Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

rozumiem ze jak moderator chce pobanować to żle a jak user chce pobanowac to jest dobrze :)

a na poważnie problem jest w watkach tematycznych gdzie eliminuje sie osoby o odmiennych pogladach bardzo czesto popartych wiedzą

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

rozumiem ze jak moderator chce pobanować to żle a jak user chce pobanowac to jest dobrze :)

a na poważnie problem jest w watkach tematycznych gdzie eliminuje sie osoby o odmiennych pogladach bardzo czesto popartych wiedzą

Nie da się uniknąć ludzkich ułomności i potrzeby stawiania na swoim. Dopóki wszyscy mają te same mozliwości, sytuacja jest w miare klarowna i każdy jawnie odpowiada za swoje działania.

Jak sobie wyobraższ, np. watki typu "moja nirvana" bez takiego działania? A może po to ma być tytuł vip, by on mógł a reszta nie?

Poza tym, jak sobie wyobrażasz, że niby nie wystarczy jeden email albo telefon do "znajomego" moda, by uzyskać to samo? Tylko wtedy jeszcze lepiej dla takiego, bo całe zamieszanie spadnie wtedy na całą załogę moderatorską.

A tak, przynajmniej nikt nie ma do ciebie pretensji, ze jakiś kazio sobie banuje kogoś w swoim wątku.

Nie da się uniknąć ludzkich ułomności i potrzeby stawiania na swoim. Dopóki wszyscy mają te same mozliwości, sytuacja jest w miare klarowna i każdy jawnie odpowiada za swoje działania.

Jak sobie wyobraższ, np. watki typu "moja nirvana" bez takiego działania? A może po to ma być tytuł vip, by on mógł a reszta nie?

Poza tym, jak sobie wyobrażasz, że niby nie wystarczy jeden email albo telefon do "znajomego" moda, by uzyskać to samo? Tylko wtedy jeszcze lepiej dla takiego, bo całe zamieszanie spadnie wtedy na całą załogę moderatorską.

A tak, przynajmniej nikt nie ma do ciebie pretensji, ze jakiś kazio sobie banuje kogoś w swoim wątku.

jar1 doslownie jakbys uczestniczył w niekonczacych sie sporach w moderacji :)

w watkach typu moja nirvana w 90% autorzy sami nie banuja dyskutantów , owszem wpisy sa zgłaszane ale ludzie nie banuja sami

telefony do znajomego -/nie chce komentowac czy to ma miejsce /ale to patologia- to dowód na to ze powinna byc zawodowa zewnetrzna moderacja a nie "koleżeńska"

telefony do znajomego -/nie chce komentowac czy to ma miejsce

Jak to, palton ciągle podkreśla, że dostaje mnóstwo telefonów z poparciem.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Dlatego bardziej patogenne jest pozostawianie "uprawnień" w wybranych do rękach.

Możliwość banowania w swoich wątkach istnieje na tym forum już wiele lat i to z pewnością nie ona jest przyczyną, zę poziom wpisów i kultury spada ciągle na dół.

Zresztą przykład wątków typu "wiadomego" w "wiadomej" zakładce jest wcale niezłym przykładem, by tej funkcjonalności nie zabierać. Bo tam poziom (hiend) spadł najbardziej :)

Są oczywiste racje obu stron sporu, czy banowanie przez użytkowników jest dobrodziejstwem, czy zarazą toczącą to forum. Jak do tej pory z możliwości tej korzystają wyłącznie użytkownicy posługujący się ta funkcją z premedytacja w celu osiągnięcia swoich założeń. Odbieranie możliwości otwartej wypowiedzi z góry wytypowanym użytkownikom forum przeczy zasadzie otwartego forum dyskusyjnego.

Możliwość odbierania użytkownikom głosu w dyskusji, oraz ich banowania z definicji przynależna jest wyłącznie moderacji forum. Użytkownicy chcący wykluczyć któregoś z dyskutantów zgłaszają odpowiednio umotywowany wniosek na panel moderatorów.

Odpowiednio poparty dowodami i umotywowany wniosek o zbanowanie uczestnika, każdy z nas idiotów moderatorów, jest w stanie rozpoznać prawidłowo i prawidłowo zareagować. Jeśli zgłaszający się z nim nie zgadza, posiada możliwość odwołania lub skargi na moderatora do Administracji a także Właściciela Forum.

Dlatego bardziej patogenne jest pozostawianie "uprawnień" w wybranych do rękach.

