Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

2. Twoim wierutnym kłamstwem jest stwierdzenie, wspomnienie o; "katolickim kardynale -pedofilu Keith O'Brien " z prostej przyczyny że ten kardynał był podejrzewany o HOMOSEKSUALIZM a ten nie jest chyba równoznaczny z pedofilią. Czytałeś te linki które podałeś w jego sprawie? Chyba nie.

To Twoje drugie pomówienie kolejnego kardynała o pedofilię....rzucisz jeszcze na jakiegoś kardynała oszczerstwo kłamco? ;(

Homoseksualizm nie jest tożsamy z pedofilią , ale na Boga , w Kościele Chrystusowym nie ma miejsca , ani na homoseksualnych kardynałów , ani na księży-pedofilii , tako przecie naucza Twój kościół !

Piotr

To co jest w sieci to są kpiny i parodia rozliczenia...

Gdzie by inaczej...

A co gdzie piszę jest wyłącznie moją sprawą.

Oczy wiście :)

Czy twój sposób bycia i zwracania się do bliźnich jest oficjalnym stanowiskiem wszystkich katolików?

Chętnie odpowiem....

W ciągu tygodnia łojenie wódy, dziwki, znęcanie się nad rodziną, potem przychodzi niedziela, żona za mordę ( przepraszam, pod rękę), msza święta, spowiedź, wyznanie grzechów, pokuta, postanowienie poprawy, Ciało Chrystusa, a potem po mszy znowu wóda, kolesie, dziwki, łomot w rodzinie i łojenie; i tak w kółko.

A nie, sam sobie też i odpowiedziałeś.

Jak mam rozumieć Twoje słowa o tym , że się do mnie dostosowałeś ?

Już też i chciałem Tobie na to odpowiedzieć, kiedy...

Nie ukrywam , że wsparcie kolegi Rambo jest nieocenione

... ale się powstrzymałem.

...i to im w szczególności winieneś honory i wdzięczność !

Ja nie widzę tutaj powodu do tego.

3. Nie manipuluję, bo rzecznik Watykanu jasno stwierdził że wypowiedź jest nieautoryzowana więc cytuję; "można uznać, że tekst odzwierciedla sens i ducha ich rozmowy, nie można przypisać papieżowi wszystkich zawartych w niej sformułowań."

Rozumiesz pisane??? Chyba nie!

Ty również , wbrew ewidentnym faktom uznajesz , że w irlandzkim kościele nie było pedofilii , że w Banku Watykańskim nie dochodziło do malwersacji finansowych , Holocaustu Indian ,inkwizycji itd. ,itp. , co nie jest tożsame z tym , że powyższe grzechy kościoła nie miały miejsca !

Przeciwnie - unaocznia nam , że uznajesz tylko Tobie i kk wygodną interpretację rzeczywistości , która nijak ma się do niezbitych dowodów i faktów zbrodniczej działalności kleru .

Wierzę że potrafisz czytać PŚ wypaczając jego sens....doczytałeś się w tym wersecie czegoś co dotyczy (tylko) dzieci i Kk?

"45 Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili". 46 I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego".

Mam pisać jak ja interpretuję ten werset z PŚ w kontekście Twoich oszczerczych wpisów o Kk?

Może sam się domyślisz.... ;(

Powyższe słowa dotyczą wszystkich !

Piotr

w Kościele Chrystusowym nie ma miejsca , ani na homoseksualnych kardynałów , ani na księży-pedofilii

Zaraz to udowodnię:

Hipoteza: w Kościele Chrystusowym nie ma księży pedofili ani homoseksualnych kardynałów.

Oto argumenty:

1. Wiarygodne statystyki kościelne: do chwili obecnej nie stwierdzono ani jednego takiego przypadku.

2. Dodatkowo rzecznik Episkopatu stanowczo zaprzeczył, że takowe przypadki kiedykolwiek miały miejsce.

3. Po wszechstronnym zbadaniu zapisów księg watykańskich nie natrafiono w archiwum na informacje mogące potwierdzić tę teorię.

4. w Gościu Niedzielnym o tym się nie pisze, to znaczy ten problem nie istnieje.

Wniosek: w Kościele Chrystusowym nie ma księży pedofili ani homoseksualnych kardynałów.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A nie, sam sobie też i odpowiedziałeś.

Różnica jest taka, że Sittek nie rozpowiada na prawo i lewo o obowiązujących Go naukach płynących z ambony, z którymi czyny powstają w całkowitej kontradykcji. Nie jest więc hipokrytą.

Ja nie widzę tutaj powodu do tego.

