Skocz do zawartości
IGNORED

Wpływ kabli na brzmienie - klęska niesłyszących

dd6

Rekomendowane odpowiedzi

A dokładając do tego upośledzenie słuchu spowodowane wieloletnim uzywaniem słuchawek

O ile pamięć mnie nie zawodzi to Kolega SzuB deklarował głośne słuchanie na słuchawkach w młodości. To o nim ten fragment ?

Zgadzam się że głośne słuchanie na słuchawkach może doprowadzić do trwałego uszkodzenia słuchu.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ja tam zdania nie napisałem, natomiast wyznawcy Twojej ideologii już od wczoraj dzielnie "kłapią dziobami " ;)

Merytorycznie czy tak jak Wy (marketing-kablowo) ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

trwałego uszkodzenia słuchu.

Uszkodzenie swojego słuchu już dawno potwierdziłeś w prawidłowym teście odsłuchowym. Rozumiem, że nie ma na to lekarstwa, ale żeby zaraz wmawiać innym własną chorobę? Nieładnie, Lechu.

A ja myślałem, że masz techniczne wykształcenie (pisemna deklaracja wcześniej). Słowo pisane jednak może wprowadzić w błąd,

Tak to bywa, jak się samemu nie jest w stanie ocenić i trzeba opierac się na wierze i narzuconych przez religie przykazań.

Dopóki nie zostaną przedstawione dowody osoby te jedynie mówią że słyszą. Powtarzanie Twojej gołosłownej tezy po raz tysiączny nie zmieni tego faktu. Dowodzi wyłącznie obsesji maniakalnej.

Typowy przykład "argumentacji" Pinochetowskiej.

@SzuB

To w końcu kim jestem? Byłym członkiem PZPR? Świeżo upieczonym antykomunistą? Wyznawcą Pinocheta? Chyba już się zapętliłeś i gonisz własny ogon.

To w końcu kim jestem?

Pytanie godne filozofa! Myślę, że jesteś forumowym trollem i populistą na miarę Jacoba Zumy. Masz jeszcze jakieś pytania do mnie?

Uszkodzenie swojego słuchu już dawno potwierdziłeś w prawidłowym teście odsłuchowym. Rozumiem, że nie ma na to lekarstwa, ale żeby zaraz wmawiać innym własną chorobę? Nieładnie, Lechu.

Pamiętaj, że uszkodzony słuch zawsze zastępuje wyobraźnia. Jesteś tego najlepszym przykładem tak jak ten mój Kolega, który ma uszkodzony słuch a kabli słucha i co ciekawe tak jak Ty deklaruje słyszenie. Dzwonka swojego telefonu w trakcie głośnego słuchania nie słyszy ale kable tak. To właśnie działanie wybujałej wyobraźni.

Pytanie godne filozofa! Myślę, że jesteś forumowym trollem i populistą na miarę Jacoba Zumy. Masz jeszcze jakieś pytania do mnie?

Ja mam - o kierunkowość kabli lub bezpieczników.

Rozsiadam się wygodnie na sofie i z zaciekawieniem czekam na twoje wpisy.

Tak to bywa, jak się samemu nie jest w stanie ocenić i trzeba opierac się na wierze i narzuconych przez religie przykazań.

I co Ci narzuca Twoja religia ?

Rozsiadam się wygodnie na sofie i z zaciekawieniem czekam na twoje wpisy.

Nie czekaj. Wpisy merytoryczne to słaba strona słuchaczy kabli. Wyobraźnia i wiara przesłaniają im obraz rzeczywistości.

Pamiętaj, że uszkodzony słuch zawsze zastępuje wyobraźnia.

To prawda i widać ją po tobie: działa tak silnie, że wyobraziłeś sobie test, który ma cię przekonać, że skoro ty masz uszkodzony słuch, to znaczy, że taka jest rzeczywistość. A ona jest zupełnie inna: wszyscy słyszą, a Lechu i kilku jego kumpli nie.

A ona jest zupełnie inna: wszyscy słyszą,

Zgadza się rzeczywistość jest inna niż ta którą kreują działania marketingowe słuchaczy kabli.

To prawda i widać ją po tobie: działa tak silnie, że wyobraziłeś sobie test, który ma cię przekonać, że skoro ty masz uszkodzony słuch, to znaczy, że taka jest rzeczywistość. A ona jest zupełnie inna: wszyscy słyszą, a Lechu i kilku jego kumpli nie.