Możliwość banowania w swoich wątkach istnieje na tym forum już wiele lat i to z pewnością nie ona jest przyczyną, zę poziom wpisów i kultury spada ciągle na dół.

Zresztą przykład wątków typu "wiadomego" w "wiadomej" zakładce jest wcale niezłym przykładem, by tej funkcjonalności nie zabierać. Bo tam poziom (hiend) spadł najbardziej :)

oczywiscie że to nie z powodu mozliwosci banowania poziom forum jedzie ostro w dół , wiadoma zakladka powoli staje sie nieporozumieniemi i na podstawie tej zakladki wolałbym nie wyciagac jakichkolwiek wniosków , są tematy ktore powinny byc przeniesione do hi-fi wyłacznie dlatego aby mogły sie normalnie rozwijac a nie utonąć w zalewie słowotwórczych popisów

problemem wg mnie i np vlado sa watki w zakladkach czysto tematycznych gdzie temat juz na poczatku ma zbanowanych userów lub wylatują po pierwszym głosie przeciw autorowi

nie sadze ze zniesienie banowania zmieni forum , traktuje to raczej jako krok forum w strone uzytkowników

Mnie moderacja zamknięcie wątku uzasadniała słowem "bo się paru osobom nie podobało" i tyle. Co to znaczy? Czy to nie k**stwo?

załóż stosowny blog bo tak wyglądał ten niby watek - nie będzie problemu

Mnie moderacja zamknięcie wątku uzasadniała słowem "bo się paru osobom nie podobało" i tyle. Co to znaczy? Czy to nie k**stwo?

Takie "uzasadnienie" nie powinno mieć miejsca ze względu na szacunek do użytkownika (do Ciebie), lepiej gdyby w ogóle nic nie odpowiedziano, niz taka lekceważąco drwiąca odpowiedź. Mówię tu o samej odpowiedzi, nie o zasadności zamknięcia wątku, bo tej sprawy nie znam.

W.

Oświećcie mnie proszę, bo zaczynam się gubić...

Jeśli założyłem wątek, powiedzmy - o półkach na książki - a po chwili wpada ktoś i wkleja setki zdjęć (wiecie, kogo mam na myśli) z np. wannami lub prysznicami - to ja mam takiego kogoś tolerować?!

Przecież to jest chore...

Chętnie podyskutuję z kimś, kto trzyma książki poziomo, na ukos, wiesza u sufitu - bo to będzie W TEMACIE rozmowy.

Owszem - przewiduję odstępstwa od zasadniczego nurtu dyskusji, no ale bez jaj!:-)

Dlatego, po pierwszej mojej (jako gospodarza wątku) prośbie - nieskutecznej - zbanuję gostka bez pardonu.

Bo u interlokutorów może zaistnieć wrażenie, żem na wieczór kawalerski własną narzeczoną zaprosił...:)

Gwoli ścisłości: podczas mej bytności na Forum, założyłem dwa wątki - jeden o cyckach Angeliny Jot i drugi - o najróżniejszych duperelach związanych z płytą winylową. Jam nie kazik-t!:-)

Ps: @cir; jeśli mógłbym prosić: piszże jakoś tak, by przeciętny człek mógł pojąć, co poeta ma na myśli. Wiem, że ludzie mają swoiste style pisania (muls - znakomity i przemyślany), ale...

Ubolewasz, że poziom Forum zjeżdża ostro w dół. Miej litość i udowodnij, że ryba nie psuje się od głowy!:-))

Pozdrawiam Was wszystkich - Jacek.

Ps II: czemu wszystkich? Ano - bo to Forum ma klimat. Nie zniszczcie/my tego.

Takie "uzasadnienie" nie powinno mieć miejsca ze względu na szacunek do użytkownika (do Ciebie), lepiej gdyby w ogóle nic nie odpowiedziano, niz taka lekceważąco drwiąca odpowiedź. Mówię tu o samej odpowiedzi, nie o zasadności zamknięcia wątku, bo tej sprawy nie znam.

W.

