Skocz do zawartości
IGNORED

Wpływ kabli na brzmienie - klęska niesłyszących

dd6

Rekomendowane odpowiedzi

Ej tam, z żoną to lepiej co innego. Cały czas mowa o drutach, to znaczy kablach...No chyba, że wiek nie pozwala, pozostaje zatem słuchanie.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Co ty opowiadasz! Nikt ci tak nie przetestuje kabelka jak własna żona!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Od kilku godzin bezskutecznie próbuję usłyszeć wpływ jakiegokolwiek kabla na brzmienie aby dołączyć do grona normalnie słyszących gdyż mam dość ostracyzmu i alienacji. Co robię nie tak?

Please help!

A uszy przeczyszczone?

Jak skończę czyścić usta i gardło zajmę się uszami.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Od kilku godzin bezskutecznie próbuję usłyszeć wpływ jakiegokolwiek kabla na brzmienie aby dołączyć do grona normalnie słyszących gdyż mam dość ostracyzmu i alienacji. Co robię nie tak?

Please help!

Nie przejmuj się. Pracuj dalej.

Przede wszystkim musisz chcieć usłyszeć a nie dołączyć do "grona". Masz, po prostu zły cel.

Masz, po prostu zły cel.

Bingo!

Wiedziałem, ze coś jest nie tak. Teraz po prostu zacznę słuchać kabli!

Czym dzisiaj czyścisz?

Płynem do czyszczenia.

>fox

No chyba, że ty tak jak zajączek w kawale, co to siedział parą godzin w burdelu nad szklana kulą, bo miał tylko dwa złote... i nic. Zemdlał zdezorientowany :)

Wtedy nic z tego.

Jar, ja nie znam żadnego zajączka. Comprende?

Staram się, ale słabowity jezdem:))

one som cwane mam 19 i tylko 1 brakuje do kolejnego urlopu:)

Wystarczy być, mulsik. Wysraczy...

Ty masz mi udowodnić bez mojego udziału, bo mój udział oznacza, że to ja bym ci udowadniał,

Już wiele razy udowodniłeś, że nie jesteś w stanie udowodnić swoich fantasmagorii. Stąd Twój paniczny strach przed poddaniem się testowi, nieudolnie maskowany pseudologicznym wygibasami i wejściem w rolę Papugi Przedrzeźniaczkg

Od kilku godzin bezskutecznie próbuję usłyszeć wpływ jakiegokolwiek kabla na brzmienie

aby dołączyć do grona normalnie słyszących gdyż mam dość ostracyzmu i alienacji.

Co robię nie tak?

Przede wszystkim zaczynasz od dupy strony.

Każdy wytrawny audiofil wie, że przed przystąpieniem do próby usłyszenia wpływu kabla na brzmienie,

najpierw trzeba taki kabel porządnie wygrzać, używając w tym celu np. grilla ogrodowego oraz gęsiego smalcu,

który to wydatnie przyspiesza i skraca cały proces z 48 godzin do zaledwie 12 podczas których dla wzmocnienia efektu słyszenia

można wpisać nazwę producenta i model kabla w google, aby wstępnie się przygotować na efekt, który powinniśmy usłyszeć.

W razie niepowodzenia przy pierwszej, drugiej, piętnastej i każdej następnej próbie, absolutnie proszę się nie zniechęcać.

Z kablami jest wszystko w porządku i na pewno wprowadziły ogromne zmiany w brzmieniu, jednak możesz ich nie usłyszeć od razu,

dlatego w takich przypadkach zaleca się wymianę kiepskich kolumn które posiadasz, na takie przynajmniej ze trzy razy droższe,

a przy okazji dokupienie lepszego wzmacniacza, żeby dwa razy do sklepu nie jeździć i teraz nie ma bata, że wpływu kabla nie usłyszysz.

Pozdrawiam i życzę powodzenia, najważniejsze to wierzyć i się nie zniechęcać, a Twoja cierpliwość i poniesione koszty zostaną nagrodzone.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

tomuś. wystarczy abyś brał leki....

