Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

zaś najlepsze prawo dot. sexu z małoletnimi, istniało do sierpnia 2013 w Panstwie Watykan. wg niego, czynem niezabronionym, był sex z dzieckiem powyżej 12 roku życia, ale po jego zgodzie. czyli można było dupcyć młodzianków, pod warunkiem ich zgody. to już wszystko jasne.amen!

i nie czarujmy sie, nic by sie nie zmieniło gdyby nie szum na całym swiecie.

a wesołowski nadal..chadza.Piekny franciszek postanowił swiat zagadac i zagłaskac.Natomiast o roli koscioła w argentynie ani mrumru.

Ciekaw byłem Twojego źródła, gdyż ja czytałem zgoła odmienne dane liczbowe odnośnie popierania obecności symboli religijnych w przestrzeni publicznej. Procent deklarujących się jako katolicy nie miał tam nic do rzeczy. Wydaje mi się, że nie można tego ekstrapolować na procent poparcia.

Z tamtego okresu znalazłem coś takiego:

/po lewej/

Idole Karola...

Widzę, że masz informacje z pewnej renki; to tu masz poniżej jeszcze jedną taką samą do wykorzystania :)

/po prawej/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-42084-0-91022300-1417376714.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

znowu kocia propaganda?

zaś najlepsze prawo dot. sexu z małoletnimi, istniało do sierpnia 2013 w Panstwie Watykan. wg niego, czynem niezabronionym, był sex z dzieckiem powyżej 12 roku życia, ale po jego zgodzie. czyli można było dupcyć młodzianków, pod warunkiem ich zgody. to już wszystko jasne.amen!

schit po 63

Państwo Watykańskie nie dorobiło się jeszcze własnego kodeksu i do dzisiaj korzysta z włoskiego, spisanego w 1889 r. przez Giuseppe Zanardellego. Od 1929 r. wnoszone do niego nowelizacje, wydawane przez Papieską Komisję ds. Państwa Miasta Watykanu, ( ujmowane w Acta Apostolicae Sedis), wprowadza Papież w Motu Prioprio. Wydaje się, że taki stan może też mieć wpływ na jego przestrzeganie, wiedzę o jego zapisach i dostępność dla zwykłych obywateli

Ostatni dekret Papieża z 11 lipca 2013 wobec obecnych wyjaśnień w ONZ ma szczególne znaczenie, gdyż wprowadził on karalność za czynności seksualne z dziećmi poniżej 15 roku życia.

Do 11 lipca 2013 seks z dzieckiem powyżej 12 roku życia nie był w kodeksie watykańskim przestępstwem (chyba, że z członkiem rodziny czy nauczycielem (art 331.pkt2)) .

Minimum wysiłku = maximum braku schitowatych pierdół beznamiętnie wpisywanych w internet.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

znowu kocia propaganda?

schit po 63

Minimum wysiłku = maximum braku schitowatych pierdół beznamiętnie wpisywanych w internet.

Przecież to są udokumentowane fakty. A że niewygodne? A że lepiej o nich zapomnieć? No cóż...

Na marginesie: co to jest schit? Jeśli to miał być angielski odpowiednik polskiego słowa zaczynającego się na literę "g" - to powinno być shit. Poziom wykształcenia prawaków jest zaiste imponujący.

A Twoja wiarygodność doprawdy powalająca, pozwolisz że coś ci kolejny raz przypomnę?

Cytat z innego tematu....

Też kiedyś czepiałem się ortografii. Aż mi wytłumaczono, że tak postępują tylko ci, którzy merytorycznie nie mają nic do powiedzenia. Od tego czasu przestałem.

:)))

To napisałeś (dla przypomnienia) w pięć dni po tym jak mi w jednym z tematów błędy wytykałeś.

I jeszcze jeden cytat....dlaczego z tej mądrości którą wyartykułowałeś nie korzystasz?

cytat

To nie jest forum językoznawców. Wolę analfabetę-profesjonalistę od profesora-hochsztaplera.

