Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-2020 AE kontra Marantz PM 15s2

ROCKmann

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłbym sobie kupić wzmacniacz używany , znam się na tym ale jednak nie . To powinno dać coś do myślenia .

No właśnie muda44. Nie przeszkadza Ci to jednak skupować używanych klocków, modować i sprzedawać dalej. Niech to wszystkim da do myślenia!!!

Jeżeli chodzi o Twoje nachalne zachwalanie sprzętów, kabli które aktualnie posiadasz, to jest to dla mnie niesmaczne...

A jednego najlepszego wzmacniacza do 10k po prostu nie ma...

"To co teraz, ha?"

Wkład materiałowy w jakiś NAIM-ach, czy Heglach w tej samej cenie jest 2x mniejszy i to fakt.

Jeżeli tak twierdzisz to rozumiem ze skrupulatnie wyceniłeś komponenty zastosowane w tych rozwiązaniach ...Są też tacy co przeliczają kg na brzmienie zgodnie z "zasadą" czym więcej tym lepiej I drożej ;)

Taki Roksan Oxygene pewnie sromotnie odpada z racji klasy D , przetwornica czyli taniocha itd ;)

Jak zbudowany i brzmiący to bardzo polecam samemu ocenić ... Na pewno nie jest kopią Sansui czy Denon-a ;)

รูป054.jpg

Troszkę więcej obiektywizmu i otwarcia sie na nowe tez b.dobre konstrukcje .

szwagier83 miałem tego nie pisać, ale skoro męczysz temat to podsumuje to tak, że najpierw trzeba mieć kolumny które mają rozdzielczość i dają jakiś wgląd w nagranie. Masz kolumny które wiele maskują w zamian dając niby barwy i nasycenie. Dla mnie ten typ kolumn to potocznie mulersy. Nawet jak mają 30cm głośniki to dalej są mulersy. Niestety, ale radial to dalej tworzywo, materiał za miękki aby oddać wszelkie niuanse brzmienia a więc nawet nie wiesz o czym piszesz twierdzac, że Luxman jest lepszy od CTI. Niestety brakuje u Ciebie tak skromnie stwierdzę połowę informacji głównie w średnicy które ja słyszę w swoim systemie stąd taka ocena a nie inna. Ocenianie, że Luxman jest lepszy bo ma większy bas to też jakieś nieporozumienie. Kupujemy kolumny z za małym basem a później naprawiamy ten brak dopaleniem tego zakresu przez wzmacniacz co jest tak naprawdę jego wadą a nie zaletą skoro ingeruje w oryginalne brzmienie. Na naprawdę szybkich i rozdzielczych kolumnach Luxman niestety nie daje rady CTI. Wiem, że dopłaciłeś bas podpasił wygląd też bo to inna fakt klasa w tym względzie, ale powiedz jeszcze co poza większym basem ma Luxman lepszego od CTI bo bardzo ciekaw jestem.

Wracając do PMA-2020, żeby nie było off topa to dalej podtrzymuje, że relacja jakości wykonania i brzmienia do ceny jest poza zasięgiem konkurencji na dzień dzisiejszy. Czasy się zmieniły niestety i wszystko gdzieś odleciało i takich rzetelnie wycenionych sprzętów coraz mniej. Wkład materiałowy w jakiś NAIM-ach, czy Heglach w tej samej cenie jest 2x mniejszy i to fakt. Nie kupiłem Denona dla wyglądu jednak. Nie kupiłem też CTI dla wyglądu po wielkiej końcówce A600P Xindaka(która wcześnie zdecydowanie wygrała z kompletem Brystona BP25/4B SST2) bo modowany CTI był w moim systemie od niej lepszy. Polecam zobaczyć ocenę trochę a jednak gorzej grającego wzmacniacza XIndak A600E w niemieckim AUDIO. 125punktów i miejsce zaraz za Krellem FBI a mój serdeczny przyjaciel po posłuchaniu CTI po A600P napisał mi kartkę "SYSTEM W BUDOWIE" i postawił na wielkim A600P, nie było odwrotu musiałem kupić CTI. Denon jest gorszy od CTI tak samo jak A600P, A600E, Luxman L-505u. Wkurzała mnie funkcjonalność CTI i do tego jestem na generalnej przebudowie systemu. Właśnie czekam na kolumny z jeszcze wyższej półki niż moje Monki i do nich dopiero będę szukał godnego wzmacniacza. Denon jest na przeczekanie ale nie cierpię gra świetnie. Pisałem też czemu tak dobrze CTI u mnie grał, może dodam, że kable głośnikowe i interkonekt to 3x cena CTI o reszcie pisałem już wcześniej.