Nadal nie rozumiem , dlaczego przeceniasz skromny wkład kolegi Rambo , a nie doceniasz tytanicznych wysiłków kleru w dostarczaniu i obnażaniu kolejnych skandali z ich (kleru) udziałem ?

P.S.

Czy Ty naprawdę nie rozumiesz , że mass media , my i nasz skromny kolega Rambo nic byśmy pejoratywnego o kk nie napisali , gdyby nie pożywka , którą regularnie dostarcza nam katolicki kler ?

Przecież , to nie jest nasza wina , że wesołowski i gil molestował dzieci , a kk to skrzętnie ukrywał !

Zaraz to udowodnię:

Hipoteza: w Kościele Chrystusowym nie ma księży pedofili ani homoseksualnych kardynałów.

Oto argumenty:

1. Wiarygodne statystyki kościelne: do chwili obecnej nie stwierdzono ani jednego takiego przypadku.

2. Dodatkowo rzecznik Episkopatu stanowczo zaprzeczył, że takowe przypadki kiedykolwiek miały miejsce.

3. Po wszechstronnym zbadaniu zapisów księg watykańskich nie natrafiono w archiwum na informacje mogące potwierdzić tę teorię.

4. w Gościu Niedzielnym o tym się nie pisze, to znaczy ten problem nie istnieje.

Wniosek: w Kościele Chrystusowym nie ma księży pedofili ani homoseksualnych kardynałów.

Maju to wykorzysta w dalszej rozmowie z Tobą , niepotrzebnie ułatwiłeś mu dowodzenie jego racji .

Włodku, nie rozdzieraj szat ponad miarę. Wątek w takiej właśnie postaci, jak go teraz widzimy, ma niewątpliwą wartość edukacyjną.

Ja to postrzegam jako wyjątkowo staranną wiwisekcję polskiego fundamentalizmu religijnego. Mamy tu jedyną i niepowtarzalną możliwość zgłębić dokładnie sposób dyskusji katolickich PR-owców (i nieważne, czy zawodowych, czy samozwańczych amatorów) z adwersarzami z drugiej strony (i też nieważne, czy agnostykami, ateistami czy innowiercami).

To jest doświadczenie szeroko otwierające oczy, bowiem pozwala dostrzec, jak bardzo się polski katolicyzm różni od tego, co z wielkim trudem i oporem materii próbuje kościołowi przywrócić Franciszek.

Tak się złożyło (trudno mi powiedzieć, czy szczęśliwie, czy pechowo), że mamy rok dwóch ostrych kampanii wyborczych. Jak się można domyślać, żadna opcja światopoglądowa i polityczna nie przepuści okazji, by coś ugrać na swoją rzecz. Styl, w jakim czyni to opcja katolicko - fundamentalna, jest tu widoczny jak na dłoni.

Przed oddaniem głosu dobrze wiedzieć, kto jest kto, ten topic pod tym względem bardzo użyteczny i, moim skromnym zdaniem, powinien pozostać nietknięty.

+ !

Panowie, nie udawajmy na siłę świętych, wszakże jesteśmy Polakami :-)

Obie strony prowokują się nawzajem i nie odpuszczają.

A że jedni z wyrachowania, nie używają zwrotów powszechnie uważanych za wulgarne, ale za to używając erystycznych sztuczek prowokują przeciwnika, wcale nie są przez to lepsi. Dosadne słowa często są bardziej uczciwe niż jowialne sarkazmy nasycone cynizmem.

Bądźmy więc obiektywni i nie dajmy się oszukiwać, że jest inaczej.

+ !

Podając nazwisko Pavelić (polityk) nie sugeruj że to duchowny czy święty, bo to właśnie jest doskonały dowód na to że bez manipulacji nic tu nie potrafisz zdziałać.

Znów Ci się Maju pomyliły osoby , tj. chorwackiego polityka faszystowskiego Ante Pavelić z beatyfikowanym kardynałem Alojzije Stepinac , który brał czynny udział w czystkach etnicznych , więcej o ich współpracy i zależnościach w przymusowym nawracaniu Serbów na katolicyzm znajdziesz w podręcznikach szkolnych tudzież encyklopediach .

Piotr

Znów Ci się Maju pomyliły osoby , tj. chorwackiego polityka faszystowskiego Ante Pavelić z beatyfikowanym kardynałem Alojzije Stepinac , który brał czynny udział w czystkach etnicznych , więcej o ich współpracy i zależnościach w przymusowym nawracaniu Serbów na katolicyzm znajdziesz w podręcznikach szkolnych tudzież encyklopediach .

