Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

wystarczy ze wiem z kim rozmawiam mimo zmiany nicka ,  wiem czego sie mozna spodziewać  i wiem po co to bicie piany

nie zmienia sie nic

decyzja admina juz znasz

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

50 minut temu, Głuchy_Harry napisał:

No i jak chyba widzisz merytorycznie się nie udzielam. Przynajmniej do czasu, kiedy Ty tu jesteś moderatorem. Jestem więc konsekwentny. Jak widzę niczego się nie nauczyłeś, cały czas ta sama arogancja wobec innych. 

Skoro nie wypowiadasz sie na Forum merytorycznie - nie masz prawa głosu zabierać w temacie pracy moderacji.

Wróciłeś tutaj pod nowym nickiem jedynie by siac zamęt i skłócać ludzi. Sam właśnie sie do tego przyznałeś.

A skoro tak - droga wolna - zawieszam Ci konto do czasu podjęcia decyzji przez Administracje co dalej z tematem typowego trolla robimy na AS.

Moderacja tez jest konsekwentna w swoich działaniach - zgodnie z oczekiwaniem Administracji i Was samych jak widac. Trolling oraz niesutający hejt na Forum AS wprost łamie zasady Regulaminu, do tego pomimo upomnień iż każdy kolejny post wprost obejmujący temat co było "kiedyś" zostanie potraktowany jako świadomy i celowy atak na moderacje i Administrację.

To już nie jest dyskusja dla samego rozwiązania jakiś obecnych spraw czy problemów, to juz klasyczny hejt tych wszystkich, którym nagle powrót na Forum równa się z uprawnieniami niczym pozycją właściciela na AS.

Wystarczy - punkty zgodnie z zapowiedzią, ban w temacie i zawieszenie konta. By było jasne - o tym właśnie dzisiaj rano była przeprowadzona rozmowa z Administracją, by zahamować Wasz hejt polegający jedynie na nieustajacym biciu w moderację i Administrację. Wasz powrót zaczyna przypominać klasyczną pomyłkę decyzji.

Nie masz nic do dodania od strony merytorycznej pod warunkiem "usunięcia moderatora ze składu moderacji", nie trzymamy już na Forum i dziękujemy za udział.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

• Administratorzy

Dodam tylko jeszcze, że istnieje Salonik na nowym silniku Klubów i tam możecie sobie porozmawiać, a nawet pomoderować sami i zobaczyć jakie to proste być bezstronnym. Jak ktoś ma ochotę uczestniczyć w tym eksperymencie to:

https://www.audiostereo.pl/forum/141-salonik/

Musi go zaprosić ktoś z obecnych członków saloniku (wystarczy jedno zaproszenie).

W dniu 18.12.2018 o 01:32, Jaro_747 napisał:

Popełniłem wpis. Po 56 minutach następny, zupełnie o czymś innym.

Automatycznie zostały połączone tworząc absurdalną całość bez możliwości edycji.

Taka funkcjonalność jest bez sensu. Powinno pytać czy połączyć czy nie.

Po wrzuceniu nowego silnika było 10 minut ustawione, to raptem wszyscy krzyczeli w drugim wątku (ten jest o moderacji), że to za mało i że robi się kilka postów jeden pod drugim gdy chce się coś dopisać. Tak więc daliśmy pół godziny czy tam godzinę, to teraz widzę znów źle :) 

W dniu 18.12.2018 o 05:37, muls napisał:

nadal nie wiem czy odpowiedz na jedna linijke w trybie cytuj musi cytowc wszystko co geniusz napisał.

Nie musi jak zaznaczysz tylko to co chcesz zacytować i klikniesz Cytuj ten fragment.

W dniu 18.12.2018 o 08:26, Markcox napisał:

Panie i Panowie, mam problem z wejściem w dział "kino domowe". Przy próbach wejścia strona się przeładowuje i odsyła mnie z powrotem do głównej strony audiostereo.pl

Ktoś zetknął się z tym problemem, czy to tylko u mnie coś nie hula? 

Ten błąd był naprawiany kilka dni temu. Musisz wyczyścić dane przeglądarki, bo w cache masz jakieś stare pliki.