Sluchales w takiej konfiguracji ??? Ja akurat luxmana brałem do kolegi który ma harpie więc super rozdzielcze kolumny ,tak samo jak kiedyś calyxa ,

Tak jest lepszy luxman bo nie tylko ma lepszy bas Ale także lepiej gra , nie jestem dobry w te epitety Ale ogólnie robi lepsze wrażenie ,calyx pompowal dużo powietrza do głośników Ale nie było tego mięsa ,niby 200na kanał a przy cichym słuchaniu była słaba dynamika ,

Jakie mam kolumny takie mam i lubię a przerabialem sporo i miałem też dużo i do tej muzyki co słucham nadaj się najlepiej

Do kolegi mudy szukałem nowych kabli bo to żeby postawić kropkę nad i jak było napisane w poście Ale ty przecież czytasz co ty chcesz przeczytać i rozumiesz jak ty chcesz to zrozumieć

Ale nie staram się przekonać nikogo do tego bo to mój gust i moje upodobania ,pozdrawiam aha i nie gniewam się muda

No właśnie muda44. Nie przeszkadza Ci to jednak skupować używanych klocków, modować i sprzedawać dalej. Niech to wszystkim da do myślenia!!!

Jeżeli chodzi o Twoje nachalne zachwalanie sprzętów, kabli które aktualnie posiadasz, to jest to dla mnie niesmaczne...

Widzisz kolego muda coś ci chciałem wytłumaczyć Ale ty dalej swoje :))) dalej nie pojmujesz :)

:)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jest wiele wzmacniaczy w cenie koło 9000pln , i nie ma tak że X jest naj / Y do doopy , liczą się preferencje brzmieniowe słuchającego i odpowiednie zestawienie Wzmacniacz + żródło + kolumny .

Nie można też pisać / kupiłem za 7400 i znajdż w tej cenie konkurenta , gdzieś go kupiłeś muda ? w salonach stoi też w cenie bliżej dziesięciu tysi .

Czytałeś dokładnie to co napisałem stronę wczesnej ?

Napisałem że w życiu bym nie kupił wzmacniacza za kilka tysięcy a jeżeli sprzęt używany to w kwocie kilku stów .

Tak , skupuję używane wzmacniacze , robię im przegląd , modyfikuje i sprzedaję . Tylko zauważ jedną różnicę . Daję na nie rok gwarancji i wsparcie po gwarancji bez względu na wiek .

Mało tego , piszemy o kwotach około tysiąca złotych za sprzęt idealny albo niemal idealny wizualnie i grający dużo , dużo lepiej niż inne wzmacniacze w tej i wyższej cenie .

Teraz widzisz różnicę ?

A co mam zachwalać ?

Od czego jest to forum ?

Mam pisać o tegorocznych zbiorach ziemniaków ?

Chyba normalne że słucham , testuję , sprawdzam i wybieram to co najlepsze . Dzielę się tym z Wami bezinteresownie tracąc jak teraz czas a Ciebie to wpienia .

Pomyliłeś fora ?

Stronę wcześniej masz też wpis o Xindaku którego już prawie rok nie mam . Dalej o nim piszę a go nie mam . Przeoczyłeś fakt ?

Jak ktoś pyta o tani DAC to jak polecałem tak polecam Arcama rDACa . To też umknęło Twojej uwadze ?

Tak jak polecanie jako napędu do DACa Marantza czy Pioneera i wiele innych klamotów które miałem i nadal w określonych przypadkach je polecam .

Bezinteresownie założyłem kilka wątków o modyfikacjach sprzętu i niejedna osoba potrafiąca trzymać lutownicę na tym skorzystała .

Założyłem klub Qed . Ile osób z tego doświadczenia skorzystało ?

Czym Ty możesz się pochwalić dla dobra forum ?

Tu też brak zrozumienia . Nie piszę tylko o brzmieniu ale i o sprawach użytkowych , wykonaniu , funkcjonowaniu , działaniu , wyglądzie itd.

Masz to dokładnie wcześniej opisane i nie widzę tu konkurencji .

