Skocz do zawartości
IGNORED

Jestem zdruzgotany :)

studio7

Rekomendowane odpowiedzi

Ja Pierdziu !! ale koleś !! dobrze że ten z kamerką się zatrzymał.

o widzisz, i juz wiesz po co ten odcinek nie jest remonowany

to taki odcinek sanitarny. im więcej dziur tym wolniej jedziesz :)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

o widzisz, i juz wiesz po co ten odcinek nie jest remonowany

to taki odcinek sanitarny. im więcej dziur tym wolniej jedziesz :)

Coś takie nie leczone drogowe stwardnienie rozsiane. POlski rząd Tuska do dróg i do SM POdchodzi POdobnie nie naprawia i nie leczy z zasadami zdrowego rozsądku i ekonomii. Zmartwienia i problemy odkłada na POtem. To co robi rząd przekłada się na samorządy - to ta sama władza PO/PSL.

Pochwala to ArtDeco i POdobni. Najpierw tłuką POsty w sieci. POtem siedzą w knajpach. Mieszają kokę z ziołem, popijając drogą gorzała i pier**ląc przeważnie... głupoty wiadomym dziewczynom. Jak to oni pracują dla rządu za duże pieniądze i co to oni mogą... Gdyby brali wziewne to by naprawdę mogli.

jeszcze trochę i przybliżymy się może nie do Niemiec, ale chociaż tak jak w UK czy Hiszpanii.

Niestety - to nadmierny optymizm.

Na "przybliżenie się" do sieci doskonałej jakości dróg w UK nasz kraj nie ma najmniejszych szans, a już na pewno nie pod rządami Partii Oszustów.

Co do Hiszpanii - zapomnieć! Jeszcze gorzej!

2 tygodnie temu byłem na Gomerze. Jest to druga najmniejsza wyspa w kanaryjskim archipelagu. Ma zaledwie 25km średnicy i mieszka tam nieco ponad 20 tys ludzi. "Stolica" - San Sebastian liczy sobie ok... 2000 mieszkańców. :) Turystów mało, nie ma hotelowych kołchozów, nie ma wieżowców. Ludzie żyją z rolnictwa i rybołówstwa. Ułatwia to klimat - temperatura przez okrągły rok nigdy nie przekracza zakresu 18-26 stopni. Stąd w centrach wiosek, jak u nas GS-y, tam stoją sobie... punkty skupu bananów "Eurobanan". :) W ogródkach mango, papaje... żyć, nie umierać. :)

Ale ja nie o tym...

Środek wyspy stanowią góry - najwyższy szczyt ma ok.1700m npm. I w tych górach - zersztą na całej wyspie - są drogi takiej jakości, że opada szczęka! Szerokie, wygodne, równe jak stół! Idealne! Widać że nówka sztuka za kasę unijną.

I tak jadąc sobie po tej drodze, naszła mnie refleksja, że na takiej zapomnianej przez Boga i ludzi wysepce można sobie zrobić super drogi a w PL głupiej zakopianki przez tyle lat "wolności" nikt nie jest w stanie porządnie zrobić.

Żenada.

Mówię o prawdziwym końcu świata. I tam MOŻNA a w PL - nie.

Na dowód - fotka. Można sobie obejrzeć stan i jakość górskiej drogi oraz hacjendę plus uprawy rolnicze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ja z tego Hamburga to przyjechałem z lotniska a byłem na Teneryfie. Wypożyczyłem tam Punto i objeździłem całą tą wyspę. Autostrada jest OK na poziomie naszej A4 - trochę już podniszczona, ale te boczne tak jak np droga z Porto de la Cruz do Los Gigantes to masakra, dobrze że furacz nie mój. Druga boczną którą jechałem to ta na wulkan Teide, dużo lepsza, ale też na takim polskim poziomie.

Generalizacje na przykładzie jednej czy nawet trzech dróg są niezmiernie pouczające

Ano - są...

Powiadają bowiem, że podróże kształcą.

Można oczywiście spuszczać się nad płemiełem, co przecina wstęgę na nowych 11km drogi ale wystarczy wizyta na totalnym kanaryjskim zadupiu, żeby na "sukcesy" Partii Oszustów spojrzeć z nieco innej perspektywy.

Byłem też na Lanzarote. Wulkaniczny dziki krajobraz i znowu- drogi nader przyzwoite.

Mercedes właśnie na Lanzarote - droga w pobliżu Los Hervideros - kręcił pierwsze reklamy swojej nowej A-klasy.

A wszystkim niedowiarkom polecam nałożenie mapy zaborów na mapę inwestycji drogowych za unijną kasę w PL.

Zobaczycie PO CO i DLA KOGO powstają te drogi...