Pomyliły? Ty myślisz że to pomyłka? Celowe chachmęcenie.

Czy twój sposób bycia i zwracania się do bliźnich jest oficjalnym stanowiskiem wszystkich katolików? Jeżeli tak to straszne chamstwo w tych kościołach ma miejsce, i zakłamanie. W ciągu tygodnia łojenie wódy, dziwki, znęcanie się nad rodziną, potem przychodzi niedziela, żona za mordę ( przepraszam, pod rękę), msza święta, spowiedź, wyznanie grzechów, pokuta, postanowienie poprawy, Ciało Chrystusa, a potem po mszy znowu wóda, kolesie, dziwki, łomot w rodzinie i łojenie; i tak w kółko.

@Bobcat nie przejmuj się tym typem, nie ma czym.

wzięło cię na zwierzenia?

Ten twój wpis to tylko dowód jakimi nędznymi moralnie ludźmi jesteście...

wesołowski , gil , o'brien

ty tak swoim dzieciom daj na imię :), będziesz te hasła jeszcze częściej wypowiadał :)

Masz rację. Na nic innego nie zasługuje.

DeeS z lubością udziela "odpowiedzi" dowcipnych inaczej.

To zależy od punktu widzenia, twój niewątpliwie jest inaczej, więc nie rozumiesz normalnych odpowiedzi i dowcipów.

Homoseksualizm nie jest tożsamy z pedofilią , ale na Boga , w Kościele Chrystusowym nie ma miejsca , ani na homoseksualnych kardynałów , ani na księży-pedofilii , tako przecie naucza Twój kościół !

Nie odpowiedziałeś na pytanie kłamco!

y również , wbrew ewidentnym faktom uznajesz , że w irlandzkim kościele nie było pedofilii

Nie w kościele, tylko było iliuś tam pedoflów...podobnie jaku protestantów, świadków jehowy i innych ludzi.

Zapamiętaj jehowito, że usiłowanie wmówienia komuś, że pedofilai jest charakterystyczna dla kk to zwykłe, wredne moralnie kłamstwo, które ubliża wielu, wielu ludziom lepszym od ciebie. Będziesz siedział na samym ruszcie w piekle razem ze swoimi braćmi w załgaństwie!!!

wesołowski i gil molestował dzieci , a kk to skrzętnie ukrywał !

Czyty nie znasz granic kłamstwa i pomawiania? W ogóle są takie u ciebie? A Przyzwoitość? Moralność? hee?

To więc rozwiń, jak to kk ukrywa molestowanie dzieci prze w/w?

A że jedni z wyrachowania, nie używają zwrotów powszechnie uważanych za wulgarne, ale za to używając erystycznych sztuczek prowokują przeciwnika, wcale nie są przez to lepsi. Dosadne słowa często są bardziej uczciwe niż jowialne sarkazmy nasycone cynizmem.

Bądźmy więc obiektywni i nie dajmy się oszukiwać, że jest inaczej.

Jasne jakoś to sobie musicie wytłumaczyć, wszak czasem (w chwilach słabości) nachodzą was ludzie uczucia...

Pomyliły? Ty myślisz że to pomyłka? Celowe chachmęcenie.

ło Matko Boska :) Dziecko miejże litość :)

nawet jeden gwałt na dziecku, nawet jedno molestowanie dziecka (obojętnie jakiej płci) dokonane przez kapłana podważają sam fundament tej instytucji.

nic bardziej idiotycznego już chyba nie wymyslisz...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

<br />nic bardziej idiotycznego już chyba nie wymyslisz... <br />
ale oczywiscie malenki.to tak jak jeden policjant bandyta.

<br />Nie w kościele, tylko było iliuś tam pedoflów...podobnie jaku protestantów, świadków jehowy i innych ludzi.<br />
nie spłycaj kochanienki.To nie jest lapaj zlodzieja.To miejsce gdzie swiadomie pchaja sie podobnie jak na wakacje z młodzieza.

nie spłycaj kochanienki.To nie jest lapaj zlodzieja.To miejsce gdzie swiadomie pchaja sie podobnie jak na wakacje z młodzieza.

ty jakos na to tez nie.

ty jakos na to tez nie.

to raczej swiatopoglad a nie moralnosc.Takie ladowanie wszystkiego do kupy to własnie metody glupich a wierzacych.
Maju dnia 09.01.2015 - 12:52 napisał "Deschner to Twój idol? Załączam wyrazy współczucia. ;)"

Tak. To jeden z moich idoli. Po tysiąckroć bardziej wartościowy niż wszyscy Twoi idole razem wzięci. Na czele z oszustem z Torunia oraz faszystowską Frondą.

