Skocz do zawartości
IGNORED

Polska bastionem katolicyzmu na Świecie

Vlado

Rekomendowane odpowiedzi

Liczebność ultra-prawicowych bojówek faszystowskiej smarkaterii gwałtownie spada, a ich znaczenie na scenie życia publicznego wynosi zero (patrz Młodzież Wesz-Polska). Hałas jaki czynią niedobitki i ich błazeńskie parady pseudo-patriotyczne nie zatuszują faktu, że jest to zwykła żulia, chuliganeria, łyse osiłki i stadionowe kibolstwo.

Tak, tak, już dobrze, wiem... :)

1bd5204b5e40.jpg

52387def1d4bf.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Skoro tam na emigracji jesteście tacy świetni,sam kwiat polskiego intelektu to załóżcie sobie własne państwo.Może na Madagaskarze?Tak jak amerykańscy murzyni w Liberii.I pokarzecie co potraficie.Wiem,wiem,to niemożliwe.Przecież każdy Polak -emigrant to drugiemu by do gardła skoczył!Tak się kochają.

Lepiej zostańcie sobie na tej emigracji i nie pouczajcie nas jak mamy żyć.

Maju dnia 31.10.2014 - 08:15 napisał"Piszę wierzysz bo nie masz wiedzy o tym a opierasz to na niezdrowej wyobraźni."

Opieram na wiedzy jak działają wszelkiej maści totalitaryzmy.

Nie przeczę że wiedzę o tych sprawach posiadasz.

Udajesz jednak lub celowo łączysz to z moją osobą, powtarzam nie masz i nie możesz mieć wiedzy o tych sprawach (o które mnie, nas posądzasz) co wyraziłeś w poście 181 (początek poprzedniej strony). Tak jak pisałem to tylko projekcja Twojej niestety chorej wyobraźni, wiem że z założenia (co jest niestety Twoim największym błędem) nie wierzysz niczemu o czym piszę w to jednak powinieneś byś się nie ośmieszał.

Cytat "....doskonały zabieg socjotechniczny, takie dwa w jednym. Katolik i zachowuje się niegodnie..."

Chcesz powiedzieć, że katolik wyłącznie i z definicji zachowuje się godnie? A wszyscy pensjonariusze zakładów karnych to przedstawiciele tych 5% inowierców i ateistów mieszkających w naszym kraju? Chyba przekraczasz granice śmieszności. Albo oderwania od rzeczywistości.

Niczego takiego nie sugerowałem, dlaczego kolejny raz zniekształcasz wymowę tego co jasno wyraziłem? ;)

Pisałem o Twoim sprytnym zabiegu socjotechnicznym w stosunku do mnie (nas)tu na forum i nie uogólniałem tego(#192). Czyżbyś miał problem z czytaniem ze zrozumieniem, może czytaj całe teksty nie części zdań to inne wnioski wyciągniesz?

Nie sądzę jednak by w tym o czym wcześniej napisałem tkwił problem. ;(

Te Twoje wywody to ciąg dalszy tej socjotechnicznej lub jak kto woli erystycznej taktyki. Rozumiem to , jak nie można merytorycznie to próbujesz innym sposobem. Lubisz takie zabawy.

Skoro tak stosuj je w stosunku do innych, mnie to nie bawi.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Skoro tam na emigracji jesteście tacy świetni,sam kwiat polskiego intelektu to załóżcie sobie własne państwo.Może na Madagaskarze?Tak jak amerykańscy murzyni w Liberii.I pokarzecie co potraficie.

Pokażecie, misiu, pokażecie...

Ja rozumiem - umiejętność poprawnego pisania po polsku obca jest lewactwu, w dodatku moduł automatycznej korekty pisowni nie pomógł tym razem, bo słowo "pokarzecie" też istnieje w polskim języku, tyle że oznacza zgoła inną czynność. :)

Oj lewaki, lewaki... co z was wyrośnie?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A w kwestii zasadniczej bełkocik,bełkocik.

Tu jest coś na temat gromadnej obecności lewaków w tym wątku: baaaaaaardzo trafne spostrzeżenie! :)

comment_DSN94Ecd6B7NVJGOZYxO2xitSIRUFFZB.jpg

Armandowi R. nikt nie broni pisać i mówić o Kk, szkoda tylko że tej wolności nie potrafi uczciwie wykorzystać, bo tylu kłamstw o Kk od żadnego polityka nie słyszałem. ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Jakbyś Maju wyłączył program religia, to zdanie o kk by ci się może i wyklarowało. Nikt w taki ilozoryczny sposób ja ty nie idealizuje tej upadajacej intytucji tu na naszym forum.

Polska ostatnim bastionem w Europie a Maju na As.

Ty to w ramach jakiejś pokuty robisz?