Wpisy nie związane z tematem wątku, a komentujące głównie osobę autora, zostały usunięte. Po usunięciu offtopu, jak widać z treści pozostał wyłącznie blog autora. W związku z powyższym, z zamieszczanem takich treści prosimy udać się do działu blogów, który jest w zasobach Audiostereo, właśnie na potrzeby takich wpisów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) I jeszcze jedna uwaga, przy zamieszczaniu postów będących praktycznie w całości cytatami treści osób trzecich, należy podawać źródło cytatu. Nie podawanie źródeł, jest niemile widziane w netykiecie i tradycji dyskusji usenetowych i na forach dyskusyjnych. Wątek bieżący, z racji na jego czysto blogerski charakter, idzie do zamknięcia. Jeszcze raz gorąco zachęcamy do zamieszczania wpisów w miejscu do tego przeznaczonym, to jest w dziale blogów. Szczególnie, że dział ten dociera do ogółu populacji użytkowników, także tych niezarejestrowanych na forum. Użytkownik SlawekR edytował ten post 25.09.2014 - 09:35

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © Audiostereo.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mówię tu o samej odpowiedzi, nie o zasadności zamknięcia wątku, bo tej sprawy nie znam.

Nie byłeś wtedy moderatorem. Watki, które znasz. Wielokrotnie mnie informowano, o niezadowoleniu kilku użytkowników forum.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli brka obiektywizmu przy zamykaniu wątków przez moderatorów to co mozna powiedzieć o banowaniu przez nich?

Wpisy nie związane z tematem wątku, a komentujące głównie osobę autora, zostały usunięte. Po usunięciu offtopu, jak widać z treści pozostał wyłącznie blog autora. W związku z powyższym, z zamieszczanem takich treści prosimy udać się do działu blogów, który jest w zasobach Audiostereo, właśnie na potrzeby takich wpisów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) I jeszcze jedna uwaga, przy zamieszczaniu postów będących praktycznie w całości cytatami treści osób trzecich, należy podawać źródło cytatu. Nie podawanie źródeł, jest niemile widziane w netykiecie i tradycji dyskusji usenetowych i na forach dyskusyjnych. Wątek bieżący, z racji na jego czysto blogerski charakter, idzie do zamknięcia. Jeszcze raz gorąco zachęcamy do zamieszczania wpisów w miejscu do tego przeznaczonym, to jest w dziale blogów. Szczególnie, że dział ten dociera do ogółu populacji użytkowników, także tych niezarejestrowanych na forum. Użytkownik SlawekR edytował ten post 25.09.2014 - 09:35

A to jest przykład jak moderator wymyślił sobie , że pousuwa obce wpisy by zamknąć wątek . Jest do działanie wysoce nie etyczne. To założyciel decyduje jaki temat zakłada, w którym miejscu i w jakiej formie.

Czy to nie chamstwo?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ARTON55

Jeśli brka obiektywizmu przy zamykaniu wątków przez moderatorów to co mozna powiedzieć o banowaniu przez nich?

Tutaj nie widzę braku obiektywizmu. Wątki w których wklejasz obcego pochodzenia manifesty, oraz wezwania do przyłączenia się do jakiś cudacznych organizacji i zamykania kościołów, są w rzeczy samej blogami, a trwająca tam dyskusja jest wynikiem prawie wyłącznie kpin z Twojej osoby. Wielu użytkownikom nie podobają się te agitacje, oraz forma w jakiej prowadzisz swoje wątki i dają temu wyraz w zgłoszeniach na panel.

Zamknięcie tych wątków uważam za uzasadnione. Jednocześnie powtórzę, jest zakładka gdzie takie wątki w formie blogu są całkowicie pożądane i uzasadnione. Zakładaj je więc w zakładce BLOGI.

Poprzednio negatywnie oceniłem wyłącznie brak taktu udzielającego Tobie odpowiedzi w formie jaką zacytowałeś.

Jeśli założyłem wątek, powiedzmy - o półkach na książki - a po chwili wpada ktoś i wkleja setki zdjęć (wiecie, kogo mam na myśli) z np. wannami lub prysznicami - to ja mam takiego kogoś tolerować?!

Przecież to jest chore...

Oczywiście, że to jest niedopuszczalne. W takim przypadku piszesz zgłoszenie o usuniecie takiego trolla z dyskusji i dokumentujesz to jego uporczywym trollingiem. Zapewniam Cię, że nie dopuścimy aby taki "użytkownik" zaśmiecał Twój wątek.

Oczywiście wszystkich innych również.

Banowanie na zasadzie samosądów i banów prewencyjnych na naszym forum generują patologię.

Banowanie na zasadzie samosądów i banów prewencyjnych na naszym forum generują patologię.

