Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, soundchaser napisał:

chorobliwa obsesja

W ustach kogoś, kto w prawie każdej wypowiedzi gada o "śmiercionce", "nowym porządku świata", Schwabie i tym podobnych historyjach - brzmi to doprawdy śmiesznie.

• Administratorzy

Panowie na temat bo te prowokacje i przepychanki będą karane. A na pewno ukryte. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

37 minut temu, cir napisał:

testowac kulture swojego języka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)

Jak przywali jak moderator biorący udział w temacie nie ma fizycznie możliwości wlepienia punktów. 

No przecież opisałem jak to się robi w praktyce.

punkty przywali "kolega"
9 godzin temu, jar1 napisał:

Jehowita jest tak samo nieobraźliwe jak katol ?

Nie (polecam SJP PWN albo chociażby Wiki).

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

9 godzin temu, jar1 napisał:

Jehowita jest tak samo nieobraźliwe jak katol ?

Cytat

katol

pogardliwie: katolik; papista

Ukryta Zawartość

A wyszukiwarka memów ci działa znakomicie.

19 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie (polecam SJP PWN albo chociażby Wiki).

No własnie.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Moderatorzy
7 minut temu, Jacchusia napisał:

Ukryta Zawartość

A wyszukiwarka memów ci działa znakomicie.

No własnie.

Jacek, nie bij piany proszę. Chyba, że logicznie jesteś wstanie wytłumaczyć w jakim kontekście użyłeś do oponenta w dyskusji sformułowania "jehowita" ?

Ukryta Zawartość

7 minut temu, Marcinus napisał:

Jacek, nie bij piany proszę. Chyba, że logicznie jesteś wstanie wytłumaczyć w jakim kontekście użyłeś do oponenta w dyskusji sformułowania "jehowita" ?

W rozmowie. A jakie to ma znaczenie skoro to normalne określenie na sj podane w PWN? Ludzie nie stawajcie na głowach i nie podważajcie autorytetów na doraźne potrzeby rozmowy, czy udowodnienie nieomylności. Ja sobie tego nie wymysliłem, zacytowałem regułkę z PWN. No chyba w zyciu na czyms trzeba polegac jako na pewniku, jesli nie na oficjalnej wiedzy/wykładni to na czym?

Ja piany nie biję, tylko uważam sytuację za głupia skoro uzywanie okresleń nie uznanych za obraxliwe, ktoś uważa za obraźliwe, a moderacja to klepie. A w zasadzie reakcja moderacji dziwi i to bardzo.

I tylko o to mi chodzi. Z nikim nie mam zamiaru się kłócić, ale trudno nie odpowiedziec na głupie zaczepki.

( o katolu)

Edytowane przez Jacchusia

• Moderatorzy
11 minut temu, Jacchusia napisał:

A jakie to ma znaczenie

Jeśli nie ma znaczenia, to tym bardziej nie widzę powodu aby nad tym się rozwodzić. Dlatego proszę aby dyskusję na tym zakończyć, bo do niczego dobrego nie doprowadzi.

Dalsze dywagacje w tym temacie potraktuje jako trolling.

Życzę miłego wieczoru 🙂 .

Polecam przeczytać, wszak Regulamin jest tylko uzupełnieniem Prawa

Ukryta Zawartość

"...dla oceny zachowania znieważającego należy uwzględnić normy społeczne. Zachowanie sprawcy powinno być więc powszechnie przyjęte za obraźliwe...

...do znamion przestępstwa zniewagi nie należy subiektywne poczucie poniżenia u pokrzywdzonego..."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

14 godzin temu, Marcinus napisał:

Ja w regulaminie widzę np. taki zapis.

"Moderator nie ma prawa do stosowania restrykcji dodatkowych, a także do dokonywania dodatkowych wpisów o charakterze polemiki z użytkownikiem, który otrzymał ostrzeżenie. Dopuszczalny jest wyłącznie wpis informacyjny o charakterze udzielonej restrykcji. I tylko we wpisie, którego ostrzeżenie dotyczy"

14 godzin temu, Marcinus napisał:

Jeśli nie ma znaczenia, to tym bardziej nie widzę powodu aby nad tym się rozwodzić. Dlatego proszę aby dyskusję na tym zakończyć, bo do niczego dobrego nie doprowadzi.

