Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 8-9.11.2014

NE5532

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę tego pojąć jak można tak spieprzyć prezentację.

Już byś się w końcu nauczył że na AS to już taka tradycja. Mimo to i tak najlepsza prezentacja Focali od paru lat.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Użytkownik wakutoma dnia 09.11.2014 - 20:59 napisał

Panowie mała prośbeńka. Jak ktoś cyknął w dobrej jakości zdjęcie rozebranego pre phono Ayona to prośba o udostępnienie.

Nie wiem - widać te fotki ?

P.S. II co to było za kosmiczne cudo u Zety ? w namiocie tipi z rurami i diodami ... szkoda że nie zagrało

To było coś, co dopiero ma zostać niebawem "ogłoszone".

Jak gadałem z właścicielem, to ponoć jakiś "przestrzenny woofer wstęgowy(?)" czy coś takiego.

Być może coś pokręciłem.

Natomiast jedna rzecz pewna - ma zionąć bassem ...

Rozne sa sciezki audiofilskie, szukam wybitnego dzwieku.

Kazdy z zestawow jest tylko przyblizeniem i pewnym uproszczeniem " dzwieku idealnego".

Oba wymienione przez Ciebie zestawy sa blizej tego umownego idealu ,niz inne , oczywiscie w mojej opinii.

Poza tym moj stosunek do posiadanych sprzetow jest chlodniejszy, to najlepszy sprzet za dana kase w moim warunkach lokalowych, jaki udalo mi sie skompletowac, ale nie znaczy , ze jest bezwzglednie najlepszy.

" MEMENTUM Z BANALNYM TRYPTYKIEM " osobiste podsumowanie waszech opini i refleksji po AS

Trzeba się zastanowić czy taka definicja jak " dźwięk idealny " istnieje . Jeśli tak to proszę to sprecyzować .Jeśli nie byłbym osobiście na wystawie i chciałbym czegoś dowiedzieć się od was , osób być może bardziej osłuchanych i z większym doświadczeniem audiofilskim to ja obebrałem to że całe te audio to jeden wielki " pic fotomontaż " Nie istnieje już w tej dziedzinie żadna świętość ,nie istnieje zaden wzorzec prezentacji dźwięku który pozytywnie zaakceptowała by wiekszość was . Po co na wystawie tak duza ilość wystawców i ciekawych urządzeń skoro poza Grobel Audio cała reszta była poniżej waszych oczekiwań ? Jeśli głośniki za 800 tys. nie grają a Pylony za dwa tys , stawiaja włos na plecach to ja tu czegoś nie rozumiem. Ta wystawa dla wielu osób jest świętem audifilskim , mozliwością , posłuchania , pomacania urządzeń na które być może nigdy nie bedzie ich stać a część z was traktuje ją jako leczenie swoich kompleksów - wracacie do domu i cieszycie się że wasz denonik gra nie gorzej niz te Solution z Focalami a kosztowało promil ceny tego pierwszego. Ja nie mówię że ceny idące w setki tysięcy sa warte tych urządzeń ale staram sie być w skórze wystawców. Chcą nam zaprezentować

to co mają w swoich ofertach najlepszego , najbardziej inowacyjnego a ja słyszę tylko pojękiwania - MBL - słabo , Utopie kable nie te i pokój za mały , Wilsony - amarykańskie dudnienie , Dynaudio kolejny rok poniżej oczekiwań , Audio Physic zagrałoby aby nie zepsuli Van Den Hulami .Ja po każdej wystawie nabieram większego doświadczenia , i choć nie chodzi sie tam słuchać muzyki , każdego roku przywiozę kilka ciekawych z niej płyt , kilka ciekawych inspiracji muzycznych. Ale nie słuszałem aby zadowolił was rodzaj prezentiwanej muzyki - albo za duzo klasyki ,albo za duzo jazzu ,audifilskiego pseudo plumkania .. albo za głosno , albo za cicho.To co oni mają w takim razie grać ???? . Zawsze z ciekawością czytam wasze wpisy , z jednymi sie zgadzam , z innymi nie ale to może jest właśnie fajne że jesteśmy w postrzeganiu pewnych rzeczy odmienni. Nie sugerujmy sie opiniami innych , starajmy sie mieć własne zdanie i nie krytykujmy . NIe zawsze to co nam nie odpowiada jest złe - innym to sie może podobać . Serwowanie mocno krycznych opinii nie służy niczemu dobremu a wielu osobom robi dużą przykrość.,

