Skocz do zawartości
IGNORED

Po trupach z Ukrainy.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

a tu miszczu dla przypomnienia slowa MSZ Polskiego zebyś chwycił sens..>>W oświadczeniu MSZ przypomina, że "Polska 1 września 1939 r. była pierwszą ofiarą hitlerowskich najeźdźców wspartych 17 września 1939 r. przez stalinowski Związek Radziecki".

Cytować umiesz. Szkoda tylko że g... z tego rozumiesz.

pomijając fakt że ma się tak do kwestii Ukrainy jak zawartość twojej głowy do intelektu.

Tak czy inaczej warto przypomnieć że Ukraina była krajem gdzie układ (polityczno, prawniczo mafijny z ogromną liczbą opłacanych oprychów tzw bezwzględnych żołnierzy zdolnych do każdego draństwa wobec tych którzy stawią jakikolwiek opór ) który stanowił poniżej jednego procenta mieszkańców, był właścicielem wszystkiego co stanowiło tam jakąś sensowną wartość,

Do tej pory jest takim krajem. na razie nic się pod tym względem nie zmieniło.

Takich grup było tam kilka i według mnie tzw separatyści a właściwie najemnicy aligarchów walczą o zachowanie tych układów pod pozorem Rosyjskiego interesu

A po stronie rządowej która wypuściła przekręciazy gospodarczych w pierdli to niby kto stoi i na czyje pieniądze liczy?

Tak że Ukraina poprzez tą wojnę ma szansę pozbycia się tych patologicznych pijawek i układów siedzących na wszystkim co stanowiło możliwość rozwoju dla ludzi i całego kraju.

Taaaa oczywiście... Jak się wytłuką do dziesiątego. A później będzie już tylko cud gospodarczy.

Do tej pory jest takim krajem. na razie nic się pod tym względem nie zmieniło.

Oby nie było tak że ci oligarchowie którzy pozostali po prostu przejmą to co kontrolowali ci którzy się ewakuowali do Rosji. Ale coś pisali ostatnio że Poroszenko ma zamiar zatrudnić do reform L Balcerowicza he he.

A mnie się coś tak kojarzy, że już daaaaawno temu Ukraina proponowała coś podobnego Balcerowiczowi.

Odmówił, twierdząc że nie ma szans na uzdrowienie tego burdelu.

Wtedy - był i owszem.

Dziś - jest mniejszy?:-)

Ps - jeśli się mylę - sprostujcie, proszę.

Areczek, nasz słodki putinowiec płacze, że na Ukrainie burdel a burdel w Rosji jakoś mu nie przeszkadza.

Tyle, że Ukraińcy przynajmniej mają zamiar coś z tym zrobić a Rosji mafia gospodarcza jest częścią państwa które nie będzie walczyć samo ze sobą. Miedwiediew coś tam o tym mówił, ale słyszał coś ktoś ostatnio o Miedwiediewie??? Kompletna cisza, bardzo wymowna zresztą.

Jestem Europejczykiem.

Cytować umiesz. Szkoda tylko że g... z tego rozumiesz.

a tu cós jest do zrozumienia.A na1939 rok masz jakiąs interpretacje daty??A moze rosjanie weszli nam z pomoca a wyszli bez pomocy??

moze rozwin miszczu ten epizocik nic nie warty

Jak słyszę Rosjan pouczających nas, Polaków, jak wygląda prawda historyczna, to sobie myślę, że naprawdę Pan Bóg jest miłosierny i gotów jest bardzo dużo wysłuchać - mówił w "Faktach po Faktach" w TVN24 prof. Tomasz Nałęcz. Prezydencki doradca podkreślał, że mamy "przymus mówienia o naszej polskiej historii uczciwie".

"Agresja słowna i manipulacja informacją". Polskie MSZ "zdumione". Ostro odpowiada Rosji

Prof. Tomasz Nałęcz skomentował w ten sposób słowa sekretarza stanu w MSZ Federacji Rosyjskiej Grigorija Karasina. Rosyjski wiceminister stwierdził, że Grzegorz Schetyna "okrył hańbą nie tylko siebie, ale także całą służbę dyplomatyczną swojego kraju i kulturę polityczną Polski".