Dalsze dywagacje w tym temacie potraktuje jako trolling.

Życzę miłego wieczoru 🙂 .

Proszę nie przekręcać moich wypowiedzi bo moderatorowi tak nie wypada pisać.

Nie ma znaczenia okoliczność użycia zwrotu, a nie sama sytuacja cenzurowania wypowiedzi pod widzimisię forumowiczów. 

• Administratorzy
Godzinę temu, jezz napisał:

Ja w regulaminie widzę np. taki zapis.

"Moderator nie ma prawa do stosowania restrykcji dodatkowych, a także do dokonywania dodatkowych wpisów o charakterze polemiki z użytkownikiem, który otrzymał ostrzeżenie. Dopuszczalny jest wyłącznie wpis informacyjny o charakterze udzielonej restrykcji. I tylko we wpisie, którego ostrzeżenie dotyczy"

Za to administracja może dowolne stosować restrykcje dodatkowe w skrajnych przypadkach. W celach zapobiegania.

58 minut temu, Jacchusia napisał:

Proszę nie przekręcać moich wypowiedzi bo moderatorowi tak nie wypada pisać.

Nie ma znaczenia okoliczność użycia zwrotu, a nie sama sytuacja cenzurowania wypowiedzi pod widzimisię forumowiczów. 

Okoliczność była taka że obrażano w temacie "Kościoły"  Świadków Jehowy przez co otrzymał Pan punkty.

Głównie za przekręcanie i nazywanie w inny sposób co moderator ocenił jako obraźliwe. 

Tematem nie była rozmowa tylko o KK a o wszystkich kościołach. Ile czasu to wałkowaliśmy to już nie zlicze ale widzę zę ostrzeżenia z przed roku powracają.

A treść tago między innymi: Podam tylko jedno żeby nie było płaczu.

Atak personalny (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) | 2-3 pkt

jehowicki ignorancie.

jehowicki ignorancie.

Ostrzeżony 15 Marca 2021

Kolejna sprawa o której też wałkowałem wielokrotnie jak już tak czytacie regulamin, natykietę.

"Nie jest dopuszczalne zamieszczanie przez użytkowników obraźliwych postów pod adresem moderatorów, będących następstwem otrzymanej restrykcji, zarówno na Forum jak i poprzez wiadomości prywatne.

Każde tego typu zachowanie spotka się z restrykcją regulaminową i przydzieleniem punktów karnych.

Jedyną dozwoloną formą oprotestowania otrzymanego ostrzeżenia, jest komunikacja mailowa z administracją forum na ...... Zaś najwłaściwszym sposobem kontaktu z Moderatorami jest system Prywatnych Wiadomości"

Ostatnia sprawa :

https://www.audiostereo.pl/regulamin-moderacji/

§2 Restrykcje - zasady stosowani

Punkt 6:

Oraz: 

§3 Obowiązki i ograniczenia moderacji

Punkt 7.

15 minut temu, Espectro napisał:

Atak personalny (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) | 2-3 pkt

jehowicki ignorancie.

jehowicki ignorancie.

To dla jasności: samo słowo "jehowita" jest zdaniem moderacji obraźliwe czy przyjmujemy definicję słownikową?

Godzinę temu, Espectro napisał:

to administracja może dowolne stosować restrykcje dodatkowe w skrajnych przypadkach. W celach zapobiegania.

Wcale nie dowolnie.

". W przypadkach rażącego naruszenia obowiązujących zasad, "

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Jedyną dozwoloną formą oprotestowania otrzymanego ostrzeżenia, jest komunikacja mailowa z administracją forum na ......