W dniu 18.12.2018 o 10:56, soundchaser napisał:

Można jakoś sobie z tym poradzić, np. edytować drugi post, który się "dodaje" do pierwszego i dorobić mu na górze linię oddzielająca na całą szerokość strony. ;-)

Dokładnie. Wystarczy pamiętać, że się łączą i dopisać np. "dopisano po xx minutach" czy coś w tym stylu. Ogólnie łączenie jest raczej przydatne, bo często się coś po chwili wymyśli i nie ma potrzeby tworzenia litanii postów. Jak jakiś inny user coś dopisze pod naszym postem, to już oczywiście nie połączy.

22 godziny temu, dulon184 napisał:

A gdzie jest krzyżyk rozciągający stronę na cały monitor?

W dawnym miejscu go nie ma

Jeszcze nie zrobione.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

16 minut temu, dskrzypczak napisał:

Dodam tylko jeszcze, że istnieje Salonik na nowym silniku Klubów

I to są obecne tematy do ogarnięcia. Działanie silnika, kwestie pracy na nowych zakładkach, Salonik, Kluby - tam, gdzie mozna dac z siebie ciut więcej i pokazać "jestem, działam i współtworzę".

Ale mamy w poście wprost przyznanie, że ktoś wrócił nie po to, by udzielać się merytorycznie - leczy by domagać sie usunięcia jednego z moderatorów. Teraz będzie @cir, za chwilę ja, potem kto? A na koniec zaleje nas fala hejtu i oczekiwań.

Są ważniejsze sprawy na Forum niż bicie piany o ostrzezenia sprzed 2 lat. Na teraz istotny jest silnik i jego szybkość działania, oraz rozwinięcie Forum o wszystkie mozliwości jakie dała zmiana silnika.

Praca moderacji sprzed 2 lat to fikcja nie temat. Żale trzeba było sobie załatwić wczesniej, nie wejść na Forum po 2 latach (i więcej) i atakować moderację i Administrację.

Czekają nas ważniejsze na Forum rzeczy niż przepychanka ze starymi hejterami.

• Administratorzy
15 godzin temu, slawek.xm napisał:

ok.

Jak widać z osobistą dyskusją idzie nam dobrze ale odpowiedzieć na proste pytanie czy ostrzeżenia za laika sa zgodne z regulaminem to juz jest problem:)

dlatego niki modów powinny zostać przy ostrzeżeniach ,

nawet pisząc odwołanie do admina od razu jasnym jest kto wg własnego uznania zinterpretował regulamin

Nie znam sprawy, ale lajki w dzisiejszym świecie:

https://www.wprost.pl/kraj/10104958/zwolniona-z-pracy-za-lajka-na-facebooku-pielegniarka-z-bialogardu-wytacza-sprawe-szpitalowi.html

Aleś Wy durni. Mieliście dostęp do autorów ostrzeżeń, to trzeba było siedzieć cicho i zachować je dla siebie. Wrzucacie publicznie do tematu kto, jakie i od kogo dostał i liczycie, że moderacja i administracja Wam jeszcze przyklaśnie? 

Brak skrupułów niezły mają niektórzy.

Edytowane przez Fantasmagoria
Godzinę temu, dskrzypczak napisał:

Po wrzuceniu nowego silnika było 10 minut ustawione, to raptem wszyscy krzyczeli w drugim wątku (ten jest o moderacji), że to za mało i że robi się kilka postów jeden pod drugim gdy chce się coś dopisać. Tak więc daliśmy pół godziny czy tam godzinę, to teraz widzę znów źle :) 

Wydaje mi się, że dość precyzyjnie opisałem problem. Do tej pory było zdaje się 30min. i to było znośne. Teraz widocznie jest godzina. Proponuję ustawić na 25-30min., to wydaje się być rozsądnym kompromisem.

Jestem Europejczykiem.

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Proponuję ustawić na 25-30min., to wydaje się być rozsądnym kompromisem.

Niekoniecznie, często przy tematach mocno komentowanych robi się z tego bałagan. Rozmija się to też z przywilejami Klubowiczów w temacie edycji postów.