>>>>>>>>>tu moze do paru nawiedzonych dojdzie gdzie bylibysmy gdyby nie Balcerowicz i jego paru kolegów.

Czy Szanowny Kolega mógłby nieco precyzyjniej formułować myśli?

Ewentualna dyskusja byłaby bardziej zrozumiała dla wszystkich.

miałem na myśli ze Obama wypowiadal się ze nie ma zamiaru podejmowac jakiejkolwiek akcji militarnej celem obrony Ukrainy przed Rosjanami, a jedynie będą dalej probowac nakladac sankcje które w żaden sposób nie zatrzymaly a wiec i nie zatrzymia Rosji.

Wiec wniosek nasunal sioe sam, skoro nic Rosji nie grozi to będą poszerzać swoje działania militarne dalej, kto wie ile jeszcze planują w przyszłości podbic krajów, niekoniecznie Europy zachodniej gdzie hameryka ma duże wpływy ale jest wiele innych krajów np. azjatyckich albo nie należących do unii, no i pytanie jak się rozochocza to kiedy zaryzykują jakies poanstwo bedace w NATO? np. Polske?

A mnie się coś tak kojarzy, że już daaaaawno temu Ukraina proponowała coś podobnego Balcerowiczowi.

Odmówił, twierdząc że nie ma szans na uzdrowienie tego burdelu.

Wtedy - był i owszem.

Dziś - jest mniejszy?:-)

Ps - jeśli się mylę - sprostujcie, proszę.

I chyba miał racje, taki burdel to tylko wojna może uzdrowić bo nawet przejście na wolny rynek nie pomoze bo nawet u nas tylko częściowo mamy wolny rynek reszta dalej po komunistycznemu a tam to jest już burdel ogromny nawet w porównaniu z nami

chwilowy brak działalności w audio.

słyszał coś ktoś ostatnio o Miedwiediewie??? Kompletna cisza, bardzo wymowna zresztą.

Myślę że Miedwiediew jest trzymany jako "wariant awaryjny". Gdyby (co nie jest możliwe) Putin odsunął się od władzy a sytuacja gospodarcza Rosji sięgnęła dna - to wyciągną Miedwiediewa jak królika z kapelusza pokazując zachodowi człowieka z którym można się normalnie porozumieć. Czyli taką "ludzką twarz reżimu" ...

dzis wolny poranek, wiec jest okazja na rossija 24 zaczerpnac informacji. to nieporownalnie bardziej obiektywna i prawdomowna telewizja niz te nasze krajowe gadzinowki.

mowili na tvn-nie ze mobilizacja w noworosji jest dobrowolna? a ukropy na swoich i okupowanynych terenach odebrali paszporty obywatelom. juz tylko to pozwala sie domyslic kto wygra te wojne. praktyka wykazala ze kompania ludzi przekonanych do swojej walki jest wiecej warta od batalionu niewolnikow.

a wlasnie, faszystowskie bataliony od dawna skarzyly sie ze sztabowcy szafuja ich krwia jak nawozem naturalnym. teraz zyskali dowody ze robiono to celowo, a nawet naprowadzano ich pod ogien ukropskiej artylerii. trudno sie dziwic ze nerwy im puscily, i teraz zadaja dymisji oligarchow z patroszka na czele. jaceniuk zamknal sie w gabinecie i sie jakby zdematerializowal. generalicja czuje sie zdezorientowana, a narod oczekuje od niej ze wezmie to cale towarzystwo za pysk i zaprowadzi pokoj.

haha, ciekawe jak w tym wszystkim zachowaja sie nasi polscy zaklinacze lemingow.

i komu amerykanie wysla te swoje nadwyzki broni. mam dla nich rade: niech wysla noworosjanom. jak mowil klasyk: gdy nie wiesz jak sie zachowac, zachowaj sie przyzwicie.