" MEMENTUM Z BANALNYM TRYPTYKIEM " osobiste podsumowanie waszech opini i refleksji po AS

Trzeba się zastanowić czy taka definicja jak " dźwięk idealny " istnieje . Jeśli tak to proszę to sprecyzować .Jeśli nie byłbym osobiście na wystawie i chciałbym czegoś dowiedzieć się od was , osób być może bardziej osłuchanych i z większym doświadczeniem audiofilskim to ja obebrałem to że całe te audio to jeden wielki " pic fotomontaż " Nie istnieje już w tej dziedzinie żadna świętość ,nie istnieje zaden wzorzec prezentacji dźwięku który pozytywnie zaakceptowała by wiekszość was . Po co na wystawie tak duza ilość wystawców i ciekawych urządzeń skoro poza Grobel Audio cała reszta była poniżej waszych oczekiwań ? Jeśli głośniki za 800 tys. nie grają a Pylony za dwa tys , stawiaja włos na plecach to ja tu czegoś nie rozumiem. Ta wystawa dla wielu osób jest świętem audifilskim , mozliwością , posłuchania , pomacania urządzeń na które być może nigdy nie bedzie ich stać a część z was traktuje ją jako leczenie swoich kompleksów - wracacie do domu i cieszycie się że wasz denonik gra nie gorzej niz te Solution z Focalami a kosztowało promil ceny tego pierwszego. Ja nie mówię że ceny idące w setki tysięcy sa warte tych urządzeń ale staram sie być w skórze wystawców. Chcą nam zaprezentować

to co mają w swoich ofertach najlepszego , najbardziej inowacyjnego a ja słyszę tylko pojękiwania - MBL - słabo , Utopie kable nie te i pokój za mały , Wilsony - amarykańskie dudnienie , Dynaudio kolejny rok poniżej oczekiwań , Audio Physic zagrałoby aby nie zepsuli Van Den Hulami .Ja po każdej wystawie nabieram większego doświadczenia , i choć nie chodzi sie tam słuchać muzyki , każdego roku przywiozę kilka ciekawych z niej płyt , kilka ciekawych inspiracji muzycznych. Ale nie słuszałem aby zadowolił was rodzaj prezentiwanej muzyki - albo za duzo klasyki ,albo za duzo jazzu ,audifilskiego pseudo plumkania .. albo za głosno , albo za cicho.To co oni mają w takim razie grać ???? . Zawsze z ciekawością czytam wasze wpisy , z jednymi sie zgadzam , z innymi nie ale to może jest właśnie fajne że jesteśmy w postrzeganiu pewnych rzeczy odmienni. Nie sugerujmy sie opiniami innych , starajmy sie mieć własne zdanie i nie krytykujmy . NIe zawsze to co nam nie odpowiada jest złe - innym to sie może podobać . Serwowanie mocno krycznych opinii nie służy niczemu dobremu a wielu osobom robi dużą przykrość.,

Dokładnie tak .

Mnie tylko nieco na wystawie zawiódł NAIM ...Leciałem jak głupi do zielonych a oni "soundbara" i uniti przywieźli ...Nie mówiąc juz o elektronice to swoich kolumn tez nie postawili ...Myśle ze moge tu troche ponarzekać ;)

Z Sobieskiego bede miło wspominał pokoj Studio 16 Hertz /Cayin za kawał solidnego dźwięku , pokoj vintage za pomysł , atmosferę i dobry dźwiek , Technics za prezentacje.

Teraz ja przyklepie piatkę Tobie !