A co do tzw. "udokumentowanych faktów" w sprawie wieku przyzwolenia jak znajdę takowe przedstawię na razie podajecie tylko plotki w tej sprawie. ;)

Na razie sprostuję jeden błąd czy nieścisłość;

"Karalne są akty seksualne z małoletnimi, którzy zdefiniowani są jako osoby poniżej 18 lat. Akty seksualne nie podlegają karze, jeżeli wykonywane są w związku małżeńskim. "

Ukryta Zawartość

Służę dalszymi faktami;

"Zgodnie z dekretem Benedykta XVI wchodzącym w życie 1 stycznia 2009 "Legge sulle fonti del diritto" włoskie prawo karne przestaje być automatycznie przenoszone do prawa obowiązującego w Watykanie[12]. Włochy zmieniły wiek przyzwolenia na 14 lat przed datą powyższego dekretu, co w świetle automatycznego przyjmowania w tym czasie prawa karnego Włoch przez Watykan oznacza taką właśnie wysokość tego wieku również w Watykanie. Często spotykane twierdzenie, że wiek ten wynosi 12 lat oparte jest na fakcie iż wcześniejszy (przed zmianą) wiek przyzwolenia we Włoszech właśnie tyle wynosił."

W temacie o Kk dziesiątki razy to podawałem ale to i tak nie przeszkadza bredni na ten temat pisać za tym co na internecie i mediach podają.

Watykan podpisał 1929r. traktaty laterańskie tym samym w Watykanie obowiązywało w tych sprawach prawo Włoskie z wprowadzonymi zmianami a takie wprowadzono we Włoszech (14 lat).

Manipulujesz nie tylko co do wieku, dat także co do meritum!

W Watykanie oprócz prawa świeckiego jest obowiązujące i ważniejsze prawo kościelne które zakazuje wszelkich stosunków pozamałżeńskich.

AMEN!

Ps. Zastanawiające jak funkcjonują własnym życiem mity puszczane w obieg medialny, kto wie czy nie celowo.....jeszcze ciekawsze jak wielu to łyka lub pomimo tego że to się prostuje powtarza....przypadek - nie sądzę. ;)

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Maju,dyskutujesz z mecenasem Piotrem Schrammem, który wyraźnie zawarł opinię w TVN24 o dopuszczalności wykorzystywania małoletnich powyżej 12 roku życia, pod warunkiem ich zgody? no gratuluję wiedzy! a sprawa dot Wesołowskiego, gdyż pojawił się problem, wg jakiego prawa ma być sadzony.wikipedia kontra prawnik! no gratuluję!

thrak dnia 30.11.2014 - 10:50 napisał "Słowo na niedzielę :-)

Twoja radosna twórczość ujawnia, że śpisz z encyklopedią pod poduszką:)

:))

A historię poznał z internetowych historyjek obrazkowych.

Co tu wyraźnie widać:

Idole Karola...

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

A Twoja wiarygodność doprawdy powalająca,

Maju cała Twoja obecność na Forum to jest jedna wielka niewiarygodność. Najnowszm przykładem ten wpis. Więc daruj sobie takie uwagi.

....wikipedia kontra prawnik....
zawarł opinię w TVN24

Wypadałoby by prawnik sprawdził stan faktyczny a nie powtarzał onetowo-internetowych bredni.

Ale cóż dziwnego jaka TV taki prawnik.

"Watykan nie miał własnego oddzielnego kodeksu karnego. Na mocy Traktatu Laterańskiego państwo Watykan zwykle stosowało aktualne prawo krajowe Włoch oraz regionalne i lokalne przepisy Rzymu, o ile nie były sprzeczne z Kodeksem Prawa Kanonicznego i szczegółowymi regulacjami wprowadzonymi przez Papieża. Prawo Watykanu pozwalało sądom włoskim na ściganie sprawców niektórych przestępstw na terenie Watykanu"

Ps. A jeszcze w sprawie "prawnika" to ten sam co wiedział że Polska i Dominikana nie mają umów ekstradycyjnych stąd ekstradycja Gila jest tam niemożliwa a nie wie że Watykan z Dominikaną nie ma też tych umów i sytuacja Wesołowskiego jest identyczna?