Jeżeli tak twierdzisz to rozumiem ze skrupulatnie wyceniłeś komponenty zastosowane w tych rozwiązaniach

Popatrz na zdjęcie rozebranego NAIMa czy Hegla w tej cenie i zobacz tego Denona . Koszt zbudowanie jednego trafa EI jest dużo droższy niż toroida . Trafa masz 2 . Kilka komór , wytłumienie blach , wszędzie markowe i jedne z najdroższych obecnie produkowanych elementów jak choćby Elny Silmic . Wysokiej klasy przekaźniki czy choćby pilot . Drapane aluminium , metalowe przyciski itd .

Trafa nie burczą tak jak w niektórych egzemplarzach Hegla czy NAIMa , Krella S300i . Wzmak jest bezgłośny a jego obsługa i działanie jest na najwyższym poziomie .

Jeszcze lepiej wypada A600P . Tak jak pisałem , z materiałów użytych do jego produkcji można by złożyć kilka wzmacniaczy które są wyceniane w jego cenie . jakościowo elementy tez są wysokiej klasy .

Taki Roksan Oxygene pewnie sromotnie odpada z racji klasy D , przetwornica czyli taniocha itd ;)

Ten wzmacniacz jest zbudowany bardzo tanio

Dobre przekaźniki wejściowe po 3zł , niebieskie kondki ROE po 1zł . Elektrolity nie wyglądają na jakieś markowe . Trafa po 300zł sztuka . przetwornice / końcówki po kilka stów za sztukę .

Jak gra , nie wiem . Ale jak jest zbudowany to widać .

A teraz uśmiech ostatnich tygodni

Wzmacniacz Tellurium Q Claymore za 20 000zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pomylili się i dali sam transformatorek od stand by :)

To jest czysty zysk przy znikomym nakładzie finansowym .

Nie można też pisać / kupiłem za 7400 i znajdż w tej cenie konkurenta , gdzieś go kupiłeś muda ? w salonach stoi też w cenie bliżej dziesięciu tysi .

Jest takie coś jak alleg...

W tej chwili masz 3 sztuki

Kupiłem od faceta z Koszalina ale i w sklepach możesz potargować .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Muda44 przestań się dalej ośmieszać i pogrążać. Czyli Ty nie kupisz używanego, bo wiesz co się dzieje a inni to już mogą. Fajny tok rozumowania... Mam nadzieję, że ktokolwiek trafi na ten wątek (i inny w którym się udzielasz) dwa razy się zastanowi zanim posłucha Twoich "bezinteresownych rad" i nie daj Boże wyda jakieś pieniądze na "mody by mudda44" robione przez Ciebie z dobroci serca.

Przy okazji może oznacz się jako branża, a nie działasz jak cichociemny.

Popatrz na Piopio zrobił to i to mu się chwali. Każdy wie z kim rozmawia.

No ale do tego trzeba mieć jakiś "kręgosłup moralny" i choćby nieduże kochones...

Dla mnie jesteś "wzmacniaczem" a Twoje rady podszyte są chęcią zysku. Po prostu nie jesteś wiarygodny...

Z mojej strony EOT

"To co teraz, ha?"

Na "mody by mudda44" jest gwarancja. O wieeelu osobach zadowolonych nie wspomne.

Coz, jako nie spokrewniony z zadna ze stron, nie znajacy wzmacniaczy o ktorych sie tutaj wypowiadacie widze, ze wielu tutaj ma spory bol dupy. Wy zarzucacie mudzie to czego nie napisal a sobie dopowiedzieliscie, muda z kolei dalej brnie i podkresla ze do 10 kola nie ma nic lepszego.

Niech kazdy przyjrzy sie swoim poczynaniom w tym watku z perspektywy trzeciej osoby. Jezeli macie wystarczajaco duzo dystansu, moze byc ciekawie :-)

Pzdr!

Muda44 przestań się dalej ośmieszać i pogrążać. Czyli Ty nie kupisz używanego, bo wiesz co się dzieje a inni to już mogą.

Tobie trzeba obrazkowo pisać ?

Napisałem o sprzętach za kilka stów . Ja ryzykuję kilka stów a nie kilka tysięcy i te ryzyko jest dla mnie do przyjęcia .

Ja - zaznaczam , JA kupuję wzmacniacz i JA ponoszę ryzyko co kupuję i czy się w konia nie zrobię . Jak się natnę , mój problem , moja strata .