Zapewne "udowodnisz" te obelgi rzucane w kierunku T. Rydzyka i Frondy?

Czy to dla Ciebie tak "oczywiste" że nie...ja jednak nalegam.

Widzisz dla mnie ta retoryka pokazuje jak działacie....ty i "historyk" Deschner.

Robicie dokładnie to samo. Piszecie plotki i odsyłacie do "faktów" nieweryfikowalnych lub niczym oszczerstw nie dokumentujecie!!!

Przez Was absolutnie nie chcę być szanowany. Gdyby mnie szanowali ludzie tacy jak Wy - byłoby to dla mnie zniewagą, obrazą i dużą przykrością. Czuł bym się jakby ktoś plunął mi w twarz. I nie uważał bym tego za deszcz.

Ciekawe podejście do innych i siebie.

Dziwiłbym się gdybym nie znał podłoża tej postawy. Wypływa przede wszystkim z najgłębszej pogardy dla innych poglądów i to jeszcze mogę zrozumieć ale podłoże jest głębsze, często tu i dobitnie dane nam doświadczyć osobiście. Głęboka pogarda dla ludzi o zakorzenionych skrajnie innych poglądach niż Twoje - powyższy wpis jasno to nam daje odczuć i pokazuje! ;(

@Maju, a ty idź pomódl się, i to głęboko i przemyśl co się dzieje we Francji. Właśnie w imię wiary, ortodoksyjnie propagowanej również przez ciebie- zabijają niewiernych, to znaczy wiernych, ale inaczej. Co ciekawe w przypływie wiary killują nawet swoich.

Jaki masz stosunek do obcej, jak widać bardzo silnej wiary? Ignorujesz, potępiasz, akceptujesz ? Jak zapewne wiesz, oni- czyli bojownicy wiary, chcieli tylko pomścić swojego Boga Mahometa. Tak jak i dla was tak i dla nich śmierć jest niczym strasznym, kolejnym etapem, dlatego zabijają aby uwolnić ludzi od zła. Według ich mniemania nie robia niczego złego, oni tylko przenoszą ludzi, a dokładnie ich dusze do innego, kolejnego, wymiaru. czy Francja powinna być im wdzięczna?

Jakie jest wasze stanowisko w tej sprawie? Pytam, bo jakoś Episkopat siedzi cicho. Przypominam chodzi tu o wiarę, głęboką wiarę.

Insynuacjom nie ma końca???

Drogi mój, zauważ jedno to nie Kk już dawno wyrzekł się przemocy i to widać. Jak możesz mnie i Kk to insynuować?

Islamem manipulują politycy tak w państwach gdzie jest wyznaniem obowiązującym jak poza nimi....efekty widzimy.

Episkopat siedzi cicho, skąd wiesz, obserwujesz ich. Jeżeli tak to pewnie zauważysz że w Kk odbędą się msze i modlitwy za ofiary.

A co ma robić wyprowadzić ludzi na ulice...tego pewnie oczekujesz, konfrontacji i podstaw do bredzenia że religie trzeba zdelegalizować!

Episkopat siedzi cicho?

"Stolica Apostolska oraz francuski Kościół, a także przedstawiciele światowego islamu zdecydowanie potępili barbarzyński zamach terrorystyczny, jaki miał miejsce w Paryżu."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ponoć islam był kiedyś religią miłości, jaką mam pewność, że wam coś nie odbije? Wiara jak wiadomo prowokuje do wojen i konfliktów, od setek, tysięcy lat. Czy naprawdę możemy być bezpieczni?

Setki lat już nie, przynajmniej nie Kk....czyżbyś nie zauważył?

Większym zagrożeniem są ideologie nie religie ;

"Demokracja bez wartości szybko przeradza się w jawny bądź zakamuflowany totalitaryzm” ( Jan Paweł II w parlamencie polskim w 1999r )

....te słowa powinny być między innymi przestrogą dla euroentuzjastów!

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

ty jakos na to tez nie.

to raczej swiatopoglad a nie moralnosc.Takie ladowanie wszystkiego do kupy to własnie metody glupich a wierzacych.

nie masz granicy udawania zes przyzwoity jak ten wesolowski??

muls rozmowa sam ze sobą to jakiś rodzaj terapii...skutkuje?