Nie wie czy przemilcza ten fakt w TVN24!?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"To jest tak, jakbyśmy chcieli być świętsi niż sam papież – powiedział Schramm i przypomniał sprawę arcybiskupa Józefa Wesołowskiego, oskarżonego o pedofilię na terenie Dominikany. Wówczas papież na pytanie polskiej prokuratury czy arcybiskup zostanie wydany Polsce odpowiedział, że nie."

Ukryta Zawartość

Znowu pan "prawnik" i jego "opinie", wątpię by w tej sprawie wypowiadał się sam papież ale to już drobnostka przy całej reszcie....czyżby zapomniał że Polska i Watykan nie mają umów ekstradycyjnych o których wspominał przy okazji Gila? ;)

"Prawnik i jego opinie", Polańskiego nawet kłamstwami broni, ciekawe dlaczego.... :)))

....żenujące to co mówi jak i te całe media co to podają!

Najnowszm przykładem ten wpis.

Który jeśli można spytać?

Proszę pisać spokojnie, literki gubisz a przecież tak Ciebie ortografia fascynuje (#186)... :)))

Twoja obecność na Forum to jest jedna wielka niewiarygodność....

Tak wiemy, wiemy...."to powiedziałem ja....Bobcat"....znamy tą wiarygodność (początek postu 186) :))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze do niedawna w watykańskim prawie stosunek z 12-latkami nie był przestępstwem. Kodeks karny, który obowiązywał w Państwie Watykańskim był odbiciem kodeksu karnego Włoch. Problem w tym, że jego wersji z 1929 roku, czyli momentu podpisania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ustanawiających Watykan. Przepisy nowelizowano rzadko i zapewne nadal pełno w nich anachronizmów.

Jeszcze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) obowiązywała w Watykanie kara śmierci, a gilotyna jeszcze jest pokazywana jako eksponat. Do 1 września 2013 roku dopuszczalny był stosunek płciowy z nieletnimi nie młodszymi niż 12 lat. Zmienił to dopiero dokument Motu proprio papieża Franciszka z 11 lipca 2013 roku. Częścią zmian dotyczyła też kwestii pedofilii.------i co ty na to Maju? kto ma racje?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cytować (kopiować) za innymi potrafisz...jeszcze samodzielnie pomyśl.

"Watykan nie miał własnego oddzielnego kodeksu karnego. Na mocy Traktatu Laterańskiego państwo Watykan zwykle stosowało aktualne prawo krajowe Włoch oraz regionalne i lokalne przepisy Rzymu, o ile nie były sprzeczne z Kodeksem Prawa Kanonicznego i szczegółowymi regulacjami wprowadzonymi przez Papieża. Prawo Watykanu pozwalało sądom włoskim na ściganie sprawców niektórych przestępstw na terenie Watykanu.

Zgodnie z dekretem Benedykta XVI wchodzącym w życie 1 stycznia 2009 "Legge sulle fonti del diritto" włoskie prawo karne przestaje być automatycznie przenoszone do prawa obowiązującego w Watykanie. Włochy zmieniły wiek przyzwolenia na 14 lat przed datą powyższego dekretu, co w świetle automatycznego przyjmowania w tym czasie prawa karnego Włoch przez Watykan oznacza taką właśnie wysokość tego wieku również w Watykanie. Często spotykane twierdzenie, że wiek ten wynosi 12 lat oparte jest na fakcie iż wcześniejszy (przed zmianą) wiek przyzwolenia we Włoszech właśnie tyle wynosił."

A powtarzającym nie zależy na prawdzie lecz na uderzeniu w Kk. ;(

Ukryta Zawartość

Stąd te "rewelacje skopiowałeś?

