Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Maju, zrób protest w Brukseli, toż to nie katolicku ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Maju, zrób protest w Brukseli, toż to nie katolicku ;)

Ukryta Zawartość

"Jeśli jednak jakiś rząd chce utrzymać sprzedaż na recepty, to może to zrobić - wyjaśnia Enrico Brivio

Warszawa może więc nadal wymagać recepty .

na tabletki ellaOne, jednak Polki będą mogły je kupować bez recepty w innych krajach Unii."

I to jest właśnie żenada, że zostawia się takie furtki. Zamiast wprowadzić dyrektywę do bezwzględnego stosowania. Jak w przypadku opłat za emisję dwutlenku węgla. Kolejny niezrozumiały i zupełnie niepotrzebny ukłon w stronę ciemnogrodu.

Przecież wprowadza się wyłącznie MOŻLIWOŚĆ kupowania bez recepty. Nie OBOWIĄZEK kupowania. Komu tego typu specyfiki nie odpowiadają z przyczyn ortodoksyjnego zatwardzenia światopoglądowego - nie musi kupować.

Na szczęście jest Internet, więc omawiany specyfik z pewnością będzie do bezproblemowego kupienia tamże. A towarzysze z KC PZPR (Komitet Centralny Polskiej Zjednoczonej Partii Religijnej, poprzednia nazwa: Episkopat Polski), sterowane przez nich moherowe bydło oraz śmierdzące szamba i kloaki typu Fronda będą sobie mogły wyć w bezsilnej wściekłości.

Prawnie sprzedawcom tego środka u nas można będzie naskoczyć na wałek. Jest dopuszczony do legalnego obrotu w co najmniej jednym kraju członkowskim, a więc z definicji na terenie całej Unii. Ewentualne próby warcholenia się po sądach przez najróżniejszych nawiedzonych kretynów - jak trafią do Strasburga sprawa jest wygrana w cuglach. A Państwo Polskie znów rzygnie odszkodowanie.

Ukryta Zawartość

Żałosny bełkot...."moherowe bydło" to niby kto?

Ludzie którzy nie życzą sobie tego rodzaju antykoncepcji?

Tylko czy to jeszcze jest antykoncepcja....

I to jest właśnie żenada, że zostawia się takie furtki.
Jak w przypadku opłat za emisję dwutlenku węgla.

No tak odezwał się natchniony i zniewolony ideą "zjednoczonej" Europy...ten sam co porównuje wszystko do minionej epoki a nie widzi źe to co nam zafundowano do podobnego zniewolenia zmierza! ŻENADA do kwadratu!!!

Oddaj całą władzę technokratom z UE...sprzedaj wszystko co jeszcze w Polsce jest do sprzedania i....puknij się w czoło. ;(

Maju dnia 08.01.2015 - 16:09 napisał "@ Xymox drugi

Rozumiem że zrozumiałeś że nie piszemy tu o Bogu, ale dlaczego manipulujesz pisząc że nie wiem co napisać?"

Przeczytałeś chociaż moje ostatnie pytanie??

Oczywiście, za to mam dowód na to że nie wiesz czego dotyczyła odpowiedź...kontekst rozmowy ci się urwał. ;)

Nie zwracaj uwagi na Bobcata zgrywa mądrego a wariata z siebie robi...skąd może wiedzieć co ja piszę i czego to wszystko dotyczy skoro nie widzi moich wpisów bo mnie ignoruje. :)))

Maju dnia 08.01.2015 - 16:09 napisał "....nie mam zamiaru tłumaczyć "zbłąkanym owieczkom" czegoś co ich tak naprawdę nie interesuje a pytania zadają tylko po to by wykazać że mam tu rzekomą misję do wykonania."

Tradycyjnie bolą cię najprostsze pytania.Nie ma bardziej "zbłąkanej owcy"(a może barana)niż Ty. Ja jestem od dawna na właściwej ścieżce.I całe szczęście że kraj idzie pomału w dobrą stronę a takie naiwne dinozaury odejdą tam gdzie ich miejsce.

Upajaj się swoją "właściwą ścieżką" i nie męcz mnie swoim chamstwem i głupimi pytaniami!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Upajaj się swoją "właściwą ścieżką" i nie męcz mnie swoim chamstwem i głupimi pytaniami!