Napisz koniecznie może koledzy skorzystają. :))))

argus dnia 09.01.2015 - 14:43 napisał "Ja to postrzegam jako wyjątkowo staranną wiwisekcję polskiego fundamentalizmu religijnego. Mamy tu jedyną i niepowtarzalną możliwość zgłębić dokładnie sposób dyskusji katolickich PR-owców (i nieważne, czy zawodowych, czy samozwańczych amatorów) z adwersarzami z drugiej strony (i też nieważne, czy agnostykami, ateistami czy innowiercami)."

Bardzo mądre wnioski.

Bo dopiero w takich dyskusjach możemy na własne oczy przekonać się, że wiara w praniu już nie wygląda tak miło i przyjaźnie jak to nam się do tej pory przedstawiało w mediach czy kazaniach. Jak bardzo różni się postawa naszych fundamentalistów od tej powszechnie nam prezentowanej. To może szokować, ale tu widzimy jak jest naprawdę.

Walka o wiarę nie zna litości.

Dlaczego mądre?

Bo z założenia nas szkalujące i insynuujące?

Gdyby było mądre nie insynuowały by że "zawodowo dyskutujemy"!

Gdyby były mądre (uczciwe) zakładały by że po drugiej stronie to również nie jest wykluczone! ;)

A ty sittek cóż takiego dostrzegłeś niepokojącego w obronie prawdy i niezakłamywaniu rzeczywistości przeze mnie że insynuujesz zagrożenie z naszej strony?

Nie przesadzasz z tymi insynuacjami....sądzisz że ktoś tu jest taki kto w to uwierzy że to nie są Twoje "pobożne" życzenia by inni w to uwierzyli?! Przecież na mile czuć po co to robisz! ;)

To co jest w sieci to są kpiny i parodia rozliczenia. Proszę nie wprowadzać w błąd. Jest na przykład publiczną tajemnicą którzy biskupi mają wypasione bryki kupione za pieniądze Caritasu. A poza tym Caritas większość środków ma z budżetu państwa. Dobroczyńcy ... jego mać.

Wiesz o "brykach za pieniądze Caritasu"....podziel się tą "wiedzą" zweryfikujemy ją. ;)

Nie wiesz dlaczego otrzymuje dotacje....wyręcza za te pieniądze państwo a ono z tego jest nawet zadowolone bo utrzymywanie tych ośrodków wszelkiej pomocy społecznej na które to idzie drożej by kosztowało....ty widzę że nie jesteś z tego zadowolony.

Bluzgi i chamstwo zgłaszam do Moderacji.

Mentalność Kalego...jak mnie obrażano to wytykał mi....a ja tylko zagroziłem zgłoszeniem. :))))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

ty jakos na to tez nie.

a co to za kaszana

Sam to "wysmażyłeś"a nas pytasz? ;)

Maju dnia 09.01.2015 - 11:58 napisał "2. Twoim wierutnym kłamstwem jest stwierdzenie, wspomnienie o; "katolickim kardynale -pedofilu Keith O'Brien " z prostej przyczyny że ten kardynał był podejrzewany o HOMOSEKSUALIZM a ten nie jest chyba równoznaczny z pedofilią. Czytałeś te linki które podałeś w jego sprawie? Chyba nie.

To Twoje drugie pomówienie kolejnego kardynała o pedofilię....rzucisz jeszcze na jakiegoś kardynała oszczerstwo kłamco? ;(

Odkryłeś Amerykę że nie jest tożsamy! :))))

Tako przecie odsunięto tych kardynałów od sprawowanych funkcji a tylko ich PODEJRZEWANO!!

Ale rzecz w tym że podałeś przykład kardynała pisząc wyraźnie PEDOFIL co w prawie świeckim i kościelnym jest karane w przeciwieństwie do homoseksualizmu. Po drugie podałeś drugi raz oszczercze świadectwo rzekomej pedofilii wśród kardynałów - znów kłamiesz i odwracasz kota ogonem!

Ze sprawą wiarygodności "La Repubblica" oczywiście wcale tego nie łączysz....po co z siebie robić głupka, lepiej rżnąć głupa! :))))

• Użytkownicy+

Bluzgi i chamstwo zgłaszam do Moderacji.

Kolejny raport, będzie przyczyną zamknięcia tematu. Proszę nie raportować wpisów w temacie. Jest on założony wbrew zaleceniom moderacji i z racji ego, nie jest przez nas kontrolowany. W ciągu m-ca (być może znacznie wcześniej) będą podjęte ostateczne decyzje, co do tematów tego typu.

Widzisz dla mnie ta retoryka pokazuje jak działacie....ty i "historyk" Deschner.

Robicie dokładnie to samo. Piszecie plotki i odsyłacie do "faktów" nieweryfikowalnych lub niczym oszczerstw nie dokumentujecie!!!

