Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, mariusz05 napisał:

Dajesz , ale skąd będzie wiadomo że to nie kolejne kłamstwo.

PiSowiec będzie musiał załączyć zaświadczenie od swojego proboszcza.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

A totalniak zaświadczenie od sekretarza  stowarzyszenia LPG AGDQ ,tam podobno takie zabawy lubią , słyszałem od znajomego z PO.

Takie zabawy lubię na parafii więc jak będziesz szedł po zaświadczenie to ładnie się ubierz.

Jestem Europejczykiem.

A ja mam prozaiczną prośbę o posprzątanie śmieciowych i chamskich wpisów w wątku o koronawirusie po przede wszystkim "morawce" i "adalbercie"
Widocznie są po co najmniej 4 piwach i rozrabiają.

Dobrej nocy.

12 godzin temu, soundchaser napisał:

Widocznie są po co najmniej 4 piwach i rozrabiają.

Po litrze spirytusu kasują Cię merytorycznie . Do skasowania jest cała Twoja twórczość w tym wątku .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Moderatorzy

Fakenewsy stają się takimi po weryfikacji czyli po czasie. Skąd brać potwierdzane dane skoro takich nie ma. Np w sprawie wątku C19 dokumentacja i umowy dotyczące szczepionek są utajnione więc nie można usuwać kontestujących je wpisów.

Należy natomiast moderować każdy wątek zgodnie z zasadami AS.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

11 minut temu, stench napisał:

Fakenewsy stają się takimi po weryfikacji czyli po czasie. Skąd brać potwierdzane dane skoro takich nie ma. Np w sprawie wątku C19 dokumentacja i umowy dotyczące szczepionek są utajnione więc nie można usuwać kontestujących je wpisów.

Oficjalne statystyki są i to wystarczy, żeby jako trola usunąć każdego kto twierdzi, że 99% na oiomie to niezaszczepieni, albo 99% ofiar to niezaszczepieni. Ale istotą dyskusji jest sprostowanie wypowiedzi błędnych, tylko dlatego nie zgłaszam.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
9 minut temu, toptwenty napisał:

Hmm to trochę nie dobrze że głowę Państwa Polskiego jak widać można nazywać "debilem".

"szkodliwość jest znikoma" no dość ciekawe.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

25 minut temu, Espectro napisał:

Hmm to trochę nie dobrze że głowę Państwa Polskiego jak widać można nazywać "debilem".

Jasne , że niedobrze . Nauczka na przyszłość . Jazda na nartach i klęczenie , to zbyt mikre kwalifikacje na tak zaszczytne stanowisko .

36 minut temu, Espectro napisał:

tak jest  jak zakładaja sobie konto na portalu społecznosciowym i pisza co do głowy przyjdzie

moze trzeba człowieka do tego zatrudnic inaczej takie sytuacje beda miały miejsce

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Administratorzy

Już pomijam partie polityczne ale nadal to niedobrze gdy ktokolwiek nazywa w ten sposób głowę Państwa i to publicznie zamieszczając na FB.

Niedobrze dla owego sądu oraz niedobrze dla Prezydenta oraz niedobrze dla tego Pana co wstawił wpis.

Miłego dnia.

23 godziny temu, stench napisał:

Np w sprawie wątku C19 dokumentacja i umowy dotyczące szczepionek są utajnione więc nie można usuwać kontestujących je wpisów.

argument naprawde robi wrazenie

carska rosja miała lepszy pomysł

takie fejki kolportowała w postaci pocztnych  ksiązek wynajmujac autorów do ich tworzenia , była do tego stopnia skuteczna ze niektóre z legend które stworzyli krąża do chwili obecnej

2 minuty temu, YunnanTEA napisał:

No proszę. Prezydenta można nazwać debilem a kilku idiotów na tym forum już nie. 😉

musi nam wystarczyc ze sami wiemy kto jest tym debilem

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

8 minut temu, YunnanTEA napisał:

No proszę. Prezydenta można nazwać debilem a kilku idiotów na tym forum już nie. 😉

Cytat z encyklopedii:

"Koń jaki jest, każdy widzi."

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
2 minuty temu, Neo44 napisał:

Dlaczego wątek o koronawirusie został zamknięty?

Info jest na samym końcu tematu.

MOŻE zostanie odkryty gdy zostanie wyczyszczony z bzdur.

2 minuty temu, Espectro napisał:

A były jakieś naciski z zewnątrz?

4 minuty temu, Espectro napisał:

To do lata chyba zejdzie , jak cała Administracja i Moderacja [od rana do wieczora] będzie czyścić . Powodzenia !!!

• Administratorzy
19 minut temu, YunnanTEA napisał:

A były jakieś naciski z zewnątrz?

Nie. 