Chamstwo?? Pytanie o sens bytu kk nazywasz głupim?Lol,byle klecha spotkany na ulicy z pewnością postarał by się odpowiedzieć,Ty po prostu się boisz.....

No to spytaj "klechę" jak Ciebie to interesuje....napisałem nie ten adres, poniał?

Boję się....a to ciekawe możesz napisać czego niby miałbym się przestraszyć? ;)

Mnie tylko przychodzi do głowy jedna obawa;

- mogę żałować że dałem się wciągnąć w głupią i pustą dyskusję z Tobą....znasz poważniejszy powód? :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Oddaj całą władzę technokratom z UE...

Teraz wiadomo czego kk się obawia.

No to spytaj "klechę" jak Ciebie to interesuje....napisałem nie ten adres, poniał?

A ty co? Strach cie obleciał ?

Nie, poczytaj co dodałem do poprzedniego postu...

Teraz wiadomo czego kk się obawia.

Na szczęście nie tylko Kk, dlatego jest jeszcze nadzieja...

Przecież wprowadza się wyłącznie MOŻLIWOŚĆ kupowania bez recepty. Nie OBOWIĄZEK kupowania.

Czyżby jemu marzył się obowiązek stosowania tego....oj strach pomyśleć gdy takich będziemy mieć u władzy. ;(

Nie zwracaj uwagi na Bobcata zgrywa mądrego a wariata z siebie robi...skąd może wiedzieć co ja piszę i czego to wszystko dotyczy skoro nie widzi moich wpisów bo mnie ignoruje.

Muszę Cię zmartwić. Widzę wszystko. Moje ignorowanie Ciebie (podobnie jak Twojego satelity i potakiwacza DeeSa) nie polega na włączeniu Ignora. Po prostu nie mam ochoty uczestniczyć w rozmowie z Wami, oraz nie będę udzielał Wam odpowiedzi. Albowiem nie uważam Was za partnerów do rozmowy i nie będę się zniżał do takiego poziomu. Po prostu traktuję Was jak powietrze.

A napisałem teraz to wyłącznie do wiadomości pozostałych Dyskutantów. Aby wiedzieli.

Aha i jeszcze jedno. Nie życzą sobie takiej antykoncepcji? To niech jej nie stosują. Proste jak budowa cepa. Natomiast won z naszego życia i od narzucania nam swoich przekonań.

Ale się tu etatowy, watykański troll rozpanoszył! Djoboł wcielony...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Szkoda, że ministranci nie zachodzą w ciążę, bo mielibyśmy te tabletki w każdym kiosku Ruchu i aborcję na życzenie.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

KK i Peniskopat polski chętnie by zalegalizowali natomiast, tabletki wymazujące pamięć dla ofiar z ręki pedofilii w sutannach

Nie musieli by jak od zawsze wymuszać tego zastraszaniem, groźbami ekskomuniki i pokrętnymi manipulacjami które tak często tu przytacza Maju

Rambo54 to niżej to po części komentarz do Twoich wpisów....nie warto tu nic dodawać.

Muszę Cię zmartwić. Widzę wszystko. Moje ignorowanie Ciebie (podobnie jak Twojego satelity i potakiwacza DeeSa) nie polega na włączeniu Ignora. Po prostu nie mam ochoty uczestniczyć w rozmowie z Wami....

A to dobre...uprawiamy podglądactwo i komentujemy z ukrycia a rżniemy głupa że cytuję "nie będę się zniżał do takiego poziomu"....żeby to pisać to trzeba jakiś poziom osiągnąć a tu wygląda że w okolicach dna się poruszasz....jedyne dla Ciebie pocieszenie że są tu tacy co już wyżej dna nie wypływają. :)))

i pokrętnymi manipulacjami które tak często tu przytacza Maju

Oraz głupawymi "tłumaczeniami" i "wyjaśnieniami" że jakiś hierarcha nie powiedział tego co powiedział (i co słyszała cała Polska), albo że się przejęzyczył, czyli popełnił "lapsus językowy".

Masz jakiś przykład na myśli mówiąc "nie powiedział tego co powiedział"...nie przypominam sobie bym kiedykolwiek kwestionował treść czyjejś wypowiedzi....idiotyczną interpretację i owszem...w tych przodujesz! :)))))

To że umiesz to wiem....gorzej z czytaniem ze zrozumieniem. :))))

....nie mam ochoty uczestniczyć w rozmowie z Wami, oraz nie będę udzielał Wam odpowiedzi.