Deschner jest znanym i uzanym nazwiskiem na świecie. Jego dorobek naukowy nie jest przez nikogo podważany, poza religijnymi oszolomami którzy są bezradni wobec udokumentowanych argumentów, jakie Deschner przedstawia.

Pozatym gnojenie naukowców za niezgodność z odgórnie narzuconymi wytycznymi ideologicznymi jest praktyką, mającą swe korzenie w najczarniejszych latach stalinizmu.

Ciekawe podejście do innych i siebie.

Dziwiłbym się gdybym nie znał podłoża tej postawy. Wypływa przede wszystkim z najgłębszej pogardy dla innych poglądów i to jeszcze mogę zrozumieć ale podłoże jest głębsze, często tu i dobitnie dane nam doświadczyć osobiście. Głęboka pogarda dla ludzi o zakorzenionych skrajnie innych poglądach niż Twoje - powyższy wpis jasno to nam daje odczuć i pokazuje! ;(

Jest to pomówienie. Nie żywię najmniejszej pogardy dla odmiennych poglądów i ludzi je wyznających. Natomiast owszem, żywię głęboką pogardę dla ludzi, który mi swoje poglądy próbują narzucić. Również za pomocą prawa państwowego i administracyjnych środków przymusu.

Jesteś ostatnią osobą, która ma moralne prawo pouczać kogokolwiek na temat szacunku dla odmiennych poglądów. Nie zauważyłem abyś kiedykolwiek reagował na skrajne, knajacko-menelskie chamstwo @Jacchusi. Albo na kapiące pogardą dla adwersarza, pseudo-dowcipne wpisy @DeeSa.

"Demokracja bez wartości szybko przeradza się w jawny bądź zakamuflowany totalitaryzm” ( Jan Paweł II w parlamencie polskim w 1999r )

W sejmie różne rzeczy się gada. Zdążyliśmy się do tego przyzwyczaić.

te słowa powinny być między innymi przestrogą dla euroentuzjastów!

Tenże przywołany przez ciebie (konsekwentnie z małej litery, patrz pierwszy cytat) JP2 był zwolennikiem integracji europejskiej. więc znowu się ośmieszasz wychodząc przed orkiestrę.

Dlaczego mądre?

Bo z założenia nas szkalujące i insynuujące?

Nie. Dlatego że obiektywne.

Wiesz o "brykach za pieniądze Caritasu"....podziel się tą "wiedzą" zweryfikujemy ją. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Caritas pomaga biednym ...biskupom .Biskup Jarecki na WOŚP mógłby dać rozbitą Toyotę zarejestrowaną na Caritas ..Michalik swoje auto zarejestrowane na Caritas [ to volvo którym przekroczył prędkość w 2008 r za co został wyrzucony z pracy kontrolujący go ..policjant ] ...podobnie inni biskupi swoje samochody zarejestrowane na Caritas ..bo jak wiadomo Caritas pomaga biednym ."

Ukryta Zawartość

Niepotrzenie wklejam te linki. I tak wszystko zostanie przez ciebie (konsekwentnie z małej litery) podważone. Wiarygodne są tylko informacje wam (mała litera) wygodne.

Nie wiesz dlaczego otrzymuje dotacje....wyręcza za te pieniądze państwo a ono z tego jest nawet zadowolone bo utrzymywanie tych ośrodków wszelkiej pomocy społecznej na które to idzie drożej by kosztowało....ty widzę że nie jesteś z tego zadowolony.

Rozmawiałeś z przedstawicielami państwa i wiesz, że jest zadowolone?

Ze sprawą wiarygodności "La Repubblica" oczywiście wcale tego nie łączysz....po co z siebie robić głupka, lepiej rżnąć głupa!

Wiarygodne są wyłącznie źródła KK.

Lepiej rżnąć głupa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolejny raport, będzie przyczyną zamknięcia tematu. Proszę nie raportować wpisów w temacie.

Czyżby dzięki uprzejmemu donoszeniu, znowu dzięki Bobkowi, grozi zamknięcie tematu?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Kolejny raport, będzie przyczyną zamknięcia tematu. Proszę nie raportować wpisów w temacie. Jest on założony wbrew zaleceniom moderacji i z racji ego, nie jest przez nas kontrolowany. W ciągu m-ca (być może znacznie wcześniej) będą podjęte ostateczne decyzje, co do tematów tego typu.

Może jednak nie ruszaj tego wątku. Jak już pisałem, w obecnej postaci jego wartość edukacyjna jest bezcenna (podobnie zresztą, jak zamknięty jego bezpośredni poprzednik).