aha, na polsacie mowili ze ukropy ponownie napelnili glowice swoich pociskow kasetami i bialym fosforem ? i wala tym w mieszkalne dzelnice. przeciez juz samo to, wedlug prawa miedzynarodowego, kwalifikuje kilku kolesi z kijowa do zakonczenia kariery w stylu saddama husaina.

tego wszystkiego polskiej ludnosci nikt oficjalnie nie powie.

jak myslicie, przez czysty przypadek albo zapomnienie ??

wiec jest okazja na rossija 24 zaczerpnac informacji. to nieporownalnie bardziej obiektywna i prawdomowna telewizja niz te nasze krajowe gadzinowki.

Się zastanawiam, co Ci się w głowę stało? Masz tak od urodzenia czy od niedawna?

Mam znajomego Rosjanina w Jarosławiu i mówi jaka propaganda wszędzie jest. To co wyprawiają to aż się wierzyć nie chce jak opowiada.

tego wszystkiego polskiej ludnosci nikt oficjalnie nie powie.

U ruskich za to mówią jak jest, tylko odwrócone o 180 stopni.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Ukry nieźle walczą z kobietami , starcami i dziećmi a , gdy mają przed sobą uzbrojonego przeciwnika to sr**ą w gacie ( mówię o prawym sektorze ) . Wszyscy młodzi Ukraińcy ukraińsko języczni uciekają przed poborem , bo nie chcą walczyć za prawy sektor i USA .

Na Ukrainie trwa obowiązkowy pobór do wojska. Od dziś osoby w wieku poborowym nie mogą opuszczać terenu Ukrainy bez zgody władz.

Znaczna część młodych ( szczególnie z terenów zachodniej Ukrainy ) już opuściła kraj , a reszta będzie uciekać przez zieloną granicę .

defol, poczatkowo myslalem ze jestes po prostu zindoktrynowany i dlatego tak.

ale teraz musze sklonic sie ku przyznaniu swojego bledu, i przyznac racje arkowi. przeciez to jest niemozliwe aby propaganda, uprzedzenia, obskurantyzm, az tak mogly zawladnac czlowiekiem krory byl w stanie opanowac ortografie i wie na czym polega kat polpelny.

musisz byc jakims wynajetym przekupiencem chyba.

moze tak po krotce wytlumacz, co jest wedlug ciebie, jak mowisz, odwrcone o 180 stopni ??

banderowcy zostali pozbawieni przez gornikow praw obywatelskich ?

powstancy donieccy podeszli pod kijow i zaczeli eksterminowac ludnosc ?

bataliony imienia feliksa dzierzynskiego zostaly otoczone przez pospolite ruszenie w kotle lwowskim ?

trolejbusy komunikacji miejskiej masakruja bezbronnych sabotazystow sbu ??

i powiedz jeszcze ile toczek spadlo dzis na tarnopol, ile dni kijowianie porzesiedzieli bez pradu i wody w piwnicach, ile ukrainek zostalo zgwalconych i zamordowanych przez majora motorole, i ile milionow dolarow kosztuje rezydencja prezydenta zacharczenki.

jak 180 to 180. trzeba byc konsekwentnym.

a na koniec powiedz... a zreszta nic nie mow, lepiej zagraj na tej swojej gitarze, bo twoje slowa nie maja wiecej wartosci od wymiotow

justas, a myslisz ze za kogo oni walcza, jesli nie za oligarchow, banderowcow, i tym bardziej za ich amerykanskich mocodawcow ?

myslisz ze robotnik, sklepikarka, czy rolnik, z zachodniej ukrainy, by stracil na zakonczeniu wojny i oddzieleniu sie noworosjan ??

spytaj tych ktorzy teraz przekraczaja zielona granice.

i spytaj tez tych ktorzy pod znakiem swastyki chetnie ida na front. ale nie mow ze jestes polakiem, bo mozesz miec klopoty z wyjsciem z tej rozmowy bez szwanku, haha.