Wygląda na to że wstąpiłeś oficjalnie do TWA...oj będzie się działo. :))))

Ale tam można należeć i prowadzić dyskusję z oponentami...tak boisz się prawdy że wolisz zabezpieczasz się przed niewygodnymi pytaniami to już wiem, jest jeszcze inna przyczyna "ignorowania"? ;)

Przyznawać się, ale już! :)

Ukryta Zawartość

Użytkownik 23031970 dnia 07.01.2015 - 18:43 napisał

" Najmilsi! Nie mścijcie się sami, ale pozostawcie to gniewowi Bożemu, albowiem napisano: Pomsta do mnie należy, Ja odpłacę, mówi Pan. Jeśli tedy łaknie nieprzyjaciel twój, nakarm go; jeśli pragnie, napój go; bo czyniąc to, węgle rozżarzone zgarniesz na jego głowę. Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj " [Rz 12,19–21].

Fajnie, teraz się do tego tekstu oczywiście zastosujesz. Tak ja do tej pory to robisz :)

Hi-po-... Co dalej?

Taaak, hipopotam :)

Na pewno nie zniżę się do poziomu Twojego niewybrednego żartu lub niesmacznej sugestii , sam sobie wydałeś świadectwo .

Następny co się "zastanawia" ale nie sprawdza!

Chcecie wychodzić na ignorantów wasza sprawa.

Ukryta Zawartość

Ależ Andrzeju , dementi do którego podałeś link (vide supra) dotyczy sugestii , jakoby wśród kardynałów nie było pedofilów , co oczywiście jest wierutnym kłamstwem , że wspomnę tylko o katolickim kardynale -pedofilu Keith O'Brien , natomiast nie ma tam sprostowania/korekty , co do rzeczywistej liczby (w procentach) pedofilów w kieckach , o których wspomniał papa Franciszek , także nie manipuluj !

1382283927_zjlah5_600.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Maju już zażywa te pigułki jak czytamy

Przeczyszające?

Wszyscy widzieli jak Michalik się wygłupił mówiąc, że winę za pedofilię ponoszą same dzieci, które włażą dorosłym do łóżek. A potem, po ogólnopolskiej fali oburzenia robił z siebie pajaca i niczym gnojek przyłapany w sadzie sąsiada na kradzieży jabłek głupawo tłumaczył że to był tylko taki niewinny "lapsus językowy". A Maju go bronił jak lwica swoich młodych.

Zastanawiasz się?

To już duży postęp....dlaczego nie zastanowiłeś się zanim napisałeś?

Jakbyś się zastanowił to byś to sprawdził. Wystarczyło zresztą czytać moje wcześniejsze posty na ten temat ze zrozumieniem tam to byś znalazł.

Dlaczego papież nie sprostował....widać nie czyta tego pisma i słusznie skoro przekłamuje jego słowa. Żadne jest wiarygodność dziennikarza który podaje niesprawdzone dane (2%) nawet za papieżem który przecież mógł 2% z 0.2% pomylić.

Dlaczego papież nie sprostował...ma od tego ludzi oni to zrobili,

Bo nie ma co prostować , pedofilia wśród duchownych jest faktem !

A ty nadal nie potrafisz udowodnić że inna informacja z tego samego wywiadu jest prawdziwa....podasz nazwisko tego kardynała pedofila wreszcie czy uznasz że to co podał 90 letni "dziennikarz" jest kłamstwem?

Proszę Cię uprzejmie :

98fb07bff1.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

dotyczy sugestii , jakoby wśród kardynałów nie było pedofilów , co oczywiście jest wierutnym kłamstwem , że wspomnę tylko o katolickim kardynale -pedofilu Keith O'Brien

Tyle są właśnie warte "wykazywania" oraz "dowody" Maju, jak również dokumenty i źródła, na które się stale powołuje. Sam niezmiennie uważa, że pisze tu prawdę, całą prawdę i tylko prawdę.

W rzeczywistości to co pisze nie jest prawdą, nie jest również tyż prawdą, jest po prostu zwyczajną g..no prawdą.