"Jednak w obliczu zakazu ekstradycji obywateli Państwa Watykańskiego trudno sobie wyobrazić, by sprawiedliwość dosięgnęła byłego nuncjusza ze strony władz Polski czy Dominikany. "

A Twój i TVN24 "prawnik" tego nie wiedział! :))))

Media to mamy na medal nie ma informacji o Kk by nie było coś przekręcone. ;(

Ukryta Zawartość

Wypadałoby by prawnik sprawdził stan faktyczny a nie powtarzał onetowo-internetowych bredni.

To mówi ktoś, kto co i raz cytuje jak nie Frondę to Rydzykowe szmatławce. Ośmieszaj się dalej.

Media to mamy na medal

Jednak młodzi komsomolcy mieli mniej zryty umysł.

Naprawdę masz nas za niespełna rozumu?

Tak wiemy, wiemy...."to powiedziałem ja....Bobcat"....

Tak, wiemy, wiemy. To powiedziałem ja, Maju. Mistrz tłumaczenia i wyjaśniania. Oraz prostowania. Jeśli wszyscy widzą że coś jest białe, to ja wam wytłumaczę że to jest czarne. A jak ktoś nadal twierdzi że białe - jest to wyrwana z kontekstu manipulacja.

nie no litości! prawnicy się mylą, telewizja g.....o warta, portale zamieszczają fałszywe info, tylko źródła Naszego Dziennika są jedyne i nieomylne.tak jak ojciec szkodnik z Torunia.

Lekcje religii w polskich szkołach.

Rodzice się cieszą, że nie muszą tak jak kiedyś "kombinować" żeby pogodzić jedno z drugim. Teraz ma się komfort jak na zakupach w markecie. Czy podczas badań w klinice (raczej zagranicznej). Wszystko w jednym miejscu. A które dziecko nie chce, to przychodzi do szkoły później lub wychodzi wcześniej. O tę godzinę lekcyjną. Albo może zapisać się na lekcje etyki. Dyrektor szkoły musi znaleźć i nauczyciela i wolną klasę (kasę też, dla nauczyciela). Ma taki obowiązek nawet jeśli w całej szkole liczącej kilkaset uczniów będzie chętne tylko jedno dziecko. Są na to stosowne zapisy w prawie. To samo tyczy też dziecka innego wyznania. Czy to źle? Nie wiem. Pewnie dobrze. Dba się nawet o jednostkę. Wiem jednak, że tej szansy nie dostałoby to jedno dziecko wyznania katolickiego.

Skąd ta pewnosć?

Klasa? Katecheta? Dla jednego?! Toż to katholische terror! Istne rozpasanie.

Co przecież słyszymy stale odnośnie nauczania religii w szkołach i (co się przy tej okazji odpowiednio podkreśla) narzucaniu tego przedmiotu wszystkim bez wyjątku.

A tymczasem "szału ni ma". Chociaż niby wybór jest. Etyka.

W 2013 roku na całkowitą liczbę szkół w Polsce tylko w 4,53% z nich rodzice poprosili o zapewnienie swoim dzieciom takowych nauk. W całej reszcie odbywają się lekcje religii.

To jak, panowie, mogą nasze dzieci dalej się uczyć (wygodnie) religii w szkole?

@Dees

Propagandówka dla naiwnych. Był kiedyś pomysł, aby religia odbywała się na pierwszych lub ostatnich lekcjach. Oprotestowany przez episkopat (bp. Pieronek) jako "dyskryminacja". W związku z tym odbywają się w różnych godzinach. Lekcje etyki? Przeważnie są prowadzone przez księdza katechetę lub panią katechetkę. Czyli parodia bezstronności ideologicznej. Poza tym nie bierzesz pod uwagę presji środowiska rówieśników, jak również faktu, że w małych miejscowościach gdzie szczególnie trudno o pracę rodzice, którzy nie posyłają dzieci na religię są szykanowani i zwalniani z pracy.

A ja jestem za religią w szkołach. Oraz za obowiązkową oceną z religii na świadectwie, powiem więcej - w indeksie!