Z kablami jest wszystko w porządku i na pewno wprowadziły ogromne zmiany w brzmieniu, jednak możesz ich nie usłyszeć od razu,

dlatego w takich przypadkach zaleca się wymianę kiepskich kolumn które posiadasz, na takie przynajmniej ze trzy razy droższe,

a przy okazji dokupienie lepszego wzmacniacza, żeby dwa razy do sklepu nie jeździć i teraz nie ma bata, że wpływu kabla nie usłyszysz.

Pozdrawiam i życzę powodzenia, najważniejsze to wierzyć i się nie zniechęcać, a Twoja cierpliwość i poniesione koszty zostaną nagrodzone

Obowiązkowo trzeba się też nauczyć słuchać. Odpowiednie ćwiczenia i można usłyszeć 24kHz! Z takim słuchem pierdnięcie muchy z drugiego pokoju może być słyszalne:D

Obowiązkowo trzeba się też nauczyć słuchać. Odpowiednie ćwiczenia i można usłyszeć 24kHz! Z takim słuchem pierdnięcie muchy z drugiego pokoju może być słyszalne:D

Jakbyś przeczytał materiał, który cytowałem juz kilkukrotnie dowiedziaziałbyś się, że człowiek jest w stanie rozróżnic w ślepym teście ABX na słuch rożnice czasowe w dochodzących sygnałach do jego uszu odpowiadające takim częstotliwościom.

Co więcej, akurat ta zdolność prawie nie maleje z wiekiem.

Swiat nie jest taki banalny i prosty, jak to wygląda na kreskówkach.

Jak skończę czyścić usta i gardło zajmę się uszami.

Ja przepłukuję gardło ;-), ale z uszami gardło zdaje się też na powiązanie. Dźwięk po przepłukaniu gardła jakby wyraźnie lepszy ;-).

Przede wszystkim musisz chcieć usłyszeć a nie dołączyć do "grona". Masz, po prostu zły cel.

Przede wszystkim musi wyobrazić sobie, że słyszy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Już wiele razy udowodniłeś, że nie jesteś w stanie udowodnić swoich fantasmagorii.

Ani jeden fanatyk niesłyszenia nie wykazał, że wpływu kabli nie da się usłyszeć. Zamiast tego jest słowo pisane: "Ja nie słyszę, więc nikt nie słyszy". Dziwne, bo tylko garstka krzykaczy ma z tym problem. Wszyscy inni słyszą.

Przede wszystkim zaczynasz od dupy strony.

Każdy wytrawny audiofil wie, że przed przystąpieniem do próby usłyszenia wpływu kabla na brzmienie,

najpierw trzeba taki kabel porządnie wygrzać, używając w tym celu np. grilla ogrodowego oraz gęsiego smalcu,

który to wydatnie przyspiesza i skraca cały proces z 48 godzin do zaledwie 12 podczas których dla wzmocnienia efektu słyszenia

można wpisać nazwę producenta i model kabla w google, aby wstępnie się przygotować na efekt, który powinniśmy usłyszeć.

W razie niepowodzenia przy pierwszej, drugiej, piętnastej i każdej następnej próbie, absolutnie proszę się nie zniechęcać.

Pozdrawiam i życzę powodzenia, najważniejsze to wierzyć i się nie zniechęcać, a Twoja cierpliwość i poniesione koszty zostaną nagrodzone.

:-) :-) :-)

Co więcej, akurat ta zdolność prawie nie maleje z wiekiem.

To nie prawda u niektórych Kolegów zmalała prawdopodobnie do zera. Nie chcą się poddać testowi prezentującemu ich wybitne zdolności słyszenia tego o czym mogą już tylko pisać. ;-)

Swiat nie jest taki banalny i prosty, jak to wygląda na kreskówkach.

Audio to nie cały świat. Jest prostsze niż niektórzy by chcieli żeby było.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

To nie prawda u niektórych Kolegów zmalała prawdopodobnie do zera. Nie chcą się poddać testowi prezentującemu ich wybitne zdolności słyszenia tego o czym mogą już tylko pisać. ;-)

Prawda, potwierdzona prawidłowo przeprowadzonem podwójnei ślepym tetestem ABX.

Wiary i misji jej niesienia, jak widać, żaden dowód nie zatrzyma. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.