Wręcz im krótszy czas do edycji - tym lepiej. Inaczej zaczną się masowe posty nie na temat lub poprawianie cytowanych postów... których już nie ma w treści całego tematu.

Kilka minut powinno wystarczyć na poprawienie postów, w razie czego jest moderacja - spokojnie mozna zgłosić swój post i poprosić o poprawienie treści. 30 minutowy czas do edycji będzie często komplikował sprawę. Rzecz jasna na razie dyskutujemy o tym i szukamy kompromisu - nic nie jest przesądzone, ale patrzac na to od strony uzytkowania Forum i tego co się dzieje - spokojnie 5 minutowy okres mozliwości edytowania byłby też wystarczający.

Można na ten temat dyskutować ale z pewnością godzina to przesada, a właściwie błąd.

Proponuję zawęzić dyskutowany przedział do 5-25 min, może ustali się jakiś konsensus.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy

Arek tylko on pisze o łączeniu postów, nie o czasie edycji.

Edycja jest po staremu: 15 minut (30 dla Klubowiczów). Sklejanie postów 30 minut ostatecznie.

17 minut temu, dskrzypczak napisał:

Arek tylko on pisze o łączeniu postów, nie o czasie edycji.

Edycja jest po staremu: 15 minut (30 dla Klubowiczów). Sklejanie postów 30 minut ostatecznie.

Zgadza się, pokręciłem "łączenie" z edytowaniem" z tego przeskakiwania pomiędzy tematami zatwierdzanymi, a tymi w których piszę . Przepraszam za błąd.

Łączenie postów powinno byc krótsze właśnie z powodu tematów mocno obleganych - robi się z tego bałagan czasem.

Jednak najwięcej w temacie łączenia postów powinni wypowiadać się forumowicze, bo to dla ich wygody ma być.

tyle osób prosi by na pasku nazwy for nie chowały się.Czy to tak trudno zrobić? to naprawdę przeszkadza

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

2 godziny temu, artw napisał:

tyle osób prosi by na pasku nazwy for nie chowały się.Czy to tak trudno zrobić? to naprawdę przeszkadza

Mi nie przeszkadza. To jest bardziej profesjonalne - ukrywanie niepotrzebnych treści i w związku z tym zachowanie większej przejrzystości interfejsu. 
Najeżdżasz myszką i masz rozwinięcie zakładek. Czy to takie trudne?

Godzinę temu, daris666 napisał:

Czy w nowym saloniku są treści ze starego salonika?

Być może wraz z czasem i to się zmieni, na razie wszystko jest w trakcie przebudowy i leci na Forum od najnowszych po najstarsze wpisy. Czy obejmie to salonik - decyzja należy wyłącznie do Administracji. 

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Aha, czyli wg. Ciebie Cir i Arkadowski są złymi moderatorami? Vlado też zapewne był zły, a idąc dalej również Palton. Istnieją w ogóle jacyś dobrzy? Czy po prostu na jakichkolwiek zmienimy, to zawsze będzie "be"?
Wyłączcie zgłaszanie wpisów i nie będzie "złych moderatorów"

99% konfliktów jest z tego zgłaszania - bo tak przecież najłatwiej, jak komuś braknie argumentów merytorycznych w dyskusji.

Może warto spróbować na powiedzmy dwa tygodnie. Święta idą, roboty na forum i tak macie od groma żeby to wszystko doprowadzić do porządku po zmianie silnika. Taki luźny pomysł - przecież forum się od tego raczej nie zawali.

Korzystam z Tapatalk Pro ale nowy silnik bardzo mi się podoba - wreszcie działa otwieranie wpisu w przeglądarce z Tapatalk
Co prawda otwiera pierwszy w wątku zamiast konkretnego lub ostatniego, ale postęp jest.
Godzinę temu, Sine Metu napisał:

Korzystam z Tapatalk Pro 

Propozycja by przeskoczyć na typowo mobilną wersję - jest równie szybka i przyjemna w obsłudze. Warto spróbować.