Ale to co dalej sprzedaję jest w stanie jaki to dokładnie opisuję . I nawet jak sprzęt ma kilka mikrośladów to o tym piszę a sprzęt grzebany czy kombinowany nie pcham dalej .

Ja za to ręczę i ja na to daję rok gwarancji .

Kto Ci da takie zapewnienie sprzedając sprzęt używany ?

Na tym wypracowałem sobie dziesiątki zaufanych klientów a ich grono szybko rośnie . Staram się robić to profesjonalnie na każdym etapie nie raz siedząc godzinami i odpisując na maile z zapytaniami potencjalnych użytkowników jak i obecnych a szukających porady w doborze innego sprzętu , ustawienia czy kabla .

Przy okazji może oznacz się jako branża, a nie działasz jak cichociemny.

Od dawna nie proponuję swoich usług na forum . Nie potrzebuję tego robić . I tak mam masę klientów . Ludzi poważnych , wiedzących czego chcą . Tego wymagają , za to płaca i to otrzymują .

Są na forum moje wątki , opis krok po kroku budowy czy modyfikacji . Kto kumaty da sobie sam radę ale bywali i tacy którzy prosili żebym coś za nich i dla nich zrobił .

W planie mam 3 kolejne z dokładnym opisem i zdjęciami .

Czy tak robi branża ?

Ponowię pytanie - co Ty zrobiłeś takiego dla tego forum ???

Dla mnie jesteś wzmacniaczem aTwoje rady podszyte są chęcią zysku. Po prostu nie jesteś wiarygodny...

Jaki mam zysk z założenia klubu Qed czy Van Den Hul ?

Podaj mi jeden wpis gdzie piszę że sprzedam kabel Qed Ruby a taki sam dam Ci gratis .

Gdzie napisałem o sprzedaży Pionera PD50 , Denona 2020AE czy Steeam Magic 6 , Kef R900 czy innych Kefów ?

Znajdź mi i daj publicznie na forum dowód że z jakiegokolwiek tu przytoczonego urządzenia miałem jakikolwiek zysk . Dostaniesz to urządzenia za darmo .

Po wątku z sm6 napisałeś ze już nie będziesz pisał nic o nowych swoich klockach bo ludzie duzo gadają ale ty znowu prowadzisz krucjate :)

I tu cie uciszę .

To mój ostatni wpis w zakładce Hi Fi .

Nie jest to tego warte .

Handlarze , prawdziwi naciągacze i podszyta branża będzie miała więcej swobody ...

Bawcie się dobrze .

Na "mody by mudda44" jest gwarancja. O wieeelu osobach zadowolonych nie wspomne.

Coz, jako nie spokrewniony z zadna ze stron, nie znajacy wzmacniaczy o ktorych sie tutaj wypowiadacie widze, ze wielu tutaj ma spory bol dupy. Wy zarzucacie mudzie to czego nie napisal a sobie dopowiedzieliscie, muda z kolei dalej brnie i podkresla ze do 10 kola nie ma nic lepszego.

Niech kazdy przyjrzy sie swoim poczynaniom w tym watku z perspektywy trzeciej osoby. Jezeli macie wystarczajaco duzo dystansu, moze byc ciekawie :-)

Pzdr!

Wszystko się zgadza. Dlatego proponuję, żeby Muda oznaczył się jako branża. Tak niewiele, a na pewno byłoby wiarygodnie.

Napisałem, że lepszy jest Calyx CTI GFmod od Denona nie pierwszy raz już. To też klasa D. Roksana Oxygene też miałem i oddałem.Miałem też najnowsze monobloki NuForce i też oddałem bo przegrały w konfrontacji z moim CTI. Nie oceniam na podstawie samej zawartości, ale podkreślam tylko, że w swojej cenie 2020 jest nadzwyczaj solidnie wykonany a Roxan Oxygene chyba jest sporo droższy co nie ? Tak samo końcówki NuForce które tylko basem górowały nad CTI. Miałem też w domu końcówkę Audiomatusa i wzmacniacz Lyngdorfa. Niestety również to nie jest to granie. Z klasy D miałem też jeszcze taniego XIndaka A-08 i monobloki Calyx Femti. Monobloki Femti są poza wyższą dynamiką i absolutnym już basem w skali bezwzględnej również mniej muzykalne i wyrafinowane od CTI. Jestem rozumiem zamknięty w Twojej opinii na nowości ?:-)

