Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-end, co słychać a czego nie

Piotr91

Rekomendowane odpowiedzi

Zacytuj gdzie była mowa o wpłacie na konto.

W przeciwnym wypadku przeproś, wejdź pod stół i odszczekaj.

Zacytuj gdzie była mowa wykładaniu pieniędzy na stół przez obie strony.

Wymyśliłeś to sobie po mojej propozycji wpłaty na konto, która jest jak najbardziej słuszna.

Nikt przecież nie będzie tracił czasu za darmo. ;-)

Zamieniasz je tylko na styki innego rodzaju.

Ale beztlenowe i szczelne na kurz i inne pyłki.

Eliminacją byłoby usunięcie/ominięcie bezpiecznika - dźwiękowo najlepsze.

Tam gdzie nie grozi to stratami cennych elementów tak robię (eliminuję). Czy to ma wpływ na dźwięk ? Każdy może odpowiedzieć sobie sam robiąc test porównawczy (prawidłowy oczywiście). Jeżeli chodzi o moje zdanie w tej kwestii (dźwięk) to nie ma wpływu.

Przepraszam, jednak eliminujesz, jeśli uwzględnić połączenie ścieżka-zacisk.

W płytkę wlutowuję kawałki drutu srebrzonego średnicy ~1-1,5 mm i do nich lutuję bezpiecznik. To takie rozwiązanie powstałe z lenistwa w dawnych czasach kiedy o styki sprężyste było trudniej niż teraz. To rozwiązanie nie miało podstawy jakościowej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Zacytuj gdzie była mowa wykładaniu pieniędzy na stół przez obie strony

Napisałeś, że zmieniam warunki.

Zacytuj w takim razie, gdzie pisałem o wpłacie pieniędzy na konto, albo odszczekaj.

krzyzakov

Jednak myślenie nie jest Twoją mocną stroną.

Zmieniłeś warunki, bo najpierw proponowałeś kasę dla SzuBa,

nie żądając kasy od niego... wstrętny manipulancie. ;-)

Chronologicznie patrząc to @ Krzyżak ma rację, a @ Soundchaser i @ SzuB dokonują karkołomnej ekwilibrystyki intelektualnej (czytaj: bezczelnie manipulują).

Discomaniak, vel. Accu, vel. Bald, vel. Bobcat - zajmij się czymś pożytecznym, zamiast siania fermentu jak zawsze.

Idź posłuchaj sobie ostatniego Galahada. ;-)

Discomaniak, vel. Accu, vel. Bald, vel. Bobcat - zajmij się czymś pożytecznym, zamiast siania fermentu jak zawsze.

Ach, więc to klon! Czyli zwyczajny...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Discomaniak, vel. Accu, vel. Bald, vel. Bobcat

Jak mam udowodnić, że nie jestem niczyim klonem? Jeśli nie wierzysz - Administracja Forum może to łatwo sprawdzić.

Jak mam udowodnić, że nie jestem niczyim klonem? Jeśli nie wierzysz - Administracja Forum może to łatwo sprawdzić.

A taki KRZYZAK, po 9 latach od rejestracji ma 100 postów na koncie i nagle robi się wyjątkowo aktywny w tym humorystycznym wątku. Wolno mu. Zarazem kolega XYZ zdaje relację z tej "dyskusji" na forum pewnego audiofoba, kpi sobie tam, razem z bumem, z użytkowników AS, jedzie po nickach itp. A przecież wiadomo, że aby czytać Bocznicę, trzeba być tu zalogowanym, choć Paweł ma tu bana za natrętny trolling. Na szczęście to tylko zbiegi okoliczności.

A taki KRZYZAK, po 9 latach od rejestracji ma 100 postów na koncie i nagle robi się wyjątkowo aktywny w tym humorystycznym wątku. Wolno mu. Zarazem kolega XYZ zdaje relację z tej "dyskusji" na forum pewnego audiofoba, kpi sobie tam, razem z bumem, z użytkowników AS, jedzie po nickach itp. A przecież wiadomo, że aby czytać Bocznicę, trzeba być tu zalogowanym, choć Paweł ma tu bana za natrętny trolling. Na szczęście to tylko zbiegi okoliczności.

Powtarzam: nie jestem niczyim klonem i możesz to bardzo łatwo sprawdzić w Administracji. Również nie udzielam się na żadnym innym forum audio. Więc proszę skończyć te pomówienia.

Czyli zwyczajny...

Kuna domowa?

Przecież ja nie twierdzę, że jesteś klonem, tylko kuną domową.

Sorry. To @ Soundchaser mnie o to pomawia. Wiem kogo chciałeś wkleić. Tchórza. Ale Ci to nie wyszło. Tchórz jest ciemno-brunatny, a nie rudy. Zajrzyj choćby do Wikipedii.

Poza tym to śmieszne gdy o tchórzostwie mówi ktoś, kto sam zrejterował.

To jest tchórz właśnie z Wikipedii. Symbol jakości twojej wiedzy.

O, stąd:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No dobra Bobcat - przepraszam. :)

Nie jesteś klonem Discomaniaka. On jest bardziej chamski

i już by mnie zrównał z ziemią. ;-)

Chciałem to tylko sprawdzić.