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Generalizacje na przykładzie jednej czy nawet trzech dróg są niezmiernie pouczające

Ale cała ta teneryfa składa się z trzech dróg :D. Ale ponoć w UE to właśnie Hiszpanie wybudowali najwięcej dróg w ostatnim czasie.

zwlaszcza w strefie klimatycznej gdzie trwałosc drogi jest chyba wieczna

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

zwlaszcza w strefie klimatycznej gdzie trwałosc drogi jest chyba wieczna

Jak mówił Wujek Dobra Rada w filmie "Miś" - klimat był zawsze przeciwko nam. :-)

Pewne rzeczy jak widać się nie zmieniają...:-)

Jak mówił Wujek Dobra Rada w filmie "Miś" - klimat był zawsze przeciwko nam. :-)

Pewne rzeczy jak widać się nie zmieniają...:-)

zobacz kiedys drogi ktore budowalismy za Gierka w Afryce - nówki nie smigane

Zobacz drogi które budował niejaki Adolf przed wojną. Stan nie gorszy choć klimat zgoła odmienny...

Zobacz drogi które budował niejaki Adolf przed wojną. Stan nie gorszy choć klimat zgoła odmienny...

niestety jesli piszesz o tych betonowych to nie jest to prawda , jedzie sie fatalnie

ale wciąż, po 80 latach, da się po nich podróżować z prędkością autostradową.

Zamiast biadolić bez sensu może lepiej porównać stan polskich i zachodnich dróg 20 lat temu i teraz ? W Niemczech czy UK 20 lat temu mieli już świetne drogi , wszystkie przyzwoite drogi w Polsce powstały w ostatnich latach . Przypomnijmy sobie jak to było jeszcze niedawno , przecież ten kraj 25 lat temu miał wiele dróg jak w radzieckiej Azji . To jest tak jak z większością innych rzeczy : jak porównać Polskę do Szwecji , Francji czy Holandii to wszystko jest mniej lub bardziej gorsze , ale gdy porównac nasz kraj do tego z wczesnych lat 90-tych to różnica in plus jest powalająca. Tyle że młodzież już tego nie pamięta, a wielu "dorosłych" zapomniało i zamiast się cieszyć woli narzekać i robić bezsensowne porównania . Tymczasem obiektywna prawda jest taka, że w historii tego kraju nigdy nie było okresu tak szybkiego rozwoju jak ostatnie 20 lat . Również w zakresie dróg. Mimo wszystko . Zdaniem wielu prawdziwych patriotów trzeba to koniecznie szybko zmienić wiec pewnie już niedługo.

Natomiast to że ten odcinek 18-tki jest jaki jest to faktycznie wstyd , to prestiżowy szlak komunikacyjny . Można by takich spraw znaleść więcej niestety

I tak jadąc sobie po tej drodze, naszła mnie refleksja, że na takiej zapomnianej przez Boga i ludzi wysepce można sobie zrobić super drogi a w PL głupiej zakopianki przez tyle lat "wolności" nikt nie jest w stanie porządnie zrobić.

Żenada.

jak sam zauwazyłeś mieszka tam 2000 ludzi czyli mniej gęb zainteresowanych aby na takiej drodze coś na boczku podciągnąć

jak sam zauwazyłeś mieszka tam 2000 ludzi czyli mniej gęb zainteresowanych aby na takiej drodze coś na boczku podciągnąć

Trudno powiedzieć... nie wiem jaka korupcja jest w Hiszpanii. Też zapewne niewąska. Przecież przy takim klimacie, historii, rolnictwie, sztuce, atrakcyjności turystycznej, Hiszpania powinna gospodarczo wymiatać.

Tymczasem połowa młodych ludzi nie ma tam pracy.

Portugalia to samo...

Grecja- dno.

Włochy- zwłoki jeszcze drgają...

Nie łapię tego.

Przecież przy takim klimacie, historii, rolnictwie, sztuce, atrakcyjności turystycznej, Hiszpania powinna gospodarczo wymiatać.

to nasz punkt widzenia

oni mają inaczej ustawione wartości.

Prawie już takich nie ma. Jeden z niewielu odcinków, który pozostał (może najdłuższy z pozostałych), jest właśnie tematem tego wątku.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Redaktorzy

Ehm... Tę drogę, o której teraz była mowa, budował właśnie "Adolf" niestety. Autostrada Berlin-Wrocław.

Trudno powiedzieć... nie wiem jaka korupcja jest w Hiszpanii. Też zapewne niewąska. Przecież przy takim klimacie, historii, rolnictwie, sztuce, atrakcyjności turystycznej, Hiszpania powinna gospodarczo wymiatać.

Owszem. Prawcowałem w Polsce z firmą hiszpańską. Byli zachwyceni panującym w Polsce porządkiem i uczciwością w procedurach publicznych. Jak widać, wiele zależy od punktu odniesienia.

zobacz kiedys drogi ktore budowalismy za Gierka w Afryce - nówki nie smigane

jak droga chadzają tylko owce i bosi pastzerze to jak ma być wyśmigana

a poniżej na zdjęciu ruch na autostradzie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ehm... Tę drogę, o której teraz była mowa, budował właśnie "Adolf" niestety. Autostrada Berlin-Wrocław.