Ciekawe jak przeliczyłem te kg zmieniając XIndaka A600P ważącego 63kg na Calyxa CTI który ma 5,5kg ? Chyba raczej nie wg Twojego przelicznika!

muda44 szkoda nerwa na kmiotow :) takim nic nie wytlumaczysz ...

dla jednego bedzie sie liczyc garazowy hi-end najlepiej z egzotyczna nazwa na badgu no, bo jak taki mainstream denek moze byc lepszy

drugi bedzie Ci strzelac porownania ze wzmakow za 30k a w chacie technics z altusami wow :) no i obok magazyn audio ... zenada jak ch...

no i na koncu jakis loser ma problem chce wydrapac oczy , bo umiesz naprawic/podrasowac wzmak i jeszcze mozesz na tym "potencjalnie" zarobic pare zl woow k... jeszcze wieksza zenada aaaaa nie sory to tylko polska mentalnosc.

moj wpis w innym temacie:

"tak, tak mialem zamiar do czasu jak odsluchalem denona 2020 prawdziwa bestia szczena mi opadla zreszta koledze z brazy tez :) ta 15s2LE, ktora mialem denek rozwalil, nawet nie trzeba bylo sie wsluchiwac :)) vincent 237 tez polegl z 11s3 bezposrednio nie porownywalem no, ale przyznam na koncu cena tu tez odegrala swoja role... polowa 11s3, wiec mam zamiar zakupic denona"

Odsluchiwalem na GX300 i PL200 (dla nich tez to pewnie chinskie g... jest haha) mysle, ze ten Denon dalby rade i dwom 15s2 w bi-ampie, ktore odsluchiwalem wczesniej.

propos ceny to nawet na stronce Denona jest 8495 to chyba w sklepie nie jest drozej he ? jak ktos umie poslugiwac sie pc to mozna znalesc za 7400.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Gość rydz

(Konto usunięte)

propos ceny to nawet na stronce Denona jest 8495 to chyba w sklepie nie jest drozej he ?

No to mylisz się , bo np w salonie Q21 stoi za 9995,00 zł he ?

A prawda jest taka.

Jest wiele wzmacniaczy w cenie koło 9000pln , i nie ma tak że X jest naj / Y do doopy , liczą się preferencje brzmieniowe słuchającego i odpowiednie zestawienie Wzmacniacz + żródło + kolumny .

I powściągnij jęzor !

muda44 szkoda nerwa na kmiotow :)

Myślałem, że hi-fi to wysoka jakość rozumiana jako wierność a więc czym bliżej prawdy tym lepiej a tu się dowiaduje, że na 1 miejscu są preferencje słuchającego a to, że odlatujemy od realizmu przekazu to nie ważne bo przecież muzycy i producenci instrumentów, studia nagraniowe się mylą i ma być po naszemu! :-) Moje jest mojsze i tyle !

Gość rydz

(Konto usunięte)

Myślałem, że hi-fi to wysoka jakość rozumiana jako wierność

Posiadasz jakąś instrukcję na to / dla wszystkich ? bo wynika z tego co piszesz iż tą wierność przekazu Hi-Fi powinni wszyscy postrzegać tak ja Ty ?

na 1 miejscu są preferencje słuchającego a to, że odlatujemy od realizmu przekazu to nie ważne

Oczywiście że preferencje słuchającego , i znowu , co to jest odlot od realizmu przekazu .?

Jak tak czytam z boku ten temat, będąc osobą bezstronna, to zauważyłem, że przypyerdalacie się do mudy za coś, czego nie widać, żeby tu było napisane. Ewemtualnie wyrywacie wypowiedzi z kontekstu i dopowiadacie coś, czego muda tu nie naskrobał. M.in. na zasadzie takiej, że jakby muda napisał, że coś nie jest białe, to wy od razu myślicie, że jest czarne.

nie polecam.

W ogóle jesteście dla siebie bardzo "milusińscy" - ludzie, opanujcie się troszkę!

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

no!:-)

W temacie wątku.

Słuchałem obu tych wzmacniaczy, niestety tylko w salonie firmowym.

Gdybym mógł ich posłuchać w domowych warunkach to moja opinia pewnie byłaby inna niż ta którą posiadam po odsłuchach w salonie.

