Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Za bezpodstawne obrażanie Admina powinien być wpi3rdol! Co to się wyczynia?!? Albo się dostosować albo wypi3rdalać na inne platformy!

Patologia jakaś...

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Moderatorzy
5 minut temu, kangie napisał:

Za bezpodstawne obrażanie Admina

Szczególnie, że z mojej wiedzy, takiego Admina, to forum wcześniej nie miało. A takie rzeczy powinno się doceniać.

Niestety, wg przysłowia, "dasz palec..."

Marcin masz premie jak nic 🙂

Ale co prawda to prawda. Takie podejście do forum i forumowiczów to novum, a niejedno forum się meczy ze mną 🙂

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
7 godzin temu, Maju napisał:

To mnie akurat mało interesuje....bardziej fakt bezsensownego czyszczenia tematu z merytorycznych wpisów.

1 godzinę temu, fox733 napisał:

Kiedyś obowiązywały pewne niepisane zasady np. „Do not fuck in Admin”

A teraz bele kto moze trolowac adminado woli…

wpisy typowo offtopowe i trollingowe.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

11 godzin temu, fox733 napisał:

Kiedyś było tak, że każda dyskusja w tym wątku na temat moderacji, była na nią atakiem.

Teraz można na ten temat normalnie rozmawiać z Espectro.

To chyba dobrze, przynajmniej takie jest moje zdanie.

Dzięki.

Za obrażanie to wiadomo co.

Edytowane przez jezz
  • Administratorzy
Godzinę temu, jezz napisał:

Kiedyś było tak, że każda dyskusja w tym wątku na temat moderacji, była na nią atakiem.

Teraz można na ten temat normalnie rozmawiać z Espectro.

Bo rozmawiać można a nie wypisywać jaka to jest niedobra i pełno epitetów najlepiej. Tak było i za to z automatu się otrzymywało punkty.

Każdy jest tylko człowiekiem i błędy mogą się wydarzyć także i przy moderowaniu.

Sam się do wielu mogę przyznać i zawsze użytkownik nie był stratny przez mój błąd.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

7 minut temu, Espectro napisał:

Tak było i za to z automatu się otrzymywało punkty.

Było jednak inaczej. Zdecydowanie inaczej.

W dniu 8.09.2022 o 11:01, Bobcat napisał:

Forum zachowuje się w sposób dziwny. Dostałem lajka od kogoś. Chcę sprawdzić od kogo. Albo ciekawi mnie kto dał lajka innemu użytkownikowi. Klikam w stosowną ikonkę. I się zaczyna.

Pokazuje się okienko "Wyświetl reakcje". Puste, na nim kręci kółko. Czyli coś się ładuje. Postanowiłem poczekać aż się załaduje. Ale po godzinie się poddałem. Kółko cały czas się kręciło. Przez ten cały czas wszystko się zawiesza, nie reaguje na nic. Tego okienka z kręcącym się kółkiem również nie sposób zamknąć. Program nie reaguje na nic. Jedynym sposobem opanowania sytuacji jest wyjść z Forum i ponownie na nie wejść.

Chyba coś jest nie tak jak być powinno.

Mam to samo. Tylko zamknięcie pomaga i otworzenie jeszcze raz karty (telefon z Androidem). Nie zawsze tak jest, czasem jest dobrze, mniej więcej pół na pół. Jest tak mniej więcej odkąd temat "polityka" i parę innych  został zrestartowany.

W dniu 8.09.2022 o 19:36, fox733 napisał:

i to do "usranej śmierci "chyba bo jak inaczej nazwac zawalanie tego wątku wiecznymi żalami

W dniu 9.09.2022 o 08:38, Espectro napisał:

Bo rozmawiać można

bo to chodzi o to aby ktos z nimi porozmawiał

W dniu 9.09.2022 o 07:30, jezz napisał:

dlaczego "kiedys "skoro ja mam jedynie punkty zdobyte w zyciu od moda mcgyvera gdy chciałem porozmawiac o nim osobiscie bo bardzo chiał rozmawiac w watku o mnie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

2 minuty temu, cir napisał:

i to do "usranej śmierci "chyba bo jak inaczej nazwac zawalanie tego wątku wiecznymi żalami

To niezrozumienie sensu powstania tego wątku i natury człowieka. On, wątek, jest na uwagi o moderowaniu, nie same hymny pochwalne. A w naturze ludzkiej jest to, ze sie pisze o czymś subiektywnie niesprawiedliwym chętniej niz chwali, więc wyglada on tak jak wygląda, czyli naturalnie.

3 minuty temu, Jacchusia napisał:

To niezrozumienie sensu powstania tego wątku i natury człowieka. On, wątek, jest na uwagi o moderowaniu...

...a nie na publiczne rozpatrywanie reklamacji konkretnego przypadku.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

...a nie na publiczne rozpatrywanie reklamacji konkretnego przypadku.

Jeśli ktos widzi w tym problem w moderowaniu to jak najbardziej. Traktuje swój przypadek jako przykład.