I nie jakąś tam oceną z kapelusza tylko na podstawie egzaminu państwowego (czyli kościelnego za państwowe pieniądze).

Im szybciej młodzież przyjrzy się z bliska działalności KK tym lepiej.

Jestem Europejczykiem.

Powinny, jak wcześniej w salkach przykościelnych.

Ale dlaczego? Ponad 90 procent obywateli deklaruje u nas wyznanie katolickie. W ponad 90 procentach szkół polskich odbywają się lekcje religii ku wielkiej uciesze (wygodzie) rodziców i dzieci. Nie trzeba ganiać przed lub po lekcjach do salek, rodzice młodszych dzieciaków tylko raz zaprowadzają i przyprowadzają swoje pociechy. I tylko w jedno miejsce, do i ze szkoły.

Wiecie jak to kiedyś burzyło plan dnia w przypadku rodzica pracującego? 90 procent a nawet więcej? To tak jakby cudzoziemcy czuli się w naszych szkołach dyskryminowani nauką języka polskiego. Matematyka czy przyroda - neutralne na caym świecie - ale język? A wywalić do ... domów kultury.

Propagandówka dla naiwnych. Był kiedyś pomysł, aby religia odbywała się na pierwszych lub ostatnich lekcjach. Oprotestowany przez episkopat (bp. Pieronek) jako "dyskryminacja". W związku z tym odbywają się w różnych godzinach. Lekcje etyki? Przeważnie są prowadzone przez księdza katechetę lub panią katechetkę. Czyli parodia bezstronności ideologicznej. Poza tym nie bierzesz pod uwagę presji środowiska rówieśników, jak również faktu, że w małych miejscowościach gdzie szczególnie trudno o pracę rodzice, którzy nie posyłają dzieci na religię są szykanowani i zwalniani z pracy.

Plan lekcji w danej szkole ustalają nauczyciele i dyrektor szkoły. Właśnie tak się ustala, żeby ta lekcja (tudzież etyki) odbywała się jako pierwsza lub ostatnia w danym dniu zajęć szkolnych. Takie dziecko albo przychodzi później albo wychodzi ostatnie. To jest przykład z klasy mojego syna. Czasami trudno ustalić idealny plan zajęć (zwłaszcza przy głosach sprzeciwu samych nauczycieli - też nie chcą mieć pustych okienek do przesiedzenia w pokoju nauczycielaskim - zrobić co zrobić i do domu), wtedy moze się zdarzyć, że takie dziecko (a czasami nawet jedno na całą szkołę) musi przesiedzieć tę godzinę w świetlicy. Wszystkim się nie dogodzi.

Co do szykan... W moim przypadku (w klasie syna jedno dziecko jest niewierzące) absolutnie nic takiego nie ma miejsca. Ani ze strony dyrekcji, ani nauczyciela, ani (i to nawet mnie w pewnym sensie i dziwi, znając dzieci) ze strony klasy. Wiadomo jak dzieci potrafią "dowalić" jedne drugim za byle głupstwo, ubranie, wygląd, zachowanie...

Nie ma czegoś takiego, że ktoś został zwolniony z pracy, bo nie posyła dziecka na lekcje religii. Prędzej dlatego, że ten pracownik nie chciał przychodzić do pracy w niedzielę. I nie dlatego, że w tym czasie uczęszcza do kościoła, ale przez to, że szef nie wypłaca mu potem kasy, a tylko każe wybrać sobie za to wolne godziny. Najlepiej po jednej dziennie.

To prawda, że czasami ten sam ksiądz prowadzi lekcje etyki. Sam się spotkałem z księdzem, który mówił jak musi na takiej lekcji uważać żeby tylko wypaść "politycznie" i czegoś "innego" nie palnąć. Ale jak w szkole znajdzie się nie jedno, lecz trzydzieści procent uczniów, na pweno znajdą się i chętni do studiowania takiego przedmiotu i późniejszego jego nauczania po placówkach szkolnych. Jak na razie to nawet nauczyciele języka niemieckiego mają u nas trudność z zatrudnieniem się.