Jest pod Szczecinem odcinek jeszcze z oryginalną nawierzchnią - całkiem przyzwoity.

Podobny spokój był na dzisiejszej A4 pod Wrocławiem za komuny, lata osiemdziesiąte. Można było spojrzeć do przodu - po horyzont nic. Do tyłu - po horyzont nic.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Tymczasem połowa młodych ludzi nie ma tam pracy.

Portugalia to samo...

Grecja- dno.

Włochy- zwłoki jeszcze drgają...

Nie łapię tego.

To wyzszy poziom kapitalizmu jako efekt odprzemyskowienia wraz z rozwojem kapitalizmu i jako efekt dazenia do zysku tylko kapitalisty a taki wraz z rozwojem idzie tam gdzie taniej a tylko kaske na swoje konto przelewa .....a wiec to jest cos co nas czeka za kilkanaście lub dwadzieścia kilka lat jak dalej będziemy szli droga unii i kapitalizmu

chwilowy brak działalności w audio.

Masz kasę ? To zapłać za remont. Bo w budżecie naszego państwa kasy nie ma ...

Kasa jest tylko trzeba przestać utrzymywać instytucję propagującą mity, ale wtedy mohery by się wk...

Zamiast biadolić bez sensu może lepiej porównać stan polskich i zachodnich dróg 20 lat temu i teraz ? W Niemczech czy UK 20 lat temu mieli już świetne drogi , wszystkie przyzwoite drogi w Polsce powstały w ostatnich latach . Przypomnijmy sobie jak to było jeszcze niedawno , przecież ten kraj 25 lat temu miał wiele dróg jak w radzieckiej Azji . To jest tak jak z większością innych rzeczy : jak porównać Polskę do Szwecji , Francji czy Holandii to wszystko jest mniej lub bardziej gorsze , ale gdy porównac nasz kraj do tego z wczesnych lat 90-tych to różnica in plus jest powalająca. Tyle że młodzież już tego nie pamięta, a wielu "dorosłych" zapomniało i zamiast się cieszyć woli narzekać i robić bezsensowne porównania . Tymczasem obiektywna prawda jest taka, że w historii tego kraju nigdy nie było okresu tak szybkiego rozwoju jak ostatnie 20 lat . Również w zakresie dróg. Mimo wszystko . Zdaniem wielu prawdziwych patriotów trzeba to koniecznie szybko zmienić wiec pewnie już niedługo.

Natomiast to że ten odcinek 18-tki jest jaki jest to faktycznie wstyd , to prestiżowy szlak komunikacyjny . Można by takich spraw znaleść więcej niestety

Ja mimo wieku mam chyba jeszcze za dobry wzrok bo widzę naokoło jeden wielki syf, a biadolimy bo jest na co narzekać tylko na górze bawią się w najlepsze!

No to pewnie byś padł na zawał gdyby nagle Cię przeniosło do roku powiedzmy 1990 . A Tuska wtedy nie było . Jak wracam z zagranicy co zdarza mi się często to też bola mnie oczy , jednak z kazdym rokiem jakby mniej. Poza tym na zachodzie i (zwłaszcza ) w USA też widziałem takie miejsca że określenie "syf" jest dosyć łagodne.

Ten kraj budujemy przede wszystkim my , nie wszystko da się zwalić na rząd choc oczywiście ma w tym swój udział jak wszyscy. . Syf tworzą ludzie , na każdym szczeblu , od zwykłych przechodni poprzez burmistrzów po władze centralne . Rząd to co najwyżej "krew z naszej krwi"

Choć przyznaję, że rząd PiS-u lepiej by oddawał nasze wady i głupoty narodowe . Z tego punktu widzenia PiS byłby daleko lepszym reprezentantem narodu niż PO.

Jest pod Szczecinem odcinek jeszcze z oryginalną nawierzchnią - całkiem przyzwoity.

OK remontowany przez komunistów i pod stałą opieka -konserwacją

Podobny spokój był na dzisiejszej A4 pod Wrocławiem za komuny, lata osiemdziesiąte. Można było spojrzeć do przodu - po horyzont nic. Do tyłu - po horyzont nic.

W zeszłym roku nawiedziło mnie coś podobnego . O Portugalii myślę. Nikogo ( żadnych aut) na drodze - nie było. Przyjaciele w Peżociku i ja.

Nikogo, prócz nas. Może wyjaśnieniem będzie, że równolegle biegła druga autostrada. Kończyła się mostem przed rzeką, której nie było:)

Tam dopiero kradli, proszę Was !:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.