Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, Espectro napisał:

Krytykę jak najbardziej ale nie koniecznie chyba w ten sposób i to publicznie. Ja się nie znam.

To wypadałoby coś na ten temat poczytać. Piszę to broń Boże bez żadnej ironii.

Na przykład jest zasadnicza różnica między napisaniem ze ktoś jest dupkiem a tym, że w danym przypadku postąpił jak dupek. No ale to elementarz.

Tu kilka uwag na temat krytyki:

* Im większa społeczna waga sprawy, tym zakres dopuszczalnej krytyki jest większy.

* Granice dopuszczalnej krytyki w stosunku do osób publicznych oraz ich działalności są szersze, aniżeli wobec osób nieprowadzących takiej działalności.

* Wobec osoby będącej użytkownikiem systemów komentarzy internetowych granice dopuszczalnej krytyki są podwyższone, tak samo jak wobec osób podejmujących działalność publiczną.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
7 minut temu, Jaro_747 napisał:

To wypadałoby coś na ten temat poczytać. Piszę to broń Boże bez żadnej ironii.

Na przykład jest zasadnicza różnica między napisaniem ze ktoś jest dupkiem a tym, że w danym przypadku postąpił jak dupek. No ale to elementarz.

Tu kilka uwag na temat krytyki:

* Im większa społeczna waga sprawy, tym zakres dopuszczalnej krytyki jest większy.

* Granice dopuszczalnej krytyki w stosunku do osób publicznych oraz ich działalności są szersze, aniżeli wobec osób nieprowadzących takiej działalności.

* Wobec osoby będącej użytkownikiem systemów komentarzy internetowych granice dopuszczalnej krytyki są podwyższone, tak samo jak wobec osób podejmujących działalność publiczną.

https://digitalandmore.pl/gdzie-jest-granica-dozwolonej-krytyki-w-internecie/

Samo udostępnienie takiej możliwości komuś do zamieszczenie / zamieszczania takich wpisów może przełożyć się na ukaranie nei autora a osoby która rozpowszechnia takie zawartości. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

A to już nie moje zmartwienie. Z jednej strony takie lęki skutkować mogą wprowadzeniem cenzury, ale z drugiej  od jakiegoś czasu mamy państwo policyjne więc obawy moderacji, a zwłaszcza właścicieli mogą być uzasadnione.

Jestem Europejczykiem.

10 minut temu, Jaro_747 napisał:

Krytyka to surowa lub negatywna ocena kogoś lub czegoś, a nie obrzucanie (tym przypadku) kogoś innego obelgami, epitetami czy innymi sformułowaniami w celu obrażenia czy poniżenia.

• Administratorzy
1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

A to już nie moje zmartwienie. Z jednej strony takie lęki skutkować mogą wprowadzeniem cenzury, ale z drugiej  od jakiegoś czasu mamy państwo policyjne więc obawy moderacji, a zwłaszcza właścicieli mogą być uzasadnione.

Nie no bez przesady. Bardziej chodzi o to co google indeksuje i to co się pokaże to wpisaniu brzydkiego wyrazu.

1 minutę temu, Zyzol napisał:

Krytyka to surowa lub negatywna ocena kogoś lub czegoś, a nie obrzucanie (tym przypadku) kogoś innego obelgami, epitetami czy innymi sformułowaniami w celu obrażenia czy poniżenia.

Podobnego zdania jestem. Obrzucanie błotem i obelgami to nie krytyka.

Wpisałem Duda pa..c i znalazłem takie zdjęcie:

Dd-_MaCWAAEeyMU?format=jpg&name=small

Wyszukiwarki to rzeczywiście groźna broń ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Dd-_MaCWAAEeyMU?format=jpg&name=small

Dokładnie.

image.png

Jednokrotne zaindeksowanie wpisu cieżko potem wyczyścić tak szybko.

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ukryta Zawartość

I to jest kwestia twojej interpretacji, bo zdjęcie faktycznie przedstawia zachowanie Dudy po ogłoszeniu jego wygranej wyborach. Raczej nie pasuje tu słowo pajac czy pajacowanie, ponieważ jest to przejaw wielkiej radości. Myślę, że Biden też by tak podskoczył z radości w takiej sytuacji, gdyby miał sprawność fizyczną Dudy. I w USA byłoby to dobrze przyjęte. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zyzol
Dodałem wyrazy "pajac czy".
Godzinę temu, Espectro napisał:

Nie. 

Po prostu 15 zgłoszeń i ciągle z tego samego tematu od ok 2-3 tygodni. Już nawet Polityka została w tyle. 🙂

I ciągle ci sami napinacze zgłaszają 🙂 

56 minut temu, toptwenty napisał:

Jakiś czas temu dałem tutaj znać, że szykują się procesy karne przeciwko administratorom portali, które pozwalają na propagandę antyszczpieniową.