Tak, tak wszyscy słyszą, wszyscy, nie denerwuj się.

Na pewno Lecha test jest niedobry, niesprawiedliwy i kłamliwy. A tych kilku ciągle Ci dokucza...łobuzy, dostaną nauczkę.

Już zdejmujemy imadełko i wszystko będzie dobrze, już nieboli, już...

Jeszcze chwilka i będzie po wszystkim, pan doktor jest w drodze, spokojnie...

Nie od dziś dowodzisz, że nie masz nic sensownego do powiedzenia.

Cieszę się, że umiesz spojrzeć w lustro i tak do siebie powiedzieć.

A ona jest zupełnie inna: wszyscy słyszą, a Lechu i kilku jego kumpli nie.

Polemizowałbym. To nie jest tylko Lechu i kilku innych kumpli.

Wszyscy się cieszą, wszyscy. Tysiące...

Kondziu, leki!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polemizowałbym. To nie jest tylko Lechu i kilku innych kumpli.

Mała grupka. Na kafejkowym forum jednego audiofoba loguje się dziennie kilka osób. Gdzie te tłumy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja to gdzie - w salonach audio :)))))))

Tyle narodu, że nie ma jak wejść:))))))

PS. "Lot na kukułczym gniazdem" dowodzi, że do psychiatryka można się dostać dobrowolnie. Nie jest źle - smaczne jedzonko, fajni koledzy, można pograć w karty, nie ma niesłyszacych...

Mała grupka. Na kafejkowym forum jednego audiofoba loguje się dziennie kilka osób. Gdzie te tłumy?

Zadam Ci proste pytanie, skąd wyciągnąłeś takie wnioski, że wasza grupa jest większa? Popularność początkującego forum nie jest żadnym wyznacznikiem, poza tym wypowiadają się tam też słyszący.

Zadam Ci proste pytanie, skąd wyciągnąłeś takie wnioski, że wasza grupa jest większa?

Muszę przyznać, ze tym razem SzuB przesadził.

Tłuszcza zawsze była bardziej liczna :)

A przynajmniej bardziej hałaśliwa.

No może masz rację. Gawiedź jest rzeczywiście najgłośniejsza.

Cieszę się, że umiesz spojrzeć w lustro i tak do siebie powiedzieć.

Nieważne czy z sensem - ważne, że coś udało się odpysknąć.

Grupa nawiedzonych jest mniejsza :)

Dzwonka swojego telefonu w trakcie głośnego słuchania nie słyszy ale kable tak

Chcesz powiedzieć, że kable wydają dźwięk dzwonka telefonu podczas słuchania muzyki?

Rozumiem ze niektorzy nie slysza kabli i wspolczuje ze zyja w niewiedzy oraz maja bardzo kiepski sprzet. Na pewnym poziomie zmiana okablowania przynosi taka sama roznice jak podmiana sprzetu na inny

coz za odwazne stwierdzenie

Rozmawiajace ze soba kondensatory

jeszcze trzy slowa o kabla sieciowych. te tez slychac. powod jest tego taki ze jest transformator, diody, kondensatory, przed tym kabel sieciowy, jakis rozgaleznik, kolejne kable sieciowe, diody i kondensatory we wspolpracujacych urzadzeniach. Otoz , w wielkim skrócie, kondensatory w zasilaczach "rozmawiaja" ze sobą poprzez te transformatory i kable sieciowe, i wplywają na siebie nawzajem. Tak jest , ze kondensator bardzo nie lubi miec towarzystwa w postaci innego kondensatora. Zjawisko przeze mnie zbadane, potwierdzone. Czas reakcji kondensatorów jest dlugi - kilka, kilkanascie godzin, dzieje sie to ze jeden przejmuje pewne pasmo pracy drugiego, mniejszy zawsze zabiera większemu. Wtedy jedno urzadzenie zyskuje ale drugie traci, traci z reguły wzmacniacz mocy i ma to najwiekszy wplyw na dzwiek.

O japiernicze takich dyrdymalów to ja dawno na tym forum nie czytalem

Chcesz powiedzieć, że kable wydają dźwięk dzwonka telefonu podczas słuchania muzyki?

Chodzi o rozpoznawanie szczegółów maskowanych głośnymi dźwiękami. Zadziwiający jest sposób myślenia Kolegów słyszących. Wiem Wiem "władza" wyznaczyła wam takie zadania ;-).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.