"Ap ropo", minęło 10 dni roboczych, kiedy to drogą oficjalną złożyłem reklamację, tak to nazwę, od decyzji moderatora, z prośbą o wyjaśnienie.

Nie otrzymałem odpowiedzi.

W cywilizowanym świecie "reklamację" taką uważa się za zasadną i rozpatrzoną na korzyśc reklamującego.

Życzę miłego dnia.

1 godzinę temu, Espectro napisał:

2 Restrykcje - zasady stosowani

Punkt 6:

Oraz: 

§3 Obowiązki i ograniczenia moderacji

Punkt 7.

Musicie sobie zrobić porządekw tym regulaminie.

W paragrafie 3 macie dwa punkty ósme.

Ja już nawet irlandzkiego znachora nie zamierzam zgłaszać.

Gdy to zrobiłem kilka dni temu - momentalnie dostałem punkty od  - no właśnie nie wiadomo od kogo, bo moderacja wciąż nie ma ani ochoty, ani cywilnej odwagi, by się podpisać.

I w sumie - to też nie wiadomo, za co, bo pojawiło mi się w obwieszczeniach duszpasterskich coś, co mogło być i z pół roku temu. Daty i wątku - brak.

Moderacja wprowadziła dziwnie znajome obyczaje z polskiego sejmu - cicho, anonimowo i nikt nic nie wie.

17 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ja już nawet irlandzkiego znachora nie zamierzam zgłaszać.

Bardzo słusznie . Szanuj zdrowie . Koledzy zdegustowani twórczością tego Pana nałapali punktów , aż w hurtowni zabrakło .

W dniu 25.11.2020 o 09:26, Gość napisał:

Ukryta Zawartość

obraz.thumb.png.e47dc07c8bc26bf294670d285424d10a.png

obraz.thumb.png.af89d78084297ef8bf56817e698a2764.png

obraz.thumb.png.e50e680c4b4d50318f0f5b4a31a9ca91.png

58cd1c097da0.png

...

...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Do Sz. Espectro .. Mam nadzieję , że sięgnięcie głębiej , niż do poprzedniej strony tego zacnego wątku nie narusza zbyt drastycznie Regulaminu AS [?]

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
3 godziny temu, jezz napisał:

"Ap ropo", minęło 10 dni roboczych, kiedy to drogą oficjalną złożyłem reklamację, tak to nazwę, od decyzji moderatora, z prośbą o wyjaśnienie.

Nie otrzymałem odpowiedzi.

Albo otrzymał Pan juz odpowiedz albo do mnie to nie trafiło.

2 godziny temu, tomek4 napisał:

@Espectro

Jak trzeba mieć nasrane we łbie aby coś takiego zamieszczać?

I tu moderacji nie ma. Ale jak powiem dupa, to od razu punkty lecą.

397bdf7a5099d2f854549b447d3eee9a.jpg

Zgłoszone ?

6 godzin temu, Espectro napisał:

Okoliczność była taka że obrażano w temacie "Kościoły"  Świadków Jehowy przez co otrzymał Pan punkty.

Ja nie otrzymałem, żadnych punktów. A w poście jedyne co zostało zamienione to jehowita na świadek jehowy, więc chyba nikogo nie obrażał.

7 godzin temu, Espectro napisał:

jehowicki ignorancie.

to sa ostrzeżenia od moderatora Mcgajver, któy mi dał ostrzeżenie za to że Bóg napisąłem z małej litery, więc jego działalności raczej za przykład nie nalezy dawać. Pan zdaje się nie rozumie o co w tym chodzi.

Jehowita to normalne okreslenia na śj, jak katolik na na mnie. 

więc okreslenie "jehowicki ignorancie" znaczy tyle samo co "katolicki ignorancie" - no chyba nie ma tych okresleniach nic złego.

7 godzin temu, Espectro napisał:

Kolejna sprawa o której też wałkowałem wielokrotnie jak już tak czytacie regulamin, natykietę.