Przecież to ortodoksyjni wyznawcy swojej wiary

Często bywało, że ortodoksyjni wyznawcy poglądów również.

Mało Ci takich przykładów z lat 70 i 80 tych? Mało Ci okurwiałych lewaków panoszacych się z bombami i kałachami wówczas?

Trzeba Wam teraz znowu owych lewaków z małą pomocą innych okurwiałych, tylko islamistów, żeby przejrzeć na oczy?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ciekawe spożywaniem czego Maju zapędził się tam gdzie teraz jest ;)

10892024_1534215680167764_1443880585867038711_n.jpg

Xniwax, napisz co walisz, bo oniemiałem z ciekawości po Twoim poście :)))

Widzę jak fundamentalizm antykatolicki znajduje sobie wroga w postaci wykreowanych w ich umysłach ortodoksów katolickich zdolnych do walki w tymi z innych religii - chcą pewnie zdelegalizować wszelkie religie tylko brakuje argumentów. ;)

Szkoda , że zapomniałeś o fundamentalizmie katolickim , że wspomnę tylko o " ewangelizacji Indian " , czy zbrodniach , których się dopuścili katoliccy duchowni i święci na prawosławnej ludności serbskiej !

"

Ucieczka i Pomoc Kościoła

" W maju 1945 roku Pavelić uciekł z NDH. Skutecznie ukrywał się, dzięki pomocy kleru chorwackiego (Krunoslav Draganović) oraz administracji watykańskiej. Najpierw schronił się w austriackich klasztorach w Bad Ischl i w Sankt Gilgen, a następnie w przebraniu zakonnika dotarł do Włoch. W maju 1946 roku amerykański kontrwywiad (CIC) wykrył, że były poglavnik mieszka "w pobliżu Rzymu, w budynku pod jurysdykcją Watykanu". Ante Pavelić bywał również w Castel Gandolfo, gdzie mieści się letnia rezydencja papieża. Zmieniał miejsca pobytu, np. mieszkał na Via Giacomo Venezian w budynku będącym własnością Kościoła katolickiego, gdzie dzielił pokój ze słynnym bułgarskim terrorystą Iwanem Michajłowem, z którym w 1934 roku wspólnie organizował zamach na króla Jugosławii. Gdy wyjeżdżał z domu, korzystał z samochodu z watykańską rejestracją. Według CIC, Ante Pavelić często spotykał się z watykańskim podsekretarzem stanu Giovannim Montinim, późniejszym papieżem Pawłem VI.

W maju 1943 roku Ante Pavelić poprosił o kolejną audiencję i dowiedział się, że „ojciec święty” nie ma nic przeciwko temu, może go jednak przyjąć nie jako szefa państwa aby uniknąć dalszych napięć z zachodnimi aliantami lecz jako osobę prywatną. Papież Pacelli ponownie zapewnił faszystowskiego mordercę o swej osobistej przychylności. Według szacunków zawartych w aktach amerykańskich służb specjalnych w owym czasie już 150 tysięcy prawosławnych Serbów padło ofiarą chorwackiego terroru. Ante Pavelić pozostawał także w ścisłych kontaktach z faszystowskimi przywódcami niemieckimi. Podczas pewnego spotkania w Berlinie przechwalał się całkowitymrozwiązaniem kwestii żydowskiej w swym kraju. O tym, jakich bestialstw dopuszczali się jego oprawcy, przekonał się pewien włoski reporter wojenny, któremu Ante Pavelić wręczył wielką miskęwypełnioną czymś przypominającym ostrygi. Na pytanie Włocha chorwacki führer odpowiedział, że jest to prezent jego wiernych ustaszów: 40 funtów serbskich oczu.