Burczymucha, jednak masz tak od urodzenia i jeszcze nabyłeś coś pod drodze.

Przyjmij wyrazy współczucia.

PS> Brawo, nieźle odrobiłeś pracę domową :) W KGB Cię tak nauczyli?

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Wszyscy młodzi Ukraińcy ukraińsko języczni uciekają przed poborem , bo nie chcą walczyć za prawy sektor i USA .

Jacy wszyscy ? podawano statystyki i jest to bardzo zależne od danego regionu.

wygodnie jest wszyscy, jak tez ze wszyscy kradna.Ta grupa tak ma .Prawie jak grupa krwi....nie do zmiany.

To ze walcza tam setkami ochotnicy ktorzy mogliby klepac jak ta mucha burczy to ani slowa.

oj, sam sie z siebie smieje ze sie tak nakrecilem. musze sie dzis napic gorzalki. bogatemu ani biednemu nikt nie zabroni.

gratuluje prowokatorom, hi hi.

nie, nie jestem z kgb ani z gru, ani nawet z sbn (sluzba bezpieczenstwa Nauru).

Ja po prostu nie lublu chalodnowo cynizma, uwierennosci sytoj, i tych wszystkich innych rzeczy.

jesli zas udalo mi sie kogos sklonic do refleksji, to ten wolny dzien, ktory wzialem po przesileniu w pracy, bede uwazal za dobrze spozytkowany. szkoda tylko ze ten caly putin nic o mnie nie wie i mi za to nie placi. kupil bym sobie taki terenowy rydwan elektryczny. widzialem niedawno w dzialaniu, super.

Kłamiesz jak z nut.

To wreszcie Ci płaci czy nie?

szkoda tylko ze ten caly putin nic o mnie nie wie i mi za to nie placi

rubel ma kiepski kurs

przeszedlem na rozliczenia w srebrnikach

To jak to jest?

U ruskich za to mówią jak jest, tylko odwrócone o 180 stopni.

Zaraz ktoś odpowie, że u nas jest dwa razy gorzej, bo wszystko jest odwrócone o 360 stopni ;-).

Jestem Europejczykiem.

nieaktualne jarek,

jeden nasz strateg narodowy juz to wykorzystal. i to jak. w samokrytyce.

o jakiejs sprawie, nie pamietam juz jakiej, dicit :

wiem, kiedys tez mialem takie zdanie, ale przemyslalem sprawe i zmienilem kierunek o 360 stopni.

ech, u michalkowa w "spaleni sloncem 2" jedno mi sie podobalo najbardziej. gdy sanitariuszka z rozpedu mowi do rannego czolgisty: dzieduszka.

a on zdumiony: "dziewczyno, jaki wujku?, mam 19 lat".

Tak mi sie przypomnialo jak mialem 27, i opiekowalem sie 18-latka na prosbe jej matki. osobliwa byla pomoc w odrabianiu lekcji. ja mam wyksztalcenie zasadnicze zawodowe. ale jakos dalismy rade.

Areczek, nasz słodki putinowiec płacze, że na Ukrainie burdel a burdel w Rosji jakoś mu nie przeszkadza.

Jareczek nasz słodki banderowiec płacze że w Rosji burdel, a burdel w Ukrainie jakos mu nie przeszkadza.

pożyteczni yyyidioci już tak "majom", a czego nie "doczytajom" to "zmyslom" żeby dłużej po.... sobie na forum i zrobić ruch na serwerach.

Jacy wszyscy ? podawano statystyki i jest to bardzo zależne od danego regionu.

Jak się Ukraina ograniczy do tych regionów banderowskich to w nich będą wszyscy a w tych pro rosyjskich nie będzie żadnego. Czyli prawidłowo. Statystyka jak zwykle nie/kłamie.