A ja jestem za religią w szkołach. Oraz za obowiązkową oceną z religii na świadectwie, powiem więcej - w indeksie!

I nie jakąś tam oceną z kapelusza tylko na podstawie egzaminu państwowego (czyli kościelnego za państwowe pieniądze).

Im szybciej młodzież przyjrzy się z bliska działalności KK tym lepiej.

Jeszcze nic nie znalazłem, ale znajdę, znajdę, znaj... I się wywali. I nastanie po mojemu. Ziemia dla ziemniaków!

:)

nie no litości! prawnicy się mylą, telewizja g.....o warta, portale zamieszczają fałszywe info, tylko źródła Naszego Dziennika są jedyne i nieomylne.tak jak ojciec szkodnik z Torunia.

Cytowałem coś z Naszego Dziennika czy innych mediów które podałeś?

Podałem jedynie fakty i wypowiedzi "prawnika" (TVN24, TVP INFO) który jak trzeba było bronić stanowiska by nie stosować w sprawie Polańskiego ekstradycji nie zawahał się kłamać w sprawie ekstradycji Wesołowskiego i to dwukrotnie podać w publicznych mediach, choć powszechnie wiadome są te fakty. Jeżeli nie kłamał to żenująca jest jego wiedza o tych sprawach....a to Twój autorytet w sprawie wieku przyzwolenia także był....gratuluję. ;)

Maju dnia 01.12.2014 - 10:25 napisał

"Wypadałoby by prawnik sprawdził stan faktyczny a nie powtarzał onetowo-internetowych bredni."

To mówi ktoś, kto co i raz cytuje jak nie Frondę to Rydzykowe szmatławce. Ośmieszaj się dalej.

A to mówi notoryczny i skrajnie niewiarygodny krętacz....że przypomnę post 186.

Po drugie nigdy w tym temacie nie cytowałem mediów o. T Rydzyka.

Po trzecie cytowałem w tym temacie FRONDĘ a i owszem by Tobie i innym udowodnić jak kłamliwe sądy o niej podajesz a że nie jestem tak gołosłowny jak ty oto dowód....

cytat:

ale papież dowalił o żydowskich korzeniach chrześcijanstwa! i powiedział, że antysemityzm to grzech! już widzę minę frondy!

Fronda swoim zwyczajem będzie się wiła na zasadzie "tak, ale..." i próbowała "wyjaśniać", że papież nie powiedział tego, co powiedział.

W odpowiedzi mój link z Frondy....

Co nie powiesz...

Ukryta Zawartość

....gdzie czarno na białym widać Twoje kłamliwe insynuacje.

Maju dnia 01.12.2014 - 10:25 napisał "Tak wiemy, wiemy...."to powiedziałem ja....Bobcat"....

Tak, wiemy, wiemy. To powiedziałem ja, Maju. Mistrz tłumaczenia i wyjaśniania. Oraz prostowania. Jeśli wszyscy widzą że coś jest białe, to ja wam wytłumaczę że to jest czarne. A jak ktoś nadal twierdzi że białe - jest to wyrwana z kontekstu manipulacja.

Przykładów i wykazania tego o czym piszesz a raczej próbujesz innym wmówić nikt nie zobaczy bo siła Twojej "argumentacji" (czytaj erystyki) ma zastąpić prawdę o mnie.

Każdy rozsądny zauważy że skoro coś tu piszę to podaję skąd ta wiedza i dlaczego tak piszę, Tobie to się praktycznie nie zdarza, Tobie trzeba wierzyć na słowo a jak jesteś wiarygodny podałem w tym i 186 poście. Dużo o tym pisał też paleo, dlatego poleciałeś na skargę do moderacji.

Jak to mówi Twój "przyjaciel" z Torunia "mądremu dość". ;)

....w małych miejscowościach gdzie szczególnie trudno o pracę rodzice, którzy nie posyłają dzieci na religię są szykanowani i zwalniani z pracy.