9 godzin temu, soundchaser napisał:

Mi nie przeszkadza. To jest bardziej profesjonalne - ukrywanie niepotrzebnych treści i w związku z tym zachowanie większej przejrzystości interfejsu. 
Najeżdżasz myszką i masz rozwinięcie zakładek. Czy to takie trudne?

tak, trudne.Zjeżdżasz myszą i treści się chowają,muszę najeżdżać jeszcze raz itd.Może i jest profesjonalne, ale niewygodne, forum nie służy profesjonalizmowi a wygodzie użytkowników.Podświetlone treści powinny być widoczne dopóki nie wybiorę innych

Edytowane przez artw

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

geniusz

napisał

Działa.

Edytowane przez jezz
56 minut temu, artw napisał:

Zjeżdżasz myszą i treści się chowają,muszę najeżdżać jeszcze raz itd.

?? Jak zjedziesz na szary pasek, gdzie treści są autoukrywane to w jaki sposób chowają Ci się?
Wręcz przeciwnie - pojawiają się i już nie znikają dopóki nie opuścisz tego paska.

Edytowane przez soundchaser

Czy możecie wreszcie poodklejać tematy na bocznicy? Po co większość z nich jest przyklejona?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, soundchaser napisał:

Wręcz przeciwnie - pojawiają się i już nie znikają dopóki nie opuścisz tego paska.

Większość z nas przez większość czasu porusza się po podforach zakładki Forum. Po co ten dodatkowy najazd myszką na "Forum" przy chęci zmiany podforum? Może schować też menu główne i aktywować go po najeździe muszka?

Moim zdaniem wyjeżdżające menu nie są wygodne.

54 minuty temu, JuG napisał:

Większość z nas przez większość czasu porusza się po podforach zakładki Forum. Po co ten dodatkowy najazd myszką na "Forum" przy chęci zmiany podforum?

Swoje "podfora" ma też kilka innych zakładek (oprócz forum). Jakby nie było autoukrywania, to zaistniałaby konieczność stworzenia oddzielnych pasków do każdej zakładki, która ma swoje podzakładki. Nie wiem, czy taka postać byłaby bardziej przejrzysta. Przecież autoukrywanie jest powszechnie stosowane i to nie jest żadna nowość.
Świat idzie do przodu. ;-)

Gość

(Konto usunięte)
40 minut temu, soundchaser napisał:

Swoje "podfora" ma też kilka innych zakładek (oprócz forum).

Z 12 pozycji menu głównego podmenu są tylko u 5. Jak często korzystasz z zakładek np. podfora Start (FAQ, Netykieta, Kalendarz, Administracja, Użytkownicy online, Regulamin) czy np. Opinie (Sprzęt, Płyty)? Tak samo często jak z Forum?

Po kliknięciu na pozycje Opinie, Ogłoszenia, Aktywność ich podmenu się nie chowają (oraz przekrywają przycisk Klub Audiostereo po prawej). Plus w menu jest problem z podświetlaniem aktywnej/wybranej pozycji menu/podmenu.

Wniosek: zrobić "tryb mieszany", taki jaki jest teraz z Aktywność (pozycje której też prawidłowo się podświetlają):

- klikam na Aktywność i podmenu pojawiają się na stale;

- jeżeli najadę myszką na np. Forum to pojawia się (tymczasowe) podmenu Forum, z którego mogę wybrać muszką (klikając) dwojoną pozycję;

- na ekranie wtedy mam wątki wybranego podforum a w menu oba poziomy są widoczne już dla Forum.

40 minut temu, soundchaser napisał:

Świat idzie do przodu. ;-)

I dochodzi do d.py tyłu. )))

Edytowane przez JuG
47 minut temu, JuG napisał:

Wniosek: zrobić "tryb mieszany"

I to jest kompromisowe rozwiązanie, o ile jest to proste do przeprowadzenia.

Popieram. :)

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Propozycja by przeskoczyć na typowo mobilną wersję - jest równie szybka i przyjemna w obsłudze. Warto spróbować.

Tak jak napisałem, podoba mi się. Ale na Tapatalk Pro nie mam reklam
7 minut temu, Sine Metu napisał:

Tak jak napisałem, podoba mi się. Ale na Tapatalk Pro nie mam reklam emoji56.png

No i się rypło. Teraz władze AS wyłączą Tapatalk. Trza było siedzieć cicho :) 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.