Tak tak oczywiście 🙂

5 minut temu, Zyzol napisał:

I to jest kwestia twojej interpretacji, bo zdjęcie faktycznie przedstawia zachowanie Dudy po ogłoszeniu jego wygranej wyborach. Raczej nie pasuje tu słowo pajacowanie, ponieważ jest to przejaw wielkiej radości. Myślę, że Biden też by tak podskoczył z radości w takiej sytuacji, gdyby miał sprawność fizyczną Dudy. I w USA byłoby to dobrze przyjęte.

Jak zwykle dyskutujesz sam z własnymi wyobrażeniami zamiast ze zrozumieniem przeczytać mój wpis.

Ja wpisałem w wyszukiwarkę "Duda pajac" a wyskoczyło mi między innymi to zdjęcie. Na wysokiej pozycji.

To nie jest żadne moje skojarzenie czy interpretacja tylko efekt działania algorytmu którego nawet nie znam.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
6 minut temu, Zyzol napisał:

I to jest kwestia twojej interpretacji,

Po wpisaniu dowolnej frazy google potrafi takowe zdjęcia lub wpisy dopasować. To nie nowość.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

To nie jest żadne moje skojarzenie czy interpretacja tylko efekt działania algorytmu którego nawet nie znam.

Algorytm jest dość prosty gdy pozna się podstawowe zasady jego działania. Od pozycji strony po ilości wyszukiwanych słów oraz od wejść w podany link / zdjęcie. Algorytm uczy sie oraz klasyfikuje pozycję takowych wpisow po ilości wejśc w podany link i po wyszukiwanym słowie.  (im więcej po danym słowie wejśc tym wyżej potem taki obrazek się pokazuje) 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
59 minut temu, Espectro napisał:

Oczywiście choć jeszcze ja sam nie słyszałem o wyroku w tej sprawie.

Ale temat covi u nas na forum dość mocno zmigrował i nie wiem czy chcemy w tym uczestniczyć.

I o ile jakiś czas temu rozmowa przebiegała jako tako poprawnie bo wrzucano linki z doniesieniami o nowych odmianach oraz jakieś teksty naukowe to aktualnie jest mega nawalanka i temat polityka to przy covid-19 małe dziecko. 

Ja jestem zdania że jeżeli ma sie wybór to się z tego korzysta ale obrażanie się nawzajem za to że ktoś jest zaszczepiony a ktoś nie to czysta paranoja. Czy ktoś podjął dobrą decyzje czy też nie wydaje mi się że pozna na własnej skórze. Szkoda tylko że osoby które się zaszczepiły nadal tracą mega dużo przez osoby nie zaszczepione chociażby przez lockdowny.

Ludzie w polsce potrafią się zawsze podzielić względem siebie choćby nawet chodziło ich życie.

Zawsze tak bylo i będzie. 

Ja się szczepiłem ale nie uważam że cokolwiek tracę przez osoby które tego sobie odmawiają. Póki co każdy może sam podjąć decyzję czy się czepić czy nie. Mam pytanie skąd myśl że temat jest antyczepionkowy? Przecież wypowiadają (prawdę mówiąc osób za zdaje się być wiecej) się w nim obie strony? To że trol twity nazwał go antyszczepionkowym wcale go takim nie czyni 

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jak zwykle dyskutujesz sam z własnymi wyobrażeniami zamiast ze zrozumieniem przeczytać mój wpis.

I oto jesteś cały ty. Zdanie: źle oceniłeś moje intencje, nie mieści się w twoim zasobie zwrotów używanych w dyskusji? Potem zdziwienie, że takie, a nie inne skojarzenie.

Godzinę temu, Espectro napisał:

Ludzie w polsce potrafią się zawsze podzielić względem siebie choćby nawet chodziło ich życie.

Żeby o życie. 

Czytałem gdzieś o potwornej awanturze z rękoczynami w sprawie sosu do mięsa.

• Administratorzy
1 minutę temu, toptwenty napisał:

Żeby o życie. 

Czytałem gdzieś o potwornej awanturze z rękoczynami w sprawie sosu do mięsa.

To fakt dość delikatny temat.

4 minuty temu, Kw202 napisał:

nie uważam że cokolwiek tracę przez osoby które tego sobie odmawiają. Póki co każdy może sam podjąć decyzję czy się czepić czy nie

Tu nie chodzi o nich, tylko o osoby które namawiają innych do nieszczepienia się, używając kłamliwych argumentów.

Jeszcze nie dotarło?

Gość Kw202

(Konto usunięte)
2 minuty temu, tomek6 napisał:

Nawet tu nie potrafisz powstrzymać się  forma  czepić czemu ma służyć

Czepiasz się jak zwykle 😉 

Miłego, spokojnego popołudnia. No i oczywiście zdrowia w tych chorych czasach 

• Administratorzy

Temat raczej wyczerpany. Co do dalszych kroków będę informował.

Spokojnego wieczoru.

