to na zasadzie "im gorzej tym lepiej". Oczywiście nie bronię im takiego sposobu generowania adrenaliny, jeśli mają po temu potrzebę. Ale są do tego miejsca właściwsze, gdzie nie będzie się to odbywać ze sporą krzywdą dla całej reszty.

Edytowane przez SlawekR

Chciałem Wam tylko uzmysłowić fakt, że w tak uciążliwy sposób zawłaszczając przestrzeń dyskusyjną, gdzie przez uciążliwość rozumiem setki, a wręcz tysiące identycznych w wymowie obraźliwych, lekceważących i prześmiewczych postów, robicie krzywdę forum, jako całości. Bo wiem, że nie jestem odosobniony w tym poczuciu obrzydzenia do takiej formy dyskusji. Niedopuszczalnej i niespotykanej gdziekolwiek. Nie jestem odosobniony. A różnica polega tylko na tym, że ja o tym mam odwagę napisać. Inni siedzą cicho w poczuciu bezsilności, bo nie chcą zostać ochlapani g..em z tych kłótni. Albo po prostu uciekają z forum do miejsc, w których nikt sobie na takie przegięcia nie pozwala.

Chcesz mi wmówić, że forum jest tak skonstruowane, aby wszyscy nawet nowi użytkownicy czy chcą, czy nie chcą, byli przymuszani do czytania na bocznicy wątków światopoglądowych, gdzie my wciąż z lubością się opluwamy? Ty nie będąc zaangażowanym, ani nawet zainteresowanym tematyką tych sporów, również na przymus jesteś kierowany do tych wątków i zmuszany do ich czytania, od czego ci się niedobrze robi. Nie masz więc innego wyjścia jak całkowicie opuścić to forum. Widzisz również jak inni przymuszani do nurzania się w tym plugastwie uciekają z tego forum z obrzydzeniem, a ci co pozostają boją się cokolwiek napisać. Ukarzesz więc piszących tu zwyrodnialców, oraz zarząd forum, ostentacyjnie z niego rezygnując. :-)

Chyba masz problem.

W.

• 4 tygodnie później...

Czy jest szansa, by ilość dodatkowych rozmówców PW była większa niż te 8 osób? Np. tak z 12?

Aha i jeszcze jedno. W miejscu gdzie mogę dodać dodatkowych odbiorców powinno być napisane, że już nie mogę dodać, bo mam ośmiu, a podaje, że mogę dodać jeszcze dwóch...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Marcin

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Tzn., ja nie mogę dodać już nikogo więcej, mam maks. 8 i system mnie informuje, gdy chcę dodać kolejnego uczestnika, że nie ma takiego użytkownika :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Wielokrotnie apelowałem żeby zamknąć Bocznicę. To wygoniło by z forum większość oszołomów.

Jak widać trzeba się zdecydować czego się chce. Można mieć merytoryczne forum o audio z którego mało kto korzysta. Można mieć forum o audio na którym panuje duży ruch - wtedy są większe wpływy z reklam, ale kosztem przyciągania oszołomów do Bocznicy i obrzucania się przez nich kałem.

Jak się próbuje utrzymać jedno i drugie - to są takie napięcia ... jakie tu właśnie są .

Wielokrotnie apelowałem żeby zamknąć Bocznicę. To wygoniło by z forum większość oszołomów.

Ale nie wszystkich... co justas?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.