To jest tchórz właśnie z Wikipedii. Symbol jakości twojej wiedzy.

O, stąd:

Ukryta Zawartość

Pragnę nieśmiało zauważyć, że symbolem wiedzy może być osioł albo baran. Nie drobne drapieżniki z rodziny łasicowatych.

Ależ nie ma sprawy :-)

Ukryta Zawartość

Nie jesteś klonem Discomaniaka. On jest bardziej chamski

i już by mnie zrównał z ziemią. ;-)

Chciałem to tylko sprawdzić.

Pomijając juz absurdalnosc takiego posądzenia, to Disco i jego klony to zupełnie inny styl pisania i zupełnie inne poglady np. na okablowanie ;-)

Pragnę nieśmiało zauważyć, że symbolem wiedzy może być osioł albo baran. Nie drobne drapieżniki z rodziny łasicowatych.

Ja zaś przypomnę tylko, że znak łączymy z pojęciem na gruncie konwencji. Lepiej nie być do niej sztywno przywiązanym, bo umysł przestaje być elastyczny.

Gość baca5

(Konto usunięte)

@ Krzyżak proponował i wymienił kwotę. Skoro @SzuB ze 100% pewnością twierdzi, że słyszy różnice - czemu nie podjął wyzwania?

A pomyślałeś o tym, że SzuB może nie mieć tych trzech tysięcy do postawienia, ponieważ jego kieszonkowe/renta/emerytura ledwo mu na bezpieczniki wystarcza?

Nieładnie tak oceniać człowieka bez zastanowienia się czy mu na jedzenie nie brakuje.

Dlaczego ja mam wykładać kasę? Przecież to Tobie zależy na poznaniu prawdy.

Jeżeli SzuB powiedział 100 tys. to musi je położyć na stół - tak to działa.

A pomyślałeś o tym, że SzuB może nie mieć tych trzech tysięcy do postawienia, ponieważ jego kieszonkowe/renta/emerytura ledwo mu na bezpieczniki wystarcza?

Nieładnie tak oceniać człowieka bez zastanowienia się czy mu na jedzenie nie brakuje.

Jeżeli SzuB powiedział 100 tys. to musi je położyć na stół - tak to działa.

To w końcu głoduje czy też dysponuje kieszonkowym w wysokości 100 tys. na drobne wydatki?

Gość baca5

(Konto usunięte)

To w końcu głoduje czy też dysponuje kieszonkowym w wysokości 100 tys. na drobne wydatki?

Tego nie wie nikt oprócz niego. Ale biorąc pod uwagę, że zakupy ratalne są jednak dość popularne, to może być różnie.

... ale patrzta tutaj - jeszcze lepsze niż modlitwa! Zajebisty real!

Ukryta Zawartość

5c3ef3c87e4e85beb9ae5fca83ecd54a.jpeg

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

... ale patrzta tutaj - jeszcze lepsze niż modlitwa! Zajebisty real!

Ukryta Zawartość

5c3ef3c87e4e85beb9ae5fca83ecd54a.jpeg

Jaki kozak w stosunku do staruszki.

Ciekawe czy miał jej zgodę na publikację wizerunku, bo jak nie to może beknąć.

krzyzakov

Ukryta Zawartość

Gość baca5

(Konto usunięte)

Takiego wała będę cię przepraszała... Wart Pac pałaca, a pałac Paca. Po za tym, "starsze od wungla" ;-)

Ciekawe czy miał jej zgodę na publikację wizerunku, bo jak nie to może beknąć.

No tu są różne interpretacje i w sumie mogłaby go pozwać.

Ale legalność samego faktu rejestracji zdarzenia - a kobita kilkukrotnie łapy do samochodu wsadzała - nie budzi wątpliwości.

A dlaczego się nie lutuje ? Eliminacja dwóch degradujących brzmienie styków na pewno jest nie do pogardzenia dla ekstremalnego hobbysty. Ja ekstremalnym nie jestem a lutuję. Od początku siedzą w sprzęcie te same. Są świetnie wygrzane i jak bosko brzmią ;-).

Ale to już nie byłoby tak łatwe do wymiany prawda :) Z tym, że kolega SzuB nie odpowiedział na moje pytanie z jednej strony ufa producentom, ale z drugiej wymienia bezpieczniki i gdzie tu logika?

Jaki kozak w stosunku do staruszki.

Ciekawe czy miał jej zgodę na publikację wizerunku, bo jak nie to może beknąć

To takie skrzyżowanie humoru z realem userze KRZYZAK - widzę, że nie widzisz. Tak, może beknąć, a nawet puścić bąka.

Parker's Mood

Ale to już nie byłoby tak łatwe do wymiany prawda :) Z tym, że kolega SzuB nie odpowiedział na moje pytanie z jednej strony ufa producentom, ale z drugiej wymienia bezpieczniki i gdzie tu logika?

A po co lub dlaczego wymieniać ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

A po co lub dlaczego wymieniać ?

To już nie do mnie pytanie, ale ciekawe, że wszystkie audiofilskie zabawki na wymianę to podzespoły, które łatwo wymienić np: są audiofilskie bezpieczniki, kondensatory, ale np: tranzystory? Nietrudno wydedukować, czemu tak jest:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.