Naim to szacowna firma , wiem ze ma ofercie wiele doskonałych urządzeń , miedzy innymi doskonałe cd-eki. Rok temu był zestaw kompletny i duzymi pudłami i mnie jakoś nie zachyciło. Ale wierze że ten zestaw u mnie w domu , dopieszczony mógłby być audigiska ekstazą.

Pokój vintage - świetny pomysł a widok tych klocków ze złotej ery stereo i moich wspomnień z wizyt w audio komisach przed laty wywołał duzy sentyment.

Nie usłyszałem słowa o przepieknym gramiaku polso szedzkiej firmy JR ( super wykonanie , design i cena ) projaktorach 4K , bardzo ciekawy wzmacniacz lampowy wystawiła firma jeśli nic nie pomyliłem Wile , nikt nie pochwalił ciekawego zestawu pana Przemka z Avconu. Ja bardzo poważam osoby z pasją . Taką audiofiską podziwiam od kilku lat u przemiłego pana z firmy Voice , dla tego czecha między innymi przychodzę na Audio Show . Miło jest w Accopause , Trimexie , Audio Physicu .

Kolegom , ktorzy maja zastrzezenia do prezentacji Focali powiem jedno: na tle szeregu plumkajacych systemow i zaledwie kilku pelnopasmowych i dynamicznych prezentacji, dzwiek z Grande Utopia przewyzszal o umowna klase wszystkie pozostale konstrukcje.

Kropka.

Mozecie mnie teraz swobodnie krytykowac.

nie będę krytykował, potwierdzam

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Teraz ja przyklepie piatkę Tobie !

Naim to szacowna firma , wiem ze ma ofercie wiele doskonałych urządzeń , miedzy innymi doskonałe cd-eki. Rok temu był zestaw kompletny i duzymi pudłami i mnie jakoś nie zachyciło. Ale wierze że ten zestaw u mnie w domu , dopieszczony mógłby być audigiska ekstazą.

Pokój vintage - świetny pomysł a widok tych klocków ze złotej ery stereo i moich wspomnień z wizyt w audio komisach przed laty wywołał duzy sentyment.

Nie usłyszałem słowa o przepieknym gramiaku polso szedzkiej firmy JR ( super wykonanie , design i cena ) projaktorach 4K , bardzo ciekawy wzmacniacz lampowy wystawiła firma jeśli nic nie pomyliłem Wile , nikt nie pochwalił ciekawego zestawu pana Przemka z Avconu. Ja bardzo poważam osoby z pasją . Taką audiofiską podziwiam od kilku lat u przemiłego pana z firmy Voice , dla tego czecha między innymi przychodzę na Audio Show . Miło jest w Accopause , Trimexie , Audio Physicu .

Na pokaz Technicsa poszedłem już skrzywiony ironicznymi wpisami na forum , ale myslę że wielu zaskoczył fajnym graniem , choc nie wszystkim wypada się do tego przyznać . W Trimexie jak kolega puścił Jeźdżcow Burzy Doorsów to przeszyła mnie ekstaza - tak duze głosniki które mogłyby nagłośnić Salę Kongresową a dżwięk bez zadnej naleciałości estradowej . Głosniki poteżne a dżwięk subtelny , doskonały bas .

Kolegom , ktorzy maja zastrzezenia do prezentacji Focali powiem jedno: na tle szeregu plumkajacych systemow i zaledwie kilku pelnopasmowych i dynamicznych prezentacji, dzwiek z Grande Utopia przewyzszal o umowna klase wszystkie pozostale konstrukcje.

Kropka.

Potwierdzam

dla odmiany bylejakość brzmieniowa na tym show to (ogólnie):

Graj pudła

Unitra

Tonsil

Pylon

dla odmiany mile zaskoczony tak ogólnie z Sounddeco

Potwierdzam

dla odmiany bylejakość brzmieniowa na tym show to (ogólnie):

Graj pudła

Unitra

Tonsil

Pylon

dla odmiany mile zaskoczony tak ogólnie z Sounddeco

W Tosilu jak byłem ....była cisza , wygląd tych nowych Altusów to sentyment jak w pokoju vitage , choć jakość wykonania bardzo poprawna .