I jeszcze kwiatek "owoc" pracy purpurowych darmozjadów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten pseudo lekarz skazał dziecko na niewyobrażalne cierpienie w imię swojego chorego sumienia a kościelni generałowie go bronią.

Obłęd i szaleństwo, prawdziwa cywilizacja bezsensownego cierpienia, bandytyzm w czystej postaci.

O to odsłonięta tajemnica wiary katolickiej i jej zakłamania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak tam grobbing? :-) Znicze zmartwychwańcze pokupowane? Im większy tym lepiej :-)

1282777541_by_gregov1_600.jpg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

To było do przewidzenia.

Kolejny wątek do wyśmiewania i obrażania katolików.

99% wpisów nie ma kompletnie związku z tematem.

Powinien zostać zamknięty jak inne jemu podobne.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Powiedz to misiu Paderewskiemu, Giedroyciowi

Lista wybitnych Polaków: Paderewski, Giedroyć, IlDottore.

Gdy pędzi konnica - żaba również podstawia nogę do podkucia.

I pokażecie co potraficie.Wiem,wiem,to niemożliwe. Przecież każdy Polak -emigrant to drugiemu by do gardła skoczył!Tak się kochają.

Oczywista, że nic nie pokażą. Nie są w stanie. W każdym kraju, gdzie są skupiska Polaków istnieją organizacje polonijne. Celowo użyłem liczby mnogiej. Bo jest ich co najmniej dwie. Zazwyczaj jeszcze więcej. Wzajemnie się zwalczających, skaczących sobie do gardeł, podkładających sobie nawzajem świnie i piszących donosy do miejscowych władz. Typowe polactwo. To nas wyróżnia (in minus) od diaspory każdej innej nacji.

Tak jak pisałem to tylko projekcja Twojej niestety chorej wyobraźni

Tak jak pisałem (cytując sekretarza cara Aleksandra III): "czytam wyłącznie zdementowane wiadomości".

Te Twoje wywody to ciąg dalszy tej socjotechnicznej lub jak kto woli erystycznej taktyki.

Ble ble ble. Nihil novi sub sole.

Il Dottore,

z Twoich wypowiedzi wynika, że masz bardzo porawiczone poglądy.

Teraz przychylnie wypowiadasz się o faszyzującej łobuzerii.

Fuj!

Fakultatywnie to można mieć dowolny przedmiot.

Dziękuję za uwagę.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

To było do przewidzenia.

99% wpisów nie ma kompletnie związku z tematem.

Dobrze, że ten wpis się pokazał. Chyba nikt nie ma wątpliwości komu zawdzięczamy zamykanie poprzednich wątków: brygadom sieciowym KK. Te bojówki zjawiają się wszędzie gdy dyskutujemy o podobnych tematach tylko po to, aby pilnować czystości ideologicznej, brać za pysk i wprowadzać stalinowską cenzurę. Wszystko pod zakłamanym pretekstem "obrażania uczuć".

Ale jest też aspekt optymistyczny: tak zachowuje się każdy totalitaryzm w schyłkowym etapie swojego istnienia.

Mam nadzieje dożyć dnia, w którym Polacy dogonią zachód, który poradził sobie z instytucją kościoła katolickiego, w zasadzie kilkoma prostymi i uczciwymi ruchami.

Czynnego Dominikanina czy byłego? :))

Czynnego Jędrusiu. Widziałem go również w TVP występował w habicie wraz z profesor antropologii. Bardzo zrównoważone opinie. Człowiek duchowny z otwartym umysłem.

"W Piśmie Świętym czytamy: "Wszystko badajcie, a co szlachetne - zachowujcie! Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 21-23)."

Cytaty z PŚ od wieków stanowią dla Kk spory problem. Są bowiem obosieczne w sytuacjach, kiedy posługujący się nimi sam stanowi wymowny przykład sensu ich treści. Z tego powodu nie Pismo Święte, lecz doktryna kościoła jest obowiązującą wykładnią moralności i prawa kościoła rzymskiego. Dzisiaj problem z cytatami PŚ odżył zwielokrotniony. Wszak nie można jak zawdy bywało, zakazać zapoznania się z owym pismem każdemu wiernemu, czy dowolnemu obywatelowi a i na analfabetyzm większości mas wiernych liczyć już nie można. Sytuację ratuje ogólna niechęć do jakiejkolwiek wiedzy i słowa pisanego zakorzeniona w pospólstwie polskim.

To było do przewidzenia.

99% wpisów nie ma kompletnie związku z tematem. !!!

Dziękuję za ten wpis.

Doskonale wyjaśnia on powody niektórych działań moderatorów i potwierdza słowa Sławka o wymuszaniu na redakcji likwidowania wątków otwarcie opisujących, jak część katolików oraz niekatolików postrzega działalność Kk w Polsce, oraz Kk na Świecie.