Zwróć uwagę na to, że wbrew pozorom bluzgów sensu stricte wiele nie ma, za to informacji innego rodzaju jest multum. Na samej analizie stylów uprawiania hejtu można by popełnić niejeden doktorat, albo i coś więcej. Poza tym moją np. żywą ciekawość budzi bijąca w oczy asymetria sposobów argumentacji prezentowanej przez strony sporu (wbrew pozorom nie obydwie, IMO tych stron jest więcej - to też ciekawostka).

Upraszam pokornie - nie odbierajcie badaczom kapitalnego i unikalnego stworzonka doświadczalnego.

pzdr. :)

Zamykanie tych wątków powoduje tylko rozproszenie tej tematyki. Przecież wiadomo, że dalej będą pisać jak nie w wątku w nazwie katolickim to w wątku o Bogu.

Trwa walka o uwolnienie Polski z rąk Watykanu.

O fizyczne zerwanie umów typu konkordat, jak i uwolnienie umysłów ludzi wierzących i chodzących do kościoła.

Miliony Polaków karmionych paćką z ambon ściera się z rosnącą nacją ludzi, którym kościół odebrał część samodzielnego i trzeźwego myślenia o otaczającej nas rzeczywistości

Te same zjawiska dzielące ludzi niezidoktrynowanych religiami od ludzi którym kościół odebrał racjonalne myślenie, spotkamy w wątku o WOŚP.

Niestety tacy jesteśmy że jak się nam wali myśl z ktorą szliśmy przez całe zycie gdzie wmawiano nam że przyjdzie pan i inne znim apokalipsy, i nagle dochodzą przebłyski że to odwieczny i ogromny kit, to ja też czuł bym sie jak straceniec w tunelu z samochodami, mając zawiązane liną nogi i zasłonięte oczy

Na nich jest jednak zawsze sposób:

Niech wykażą istnienie boga, tego okrutnego paszkliwa przedstawianego przez kk, i jednocześnie podpiszą deklarację że nigdy nie skorzystają ze sprzęt zakupionego przez WOŚP.

Jestem katolikiem z dziada pradziada i powiem wam, że gdzieś mam opinie seksuologów, psychologów i innych profesorków ze Światowej Organizacji Zdrowia. Dopóki Kościół oficjalnie nie zmieni swojego stanowiska że geje są chorzy umysłowo i wymagają leczenia, to wiem że mi nie wolno ich traktować jako normalnych ludzi. Kilkaset lat temu mój prapra...pra dziadek też śmiał się z takich błaznów, którzy szerzyli herezje że Ziemia nie jest płaska i kręci się wokół Słońca. Dzisiaj ja już się nie śmieję bo Kościół zmienił zdanie na ten temat. Czy to oznacza że wcześniej się mylił? Oczywiście że nie. Po prostu gdy ogłosił że Ziemia jest okrągła to dlatego, że w tym czasie zmieniła ona kształt. Umiejętność samodzielnego i logicznego myślenia odziedziczyłem po nim.

Na nich jest jednak zawsze sposób:

Niech wykażą istnienie boga, tego okrutnego paszkliwa przedstawianego przez kk, i jednocześnie podpiszą deklarację że nigdy nie skorzystają ze sprzęt zakupionego przez WOŚP.

Może jeszce każesz Im nosić krzyż na klacie i na rękawach tak jak kiedyś kazano żydom ich symbol?

Dla mnie możesz nosić na klacie na łańcuchu i szubienice, topór kata czy nóż księdza Petara Brzica, srbsjek.

Wiara wypiera ludziom z głów rozum.

Może jeszce każesz Im nosić krzyż na klacie i na rękawach tak jak kiedyś kazano żydom ich symbol?

To jest właśnie próbka zaczepno-agresywnego stylu uprawiania dyskusji przez drugą stronę. Intencjonalne sprowadzanie sprawy do absurdu. Prośba o dowód jest utożsamiana z prześladowaniami na tle narodowościowym.

To chyba oczywiste, jeśli się przeanalizuje w kategoriach etycznych, że kto pluje na WOŚP powinien mieć przy sobie zawsze oświadczenie, że nie życzy sobie aby go (w razie potrzeby) ratowano przy użyciu sprzętu zakupionego ze środków zebranych w ramach tej akcji. Analogicznie Świadkowie Jehowy mają z posiadanymi zawsze przy sobie dokumentami oświadczenie, że nie życzą sobie aby dokonano im transfuzji krwi, nawet gdyby było to konieczne dla ratowania ich życia.

Należy być konsekwentnym w swoich przekonaniach.