Tak mi sie przypomnialo jak mialem 27, i opiekowalem sie 18-latka na prosbe jej matki. osobliwa byla pomoc w odrabianiu lekcji. ja mam wyksztalcenie zasadnicze zawodowe. ale jakos dalismy rade.

W tym wieku to jeszcze i mamusi dałbyś radę :-) :-) :-)

Wiec wniosek nasunal sioe sam, skoro nic Rosji nie grozi to będą poszerzać swoje działania militarne dalej, kto wie ile jeszcze planują w przyszłości podbic krajów, niekoniecznie Europy zachodniej gdzie hameryka ma duże wpływy

Czy nie przyszło Ci na myśl że może wkrótce USA będzie próbowało włączyć Rosję do wojny z islamem? Może nie bezpośrednio, ale niedawno taka współpraca była między nimi mimo że w tym samym czasie USA wspomagało talibów w Afganistanie przeciwko Rosji. Potem jednak tego pożałowali. A piętnaście lat temu nawet im nie przeszkadzali z Czeczeńcami. Oficjalnie potępiali co nie przeszkadzało CIA telefon satelitarny podrzucić żeby mogli łatwiej rakietą trafić w przywódcę Czeczeńców. Od tamtej pory USA nie zabiera już mocno głosu w kolejnych akcjach Rosji przeciwko Czeczeńcom bo okazało się że takie same kampanie przeciwko nim prowadzi Turcja.

A "polaczkom" wojującym w tamtym czasie aż kiszki wychodziły od krzyków w obronie uciśnionych Czeczeńców. Dopóki nie porwali kilku durniów za okup.

Teraz również USA nie mają zamiaru atakować Rosji, bo będą jej potrzebować do wiązania islamistów na bliskim wschodzie, żeby się za bardzo nie rozpowszechnili. Krok NATO w stronę Ukrainy był nieudaną próbą więc bez żalu dadzą spokój jak wcześniej dali spokój ze wspieraniem Czeczeńców a później dali spokój z instalacją tak zwanej tarczy antyrakietowej w Polsce i Czechach.

Tylko prawaczki "polaczki", które nadal idiotyzm mylą z patriotyzmem, będą wymachiwać szabelką w stronę ruskich, aż sobie od tego machania uszy poobcinają.

Czy słyszeliście o tym , że prezydent Obama w wywiadzie dla CNN przyznał , iż to USA sprowokowala/inspirowała zamach stanu na Ukrainie?

P.S.

Nie mogę ze smartfona wkleić linku ,zrobię to jutro lub sami znajdzcie.

Piotr

Czy słyszeliście o tym , że prezydent Obama w wywiadzie dla CNN przyznał , iż to USA sprowokowala/inspirowała zamach stanu na Ukrainie?

P.S.

Nie mogę ze smartfona wkleić linku ,zrobię to jutro lub sami znajdzcie.

No cóż, znając życie kolejne kłamstwo putinowskiej propagandy która jest wyjątkowo "oszczędna w gospodarowaniu prawdę". Jak rozumiem Kolega dał się nabrać a nie jest kolejnym członkiem kremlowskiego chóru.

Jestem Europejczykiem.

A tymczasem Łuck przygotowuje się do walk ulicznych. Ulotki dla mieszkańców informujące jak walczyć w mieście, przygotowywanie schronów i infrastruktury.

Przed kim ? Przed Polakami ...

Tylko prawaczki "polaczki", które nadal idiotyzm mylą z patriotyzmem, będą wymachiwać szabelką w stronę ruskich, aż sobie od tego machania uszy poobcinają.

Miło że wreszcie niektórzy Polacy zaczynają myśleć pragmatycznie ...

Staram się, w przeciwieństwie do "polaczków prawaczków", których nieudolna polityka wschodnia kosztował Polske co najmniej kilka miliardów złotych. Kilka miliardów strat gospodarczy jedynie z bezsensownego pieprzenia i wydawania przez to pieprzenie pieniędzy na głupie pomysły w rodzaju rafinerii w Możejkach albo "dzielnej" obrony rurociągu przez Ukrainę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.