Pokazałeś jasno standardową metodę walki z ludźmi wskazującymi nieprawidłowości w działaniu Kk. Stara sprawdzona metoda, zakrzyczeć głosami oburzenia i oskarżeniami o atak na kościół i obrazę uczuć religijnych, zarzucić moderację i redakcję donosami i skargami, wymuszając odebranie możliwości swobodnego wypowiadania się w sposób krytyczny o niegodziwości kleru i wykazujących hipokryzję doktryn katolickich.

Zawsze Wam się to udawało, w tym kraju to norma. Każda władza to stosuje, czy w habicie, czy w krawacie, czy w koronie, to w Polsce obojętne :-(

Jeszcze raz dziękuję za tak wyraźne ukazanie Waszej mentalności, może mój Przyjaciel DeeS jeszcze raz przeanalizuje swe stanowisko wobec mnie i tego wątku? :-)

Włodek.

Ps.

Nie myślisz, że gdyby Kk i część jego wiernych nie dawali powodu do wyśmiewania takie tematy nie znalazły by zainteresowania i popularności.

A z PŚ nie dowiedziałeś się, że dający powody do zgorszenia i plotek jest nie godzien Królestwa Bożego? A nie czytałeś że sługa oddający się Bogu, jeśli by popełnił zło wobec niewinnych dzieci, bodaj by lepiej nigdy się nie narodził. I po wsze czasy przeklętym będzie?

Czy wśród Was i Waszych kapłanów mało jest tych wymienionych wyżej godnych największej pogardy?

Jak nauczał Chrystus, piętnować ich i kamienować, czy ukrywać i nic nie mówić o ich niegodziwości.

Sam dałeś przykład jakiej wierze służysz. Nie Chrystusowej lecz kościółkowej. Ja jako bliźni upominam Cię Jacku, pomyśl czy czasem nie dałeś się zwieść na manowce. Jakiemu Bogu służysz?

W.

Vlado

Podziękuj Rambo i Bobowi za postrzeganie przeciwników KK przez oponentów.

Robią wszystko aby tak właśnie pejoratywnie postrzegać reformatorów "świata rzeczywistego".

W zasadzie robią krecią robotę.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

<br />Mam nadzieje dożyć dnia, w którym Polacy dogonią zachód, który poradził sobie z instytucją kościoła katolickiego, w zasadzie kilkoma prostymi i uczciwymi ruchami. <br />
czyzby o to chodzilo??no kret jak bum bum.

Vlado

Podziękuj Rambo i Bobowi za postrzeganie przeciwników KK przez oponentów.

Robią wszystko aby tak właśnie pejoratywnie postrzegać reformatorów "świata rzeczywistego".

W zasadzie robią krecią robotę.

Masz rację Przyjacielu.

Kilkakrotnie zwracałem im na ten fakt uwagę, jednak zacietrzewienie i uleganie nienawiści jest dla nich bodźcem zbyt silnym do opanowania. Za to nie mogę czuć się odpowiedzialny.

Miałem nadzieję, że jako ludzie wykształceni i obyci w świecie doskonale wiedzą, że nie można przekonać bliźniego do najszczerszych i najprawdziwszych własnych racji, metodą poniżania go, opluwania i wyśmiewania.

Takie działanie jest bardziej destrukcyjne dla nich samych, pozbawiają się w ten sposób własnej godności. Jak zatem ci do których się zwracają mogą wierzyć w ich intencje?

Włodek.

[...] Miałem nadzieję, że jako ludzie wykształceni i obyci w świecie doskonale wiedzą, że nie można przekonać bliźniego do najszczerszych i najprawdziwszych własnych racji, metodą poniżania go, opluwania i wyśmiewania.[...]

Idealista z Ciebie ... Niektóre absurdalne dla inteligentnego człowieka zjawiska zasługują - niestety - tylko na to, by je bezlitośnie wyśmiać. Rzeczowa dyskusja bogata w argumenty nic nie da, jeśli druga strona jest programowo nastawiona na totalną negację wszelkich faktów niewygodnych dla ich postrzegania świata. A niestety większość tzw. obrońców kościoła tak właśnie działa. Nawet twardo potwierdzone fakty odbijają się od nich jak od ściany. Co wtedy zostaje ??? A śmiech, jak Historia udowodniła nieraz, bywa najskuteczniejszą bronią.

Pozdrawiam

A.

i owszem.Zreszta autor zakladajac watek chyba nie liczył na argumenty gdyz stawialoby go to w sytuacji..smiesznej.Natomist bastion da sie obronic argumentami..

Dlaczego w ogóle "bastion"??