Unitra żle nie grało , gorzej za to wyglądało . Fonica ( fajna hostessa w czerwonych szpilkach ale czemu prezentacaj muzealna , same eksponaty a żadnego grania ?

Pylon - mi sie podobało granie , tak samo jak rok temu na mniejszycj paczkach chyba za 998 zł , czy t jakieś audio czary mary nie wiem- pierwsza reakcja po wejściu do pokoju - fajnie gra

i zapewne nie jeden tak zareagowałem

• Użytkownicy+

,

To może być jak z hamburgerem z Maca - wszytkim smakuje tylko nikt sie do tego nie przyzna

Otóż to.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobrze gra, a jest za tani :) Niejeden by chciał mieć taki dźwięk, ale musi wydać więcej...

Ja zadam pytanie które zadawałem już nieraz - czy audio nirwana po poziom umysłu , satysfakcji słuchajacego , poklasku na forum czy stan zasobności portfela ?

Dobrze gra, a jest za tani :) Niejeden by chciał mieć taki dźwięk, ale musi wydać więcej...

To jest dziwne ile potrafi w nas audiofilach być kołtuniarstwa , ile potrafimy zapłacić za tak naprawde minimalne róznice w brzmieniu , czasami nieistotne dla odbioru muzyki ,a tak to przecież ona jest w tym wszystkim najważniejsza , a wielu z nas o tym zapomina
  • Użytkownicy+

To jest dziwne ile potrafi w nas audiofilach być kołtuniarstwa , ile potrafimy zapłacić za tak naprawde minimalne róznice w brzmieniu , czasami nieistotne dla odbioru muzyki ,a tak to przecież ona jest w tym wszystkim najważniejsza , a wielu z nas o tym zapomina

Dlatego często osoby niezmanierowane audiofilią, mają bardziej trzeźwe spojrzenie. Z drugiej strony, to przecież audiofil z wieloletnim doświadczeniem, lepiej słyszy niuanse.

Gość

(Konto usunięte)

Ja zadam pytanie które zadawałem już nieraz - czy audio nirwana po poziom umysłu , satysfakcji słuchajacego , poklasku na forum czy stan zasobności portfela ?

To jest dziwne ile potrafi w nas audiofilach być kołtuniarstwa , ile potrafimy zapłacić za tak naprawde minimalne róznice w brzmieniu , czasami wnieistotne dla odbioru muzyki ,a tak to przecież ona jest w tym wszystkim najważniejsza , a wielu z nas o tym zapomina

Dla większości polskich audiomaniaków niestety zasobność portfela...słuchają kasą a nie uszami...ale tak jest w wielu dziedzinach życia ...zastaw się a pokaż się...

Dla większości polskich audiomaniaków niestety zasobność portfela...słuchają kasą a nie uszami...ale tak jest w wielu dziedzinach życia ...zastaw się a pokaż się...

Mi chodzi o to aby zachować rozsądek . Mozna miec głośniki za 200 tys. jak kogos na to stać , ale przeszkadza mi jak smieje sie z kogoś co ma za 1 tys,. złotych .I bardzo denerwuje mnie stwierdzenie nie raz już zasłyszne - jak ktoś powie że coś kupił stwierdzenie ze za te pieniądze to mozna lepiej a nawet duzo lepiej . Ale dla kogo to lepiej ???

Dlatego często osoby niezmanierowane audiofilią, mają bardziej trzeźwe spojrzenie. Z drugiej strony, to przecież audiofil z wieloletnim doświadczeniem, lepiej słyszy niuanse.

Jasne że masz rację , gorzej jak juz ktoś pozostaje na tych niuansach

Mam takie jeszcze pytanie czysto retoryczne . NIe jestem maniakiem tego forum , nie kończe tu wpisów o 2 w nocy i nie zaczynam o 6,30 rano ale jak czasami tu zagladam to da sie zaobserwować powtarzające się grono jego uczestników . Węikieszość to ludzie dojrzali , z ciekawą audio ścieżką . Czy uwazacie że pojawią sie tu ludzie młodzi- 20-30 letni ?Czy jesteśmy wymierającymi dinozaurami ?