Na zachodzie zauważono interesujące zjawisko. Wiele spośród osób porzucających zachód i wyjeżdżających "walczyć" do państwa islamskiego to ... ateiści. Odrzucali oni istnienie Boga i nauki Kościoła - po czym nagle zostawali islamistami. Jak widać potrzeba wiary i wspólnoty jest w człowieku bardzo silna.

Strach pomyśleć co się stanie jak ruszą na dżihad forumowi ateiści ...

Człowiek nie rodzi się z bogiem na ramieniu całe szczęście.

Wyraz kościół piszemy z małej litery, pisany z wielkiej zdradza zaślepienie i brak obiektywności oraz lęk przed dogmatami wymyślonymi przez ludzi stojący za instytucją kościoła.

10923283_502994703172611_6343507764178128719_n.jpg

Na ostatniej fotce widzę tylko tyle, że kobiety te przeżywają miłość do Boga. One się cieszą radując swoje skołatane serca. :-)

Czyty nie znasz granic kłamstwa i pomawiania? W ogóle są takie u ciebie? A Przyzwoitość? Moralność? hee?

To więc rozwiń, jak to kk ukrywa molestowanie dzieci prze w/w?

Fakty dotyczące tych dwóch zboków w sutannach ujawnili dziennikarze, a nie rzecznik Watykanu. Gdyby nie to nigdy nie dowiedzielibyśmy się prawdy o nich. Gdy mleko się wylało zdawkowo pisali, ze śledztwo trwa. Obecnie Wesołowski korzysta ze szczególnych uprawnień należących się pedofilowi w sutannie. Nie przebywa w areszcie, nie podlega sądownictwu kraju gdzie te czyny dokonał ani którego państwa jest nadal obywatelem. Jest nadal chroniony przez Watykan. Gil został osadzony w areszcie tylko dlatego, że Prokurator Generalny Dominikany jest konsekwentny w swych działaniach i zebrał odpowiedni materiał dowodowy. W stosunku do Wesołowskiego miał za krótkie ręce. Nuncjusz to nuncjusz. miał immunitet na gwałty dzieci.

Normalny człowiek uzna te fakty za niemoralne i nieprzyzwoite.

Fanatyk uzna to za coś normalnego.

wzięło cię na zwierzenia?

Ten twój wpis to tylko dowód jakimi nędznymi moralnie ludźmi jesteście...

Ja opisywałem postawę katolika. Czy pisanie o tym jest niemoralne?

Nie przesadzasz z tymi insynuacjami....sądzisz że ktoś tu jest taki kto w to uwierzy że to nie są Twoje "pobożne" życzenia by inni w to uwierzyli?! Przecież na mile czuć po co to robisz! ;)

To mnie ubawiło najbardziej. Klasyczna, wręcz podręcznikowa HIPOKRYZJA

W swojej wypowiedzi wielokrotnie zarzucasz mi insynuację ( jak widzę jest to twoje ulubione słowo i czynnośc), a na samym końcu w ferworze walki nie zauważasz, że sam insynuujesz :-))))))

I jak tu brać cię na poważnie?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Należy być konsekwentnym w swoich przekonaniach.

Czyli co, będziesz nam przyklejał ustawowo krzyże na klatę i na plecy?

Obecnie Wesołowski korzysta ze szczególnych uprawnień należących się pedofilowi w sutannie. Nie przebywa w areszcie, nie podlega sądownictwu kraju gdzie te czyny dokonał ani którego państwa jest nadal obywatelem. Jest nadal chroniony przez Watykan.

Popadł (biedaczek) w depresję. Dobra wskazówka dla innych przestępców, aby uniknąć sprawiedliwości.

To kolejny dowód, że te wszystkie oficjalne wypowiedzi różnych hierarchów jak to wicie-rozumicie walczymy pryncypialnie na bazie i po linii z pedofilią - to jest jedna wielka ściema, taki typowy pic-na-wodę-fotomontaż rozpowszechniany w celach PR-owskich i adresowany do naiwniaków.

Fanatyk uzna to za coś normalnego.

Fanatyk będzie oburzony, że ktoś z ogóle miał czelność podać sprawę do publicznej wiadomości. Albowiem to są wszystko "podłe oszczerstwa" i "pomówienia". Dowody na taką szkołę myślenia mamy w tym wątku.

Czyli co, będziesz nam przyklejał ustawowo krzyże na klatę i na plecy?

Czy ja coś takiego napisałem? Gdzie? Przeczytaj ze zrozumieniem (jeśli potrafisz) mój wpis, zanim napiszesz kolejną głupotę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.