"Nie jest dopuszczalne zamieszczanie przez użytkowników obraźliwych postów pod adresem moderatorów, będących następstwem otrzymanej restrykcji, zarówno na Forum jak i poprzez wiadomości prywatne.

A co ja obraźliwego napisałem do moderatora? I jeszcze raz nie otrzymałem żadnej restrykcji.

Chodzi o zasadę, albo uznajemy autorytety jakimi sa pracownicy naukowi PWN i ich wykładnia jest obowiązująca, albo zdajemy sie na odczucia forumowiczów otwierając tym samy puszkę pandory.

Wie Pan co? Napisz Pan "nie podskakuj forumowiczu ja/my tu rządzimy" i będzie wszystko jasne, bez niejasności i dziwnych pretensji pod waszym adresem.

• Moderatorzy
7 minut temu, Jacchusia napisał:

Jehowita to normalne okreslenia na śj, jak katolik na na mnie. 

Administrator zajął się tematem, więc ja nie będę wchodził w jego kompetencje, jedynie dla doprecyzowania zapytam, czy user, do którego użyłeś tego zwrotu, jest świadkiem Jehowy?

26 minut temu, Marcinus napisał:

Administrator zajął się tematem, więc ja nie będę wchodził w jego kompetencje, jedynie dla doprecyzowania zapytam, czy user, do którego użyłeś tego zwrotu, jest świadkiem Jehowy?

A jakie to ma znaczenie? Jak powiem do ciebie "katoliku" to cię obrażę, albo ty do mnie "jehowito'?

Przeciez chodzi o słowo jehowita. Warto wiedzieć, czy zasady pisowni, okreslenia oficjalnie uznane jako normalne tutaj na forum mogą być uznane za złe.

34 minuty temu, Jacchusia napisał:

więc okreslenie "jehowicki ignorancie" znaczy tyle samo co "katolicki ignorancie" - no chyba nie ma tych okresleniach nic złego.

No nie wiem. "Jehowicki" jest OK, ale "ignorancie" to już pewien atak personalny i kolega mógł się poczuć obrażony jeśli za ignoranta się nie uważa. A połączenie tych dwóch słów tylko ten atak wzmacnia.

Ignorancja to brak znajomości wiedzy w jakims temacie, jak ci napiszę, ze nie masz znajomości w tym temacie to cię obrażę? zresztą to było rok temu.

3 minuty temu, soundchaser napisał:

No nie wiem. "Jehowicki" jest OK, ale "ignorancie" to już pewien atak personalny i kolega mógł się poczuć obrażony jeśli za ignoranta się nie uważa. A połączenie tych dwóch słów tylko ten atak wzmacnia.

5 minut temu, Jacchusia napisał:

Ignorancja to brak znajomości wiedzy w jakims temacie, jak ci napiszę, ze nie masz znajomości w tym temacie to cię obrażę?

Nie o to chodzi. Tobie może się wydawać, że ktoś jest ignorantem i tak go nazwiesz. A ten kolega ignorantem się nie czuje bo uważa, że ma rację i to go bardzo zaboli. Zgłasza więc wpis jako atak personalny, albo obraźliwy. I co moderator ma z tym zrobić? Zignorować, czy przywalić punkty? Wybiera mniejsze zło.
Tak samo jak napiszesz o kimś - dupek, albo głupek. Też można za to dostać punkty karne.
Ja napisałem żartobliwie do Jaro, żeby sobie wsadził na uspokojenie czopek w dupę, Jaro poczuł się wielce obrażony, zgłosił, a moderator przywalił punkty karne. 😉
Tak to działa. Nie ma co się tym przejmować. Punkty wygasają po jakimś czasie, a tymczasem trzeba się kontrolować. Jak już wygasną, to znów możesz kogoś nazwać "jehowickim ignorantem". 😆

Gość

(Konto usunięte)
Zgłoszone ?

Żebym ja punkty dostał? Bo tak właśnie się kończy zgłaszanie wpisów antyunijnych, antyniemieckich, antyszczepionkowych, proputinowskich, profaszystowskich etc.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.