11 godzin temu, Jacchusia napisał:

To niezrozumienie sensu powstania tego wątku i natury człowieka. On, wątek, jest na uwagi o moderowaniu, nie same hymny pochwalne. A w naturze ludzkiej jest to, ze sie pisze o czymś subiektywnie niesprawiedliwym chętniej niz chwali, więc wyglada on tak jak wygląda, czyli naturalnie.

wątek powstał w celu i tu zacytuje admina

>>Otwieram nowy temat jako kontynuację poprzedniego tematu "Propozycje i uwagi dotyczące Forum".

Powodem zamknięcia tematu "Propozycje i uwagi dotyczące Forum" jest zbyt duża ilość postów off-topic.

W tym nowym temacie nie wolno pisać off-topic. Tematy off-topic oraz inne łamiące regulamin i netykietę będą usuwane. Obowiązuje oczywiście regulamin moderacji oraz bezwzględne stosowanie punktów ostrzeżeń

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten temat ma służyć do zgłaszania konkretnych problemów lub błędów technicznych, a także konkretnych propozycji i uwag.

Osobom, które będę pisać merytorycznie i konkretnie oraz przyczynią się do ulepszenia forum z góry dziękujemy.>>>

jak widac nic nie pisze o osobistych wiecznych żalach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

12 godzin temu, cir napisał:

jak widac nic nie pisze o osobistych wiecznych żalach

To zależy kto ma jakie podejście do nie swoich problemów, tylko tyle.

I wiel to mówi o ex-moderacji...

W dniu 10.09.2022 o 11:58, cir napisał:

dlaczego "kiedys "skoro ja mam jedynie punkty zdobyte w zyciu od moda mcgyvera gdy chciałem porozmawiac o nim osobiscie bo bardzo chiał rozmawiac w watku o mnie

Z tym modem też miałem ciekawą przygodę.

Napisał o mnie nieprawdę.

Gdy zapytałem się dlaczego kłamie, w odpowiedzi dostałem punkty i bana w temacie. Takie to miał rozwiązanie.

18 godzin temu, cir napisał:

widac nic nie pisze o osobistych wiecznych żalach

A w tytule sprawy moderacyjne.

A gdzie niby pisać, gdy moderator nie stosuje się do regulaminu moderacji albo go zwyczajnie nie zna?

3 godziny temu, jezz napisał:

Gdy zapytałem się dlaczego kłamie, w odpowiedzi dostałem punkty i bana w temacie

Obawiam się, że nic się nie zmieniło i obecna moderacja również daje punkty za byle co.
W wątku o siatkówce pewien Grzegorz jest wiecznie niezadowolony z gry naszych i nawet jak wygrywają i awansowali do finału MŚ pisze o nich "patałachy", "nędza" itp...
Napisałem mu że robi z siebie głupka (dosłownie takiego zwrotu użyłem) i dostałem 2 punkty karne. Czy to jest do ukarania w obliczu hejtu i trollowania Grzegorza??
Admin też raczej broni moderatorów w tego typu sytuacjach.

@Espectro - co Ty na to?

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, jezz napisał:

A gdzie niby pisać, gdy moderator nie stosuje się do regulaminu moderacji albo go zwyczajnie nie zna?

gdzieś w tym wątku jest wpis admina , że ten watek ma służyć również celom , które wymieniłeś i bylo to jeszcze za moda cira toteż dziwne , że tego nie pamięta

13 godzin temu, slawek.xm napisał:

bylo to jeszcze za moda cira toteż dziwne , że tego nie pamięta

Nie ma cytatu tego użytkownika na poprzedniej stronie że "ten temat ma służyć poprawie funkcjonowania forum"?
Czy wskazywanie tego na co zwrócił uwagę @jezz temu nie służy???

Edycja:
"Ten temat ma służyć do zgłaszania konkretnych problemów lub błędów technicznych, a także konkretnych propozycji i uwag."

Zacytowałem, bo to trochę różni się od tego jak to zapamiętałem, co nie znaczy że wpisy dotyczące sposobu moderacji leżą w temacie (i NAZWIE) tego wątku i w tym co cytowałem.....zgłaszamy problemy, uwagi dotyczące moderacji.

Jeżeli tak nie jest i ten temat temu nie ma służyć to nic prostszego jak zmienić tytuł.....wyrzucić "sprawy moderacyjne".

13 godzin temu, slawek.xm napisał:

nie pamięta

Czasem lepiej jak ktoś czegoś nie pamięta niż jak coś źle zapamiętał i o tym tu pisze.....  🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

18 godzin temu, jezz napisał:

watek miał byc czysto techniczy w przeciwienstwie do tego który zastapił

w poprzednim watku  byly wieczne zale ale oczywiscie nikt nie pamięta całej sytuacji 🙂

ten miał byc techniczny, dla admina bez personalnych głupot

skargi na moda od wieków wysyłało sie osobiscie do admina głownego nie technicznego

kwestia co z tym robił ale obecnie jak widac aktualny  admin to rozpatruje wiec ryzyko przoczenia chyba niewielkie

1 godzinę temu, Maju napisał:

Czasem lepiej jak ktoś czegoś nie pamięta niż jak coś źle zapamiętał i o tym tu pisze.

tak niepamięc to stary bezpieczny wybieg

18 godzin temu, jezz napisał:

Z tym modem też miałem ciekawą przygodę.