Centralny organ ustaszów — „Hrvatski Narod” — podał dnia 5 września 1943 roku, że Pius XII przyjął na specjalnej audiencji 110 chorwackich policjantów przebywających na szkoleniu we Włoszech. Na pożegnanie każdy z nich otrzymał od papieża jakiś upominek oraz błogosławieństwo. I gdy w roku 1945 faszyści chorwaccy złożyli wizytę w Rzymie, Pacelli (papież) zapewnił ich, że użyje całego swego autorytetu, by zapobiec uwięzieniu Ante Pavelića, którego „uważa za dobrego człowieka i dobrego katolika”. Pewnym jest także, że Andrija Artuković, minister spraw wewnętrznych Pavelića, wypowiedział takie oto zdanie: „Kierowałem się zasadami moralnymi Kościoła katolickiego”. Profesor Vladimir Dedijer - jugosłowiański historyk (zm. 1990 r.) przytacza dane, a potwierdzają też je i inne źródła, z których wynika, iż zorganizowane bandy Ante Pavelića zamordowały co najmniej 750 tysięcy Serbów, 60 tysięcy Żydów oraz 26 tysięcy Cyganów. To razem 836 tysięcyzidentyfikowanych i policzonych trupów reżimu ustaszy. Materiał dowodowy obejmuje zeznania naocznych świadków, pamiętniki i blisko dziewięć tysięcy zdjęć dokumentacji." art009_trupynadrzekasava.jpg

TRUPY pomordowanych przez ustaszy nad rzeką Sava...

PUENTA

" Jeśli się czegoś należy obawiać to jak pokazuje historia należy się obawiać wszelkich ruchów o charakterze nacjonalistyczno-religijnym, które pod hasłami silnego państwa narodowego i jedynie słusznej wiary mogą zechcieć zaaplikować nam takie horrory jakie miały miejsce w Chorwacji w latach 1941-1945, a jak wiadomo powtórzyły się na wielką skalę w latach 1991-1995 na terenach byłej Jugosławii. I nie jest to obawa chorobliwa, ale podyktowana zdrowym instynktem samozachowawczym i wolą przeżycia. Kto popiera nacjonalizm, w nacjonalizmie opiera się na religijności i potępianiu innych wyznań czy narodowości tego trzeba się strzec i unikać, w polityce nigdy nie popierać, aby móc normalnie żyć. Jak uczy historia popieranie ruchów narodowo-religijnych, które łączą pojęcia narodu i ojczyzny z wyznawaniem jakiejś wiary religijnej są z gruntu patologiczne i mają ukryte zbójeckie zamiary, które zaczną realizowac jak tylko zdobędą władzę. Dawniej Włochy, Hiszpania, Niemcy, Chile czy Chorwacja, a dziś Iran, Afganistan czy Sudan. Dziękujemy - nigdy więcej nie chcemy."

Ukryta Zawartość

Tyle są właśnie warte "wykazywania" oraz "dowody" Maju, jak również dokumenty i źródła, na które się stale powołuje. Sam niezmiennie uważa, że pisze tu prawdę, całą prawdę i tylko prawdę.

W rzeczywistości to co pisze nie jest prawdą, nie jest również tyż prawdą, jest po prostu zwyczajną g..no prawdą.

Cóż , według propagandy kk pedofilia w Irlandii , również nie miała miejsca , gdy jednak sprawa ujrzała światło dzienne, to się raptem okazało , że ten proceder był kultywowany przez irlandzki kler w okresie ok 60 lat , na szczęście PRAWDA jest cierpliwa !

Ukryta Zawartość

Piotr

Przecież wprowadza się wyłącznie MOŻLIWOŚĆ kupowania bez recepty. Nie OBOWIĄZEK kupowania. Komu tego typu specyfiki nie odpowiadają z przyczyn ortodoksyjnego zatwardzenia światopoglądowego - nie musi kupować.

Na szczęście wprowadza sie dolność w mordowaniu, nie przymuSS

opuścili katoliccy duchowni i święci na prawosławnej ludności serbskiej !

Kocia fixacja sięga zenitu.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Często bywało, że ortodoksyjni wyznawcy poglądów również.

Mało Ci takich przykładów z lat 70 i 80 tych? Mało Ci okurwiałych lewaków panoszacych się z bombami i kałachami wówczas?

Trzeba Wam teraz znowu owych lewaków z małą pomocą innych okurwiałych, tylko islamistów, żeby przejrzeć na oczy?

Hipokryzja i klerykalizm , również zagrażają życiu religijnemu , na co wskazał papież Franciszek .

i cytuję :

" Trzeba kształtować serca, w przeciwnym razie kształtujemy małe potwory.

- A potem te małe potwory tworzą Lud Boży. Na myśl o tym naprawdę dostaję gęsiej skórki - dodał Franciszek."