Gość

(Konto usunięte)

Mi chodzi o to aby zachować rozsądek . Mozna miec głośniki za 200 tys. jak kogos na to stać , ale przeszkadza mi jak smieje sie z kogoś co ma za 1 tys,. złotych .I bardzo denerwuje mnie stwierdzenie nie raz już zasłyszne - jak ktoś powie że coś kupił stwierdzenie ze za te pieniądze to mozna lepiej a nawet duzo lepiej . Ale dla kogo to lepiej ???

Mam tak samo...

Czy uwazacie że pojawią sie tu ludzie młodzi- 20-30 letni ?Czy jesteśmy wymierającymi dinozaurami ?

Młodzi nie są zainteresowany audio lepszej jakości, poza nielicznymi wyjątkami. Młodzi wolą smartfony, wyjście do miasta, do pubu, wyjazd do fajnych miejsc, czasem kino, koncert itd. Nie spędzają dużo wolnego czasu w domu. Najczęściej nie mają jeszcze swojego domu, a u rodziców to nie to samo. Potem proza życia, własna rodzina, a więc brak czasu i zawsze za mało kasy.

Nie wylowilem z Twojej wypowiedzi jednoznacznego przekazu, nie bardzo wiem co chciales wyrazic cytujac moja wczesniejsza wypowiedz.

Dzwiek idealny dalem w cudzyslow, gdyz chcialem skrotowo wyrazic mysl , ze taki nie istnieje.

Kazdy konstruktor sprzetu wybiera technologie i rozwiazania, ktore sa mu bliskie i przyblizaja do osiagniecia jak najlepszego dzwieku, ktory umownie nazwalem " dzwiekiem idealnym".

Potem my na to nakladamy swoje subiektywne preferencje ,wynikajace z lat doswiadczen w sluchaniu muzy i sprzetow.

No i robi sie Matrix mozliwych zestawow sprzet- odbiorca.

Wyrobiony audiofil wybiera z nich te, ktore wg jego kryteriow graja wybitnie.

To wlasnie chcialem wyrazic uzywajac skrotowo wyrazenia " dzwiek idealny", ktory jako taki nie istnieje.

Konto w trakcie usuwania

Co do Pylon-ów to tez oczywiście odwiedziłem ich pokój i dźwięk jak najbardziej mnie się podobał . Bardzo dobry produkt w okazyjnej cenie ...Gratulacje .

Niestety tabliczka z niską ceną niektórym degradowała brzmienie ;)

Mam tak samo...

Kazdy albo prawie kazdy z nas zaczynal od sprzetu za umowne 1 tys zlotych.

W tanim sprzecie nie ma nic zlego , czesto slucham z ipada/ipoda na JBL Onbeat xtreme, rowniez klasyke.

I podoba mi sie.

Konto w trakcie usuwania

To było coś, co dopiero ma zostać niebawem "ogłoszone".

Jak gadałem z właścicielem, to ponoć jakiś "przestrzenny woofer wstęgowy(?)" czy coś takiego.

Być może coś pokręciłem.

Natomiast jedna rzecz pewna - ma zionąć bassem ...

chyba niską średnicą bo pod spodem tego prototypu wstęgi dookólnej był samochodowy woofer pierdylionwatowy jak to u zety

• Redaktorzy

Ziko, mój pierwszy zestaw grający hi-fi składał się z "amplitunera" Amator Stereo, gramofonu Tsuba (Unitra) i głośników Tonsil ZG-15. I było rewelacyjnie, brakowało mi tylko magnetofonu, który nie był do zdobycia za ludzkie pieniądze.

Wyjąłeś mi to z ust.Za trzecim czy czwartym razem jak wszedłem posłuchać chłopak prowadzący prezentację zapytał czy czegoś nie zgubiłem.hi.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.