Napisał o mnie nieprawdę.

Gdy zapytałem się dlaczego kłamie, w odpowiedzi dostałem punkty i bana w temacie. Takie to miał rozwiązanie.

klasyka 🙂

Edytowane przez cir

Ja też  podobną "klasykę" miałem na myśli pisząc o tym że ktoś źle zapamiętał....

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

18 minut temu, Maju napisał:

Ja też  podobną "klasykę" miałem na myśli pisząc o tym że ktoś źle zapamiętał....

jest mała róznica

moja wypowiedz która tak komentujesz po sławku ja oparłem na cytacie z admina z pierwszego wpisu załozonego przez niego nowego watku ktory miał traktowac o sprawach technicznych a nie wiecznych zalach pokrzywdzonych userów w wojenkach pomiedzy soba i wkęcaniu w nie moderatorów i admina

sytuacja była prosta admin techniczny nie miał ochoty czytac tych żali a chciał zając sie swoja praca jako admin i o takie wpisy prosił

jak zawsze do żałobników nic nie doszło , cóz taka pamięć

4 godziny temu, cir napisał:

skargi na moda od wieków wysyłało sie osobiscie do admina głownego

Wysłałem.

Regulaminowy termin na odpowiedź minął.

Odpowiedzi nie dostałem, a brak odpowiedzi to też odpowiedź, bo potwierdziło to moje przypuszczenia, o których napisałem w zgłoszeniu.

• Moderatorzy
4 godziny temu, jezz napisał:

Odpowiedzi nie dostałem, a brak odpowiedzi to też odpowiedź,

Wiele spraw moderacja lub admin zwyczajnie uwala ... 🙂 bo są bezzasadne, mają minimalną "szkodliwość społeczną" a czasem forma zgłoszenia bardziej podlegałaby pod pkt karne niż sam przedmiot zgłoszenia.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

9 minut temu, stench napisał:

Wiele spraw moderacja lub admin zwyczajnie uwala ... 🙂 bo są bezzasadne, mają minimalną "szkodliwość społeczną" a czasem forma zgłoszenia bardziej podlegałaby pod pkt karne niż sam przedmiot zgłoszenia.

W mojej firmie jest tak, że jeśki klient składa reklamację, to musi, z naciskiem na musi, otrzymać odpowuedź. Nie ma czegoś takiego, jak admin zwyczajnie uwala.

Jeśli reklamacja jest rozpatrzona negatywnie dla reklamującego, to klient otrzymuje wyjaśnienie dlaczego.

Jeśli nie otrzyma odpowiedzi w regulaminowym terminie, automatycznie oznacza, że zostało to rozpatrzone pozytywnie dla klienta.

Jeśli wymyślono sobie drogę formalną, to i taka powinna być odpowiedź.

A naśmieszniejsze już jest pisanie o formie, która może podpadać pod punkty lub pisanie o małej szkodliwości.

To raczej są przysłowiowe jaja z forowiczów.

Dziś miałem wypadek motocyklowy. Pewnie dla sprawczyni też mogła być mała szkodliwosć, bo podniosłem się z asfaltu po tym jak we mnie wjechała.

• Moderatorzy
11 minut temu, jezz napisał:

W mojej firmie jest tak, że jeśki klient składa reklamację

No widzisz w Firmie jest klient , który płaci. A my tu na AS jesteśmy wielką rodziną(darmową).

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

9 minut temu, stench napisał:

A my tu na AS jesteśmy wielką rodziną(darmową).

Rodziną, która powinna się wspierać i kochać, a nie przypierdalać regularnie punkty karne za byle co. 😆

5 minut temu, stench napisał:

No widzisz w Firmie jest klient , który płaci. A my tu na AS jesteśmy wielką rodziną(darmową).

Chyba sam podjąłeś taką decyzję i inni moderatorzy chyba też.

Jest też regulamin, który ta firma stworzyła.

Są chyba też klienci premium..

I słabe jest to, że takie rzeczy pisze moderator, a inny go lajkuje.

I to nie jest atak na moderację tylko stwierdzenie faktu.

Generalnie słabe jest, gdy ktoś stara się być obrońcą we własnej sprawie.

• Moderatorzy
20 minut temu, jezz napisał:

A naśmieszniejsze już jest pisanie o formie, która może podpadać pod punkty

To nie jest śmieszne, a raczej przykre. Nawet sobie nie wyobrażasz, co potrafią niektórzy wypisywać w zgłoszeniach.

2 minuty temu, Marcinus napisał:

To nie jest śmieszne, a raczej przykre. Nawet sobie nie wyobrażasz, co potrafią niektórzy wypisywać w zgłoszeniach.

Na kazde zgłoszenie do administracji forum powinna być odpowiedź. Nawet jeśli ma być wyjaśniony powód nierozpatrywania.

Jest nawet wpisany termin w regulaminie.

A taki zapis w regulaminie też jest słaby.

"Zażalenia obraźliwe w treści, lub niezawierające uzasadnienia, nie będą rozpatrywane."

To moje zdanie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.