Dlaczego zakładasz złą wolę założycieli wątków? Być może zdarzały się jednostkowe przypadki jakiejś personalnej dintojry tego typu, ale nie można tego uogólniać, ani tym bardziej stosować odpowiedzialności zbiorowej. Konsekwentnie uważam, że założyciel (jako gospodarz) powinien mieć prawo decydowania kogo życzy sobie mieć w gronie dyskutantów, a kto nie jest tam mile widziany. Podobnie jak Ty sam decydujesz kogo zaprosisz na grilla do siebie, a kogo nie.

O, kurna mol...

"Piszesz zgłoszenie i dokumentujesz..."

Czyli - miał rację znakomity Umysł, pisząc "wieki" temu słowa:

"A przelęknąć próbowaliście?

- Próbowaliśmy maszynką-straszynką i maszyną-straszyną i maszyniszczem, co ma tryby w oleju,atomy jak domy, a jak ruszy z neutrina, wszystko lecieć zaczyna, i mezony i fale...

....

Herbatę może maszynistka przynieść, dla celów służbowych. Jeśli ani maszyna- straszyna, ni kolubrynka- roślinka nie dają rady, wskazane są tedy zdalne metody, archiwalne i przez to zupełnie fatalne.

Jeszcze nie słyszałem, żeby "uiszczone ryczałtem" nie pomogło.

....metoda całkiem prosta.

Potrzeba tylko papieru, atramentu, stempelków, laku jak maku, okienek, pluskiewek i żeby było czym pisać..."

Tyle lat temu napisane, a wciąż - działa!:-)

@cir - czyje to słowa?:)

Nie podpowiadać!!!!!

Ps - przepraszam- cytowane z głowy, czyli z niczego.

A i skróty - moje.

A i wino - fajne! Choć z drugiej półkuli...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Oj, przepraszam, cir miał odpowiedzieć.

Edytowane przez Keef'98

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Nie powinien mieć prawa, bo nie jest gospodarzem, sam jest gościem AS.

Mario - to tak, jakbyś na party przywlekła typa z innej imprezy...

Nie chodzę na imprezy. Proszę w zrozumiałym dla aliena językiem ;-)

Dobra, już bredzę...

Edytowane przez Keef'98

Nie powinien mieć prawa, bo nie jest gospodarzem, sam jest gościem AS.

AS użyczyło miejsca na pewnych warunkach, ale w swoim wątku jest gospodarzem.

• Moderatorzy

telefony do znajomego -/nie chce komentowac czy to ma miejsce /ale to patologia- to dowód na to ze powinna byc zawodowa zewnetrzna moderacja a nie "koleżeńska"

Jeżeli ktoś ma wątpliwości czy takie sytuacje mają miejsce, to ja bez problemu mogę wskazać konkretne działania, konkretnych moderatorów, w konkretnych wątkach, na prośbę konkretnych użytkowników - jak wszyscy wiemy środowisko audiostereowych audiofili w tej materii niczym nie różni się od grupy plotkarek z targu i takie informacje bardzo szybko wyciekają (nawet Pan od nirvany lubi się chwalić teflonami do kumpla, który jest modem).

-----------------

Oj, przepraszam, cir miał odpowiedzieć.

"jak wstane jak wyrwe deske z trumny" to dostaniesz na goła du..pe w koncu za platanie sie po zakładce dla dorosłych

"jak wstane jak wyrwe deske z trumny" to dostaniesz na goła du..pe w koncu za platanie sie po zakładce dla dorosłych

Patrzcie no. ;-)

Czyżby poniosły Cię emocje, czyżbyś chciał wymierzyć mi z deski z morderczym zamiarem. Nicht gut ;-)

W d*** mam dostać za to, że rozpoznałam, że chodzi o "Cyberiadę", a Ty nie. Czy może za to, że nie znasz Lema? ;-)

Moderator mi grozi. Są za to punkty? ;-)

Jeszcze go poprą i będzie d***, ale bynajmniej nie blada ;-)

odpowiedziałem cytatem drogie dziecko :) ktorego jak widze nie znałaś

Cytat, cytatem Szanowny Panie Modzie, ale go ciutek przekręciłeś ;-)

Dokładniej, szło to tak:

"jak wstanę z grobu, jak deskę z trumny wyrwę"

Nie przejmuj się ;-) Zawsze się tak innych czepiam.

Edytowane przez Keef'98

mam tylko jedno konto więc to nie ja :)

<<Ps - cir - co z tym Twoim pisaniem?>>

ale co tam ? składnia potargana czy sens zawiły ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.