" Hipokryzja, owoc klerykalizmu to przerażające zło - podkreślił. - Problemów nie rozwiązuje się po prostu zabraniając tego czy tamtego. Potrzebny jest dialog, konfrontacja - uważa Franciszek, cytowany przez "Civilta Cattolica".

Piotr

Bo nie ma co prostować , pedofilia wśród duchownych jest faktem !

Twoje zdurn....nia również.

I to, że sekta jehowitów to dzieło szatana.

Hipokryzja i klerykalizm , również zagrażają życiu religijnemu , na co wskazał papież Franciszek .

i cytuję :

" Trzeba kształtować serca, w przeciwnym razie kształtujemy małe potwory.

- A potem te małe potwory tworzą Lud Boży. Na myśl o tym naprawdę dostaję gęsiej skórki - dodał Franciszek."

" Hipokryzja, owoc klerykalizmu to przerażające zło - podkreślił. - Problemów nie rozwiązuje się po prostu zabraniając tego czy tamtego. Potrzebny jest dialog, konfrontacja - uważa Franciszek, cytowany przez "Civilta Cattolica".

Wyrywasz specjalnie z kontekstu zełże jehowito, czy też to dowód twojego niedomagania intelektualnego?

Kocia fixacja sięga zenitu.

Tak , jak twoje " argumenty " !

Miast kąsać , lepiej odrób lekcje z Historii , chyba że lubisz się publicznie ośmieszać , i jeśli tak , to na mnie nie licz !

OBOWIĄZKOWA BIBLIOGRAFIA :

* Karlheinz Deschner, I znowu zapiał kur. Krytyczna historia Kościoła, Uraeus 1997

* John Cornwell, Papież Hitlera, Da Capo 2000

* List pasterski z 28 kwietnia 1941, cytowany w: Karlheinz Deschner, I znowu zapiał kur. Krytyczna historia Kościoła, Uraeus 1997, t. 2, s. 264

* Alois C. Hudal, Römische Tagebücher. Lebensbeichte eines alten Bischofs, Leopold Stocker 1976, s. 21, cytowane w: Daniel J. Goldhagen, Niedokończony rozrachunek, Wydawnictwo Sic! 2005, s. 185

* Viktor Novak, Magnum Crimen, Nova Knjiga 1986, s. 894

* Aarons and Loftus, Unholy Trinity: The Vatican, The Nazis, and the Swiss Bankers, St Martins Press 1991, wznowienie 1998, s. 36, s. 78

* Edmond Paris, Genocide in Satellite Croatia: 1941-1945, American Institute for Balkan Affairs 1961, s. 279

* Vladimir Dedijer, The Yugoslav Auschwitz and the Vatican, Prometheus Books 1992, s. 416

* Ivo Banac, The National Question in Yugoslavia: Origins, History, Politics, Cornell University Press 1988

* Srdja Trifkovic, Ustasa: Croatian separatism and European politics, 1929-1945, The Lord Byron foundation for Balkan studies 1998

* Edmond Paris, Genocide in Satellite Croatia: 1941-1945, American Institute for Balkan Affairs 1961

* Ladislaus Hory, Martin Broszat, Der kroatische Ustascha-Staat, 1941 – 1945, Dt. Verl.-Anst. 1964

* Mark Aarons, John Loftus, Unholy Trinity: The Vatican, The Nazis, and the Swiss Bankers, St Martins Press 1991, wznowienie 1998

* Vladimir Dedijer, The Yugoslav Auschwitz and the Vatican, Prometheus Books 1992

Piotr

Jest szansa na to, że już tylko 399-ciu. Jednego sk....syna pedofila dopadł ostatnio wymiar sprawiedliwości, i to w warunkach recydywy:

Ukryta Zawartość

Argus, a czy to prawda, że w twojej sekcie jehowitów potrzeba zaznań dwóch naocznych świadków, żeby jakiegoś sekciarza wziąśc pod obserwacje? Nie mówiąc o tym, zeby go "wydać" światowcom...

lepiej odrób lekcje z Historii

Ty odrobiłeś...pod okiem trenera i co?

Otumanienie...dlatego taki badziew religijny sad najwyższy Francji uznał za sekte!!!!!!

Was wszystkich, ten zlepek szkodników żerujący na dorobku naszej cywilizacji, powinni wyeksmitować do państwa islamskiego...nienawiść do nas was łączy, zrobicie sobie raj...

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.