"To powiedziałem ja Bobcat na dowody czy przykłady nie czekajcie to przecież powszechnie znane fakty"....wypadałoby dopisać, prawda? :)))

Ukryta Zawartość

Maju nie zarzucaj innym erystyki, gdyż sam jesteś jej arcymistrzem. Nie zarzucaj innym krętactwa, w którym jesteś perfekcjonistą. Wiele osób już zwróciło uwagę na Twoje notoryczne mijanie się z faktami, próby tłumaczenia rzeczy nie do tłumaczenia, tendencyjne dobieranie źródeł (którymi się tak pysznisz) podających tylko jeden punkt widzenia. W sprawie ludzi mających nieprzyjemności za nie posyłanie dziecka na religię proszę się skontaktować z Helsińską Fundacją Praw Człowieka.

W Bibli jest zdefiniowane ile wynosi jeden dzien u Boga.

W bilbli jest dużo rzeczy napisane , dopisane , zmienione , zinterpretowane przez ludzi . Najważniejszy jest sens i to co dobrego pozostanie nam w głowie po przeczytaniu .

Dees wyjedź poza rogatki wielkich miast i przekonasz się, że jest zgoła inaczej niż piszesz. Ksiądz/katecheta w roli wykładowcy etyki jest równie wiarygodny jak zdeklarowany weganin w roli szefa kuchni w restauracji specjalizującej się w serwowaniu amerykańskich steków.

I tu się mylisz , gdyż w PŚ jest napisane , że naśladowcy/ uczniowie Jezusa Chrystusa powinni głosić "Dobrą Nowinę"(Ewangelię).

Jezus i Jego uczniowie głosili Słowo Boże od domu do domu.

Bo nie mieli TV i internetu teraz tam się głosi jak żyć .

Maju nie zarzucaj innym erystyki, gdyż sam jesteś jej arcymistrzem. Nie zarzucaj innym krętactwa, w którym jesteś perfekcjonistą. Wiele osób już zwróciło uwagę na Twoje notoryczne mijanie się z faktami, próby tłumaczenia rzeczy nie do tłumaczenia, tendencyjne dobieranie źródeł (którymi się tak pysznisz) podających tylko jeden punkt widzenia.

To stara, jezuicka szkoła.

Jestem Europejczykiem.

Bobcat - jezuicka szkoła....raczej wzoruje się na tych o których przykład ciągle się powołuje....mnie to dawną ubecką przypomina....Ty z niej też dużo czerpiesz.....mało merytorycznie, ale za to co wpis do mnie to atak personalny. ;)

Wiele osób już zwróciło uwagę na Twoje notoryczne mijanie się z faktami....

Zwracam Tobie uwagę byś nie kłamał na mój temat....proszę o choćby jeden taki przykład gdzie ktokolwiek w jakimkolwiek temacie udowodnił mi kłamstwo lub udowodnił podawanie nieprawdziwych informacji!

Czekam!

Nie podam Ci przykładów gdzie mijasz się w prawdą. Musiałbym przepisać całość Twojej twórczości z kilku wątków.

Bobcat - jezuicka szkoła....raczej wzoruje się na tych o których przykład ciągle się powołuje....mnie to dawną ubecką przypomina...

Metoda "łapaj złodzieja".

W sprawie ludzi mających nieprzyjemności za nie posyłanie dziecka na religię proszę się skontaktować z Helsińską Fundacją Praw Człowieka.

Wnioskuję że stamtąd masz wiedzę o tym co pisałeś....nie prościej ją nam udostępnić? ;)

Nie podam Ci przykładów gdzie mijasz się w prawdą.....

Oczekiwałem odpowiedzi w tym stylu....typowe dla Ciebie, a erystyczne wygibasy które pominąłem w cytacie sobie daruj mnie nie kręci kłamstwo, możesz tym "imponować" jedynie tym najprymitywniejszym. ;(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.