Skocz do zawartości
IGNORED

Izolatory USB

Cooger

Rekomendowane odpowiedzi

Tu chodzi chyba o to co pomiędzy DAC i portem USB. Nie wydaje mi się żeby to była izolacja, raczej tylko zasilanie. Oczywiście spreparowanie takiego czegoś specjalnie trudne nie jest.

Co wspólnego ma wtyczkowy DAC z izolatorem ?

No chodzi o całkowite odcięcie "brudnego" zasilania komputerowego. Choć masa sygnału musi pozostać ta sama, więc nie wiem, czy to nie jakiś humbug.

Tu chodzi chyba o to co pomiędzy DAC i portem USB. Nie wydaje mi się żeby to była izolacja, raczej tylko zasilanie. Oczywiście spreparowanie takiego czegoś specjalnie trudne nie jest.

Polowa smieci jest usunieta jesli mamy oddzielne zasilanie

No chodzi o całkowite odcięcie "brudnego" zasilania komputerowego. Choć masa sygnału musi pozostać ta sama, więc nie wiem, czy to nie jakiś humbug.

Masę też się odcina -Adnaco interfejs optyczny

Wystarczy tani Adum ,a i uzyska się tani dzwięk.

Panie Boże, czemuś mnie nie obdarował zdolnościami handlowymi..

.. Przecież na handlu sprzętem audio, i naiwniakom jak Ty zelo7 - można zbijać majątek :D

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Panie Boże, czemuś mnie nie obdarował zdolnościami handlowymi..

.. Przecież na handlu sprzętem audio, i naiwniakom jak Ty zelo7 - można zbijać majątek :D

To chyba lepiej ,że cię nie obdarował,

bredzisz

Mam nadzieję ,że to pisząc przetestowałeś oba izolatory i na podstawie porównania piszesz te słowa ,bo jeżeli nie to śmię twierdzić ,że ty bredzisz.

Jeżeli w pciexpres w Adnaco wsadzi się kartę USB to uzyskuje sie izolator USB.

Ooo NIE !!!

Izolator USB pracuje na łączu USB, jak sama nazwa wskazuje.

Adnaco jest przedłużaczem PCI, który dzięki transmisji optycznej również pełni bardzo dobrze rolę izolatora. Na tym poziomie transmisji nie można pisać o USB, które wytwarzane jest dopiero w dodatkowej karcie odbiornika Adnaco. Merytorycznie to pomieszanie pojęć.

Faktem jest że izolowanie PCI jest bardzo skutecznym sposobem na pozbycie się zakłóceń z kompa, jeśli ten nadmiernie śmieci.

Wystarczy tani Adum ,a i uzyska się tani dzwięk.

Byłbym ostrożny z formułowaniem takich twierdzeń. Wiele zależy od komponentów komputera jak również konwertera USB.

Głównym atutem Adnaco jest brak ograniczenia predkości do 24/96.

Adum niczym się nie różni od Adnaco jeśli chodzi o efekt. Izolacja galwaniczna to izolacja galwaniczna. Cudów tu nie ma. Choć sam efekt izolacji jest cudowny ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Akustyczny izolator USB ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie, akustycznego nie :) Chcę zwykły elektroniczny ;)

I co na chwilę obecną warto kupić?

Na ebayu takie coś. Wygląda w miarę logicznie, stabilizatorek LT, to jest 1763 z filtracją szumu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gram z plików na M2tech Young w pierwszej wersji. Wszędzie piszą, że dac ma izolację galwaniczną, ale dopiero na stronce

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) coś widać. Izolacja jest rzekomo na układach ADUM3441 i ADUM5403.

Pytanko do speców, czy taka izolacja załatwia sprawę, czy kombinować z zewnętrznym izolatorem USB ?

Ukryta Zawartość

To nie jest izolacja wejścia USB.

Izolacja na ADUM3160 przynosi świetny efekt ale ogranicza do 24/96.

I nie zawsze działa.

Ale kombinować warto !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Mam izolację, która działa pod Windows a nie działa pod Daphile ...

Nie działa też z Audio-GD 7.32 a działa z innymi DAC.

Izolacja jest rzekomo na układach ADUM3441 i ADUM5403.

Pytanko do speców, czy taka izolacja załatwia sprawę, czy kombinować z zewnętrznym izolatorem USB ?

Lepszy niż taka infomacja byłby schemat, ale domyślać się można, że izolacja jest na szynie i2s i więcej raczej nie potrzeba. Poza tym jakbym miał strzelać, lub zakładać się w ciemno obstawiłbym, że ten m2tech z adum na usb działał nie będzie.

Prosta rzecz Panowie. Urządzenia DAC pracujące z częstotliwościami wyższymi niż 44.1kHz/16bit powinny być w jednej puszce, tj. w komputerze, w odtwarzaczu. Przesyłając to po USB mamy już problem, a co dopiero spdif. No nie ma jak oddzielić się od zakłóceń spawają się one ze sygnałem.

Potem filtracja w inny sposób degraduje dźwięk. Owszem, można wdrażać nowe technologie w.cz, ale do tego jest potrzebna nowoczesna metoda transmisji a nie że chcemy upchać wielkie spektrum częstotliwości w starym kablu i jeszcze mieć korekcję błędów.

Prosta rzecz Panowie. Urządzenia DAC pracujące z częstotliwościami wyższymi niż 44.1kHz/16bit

A czemu akurat 44,1/16?

Przesyłając to po USB mamy już problem, a co dopiero spdif. No nie ma jak oddzielić się od zakłóceń spawają się one ze sygnałem.

Nie bardzo rozumiem. USB można odizolować, I2S można odizolować, SPDIF zazwyczaj już jest odizolowane. Skąd te zakłócenia?

Owszem, można wdrażać nowe technologie w.cz, ale do tego jest potrzebna nowoczesna metoda transmisji a nie że chcemy upchać wielkie spektrum częstotliwości w starym kablu i jeszcze mieć korekcję błędów.

Co masz na myśli mówiąc "stary kabel"?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.