Dawno już Polska nie jest bastionem katolicyzmu, zresztą nigdy nim nie była.

Poza tym, jak każda "racja" ma swój beton, który myli wiarę z zabetonowaniem relacji międzyludzkich.

Masz rację Przyjacielu.

Kilkakrotnie zwracałem im na ten fakt uwagę, jednak zacietrzewienie i uleganie nienawiści jest dla nich bodźcem zbyt silnym do opanowania. Za to nie mogę czuć się odpowiedzialny.

Miałem nadzieję, że jako ludzie wykształceni i obyci w świecie doskonale wiedzą, że nie można przekonać bliźniego do najszczerszych i najprawdziwszych własnych racji, metodą poniżania go, opluwania i wyśmiewania.

Takie działanie jest bardziej destrukcyjne dla nich samych, pozbawiają się w ten sposób własnej godności. Jak zatem ci do których się zwracają mogą wierzyć w ich intencje?

Włodek.

Chciałem Ci Włodku na to odpowiedzieć, ale wyprzedził mnie Argus. I pod tym co napisał mogę się podpisać. Nie sposób prowadzić poważną dyskusję z kimś, od kogo wszelkie argumenty, nawet udokumentowane fakty - odbijają się jak groch od ściany. Albo z kimś kto z braku argumentów po swojej stronie nawołuje do recydywy cenzury.

Dawno już Polska nie jest bastionem katolicyzmu, zresztą nigdy nim nie była.

"Przedmurze chrześcijaństwa" - historia.

"Nieważne czy Polska będzie bogata czy biedna - ważne, żeby była katolicka" - czasy współczesne.

Proponuję:

(1) Uzupełnienie braków z historii.

(2) Wizytę u okulisty celem przepisania okularów, co pomoże lepiej dostrzegać otaczającą rzeczywistość.

Proponuje abyś przestudiował znaczenie słowa "bastion" szczególnie w kontekście czasów współczesnych ale i również czasów minionych.

Generalnie naginanie rzeczywistości i historii szanowny koci bobie jest wpisane w twą dziwaczną "krucjatę".

Jak się nie podoba bastion to może donżon?( tak z polska)

Oczywiście,że Polska jest bastionem katolicyzmu w Europie.Tego nie mozna kwestionować.Świadczy o tym liczba wiernych w kościołach,liczba księży,kleryków,konserwatyzm społeczeństwa i kleru.Nigdzie tak nie ma w Europie.Choć wolałbym rzeczywiście określenie skansen.A ocena tego zjawiska to zupełnie inna sprawa.

Proponuje abyś przestudiował znaczenie słowa "bastion" szczególnie w kontekście czasów współczesnych ale i również czasów minionych.

Generalnie naginanie rzeczywistości i historii szanowny koci bobie jest wpisane w twą dziwaczną "krucjatę".

bastion

1. «element fortyfikacji stałej wznoszony w XV–XIX w.»

2. «miejsce, w którym jakieś idee lub tradycje najmocniej się zakorzeniły»

Źródło:

Słownik Języka Polskiego PWN

sjp.pwn.pl

Pasuje jak ulał.

P.S. Czy Twój świat pojęć dzieli się na bałwochwalczy i dziwaczny?

Jeszcze raz dziękuję za tak wyraźne ukazanie Waszej mentalności

Piszesz wyszukanym i wytwornym językiem to, co ja wywaliłem wprost i otwartym tekstem: terror bojówek wiadomej instytucji. Jeśli będziemy im ustępować - oni będą sobie pozwalać na coraz więcej. Aż pewnego dnia obudzimy się w kraju, przy którym Iran ajatollachów oraz Korea Północna towarzysza Kim Dzong Una będą się jawiły jako oazy demokracji, swobód obywatelskich i wolności ideologiczno-światopoglądowej.

Pasuje jak ulał.

Jak wmówisz sobie, że nocnik to kapelusz też będzie tobie pasował jak ulał.

--------------------------

Wojciechu

--------------------------

Postrzeganie Polski i Europy wdług stereotypów raczej miejskich jest raczej pójściem na skróty w postrzeganiu rzeczywistości.

Poza tym zgodzę się raczej z tym, że odwrót od katolicyzmu w tradycyjnej ale XX wiecznej formie jest faktem i tutaj raczej mnie to nie smuci pod warunkiem

utrzymywania się samej wiary bez konieczności hołubienia całej otoczki klerykalnej.

Odwrót od katolicyzmu, obrządków katolickich wynika przede wszystkim z uwypuklania wad instytucji KK i samego lenistwa wiernych

....co ja wywaliłem wprost i otwartym tekstem: terror bojówek wiadomej instytucji.

Jeśli będziemy im ustępować - oni będą sobie pozwalać na coraz więcej.

....ma dalej urojenia? :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.