2 godziny temu, Espectro napisał:

Temat czytając od podstaw jest dość fajny tylko po którejś stronie się nagle popsuło gdy ludziom covid stał się codziennością jak wyjście do sklepu czy obgadywanie somsiada na klatce. 

Ale przecież to nasza codzienność od 2 lat i jeszcze sporo przed nami.
Nie uciekniemy od tego tematu. Nie od nas to zależy.

obrażanie się nawzajem za to że ktoś jest zaszczepiony a ktoś nie to czysta paranoja.

Bezapelacyjnie. Ja jestem za tym, aby właśnie skończyć z tego typu wzajemnym obrażaniem, bez względu na to, która strona zaczęła.

Szkoda tylko że osoby które się zaszczepiły nadal tracą mega dużo przez osoby nie zaszczepione chociażby przez lockdowny.

Z tym się absolutnie nie zgadzam, jednak tematu rozwijał nie będę.

...osoby które się zaszczepiły nadal tracą mega dużo przez osoby nie zaszczepione chociażby przez lockdowny.

Dla jasności: lockdown nie jest dlatego, że 10% niezaszczepionych zaraża siebie i innych, a dlatego, że 90% zaraża siebie i innych tak samo. Więcej szczegółów w wątku tematycznym.

-----

4 godziny temu, Espectro napisał:

Hmm to trochę nie dobrze że głowę Państwa Polskiego jak widać można nazywać "debilem".

Jak widać subkultura ***** *** (choć bardziej pasuje tu określenie antykultura) co raz szersze kręgi zatacza. Natomiast nie wyciągałbym zbyt pochopnych wniosków.

Po pierwsze w polskim prawie nie funkcjonuje precedens i każda sprawa rozpatrywana jest indywidualnie. Nie można więc wykluczyć, że takie samo zachowanie w innych okolicznościach Sąd uzna za karygodne. Po drugie o ile czyn to za mało aby Sąd skazywał na ciężkie roboty, to wystarczy aby modetator wpis usunął i ostrzegł 1pkt karnym, albo w trybie wyjątkowym po uzgodnieniu z administratorem od razu 10pkt karnymi, czy w przypadku recydywy usunięciem konta i blokadą IP.

Ps.

Drogie dzieci: publiczne używanie określeń obraźliwych źle świadczy o obrażającym.

-----

Godzinę temu, toptwenty napisał:

Tu nie chodzi o nich, tylko o osoby które namawiają innych do nieszczepienia się, używając kłamliwych argumentów.

Jeszcze nie dotarło?

A co z kłamliwymi argumentami za szczepieniami, zacząć zgłaszać?

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Godzinę temu, Kw202 napisał:

Póki co każdy może sam podjąć decyzję czy się czepić czy nie.

Póki co. Niestety zmierza to w złym kierunku.

Godzinę temu, Kw202 napisał:

Mam pytanie skąd myśl że temat jest antyczepionkowy?

Należy odróżnić antyszczepionkowców od przeciwników TEGO preparatu.

I vice versa. Poza tym propaganda szczepień jest zdecydowanie bardziej nachalna niż nakłanianie do nieszczepienia. Bez problemu można tę tendencję zauważyć nie tylko w wątku, ale też w mediach.

W mediach propaganda jest właściwie tylko w jedną stronę.

I kto ocenił te kłamliwe Ty? Nie rozśmieszaj mnie 🙂 Rolą adwersarza na forum jest przedstawić kontrargumenty jeśli uważa inne za nieprawdzie. Ocenę tego co jest, a co nie zostaw czytającym dany wątek, to jednak czytają dorośli nie dzieci i sami podejmują decyzje.

adminie przeciez teraz przywedrowała tu cała antyszczepionkowa ekipa i w kolejnym watku wypisuje swoją wersje swiata

długo tak bedzie ?

watek o covidzie kanalizował bocznice a teraz co ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Wpisz Kwaśniewski i Katyń wyjdzie głupio dla tego pierwszego.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

14 minut temu, cir napisał:

adminie przeciez teraz przywedrowała tu cała antyszczepionkowa ekipa i w kolejnym watku wypisuje swoją wersje swiata

To, że jeden pieprzy bzdury nie oznacza, że drugi bzdur nie pieprzy, bo w tak skomplikowanych sprawach prawda zazwyczaj jest pomiędzy dwiema skrajnymi opcjami. Więc nie unoś się kolego zbyt wysoko na własnym przekonaniu o posiadaniu racji, bo równie dobrze można powiedzieć, że to proszczepionkowcy tu "przywędrowali" i jeszcze swoje racje próbują siłą admina udowadniać.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Skoro są naciski odgórne, to zamknąć wątek o koronie całkowicie i dodatkowo zbanować wszystkich "antyszczepionkowców", otworzyć wątek równoległy np. pt. "Szczepmy się" i tam będą wszyscy pozostali pisać sobie prawdę zgodną z rządową narracją.

Edytowane przez soundchaser
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.