Wizualnie - śliczne.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Nie ma zestawu audio który zagra idealnie równo, z pelnym wiarygodnym przekazem.

No wejs np. przekonaj jakiegos metalowca, zeby zrezygnowal z Paradigmow i zakupil Ushery...

Kazdy ma inne upodobania muzyczne. I za te nasze marne 20tys. kazdy tworzy swoj wlasny sprzet marzen.

Przekonalem sie, ze w tej branzy nie istnieje Hi-End, to nasze "chciec" okresla gdzie jest Hi-End.

Nie mniej jednak Muda ma w jednym racje i tego nie mozecie krytykowac. Producenci dymaja nas na grube tysiaki, wciskajac badziewne wzmacniacze, ktorym daleko do Hi-Endu.

Piloty jakby zaraz mialy sie rozpasc, badziewne galki glosnosci, nierowno grajace kanaly, trzaski w potencjometrach i jeszcze wciskanie gwarancji na 12miesiecy (np. Peachtree lub HK).

Dobrej jakosci potrafi byc amplituner z marketu za 1200zl. TO DLACZEGO NIE WZMACNIACZ ZA 8TYS?

+ akustyka w danym pomieszczeniu

jakos do nikogo nic konkretnego nie przypinalem

no, ale sam sobie przypiąłeś :)

I powściągnij jęzor !

I nie krzycz wiekszosc slyszy tu dobrze.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Za taką jaką wołają za Denona czy Marantza to wolałbym Baltlaba, albo Sudgena. Przynajmniej byłaby by pewność, że pogra dłużej niż okres gwarancji, a po kilku latach jak coś padnie to producent się na mnie nie wypnie.

Porażka....

Zaczęło sie od w miarę merytorycznych wpisów, a teraz to juz tylko jest tutaj polski gar bigosu: mojsze, ja wiem najlepiej,itd itp. Jeden drugiemu nie ustąpi, każdy chce byc pierwszy; jak dzieci wyciągające rączkę w gore.

Nie ma tego najlepszego; jest każdego ucho które słyszy inaczej niż tego pierwszego. Dajcie na luz i słuchajcie muzy

Witam,

może ktoś miał możliwość porównania Denon PMA-2020 AE z Marantz PM 15s2?

Przy tym pułapie cenowym, nie liczy się tylko i wyłącznie wydajność, ale również brawa, emocje, prezentacja planów i sporo innych rzeczy. Na Twoim miejscu nie ograniczałbym się do tych dwóch urządzeń. Posłuchałbym alternatywy (jest tego sporo) i bazował tylko i wyłącznie na swoich odczuciach z dłuższego odsłuchu, a jeszcze lepiej z odsłuchu w warunkach domowych (wypożyczenie za kaucją).

nie ma tak że X jest naj / Y do doopy , liczą się preferencje brzmieniowe słuchającego i odpowiednie zestawienie Wzmacniacz + żródło + kolumny .

Taki powinien być obowiązkowy, wklejany pierwszy post każdego wątku :-))))

Z drugiej strony niepotrzebne te przepychanki z jednej i drugiej strony

preferencje wiekszosci sa takie ze nie umieja kolumn ustawic,

Chyba ci się preferencje z predyspozycjami pomyliły ;-)

Na Twoim miejscu nie ograniczałbym się do tych dwóch urządzeń.

Może założyciel postawił na wygodę - to dwa klocki tego samego dystrybutora, to i posłuchać w jednym salonie można... Jeszcze Audiolab się łapie :-)

Porównałem ostatnio CA 851A z PMA2020. Jednoznacznie lepszym wzmacniaczem jak dla mnie okazał się Denon. Większa scena , bas niesamowicie poukładany. Teraz tylko pozostaje zebrać kasiorke. ......☺

Czy ktoś z was słyszał Musical Fidelity m6 500i i może powiedzieć coś o jego rozdzielczości i jakości wysokich tonów (ewentualne kolumny to KEF r900 a źródło to odtwarzacz sieciowy n-70 na ess sabre 9016)? Pozdrawiam, KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Porównałem ostatnio CA 851A z PMA2020. Jednoznacznie lepszym wzmacniaczem jak dla mnie okazał się Denon. Większa scena , bas niesamowicie poukładany. Teraz tylko pozostaje zebrać kasiorke. ......☺

z CA nie jest zbyt trudno wygrać :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.