Po prostu 15 zgłoszeń i ciągle z tego samego tematu od ok 2-3 tygodni. Już nawet Polityka została w tyle. 🙂 

14 minut temu, Mysza 13 napisał:

To do lata chyba zejdzie , jak cała Administracja i Moderacja [od rana do wieczora] będzie czyścić . Powodzenia !!!

Od nocy do nocy, od rana do rana.

29 minut temu, Espectro napisał:

Dlaczego tak późno?

Co z tymi wszystkimi niezaszczepionymi nieboszczykami?

Godzinę temu, Espectro napisał:

Większą szkodą jest, że człowiek bez podstawowych kwalifikacji obejmuje taki urząd. Szkodliwość tego jest znacznie wyższa.

Ale tu chyba wątek o czymś innym.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
3 minuty temu, toptwenty napisał:

Dlaczego tak późno?

Co z tymi wszystkimi niezaszczepionymi nieboszczykami?

Późno ?

Nie wszystko co jest pisane na forum przechodzi przez moderację to i zgłoszeń nie było aż tak dużo.

Temat czytając od podstaw jest dość fajny tylko po którejś stronie się nagle popsuło gdy ludziom covid stał się codziennością jak wyjście do sklepu czy obgadywanie somsiada na klatce. 

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Większą szkodą jest, że człowiek bez podstawowych kwalifikacji obejmuje taki urząd. Szkodliwość tego jest znacznie wyższa.

Ale tu chyba wątek o czymś innym.

Rządzi ten którego naród wybrał. Sam się tam nie postawił. Ale to inna tematyka. 

Podstawą jest to iż obrażając publicznie Prezydenta Polski będąc Polakiem to nie agitacja polityczna a zwykłe oszczerstwa pod adresem Głowy Państwa Polskiego i każdorazowe takie powinno być moim zdaniem karane. 

Jak kolega 

38 minut temu, Jaro_747 napisał:

Cytat z encyklopedii:

"Koń jaki jest, każdy widzi."

Ale to nie oznacza że to fajnie mówić o Polsce w sposób pośredni.

Jakiś czas temu dałem tutaj znać, że szykują się procesy karne przeciwko administratorom portali, które pozwalają na propagandę antyszczpieniową.

Napisał Pan, że się nad tym zastanowi...

• Administratorzy
7 minut temu, toptwenty napisał:

Jakiś czas temu dałem tutaj znać, że szykują się procesy karne przeciwko administratorom portali, które pozwalają na propagandę antyszczpieniową.

Napisał Pan, że się nad tym zastanowi...

Oczywiście choć jeszcze ja sam nie słyszałem o wyroku w tej sprawie.

Ale temat covi u nas na forum dość mocno zmigrował i nie wiem czy chcemy w tym uczestniczyć.

I o ile jakiś czas temu rozmowa przebiegała jako tako poprawnie bo wrzucano linki z doniesieniami o nowych odmianach oraz jakieś teksty naukowe to aktualnie jest mega nawalanka i temat polityka to przy covid-19 małe dziecko. 

Ja jestem zdania że jeżeli ma sie wybór to się z tego korzysta ale obrażanie się nawzajem za to że ktoś jest zaszczepiony a ktoś nie to czysta paranoja. Czy ktoś podjął dobrą decyzje czy też nie wydaje mi się że pozna na własnej skórze. Szkoda tylko że osoby które się zaszczepiły nadal tracą mega dużo przez osoby nie zaszczepione chociażby przez lockdowny.

Ludzie w polsce potrafią się zawsze podzielić względem siebie choćby nawet chodziło ich życie.

Zawsze tak bylo i będzie. 

13 minut temu, Espectro napisał:

Jak kolega 

Ale to nie oznacza że to fajnie mówić o Polsce w sposób pośredni.

Polska to coś więcej niż pojedynczy człowiek, czy chwilowo rządząca partia. Warto o tym pamiętać.

Już nie wspomnę o tym, że osoby publiczne, a zwłaszcza politycy podlegają zdecydowanie słabszej ochronie jeżeli chodzi o krytykę wyrażaną publicznie. Jest na ten temat ustalona wykładnia prawa i obfite orzecznictwo. Oczywiście każdy przypadek podlega indywidualnej ocenie, ale moderacja powinna być tego świadoma (i zapewne jest).

Przy czym ocenie, czy krytyce powinniśmy jednak poddawać działania a nie samą osobę, to zaoszczędzi niepotrzebnych sporów.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
Teraz, Jaro_747 napisał:

a zwłaszcza politycy podlegają zdecydowanie słabszej ochronie jeżeli chodzi o krytykę wyrażaną publicznie.

Krytykę jak najbardziej ale nie koniecznie chyba w ten sposób i to publicznie. Ja się nie znam.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.